Impactul criptomonedelor viitoare asupra industriei financiare

Criptomonedele viitoare cauzează o evoluție financiară

În 2009, Satoshi Nakamoto a creat Bitcoin parțial ca răspuns la colapsul financiar din 2008. El a imaginat un sistem financiar pur peer-to-peer în care nu trebuie să aveți încredere în instituții terțe pentru a face tranzacții. Acum, există sute (dacă nu chiar mii) de viitoare criptomonede care s-au construit pe baza Bitcoin. Sunt aici pentru a îmbunătăți industria financiară la fel ca Bitcoin pentru tranzacțiile simple.

În acest articol, examinăm impactul pe care aceste viitoare criptomonede îl au asupra celei mai mari industrii din lume – finanțele.

Instituțiile existente funcționează mai eficient

Cu produse deja disponibile, unele criptomonede, în special Ripple și Stellar, lucrează cu instituțiile existente pentru a-și eficientiza sistemele..

Ripple Transaction Protocol (RTXP) este o rețea de instituții financiare de pe blockchain. Orice companie care folosește protocolul poate tranzacționa cu orice alt participant la o fracțiune din timp și costul pe care l-ar lua într-un sistem tradițional. Acest lucru este ideal mai ales pentru plățile globale, care pot dura de obicei 3-5 zile și costă participanții 1,6 trilioane de dolari anual.

Dezavantajul plăților globale

Început de un membru al echipei Ripple, Stellar are un impact similar asupra industriei financiare. Proiectul și-a unit forțele cu IBM pentru a facilita, de asemenea, plăți mai bune între lume. Unii susținători Stellar susțin că economia simbolică a proiectului îl face să fie o soluție mai descentralizată decât omologul său, Ripple. Cu toate acestea, există loc pentru amândoi într-o lume interconectată masiv.

Ai controlul deplin al banilor tăi

Una dintre cele mai mari valori pe care blockchain le aduce industriei financiare este controlul monetar. Cu această tehnologie, nu mai trebuie să ai încredere într-o bancă cu banii tăi. Este stocat pe un registru imuabil aproape imposibil de manipulat sau de spart.

Într-adevăr, orice criptomonedă viitoare servește acestui scop. Cu toți utilizând tehnologia blockchain (sau ceva similar), credința dvs. este mai degrabă în codul open-source al monedei decât în ​​orice instituție coruptibilă. Cu criptomoneda, este imposibil ca cineva să vă înghețe fondurile sau să vă spună unde și când vă puteți cheltui banii.

Portofelele, cheile private și fondurile sunt în întregime sub controlul dvs. Aceasta este regula numărul unu pentru orice criptomonedă de renume.

Tranzacțiile sunt cu adevărat de la egal la egal

Tehnologia blockchain elimină, de asemenea, nevoia de intermediari în tranzacții. Și, există o mulțime de viitoare criptomonede care utilizează această caracteristică pentru o bună utilizare. Marii jucători precum Bitcoin și Litecoin sunt specializați în aceste tipuri de tranzacții, dar există și câteva proiecte mai mici de care ar trebui să fii conștient..


Nano a câștigat o oarecare popularitate datorită lipsei de taxe și a timpului de tranzacție aproape instantanee. Deoarece Nano folosește algoritmul graficului aciclic direcționat (DAG) în locul unui blockchain tipic, rețeaua devine mai eficientă atunci când mai mulți oameni îl folosesc. Deși nu este la fel de testat ca un băiat mare Bitcoin, criptomoneda ar putea avea un viitor promițător pentru plăți gratuite peer-to-peer.

Un alt proiect, Request Network, se extinde dincolo de simple plăți peer-to-peer prin construirea unei interfețe blockchain de tip Paypal. Folosind platforma lor, trimiteți și solicitați bani evitând în același timp intermediari terți. Dar echipa nu se oprește acolo. Au creat un întreg harta mintii pentru toate modurile în care vor să schimbe industria financiară. Crowdfunding, plăți, punct de vânzare – echipa încearcă să remedieze totul.

Mai mulți oameni au acces la servicii bancare

Cel mai important, viitoarele criptomonede aduc servicii bancare către 2 miliarde de oameni din întreaga lume fără bănci. Fie că nu își permit, nu se califică, fie că țările în care trăiesc lipsesc în instituțiile bancare, acest grup de oameni este de obicei slab deservit.

Multe criptomonede viitoare fac serviciile bancare mai accesibile și mai accesibile pentru cei nebancari. Cu Stellar, instituțiile financiare își pot permite să ofere conturi cu costuri reduse, precum și împrumuturi cu rate de dobândă mai favorabile. Acum, un proprietar de afaceri dintr-o țară în curs de dezvoltare poate obține mai ușor un împrumut, stimulând economia în acest proces.

Chiar și schimburile de criptomonede au un efect puțin probabil asupra industriilor financiare ale națiunilor nebancare. De exemplu, Binance a anunțat recent o inițiativă de transformare și îmbunătățire a peisajului economic al Ugandei. Vor face acest lucru dovedind angajarea tinerilor prin blockchain.

@binance va fi partener cu @cryptosavannah @AggieKonde @HelenHaiyu pentru a sprijini transformarea economică a Ugandei și ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor prin blockchain, îmbrățișând cea de-a patra revoluție industrială. Vom face acest lucru creând mii de locuri de muncă și aducând investiții în Uganda.

– CZ (@cz_binance) 22 aprilie 2018

Ar putea exista o nouă infrastructură financiară întreagă

Trecând peste structurile financiare tradiționale, este chiar posibil ca o nouă infrastructură tehnologică să alimenteze în curând întregul sector financiar.

Wanchain este doar un proiect care încearcă să construiască finanțe de la bază. În loc să se lege de infrastructura actuală, ei își construiesc propria lor. Scopul lor este de a crea un întreg ecosistem bazat pe blockchain în care oricine poate construi servicii financiare. Succesul lui Wanchain ar putea însemna că băncile fizice dispar, devenind în schimb (aplicații descentralizate) dapps pe blockchain.

Acesta este doar începutul

Tehnologia blockchain începe deja să aibă un efect masiv asupra industriei financiare. Cu criptomonedele consacrate precum Bitcoin, veți obține un depozit sigur de valoare, plăți de la egal la egal și de control monetar complet.

Alte criptomonede viitoare au un impact semnificativ, de asemenea. Dincolo de tranzacțiile digitale, proiectele mai noi se concentrează în mod special pe ajutarea celor nebancari, făcând tehnologia blockchain mai scalabilă și oferind interfețe funcționale.

Deoarece aceste și mai multe criptomonede continuă să îmbunătățească sectorul financiar, nu va trece mult timp până când infrastructura noastră financiară actuală va fi trecută.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map