Fondatorul DreamTeam privind abordarea pieței eSports de 50 USD în calitate de startup

DreamTeam este o platformă de infrastructură all-in-one pentru jocuri eSports competitive. Platforma acționează ca un gateway de plată sigur cu scopul de a face competiția eSports mult mai accesibilă pentru oricine din întreaga lume care dorește să concureze.

DreamTeam își propune să rezolve mai multe probleme urgente pentru fanii și jucătorii eSports, cum ar fi plățile salariale sigure și primirea premiilor în turneu prin contracte inteligente. Compania a fost fondată pe idealurile de a crea un sistem economic pur descentralizat bazat pe contactul P2P între utilizatori.

Ne-am legat de CEO-ul și fondatorul DreamTeam, Alexander Kokhanovskyy. Kokhanovskyy are 20 de ani de experiență în industria eSports și a creat Natus Vincere (Na`Vi), una dintre cele mai populare echipe și echipe de succes din istoria eSports. În 2016, Kokhanovskyy a devenit acționar al ESForce, care a fost achiziționat de Mail.Ru pentru 100 milioane dolari.

Cum sunt cotletele dvs. CounterStrike astăzi? Încă îl ai?

Nu prea am timp să joc mult în aceste zile. Cu toate acestea, pot spune acest lucru, desigur, încă îl am. &# 128578;

Ce anume v-a atras să începeți DreamTeam?

Sunt un fost jucător și sunt în industria e-sport de 20 de ani. Îl știu din interior și din exterior și din mai multe unghiuri: de la un amator la un jucător profesionist de succes, antrenor, manager de echipă și CEO al echipei profesionale NaVi. Toată această experiență m-a ajutat să înțeleg durerile cheie ale fiecărui jucător de e-sport: cum să formez o echipă, cum să găsesc colegi de echipă, antrenori, manageri, agenți de publicitate etc., cum să gestionez totul și, mai mult, cum să monetizez și a castiga bani. Deci, am venit cu ideea de a construi o platformă care să poată ajuta la rezolvarea tuturor acestor probleme într-un singur loc. De aceea construiesc DreamTeam, care va deveni locul care servește drept singurul punct de intrare pentru întreaga industrie e-sport și va oferi fiecărui jucător posibilitatea de a-și atinge obiectivele..

Echipa de vis

Să vorbim despre tehnologie emergentă. Blockchain, AI / ML și VR / AR au potențialul de a transforma complet jocurile așa cum le cunoaștem și, în anumite privințe, au deja. Să mergem rapid în 2029 – un copil de 12 ani își pornește consola de jocuri. Cât de diferite credeți că vor fi experiența de joc și industria?

Aceste tehnologii schimbă deja peisajul jocurilor. În 10-15 ani jocurile se vor muta la AR / VR, oamenii nu vor mai sta lângă computerele lor. A doua tehnologie care revoluționează industria este jocurile mobile. Vedem deja dispozitivele mobile schimbând modul în care oamenii se joacă și își folosesc dispozitivele. A devenit o obsesie și oamenii petrec ore întregi jucându-se din mers. În ceea ce privește performanța, jocurile mobile pierd în comparație cu jocurile pe PC.

Dar, dintr-un alt punct de vedere, pe măsură ce numărul jocurilor mobile crește, e-sporturile vor continua să treacă de la PC la mobil. Acum putem vedea că telefoanele depășesc deja jocurile Console, Native PC, Tablet și Browser. O altă tehnologie este blockchain-ul, care are un potențial imens în rezolvarea lacunelor existente în jocuri.

La început, blockchain-ul va deveni o soluție pentru reducerea costului microtransacțiilor dintre utilizatori și dezvoltatorii de jocuri. Al doilea punct este că blockchain-ul este cel mai sigur mod de a efectua astfel de tranzacții. Poate ajuta la creșterea încrederii între clienți și piața jocurilor. Vedem deja astfel de proiecte pe piață. Având în vedere toate acestea, este de fapt foarte dificil să prezicem oportunitățile de joc pe care le vom vedea peste 10 ani. Dar cu siguranță va fi diferit.

