Glosar al termenilor cheie de analiză tehnică a criptomonedelor pe care trebuie să-l cunoașteți

Bine ați venit în lumea analizei tehnice, o abordare de tranzacționare care urmărește să creeze ținte de stabilire a prețurilor pe baza mișcărilor istorice ale prețurilor și a altor informații cantitative disponibile.

Vă întrebați cum să vă îmbogățiți din comerțul online? Puteți citi mai multe despre aceasta în acest articol aici: https://traderoomplus.com/can-you-get-rich-from-trading-online/. Un începător care se aruncă cu capul în lumea videoclipurilor de tranzacționare a analizei tehnice a criptomonedelor se va găsi probabil luptându-se cu mai multe cuvinte cu care s-ar putea să nu fie familiarizați, ceea ce face mult mai dificilă extragerea informațiilor acționabile. Am realizat o listă de succese rapide a termenilor de analiză tehnică pe care ar trebui să îi cunoașteți pentru a obține mai multă valoare din cercetarea dvs..

Indicele direcțional mediu (ADX):

Calculează puterea unei tendințe de piață față de numărul X de bare de preț. De obicei utilizat cu DMI pentru a spori precizia. Citirile ADX (14) sub zece preced adesea rupturile zonei de consolidare. Citirile peste 60 sunt nesustenabile și avertizează asupra epuizării tendinței iminente.

Interval mediu real (ATR):

Folosit pentru a identifica semnale de tranzacționare a volatilității și pentru a confirma epuizarea tendinței. Adesea folosit pentru a crea opriri de reglare automată. Intervalele de bare de preț care sunt de 2-3 ori mai mari decât ATR (14) inițiază adesea tendințe puternice de piață.

Benzi Bollinger (BB):

Pachete cu deviație standard care determină extremele supracumpărate / supravândute pe piețele fără tendințe. BB-urile sunt extrem de utile pentru comercianții care își desfășoară activitatea și pentru identificarea divergențelor de preț / impuls. Modelul de preț „Bollinger Band Squeeze” ajută la confirmarea tranziției rapide a pieței de la o gamă de volatilitate ultra-scăzută la mare.

Izbucni:

Un termen folosit pentru a descrie o ieșire puternică a prețului dintr-o zonă de consolidare bine definită sau un model de diagramă. Încălcările confirmate ale liniilor de trend sau ale nivelurilor cheie de suport / rezistență sunt, de asemenea, considerate izbucniri.

Indicele canalului mărfurilor (CCI):

Acest oscilator identifică extremele supracumpărate / supravândute pe piețele fără tendințe și, de asemenea, ajută la identificarea zonelor de intrare comercială „retragere” pe piețele aflate în tendință. CCI este, de asemenea, un indicator de divergență preț / impuls foarte sensibil. Produce multe varietăți de semnale de tranzacționare pe termen scurt.

Consolidare:

O gamă de tranzacționare marcată de fluctuații de preț bine definite, cu volatilitate redusă. Apare ca model de „pauză” într-o tendință puternică și poate apărea și la vârfurile și fundurile pieței. Modelele de diagrame, cum ar fi fanioane, pene și dreptunghiuri, toate prezintă consolidări. Cu cât perioada de consolidare este mai lungă, cu atât este mai puternică eventuala defecțiune.

Fluxul de bani Chaikin (CMF):

Un indicator al intervalului de preț / volum care măsoară fluxul de bani instituțional în / din piață. Foarte util în confirmarea erupțiilor de volatilitate și a forței tendințelor. CMF este, de asemenea, un indicator de divergență excepțional.

Cicluri:

Modele repetitive de presiune de cumpărare și vânzare care se manifestă ca valuri oscilante (fluctuații de preț) pe toate piețele lichide. Calcularea lungimii medii a ciclului (măsurată în jgheab în jgheab) poate oferi comercianților cunoștințe avansate cu privire la zonele de terminare și / sau inversare a swing-urilor cu probabilitate ridicată.

Indicele mișcării direcționale (DMI):

Un indicator de confirmare a tendinței, utilizat în mod normal cu ADX pentru a determina puterea tendinței. Crucile liniei DMI + deasupra / sub linia DMI pot fi utilizate ca semnale de tranzacționare. Când o valoare mare ADX linia traversează fie linia DMI, o tendință puternică pe piață poate fi la / aproape de o stație / zonă de terminare.

Oscilator dublu stochastic:

O versiune mai ușoară a indicatorului stochastic. Foarte eficient în identificarea nivelurilor maxime / minime ale ciclului de preț primar pe toate piețele lichide. Folosit pentru a identifica intrările comerciale de retragere pe piețele în trend și pentru a confirma divergențele de preț / impuls.

Media mobilă exponențială (EMA):

Calculează prețul mediu al unei piețe față de numărul X de bare de preț, punând mai mult accent pe acțiunile recente de preț. Răspunde la acțiunea de preț pe piață mai rapid decât SMA. În general, este reprezentată ca linie pe o diagramă a prețurilor. Utilizarea principală este de a determina direcția tendinței și forța impulsului, dar poate acționa și ca un nivel puternic de susținere și rezistență. Crucile de EMAPot fi folosite și ca semnale de tranzacționare.

Retragere Fibonacci: (Fib):

O formulă matematică utilizată de comercianți pentru a prognoza zone de susținere / rezistență cu probabilitate ridicată pe piețele lichide. Măsurează nivelurile de retragere cele mai probabile ale unei fluctuații de piață în curs de dezvoltare în raport cu dimensiunea (distanța în puncte sau durata de timp) a unei fluctuații de piață anterioare. Cele mai frecvente rapoarte sunt 38,2%, 50%, 61,8%, 78,6%, 100%, 127,2% și 161,8%

Canalele Keltner:

Aceste ATR-plicurile bazate pe prețuri sunt folosite pentru a prognoza ținte de susținere / rezistență cu probabilitate ridicată și pentru a confirma divergențele de preț / impuls. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru a genera semnale de cumpărare / vânzare.

