Frauda Blockchain: noi politici și tehnologii pentru oprirea criminalilor cripto

Frauda blockchain continuă să fie o problemă masivă care a împiedicat adoptarea de noi utilizatori. Infractorii cripto participă în principal la trei tipuri de fraude: evaziunea fiscală, spălarea banilor și schemele de finanțare a terorismului. Să aruncăm o privire la fiecare dintre aceste categorii și modul în care legislația și tehnologia blockchain pot reduce sau chiar elimina aceste infracțiuni și alte infracțiuni în viitorul apropiat.

Evaziune fiscala

Evaziunea fiscală este unul dintre cele mai răspândite tipuri de fraudă blockchain. Înainte de 2017, în majoritatea țărilor nu existau prea multe legislații legate de cripto. În plus, a existat puțină aplicare a reglementărilor care existau. După cum am raportat anterior, acest lucru a început să se schimbe drastic în 2017.

În ciuda faptului că reglementările se înăspresc, evaziunea fiscală legată de cripto este încă predominantă. În noiembrie 2017, LendEDU a efectuat un sondaj care a inclus 564 de investitori bitcoin din SUA. Conform rezultatelor, aproximativ 36% dintre participanți au planificat să evite cu bună știință să plătească impozite pe câștigurile de capital în depunerile de impozite din 2018.

Nu există statistici care să stabilească dacă acesta a fost rezultatul real. Totuși, este evident că mulți oameni nu considerau cripto evaziunea fiscală ca pe o crimă majoră. Și este posibil ca cei chestionați să nu fie tocmai siguri cum să respecte reglementările fiscale. Cu toate acestea, în 2018 există mai multe ghiduri online cu privire la modul de respectare a legilor de impozitare criptografică în anumite țări. Informațiile sunt disponibile chiar și pe categorii specifice, cum ar fi impozitarea pe mineritul criptocurrency.

Noi reglementări fiscale

Investitorii trebuie să înțeleagă și să respecte reglementările fiscale pentru criptomonede. În unele cazuri, respectarea poate fi benefică dincolo de evitarea consecințelor evidente ale închisorii sau amenzilor. De exemplu, este posibil să raportează pierderile de capital privind investițiile criptografice la depunerea impozitelor.

Chiar și pe piața ursului din 2018, agențiile de reglementare se concentrează mai mult pe politicile de impozitare criptografică. Aceste eforturi nu se limitează doar la politicile guvernamentale individuale, interne. Colaborarea internațională pare să crească și ea. De exemplu, o coaliție formată din cinci guverne (Australia, Canada, Țările de Jos, Regatul Unit și Statele Unite) s-au unit pentru a forma șefii comuni ai aplicării impozitelor globale (J5). Potrivit IRS, această organizație își propune să „reducă amenințarea tot mai mare reprezentată de administrațiile fiscale de criptomonede și criminalitate cibernetică”.

Blockchain Fraud: o imagine a unui telefon care afișează bitcoin pe 4 facturi de 20 USD, afișând fiat și criptomonede

Evaziunea fiscală este unul dintre cele mai frecvente tipuri de fraudă blockchain.

Spălare de bani

Există mai multe cazuri majore care implică utilizarea criptomonedelor pentru spălarea banilor. Jerome Powell, președintele Rezervei Federale a SUA, a declarat într-un Mărturia Comitetului Serviciilor Financiare în iulie 2018 că „sunt foarte provocatoare, deoarece criptomonedele sunt grozave dacă încerci să ascunzi sau să speli bani, trebuie să fim foarte conștienți de asta”.

Dovezile arată că spălarea banilor bazată pe cripto este într-adevăr o problemă majoră. De exemplu, conform unui raport din al doilea trimestru al anului 2018 publicat de CipherTrace, criminalii cripto au spălat 1,2 miliarde de dolari prin tumblere bitcoin și monede de confidențialitate într-o perioadă de un an în perioada 2017-2018.