În martie 2019, Snapchat, Walmart și YouTube au anunțat că lansează oferte de jocuri și intră în industrie. Ce impact credeți că va avea acest lucru asupra industriei în general? Ce zici de platformele mai mici? Ce zici de jucători?


De fiecare dată când un jucător mare, adică Walmart, Youtube sau orice altă companie cunoscută și mondială care intră pe piață, este un lucru excelent pentru e-sport. Aceste companii mari au conexiuni și resurse pentru a ajunge la sute de milioane de oameni. Deci, dacă acele companii listate vor intra în e-sport, industria va beneficia foarte mult.

În ceea ce privește impactul pe care aceste companii îl vor avea asupra platformelor și gamerilor mai mici, nu pot spune cu adevărat în momentul actual. Depinde cu adevărat de ceea ce au planificat.

Ce părere aveți despre formatele de Battle Royale în evoluție, cum ar fi Fortnite și Apex Legends, în ceea ce privește cota de piață câștigătoare? Ați putea atinge ceea ce este necesar pentru ca o companie de jocuri să câștige o cotă de piață semnificativă în această industrie?

Cu jocuri precum Fortnite și Apex Legends, vedem creșteri meteorice în popularitate. Așadar, a fi primul pe piață ajută foarte mult. Cu toate acestea, acesta nu este cel mai important lucru. Evident, trebuie să creați un produs uimitor. Trebuie să oferiți servicii și caracteristici de care jucătorii își doresc și au nevoie. Și trebuie să vă gândiți în afara casetei pentru a veni cu funcții care pot conecta comunitatea.

Dacă puteți face toate aceste lucruri, aveți o șansă bună de a obține un procent semnificativ din piață. Cred că este puțin loc pentru mai multe jocuri Battle Royale. Deoarece nu există loc pentru MOBA – totul există pentru 2 jocuri precum Dota2 și LOL.

Cred că în următorii 2-3 ani vom vedea noi etape în dezvoltarea jocurilor multiplayer în noi genuri. Dar voi spune, de asemenea, cu siguranță că acele jocuri vor fi mai mult pentru publicul casual decât pentru cele hardcore.

De ce tokenizarea și blockchain-ul? Ați putea atinge ceea ce diferențiază DreamTeam de ofertele similare de pe piață?

Jetoanele DreamTeam au fost create cu scopul de a îmbunătăți întregul ecosistem esports. Jetoanele combinate cu cea mai recentă tehnologie blockchain rezolvă o mulțime de probleme urgente pentru fanii e-sportului, cum ar fi plățile salariale sigure și primirea plăților în bani pentru turnee, evitând în același timp capcanele obișnuite, cum ar fi frauda și neplata..

echipa de vis

Și toate acestea se pot face prin utilizarea unor contracte inteligente. Sponsorii și agenții de publicitate pot fi absolut siguri că banii vor fi plătiți numai atunci când KPI-urile lor sunt finalizate 100% (fie că este vorba despre un fel de campanie publicitară, vizionări video etc.).

Credem că acesta este un sistem economic descentralizat ideal, în care nu există nimeni responsabil pentru banii dvs., ci doar contactul p2p între utilizatori. Vorbind despre alte companii, da, avem niște concurenți de nișă. Dar companiile la o asemenea scară sunt absente în e-sporturi, deoarece creăm o combinație unică de blockchain, AI, servicii de recrutare, opțiuni de monetizare și multe altele. Acesta este ceea ce face DreamTeam să iasă în evidență.

Ca fost jucător amator, această imagine este destul de interesantă. Din păcate, atunci, eSports nu părea la fel de profitabil ca o carieră ca acum. Ne-ai putea plimba prin modul în care DreamTeam intenționează să transforme jucătorii amatori în profesioniști?

echipa de vis

Ca și în cazul oricărui sport profesionist în echipă, a avea două lucruri este esențial pentru a câștiga: o echipă excelentă și abilități. DreamTeam este o platformă care construiește ambele. Până la apariția DreamTeam, a fost foarte dificil pentru jucătorul mediu să aibă acces la instrumentele pe care echipele profesionale le folosesc. De exemplu, instrumentul DreamTeam CS: GO Analytics. Echipele își pot încărca jocurile în programul nostru de analiză, care le va analiza jocul, de asemenea, pot analiza orice joc pentru a învăța noi tactici Pro sau pentru a învăța cum să-și anti-strateze adversarii. DreamTeam are, de asemenea, o caracteristică numită DreamTeam Journey.

