Iată cum cresc ICO-urile

Iată cum cresc ICO-urile

ICO. Trei litere mici. O mulțime de implicații (și nu toate bune). De fapt, multe dintre asociațiile noastre cu ICO-urile în prezent sunt negative. Escrocherii, hacks, idei interesante care nu ajung la prima linie de cod. Blockchain-ul este responsabil pentru câteva descoperiri incredibile, dar este afectat de acțiunile câtorva fără scrupule (genul pe care nu l-ai duce acasă la mama).

A sosit timpul ca promisiunile nesincere, minciunile de-a dreptul și actorii răi să înceteze să tulbure apele. De fapt, este timpul ca ICO-urile să înceapă să crească.

Nu este vorba despre eșecuri

Nu posibilitatea de eșec face ca investițiile în ICO să fie atât de riscante. Investiția în orice nouă întreprindere este riscantă. În timp ce Vitalik’s afirmație faptul că 90 la sută din ICO-uri vor eșua a șocat comunitatea criptomonedă, el de fapt nu spune nimic nou.

90 la sută din toate pornirile nu reușesc, ICO finanțat sau altfel. Acesta este doar un fapt al lumii înfricoșătoare a afacerilor. Start-urile blockchain nu au existat suficient de mult timp pentru a spune dacă eșecurile lor se produc mai repede sau nu decât finanțarea prin mijloace convenționale. De asemenea, rămâne de văzut dacă își revin din eșecuri și își pivotează ideile.

Cu toate acestea, faptul că ICO-urile sunt deschise tuturor le supune unui control intens și unui nou tip de investitor care așteaptă succese peste noapte. Echipele sunt adesea lipsite de experiență și pur și simplu nu sunt bune în a face prognoze precise.

Actorii răi trebuie să plece

Acestea fiind spuse, este adevărat că înșelăciunile ICO nu pot fi luate cu ușurință și nici hack-urile de profil înalt nu pot fi minimizate. Macar 10 la sută din toate fondurile ICO din 2017 au fost pierdute sau furate și chiar SEC a lansat propria înșelătorie pentru a educa și avertiza investitorii.

Companiile din SUA care dețineau ICO-uri încep să primească citații. Se ridică întrebări și părțile interesate de pretutindeni devin nervoase.

La urma urmei, este o mică minoritate care intenționează de fapt să scape investitorii din banii lor din start. Numărul de companii blockchain de bună-credință care utilizează acest vehicul este mult mai mare pentru a strânge fonduri autentice. Cu siguranță nu caută o pedeapsă cu închisoarea pentru nerespectare.

Suleyman Duyar Fondator & Strateg șef la Laboratoare RenGen spune: „În SUA, cred că este destul de clar că declarațiile autorităților de reglementare au fost suficient de prudente. Pentru mine, dacă aș fi un startup, nu aș face un ICO tradițional în SUA. Cu siguranță aș folosi Reg D sau Reg CF. ”

Dacă 2017 a fost o petrecere de un an. 2018 este anul reglementării. Și ne place sau nu, iată cum cresc ICO-urile.

ICO-uri conforme (cunoscute și ca ICO-uri reglementate sau STO-uri)

KodakCoin este una dintre primele companii din SUA care dețin un „ICO conform.„Și având în vedere longevitatea și reputația mărcii, nu este surprinzător că ar dori să facă lucruri după carte.

Dar există câteva urcări și coborâșuri cu deținerea unui ICO reglementat, inclusiv birocrația, limitările, costurile și întârzierile. De fapt, după ce KodakCoin a anunțat că ICO-ul lor va fi în ianuarie și apoi a trebuit să-l întârzie până pe 21 mai, zvonurile despre o înșelătorie au început să se răspândească. Ce a încercat oricum KodakCoin? A fost doar o ultimă încercare de șanț de la o companie de camere în vârstă care se lupta să rămână relevantă?

„Pionierii de sânge (în reglementare) plătesc prețul”, spune Darren Marble CEO al CrowdfundX, firma de marketing care reprezintă KodakCoin. A face lucruri după carte necesită timp. Aceasta implică înregistrarea la SEC și pregătirea pentru unele înainte și înapoi semnificative – este mult mai complicat decât un site web și un portofel eteric.

„De când SEC a publicat raportul său din regula 2017 din iunie 2017 cu privire la TheDao, care a stabilit în mod clar că majoritatea vânzărilor de jetoane din Statele Unite ar fi reglementate de legile existente privind valorile mobiliare, oferirea de jetoane în SUA a devenit semnificativ mai complexă. Chiar dacă emitenții încearcă să respecte legile privind valorile mobiliare, o serie de probleme nerezolvate complică emisiile “, spune Andrew Hinkes, Esq., Consilier general al Athena Blockchain.