Convergență-divergență medie mobilă (MACD):

Calculează EMA pe 9 perioade a spread-ului între perioada 12 și 26 EMAs. Folosit ca semnal de cumpărare / vânzare impuls și confirmare divergență preț / impuls. Semnalele de cumpărare / vânzare care apar la / în apropierea liniei zero MACD pot preceda tendințele semnificative ale pieței. Un indicator de confirmare a tendinței „du-te la”.

Stop și inversare parabolice (ParaSar):

O combinație de indicatori tehnici și strategii de tranzacționare. În esență, o strategie de urmărire a tendințelor, care este întotdeauna într-o poziție lungă sau scurtă. Filtrarea semnelor de cumpărare / vânzare ParaSar pentru tranzacționare în direcția tendinței primare poate îmbunătăți rezultatele tranzacționării. Poate fi, de asemenea, utilizat ca o oprire independentă.

Indicele puterii relative (RSI):

Acest oscilator identifică extremele supracumpărate / supravândute pe piețele fără tendințe și, de asemenea, ajută la identificarea zonelor de intrare comercială „retragere” pe piețele aflate în tendință. RSI este, de asemenea, un indicator eficient de divergență preț / impuls. Citirile RSI (14) de 50 sau mai multe implică o tendință de urcare, citirile sub 50 implică o tendință de urcare. Retragerile RSI (2) și RSI (3) într-o tendință puternică pot oferi semnale de intrare în tranzacție cu probabilitate ridicată, inversare medie (pe termen scurt).

Rezistenţă:

Un nivel de preț în care se anticipează că avansurile în preț se vor bloca / inversa. Anterioare maxime / minime de swing, linii de trend, canale Keltner, benzi Bollinger, retrageri Fibonacci și volum mare VPOC nodurile pot acționa ca niveluri de rezistență cheie.

Media mobilă simplă (SMA):

Calculează prețul mediu pentru o piață peste numărul X de bare de preț. În general, este reprezentată ca linie pe o diagramă a prețurilor. Utilizarea principală este de a determina direcția tendinței și forța impulsului, dar poate acționa și ca un nivel puternic de susținere și rezistență. Încrucișările SMA pot fi folosite și ca semnale de tranzacționare.

Oscilator StochRSI:

Combină stochastici și RSI într-un singur oscilator. Identifică extremele supracumpărate / supravândute pe piețele fără tendințe și, de asemenea, ajută la identificarea zonelor de intrare comercială „retragere” pe piețele în tendințe. De asemenea, extrem de util ca indicator de divergență preț / impuls.

A sustine:

Un nivel de preț în care se anticipează că scăderea prețului se va bloca / inversa. Anterioare maxime / minime de swing, linii de trend, canale Keltner, benzi Bollinger, retrageri Fibonacci și volum mare VPOC nodurile pot acționa ca niveluri de sprijin cheie.

Leagăn:

O mișcare susținută a prețului alcista / urcator. În tendințele alcistă, fluctuațiile de preț petrec mai mult timp în creștere decât în ​​scădere și invers pentru tendințele descendente. Pe piețele fără tendințe, fluctuațiile de preț sunt mai puțin orientate direcțional. O serie de fluctuații de piață conectate pot ajuta la confirmarea puterii tendințelor, a inversării tendințelor și a divergențelor de preț / impuls.

Tendinţă:

Definit ca o serie de maxime de swing mai mari și minime de swing mai mari pentru o tendință de urcare și o serie de maxime de swing mai mici și minime de swing mai mici pentru o tendință de urs. Panta unui EMA sau SMA este frecvent utilizat pentru a determina direcția / forța tendinței. ADX și DMI sunt, de asemenea, utilizate împreună pentru același scop.

Linie de tendință:

O linie de sprijin / rezistență (S / R). Construit prin conectarea a cel puțin două maxime / minime oscilante semnificative și apoi extinderea liniei înainte. „Testele” ulterioare ale liniei de tendință sunt adesea percepute ca puncte de intrare în comerț. Încălcările ulterioare ale liniei de tendință sunt interpretate ca o inversare a tendinței. Cu cât o linie de tendință este testată cu mai multe ori, cu atât este mai puternic un nivel S / R care este perceput a fi.

Stop loss:

O instrucțiune (către un broker sau un schimb) de a ieși dintr-o poziție lungă dacă aceasta scade la un preț prestabilit (invers pentru pozițiile scurte). Scopul este de a limita pierderile dintr-o tranzacție care pierde sau de a bloca câștigurile unei tranzacții câștigătoare. Adesea introdus ca „GTC” (bun până la anulare) și / sau ca „comandă de piață”.

Punct de control al volumului (VPOC):

Un indicator cheie „volum la preț”. Graficat ca o histogramă pe o diagramă a prețurilor. Prezintă nivelul prețului la care a avut loc cea mai mare cantitate de activitate de tranzacționare. Cu cât vârful histogramei este mai lung / mai îngust, cu atât este mai semnificativ un nivel de suport / rezistență VPOC. Breakouts puternice dincolo de un VPOC inițiază adesea o schimbare de piață tranzacționabilă.

Gânduri finale

Această listă de bază a indicatorilor și a definițiilor conceptului de diagramă vă va ghida către o mai bună înțelegere a termenilor de analiză tehnică a criptomonedelor.

Imagine prezentată prin intermediul utilizatorului @ipmal pe Steemit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map