Această caracteristică îi conduce pe utilizatori prin etapele de găsire a echipelor și a jucătorilor, configurarea jocurilor practice pe servere gratuite, folosind centrul de antrenament și instrumentul de analiză și multe altele. Facând totul mai accesibil, DreamTeam vă poate ajuta să deschideți calea de la amator la profesionist pentru sute de milioane de jucători.

Care sunt planurile și canalele dvs. pentru achiziționarea utilizatorilor? Apoi, cum vă mențineți utilizatorii să revină?

De la lansarea platformei, am folosit următoarele canale disponibile pentru achiziționarea utilizatorilor: influencer marketing, SEO, motoare de căutare (Google, Bing), marketing de conținut, parteneriate și programe de sponsorizare etc..

Cel mai bun mod de a alege canalul potrivit este să testați toate regiunile posibile și toate instrumentele posibile. Fiecare canal funcționează bine în funcție de obiective, audiență, geo și alți factori. Optimizarea căutării este unul dintre cele mai bune canale în ceea ce privește traficul, deoarece oamenii caută și ne găsesc singuri.

Pentru a atinge parteneriatele și programele de sponsorizare, am sponsorizat FACEIT Major London 2018 (CS: GO) și câteva turnee Starladder. Avem parteneriate cu lideri din industrie precum Na’Vi și Fnatic. Am obținut rezultate foarte bune cu marketingul influencer, acesta a fost unul dintre canalele principale care ne-au ajutat să ajungem la 1 milion de utilizatori în mai puțin de un an.

Așa cum am menționat anterior, era aproape imposibil să obții acces la funcțiile pe care le au echipele profesionale și, în plus, să găsești toate funcțiile necesare într-un singur loc. DreamTeam schimbă acest lucru. Creăm o cale clară pentru ca fiecare jucător să își atingă obiectivele. Și, bineînțeles, adăugarea de noi funcții și jocuri noi îi face pe utilizatori să revină pe platformă.

Care sunt cele mai mari provocări sau repere pe care DreamTeam intenționează să le atingă în viitorul apropiat?

Deocamdată atenția noastră principală este asupra produsului în sine, procesul de marketing este deja stabilit. Acum lucrăm la dezvoltarea produsului pentru a crește gradul de păstrare. Pentru a realiza acest lucru, lucrăm constant la adăugarea de noi funcții și la îmbunătățirea caracteristicilor existente pentru jocul nostru principal de pe platformă – CS: GO. În plus, căutăm noi piețe și noi jocuri.

Acum câteva luni, am lansat Apex Legends – unde utilizatorii pot urmări statistici dinamice, pot vedea clasamente la nivel mondial, pot găsi și discuta cu jucătorii folosind funcția LFG, pot învăța strategii profesionale cu ghidurile DreamTeam și pot fi la curent cu ultimele știri. . Adăugarea legendelor Appex a funcționat foarte bine și în ceea ce privește conversia.

Pentru a rezuma, cea mai mare provocare a noastră este să înțelegem cum munca pe care am făcut-o poate fi implementată în alte jocuri adăugate pe platformă. În ceea ce privește expansiunea afacerii, ne uităm la celelalte piețe. Vedem un potențial imens pe piețele asiatice și acum lucrăm la noi oportunități de parteneriat pentru a lansa în Asia în 2020.

Cum poate un cititor să sprijine DreamTeam?

Cel mai bun mod de a sprijini DreamTeam este să vă alăturați platformei noastre! :) În timp ce construim platforma pentru sportul numărul 1 al viitorului. Și nu avem nicio îndoială că, în 10-15 ani, e-sporturile vor fi mai mari decât toate celelalte sporturi tradiționale.

Mulțumesc!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map