ICO-urile conforme vor fi probabil noul model de blockchain pe care îl vor urma companiile, mai ales cu cei de la Kodak care iau frâiele.

Făcând lucrurile în modul corect

Există câteva opțiuni pentru echipele ICO care doresc să rămână pe partea dreaptă a legii.

În timp ce reglementarea a fost pusă în dezbatere în special în ultimele luni, este cu siguranță posibil să fii pragmatic.

La RenGen Labs, au adoptat o abordare proactivă, subliniază Duyar: „De ce să fantezăm cu privire la reglementarea viitoare atunci când reglementarea actuală există acum și nu este chiar atât de diferită de o mulțime de ICO-uri? Tocmai am folosit cadrul legal existent pentru a construi o platformă pentru ca oamenii să facă mai multe oferte de reclamații. ”

Fără a intra în profunzime în cadrul legal din spate, există scutiri de valori mobiliare pe care o echipă ICO le poate folosi pentru a demara proiectele și patru căi posibile pe care le pot lua dacă vor să respecte SEC.

  1. Înregistrați-vă și dețineți un IPO. Nu este o opțiune disponibilă pentru majoritatea startup-urilor, deoarece deținerea unei IPO necesită dezvăluirea informațiilor financiare, contabile, fiscale, de altă natură, precum și costuri și timp semnificative. Startup-urile ar putea să nu aibă experiența necesară pentru a se califica, iar o IPO completă este probabil să fie prohibitivă pentru costuri pentru o pornire.
  1. Reg D 506 (c). Aceasta este o modalitate rapidă și relativ ușoară de a strânge bani și nu sunteți limitat în ceea ce privește suma majorării sau lățimea solicitării. Cu toate acestea, această scutire permite strângerea de fonduri investitori acreditați verificați numai. Acest lucru zboară mai degrabă în fața investițiilor democratizate și poate să nu fie atractiv pentru multe companii.
  1. Reg A +. Cu un Reg A +, puteți strânge până la 50 de milioane de dolari pe 18 luni și oricine are peste 18 ani la nivel global poate investi. Deoarece este reglementat, puteți promova și comercializa în mod legal oferta dvs. oriunde (inclusiv Twitter și Google). Dar, consumă mult timp, deoarece trebuie să aveți documentele de ofertă verificate și aprobate de SEC. De asemenea, nu este o opțiune pentru o echipă de start-up, deoarece aveți nevoie de cel puțin doi ani de audit financiar.
  1. Reg CF. Reglementare Crowdfunding. Acesta este cel mai ieftin și mai simplu mod de a vă pune compania în funcțiune. Oricine are peste 18 ani poate investi și puteți comercializa și solicita afacerea. Cu toate acestea, sunteți limitat la cât creșteți – în mod semnificativ, de fapt. Limita este de 1,07 milioane de dolari pe o perioadă de 12 luni.

„Deși sunt disponibile scutiri”, explică Hinkes, „ofertanții au în continuare„ problema Goldilocks ”, în sensul că nu există o potrivire perfectă. Fiecare scutire include compromisuri semnificative în ceea ce privește suma care trebuie colectată, de la care pot fi strânse fonduri și alte limitări. Emitenții ar trebui să caute consiliere pentru a identifica strategia corectă de oferte care să corespundă nevoilor proiectului lor. “

Gânduri finale

A face ceea ce trebuie nu este întotdeauna cel mai ușor. Nu există nicio îndoială că emiterea unui ICO și primirea Ether în portofelul dvs. public sunt mult mai puține probleme decât înregistrarea la SEC. De asemenea, este incomod pentru investitorii care trebuie să treacă prin KYC și AML atunci când investesc.

Cu toate acestea, reglementarea nu este menită să înăbușe inovația sau să complice lucrurile pentru companiile blockchain. Este acolo pentru a proteja investitorii și echipele de blockchain de bună-credință.

Sau, în cuvintele lui Hinkes, „politica SEC urmărește să protejeze investitorii și să faciliteze formarea de capital. Fără îndoială, SEC și-a exprimat deja dorința de a permite ofertelor de jetoane să continue și să nu folosească reglementările pentru a alege câștigătorii și învinșii printre emitenții de jetoane. Marile întrebări care vor fi rezolvate vor include modul în care sunt tratate corect jetoanele emise în tranzacționarea secundară și obligațiile continue ale emitenților după strângerea de fonduri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map