La fel ca politicile care se ocupă de evaziunea fiscală criptografică, guvernele sporesc colaborarea internațională pentru a combate acest tip de fraudă blockchain. Țările membre ale G20 analizează un posibil standard global anti-spălare a banilor (AML) privind criptomoneda înainte de termenul limită din octombrie 2018. În plus, țările membre au apelat la Grupul de acțiune financiară (GAFI) – o organizație interguvernamentală formată pentru a combate spălarea banilor și finanțarea terorismului – pentru a revizui modul în care standardele AML care sunt deja în vigoare pot fi aplicate potențial pentru reglementarea criptomonedelor..

Frauda blockchain: o imagine care arată un hol întunecat al celulelor închisorii

Guvernele colaborează la nivel internațional pentru a opri criminalii cripto implicați în spălarea banilor.

Finanțarea terorismului

Unele instituții financiare (inclusiv Banca Angliei) și agențiile de reglementare au avertizat împotriva utilizării potențiale a criptomonedelor în finanțarea terorismului. În cea mai mare parte, diferite studii nu arată nicio corelație alarmantă între criptare și finanțarea terorismului. De exemplu, Departamentul de Politici al Parlamentului European pentru Drepturile Cetățenilor și Afaceri Constituționale a efectuat teste cu privire la riscurile criptomonedelor. Conform rezultatelor, criptomonedele nu prezintă un risc mai mare decât fiat atunci când este vorba de a permite finanțarea terorismului.

Din 2017, a existat o presiune pentru adoptarea legislației care ar încerca să prevină acest tip de fraudă blockchain. De exemplu, parlamentarii americani au introdus „Legea privind evaluarea securității interne a teroriștilor privind utilizarea monedelor virtuale” în mai 2017. De asemenea, au propus „Legea privind inovarea și apărarea tehnologiei financiare” în ianuarie 2018. În plus, un alt proiect de lege numit „Legea privind îmbunătățirea FinCen din 2018 ″ a fost introdus în Camera Reprezentanților SUA în iulie 2018. Acest proiect de lege menționează „inițiative anti-terorism și anti-spălare a banilor, inclusiv aspecte care implică tehnologii emergente sau valoare care înlocuiește moneda și eforturi similare”..

Începând din august 2018, niciuna dintre aceste facturi nu a câștigat multă tracțiune. Doar „Legea privind evaluarea securității interne a teroriștilor privind utilizarea monedelor virtuale” a reușit să treacă de Camera Reprezentanților SUA.

Blockchain Fraud: o fotografie a Capitolului Statelor Unite.

Congresul SUA a introdus câteva proiecte de lege pentru a opri finanțarea terorismului prin criptomonede.

Utilizarea Blockchain pentru a combate frauda Blockchain și alte infracțiuni

Da, în unele cazuri, frauda blockchain facilitează comiterea anumitor infracțiuni pentru infractori. Cu toate acestea, este de asemenea crucial să înțelegem că multe dintre crimele menționate mai sus au loc de mai multe decenii în economia fiat.

Chiar dacă frauda blockchain este o problemă majoră, tehnologia blockchain a făcut posibilă Stop multe tipuri de infracțiuni. De exemplu, unele tehnologii blockchain, cum ar fi contractele inteligente ricardiene, au scopul de a îmbunătăți considerabil aplicarea viitoare a acordurilor legale. În plus, proiectele axate pe KYC și AML pot face tranzacțiile în economia bazată pe criptare mult mai transparente decât ceea ce este posibil în actuala economie bazată pe fiat.

Concluzie

Criminalii cripto există și prezintă o provocare pentru adoptarea generală a monedelor digitale. Cu toate acestea, inovația tehnică nu ar trebui privită ca fundamentele unei viitoare distopii. La fel, legislația nu trebuie să împiedice progresul tehnologiei.

Când vine vorba de oprirea criminalității și promovarea inovației, nu există o soluție simplă. Modul în care se va desfășura viitorul depinde foarte mult de modul în care se dezvoltă tehnologiile și legislația în următorii ani. Realitatea este că atât reglementările, cât și tehnologiile sunt necesare pentru a împuternici un viitor în care blockchain poate beneficia societatea și poate atenua posibilitățile de fraudă blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map