Festivaluri de criptomonede muzicale | O altă abordare

În ultimii ani a existat o explozie de proiecte de criptomonede muzicale. Ujo, Musicoin, Voise, Muse, Opus, Choon, îl numești. Trebuie doar să schimbați o literă dintr-un cuvânt popular și presto, aveți un proiect nou-nouț pe care îl puteți înțelege. Glume deoparte, piața este incredibil de saturată și multe ICO-uri, în ciuda tuturor promisiunilor, nu au oferit încă nicio valoare vizibilă.

O companie abordează scena dintr-un unghi complet diferit. Festivalul nostru de muzică este un proiect construit în jurul dezintermedierii afacerii cu evenimente muzicale. Și spre deosebire de ICO-uri, nu strânge bani publici pe baza promisiunilor revoluționare sălbatice. Cel puțin nu încă.

Cine este festivalul nostru de muzică?

OMF a fost creat în colaborare între renumitul DJ 3LAU (Justin Blau), rețeaua de divertisment blockchain SingularDTV și compania de concerte și evenimente Prime Social Group. SingularDTV este o companie susținută de ConsenSys, care finanțează aplicații descentralizate construite deasupra Ethereum. În plus, fondatorii Protocolului de origine vor consilia și echipajul OMF.

Blau îi creditează pe gemenii Winklevoss pentru că l-au prezentat la criptare în timpul în care construiau bursa Gemenilor. Festivalul nostru de muzică pilotează în prezent din California, Berkeley, mai exact. Cu toate acestea, au speranțe ambițioase de a se extinde la nivel global în trei ani, aducând ideea cât mai departe în locuri precum Barcelona, ​​Seul și Tokyo.

Ce probleme încearcă să rezolve?

Industria de evenimente muzicale suferă de același tip de practici monopoliste și de căutare a chiriilor de aproape oricare alta. Monopolul biletelor, în special, sa înrăutățit în ultimii ani datorită achizițiilor mari și reducerii concurenților. OMF consideră că toate acestea se vor schimba atunci când artiștii pot oferi mai mult control fanilor asupra achizițiilor de bilete și asupra experienței lor globale de festival.

Aducerea acestor componente în blockchain va preveni în mod ideal probleme precum inflația biletelor. Inflația biletelor este cauzată foarte des de programatorii care folosesc roboții pentru a cumpăra bilete în masă atunci când sunt eliberați. Din păcate, publicul larg pierde și acești scalper vând apoi biletele la prețuri umflate pe piețele secundare.

Într-un interviu pe Hackernoon, 3LAU explică faptul că artiștii ar dori, în mod ideal, și mai mult control asupra procesului de marketing. În comparație cu interpreții, promotorii nu sunt la fel de în contact cu fanii. Blockchain ar putea, de asemenea, teoretic să permită artiștilor să revendice datele și analizele legate de spectacolele lor.

Modelul OMF

Modelul OMF

Promotorii, care dețin de obicei aceste date, au avantajul suplimentar de a le vinde ca o altă sursă de venit. În modelul OMF, fanii pot opta să ofere aceste informații și să primească în schimb criptocurrency. În loc să extragă valoare de la fani, Blau speră că noul model va participa la procesul de creare a valorii și va recompensa fanii pentru feedback și recomandări.

Punerea în practică

Din fericire, OMF nu vorbește doar despre această idee ca mulți dintre omologii lor ICO. Anul trecut, au organizat primul lor festival de criptomonede muzicale la Teatrul Grec din Berkeley. La petrecere au participat artiști precum Mati, Kim, 3LAU însuși și artistul premiat cu premiile Grammy Zedd. O mulțime de aproximativ 8.000 de oameni s-au prezentat la petrecere, care a inclus chiar și câteva celebrități cripto, cum ar fi Fred Ehrsam (fondatorul Coinbase) și Adam Ludwin (CEO al Interstellar). Este de la sine înțeles că 3LAU și-a făcut partea pentru a promova blockchain-ul ori de câte ori a avut ocazia.


Jetoanele OMF au fost disponibile pentru cumpărare la eveniment, permițând participanților la petrecere să cumpere bilete și să obțină reduceri la mărfuri și alimente. În total, au fost înregistrate 2.000 de plăți plus criptomonede, ceea ce este destul de remarcabil, având în vedere dimensiunea mulțimii. Aceasta, în parte, evidențiază modul în care generația tânără se încălzește la criptare ca alternativă la sistemele fiat exclusive. De asemenea, arată cât de important este ca jetoanele să aibă de fapt o oarecare utilitate în rețea.

Vizualizați această postare pe Instagram

Primul festival @ourmusicfestival este în cărți! Mulțumesc tuturor celor care au ieșit aseară! # Festivalul nostruMusic2018

O postare partajată de OMF (@ourmusicfestival) pe 21 octombrie 2018 la 13:20 PDT

Fuzionarea fizicului cu virtualul

Spre sfârșitul setului 3LAU, echipajul de sprijin a tras în cantități uriașe de confetti în mulțime. Ceea ce părea pentru prima dată o cascadorie standard plăcută mulțimii s-a dovedit a fi de fapt o altă oportunitate de a promova cripto: mii de portofele criptate de hârtie sub formă de coduri QR. Fanii pricepuți și-au putut răscumpăra ulterior cripto-ul pentru brățări de prietenie de diferite culori.

Toate acestea au fost făcute prin intermediul aplicației OMF pe care dezvoltatorii au creat-o special pentru eveniment. Din păcate, câțiva fani au raportat că experiența utilizatorului nu a fost la înălțime. Asta nu părea să atenueze starea de spirit a petrecerii, totuși și, în ciuda problemelor, ați fi fost apăsat să numiți procesul în afară de un succes.

Mergând către un viitor al criptomonedei muzicale

Este revigorant să vezi că un proiect își pune de fapt banii acolo unde îi este gura. Într-o industrie plină de bani și plină de promisiuni, este posibil să nu existe atât de multe stimulente pentru ca proiectele să meargă la distanță cu viziunile lor. Acestea fiind spuse, un festival nu este suficient pentru a numi încă un succes proiectul OMF. În primul rând, trebuie să lucrați mult mai mult la aplicație. Nimeni nu vrea să se joace cu telefoanele lor toată noaptea la un concert. Este sigur să spunem că evenimentul a fost mai mult o încercare de succes decât o vitrină lustruită. Și asta e ok. La fel ca blockchain-ul, OMF se află la începutul dezvoltării și va avea nevoie de timp pentru a se maturiza.

Jetonul OMF nu este disponibil în prezent pentru cumpărare în afara festivalurilor propriu-zise. Acest lucru se poate dovedi a fi un lucru bun, deoarece atât de mulți oameni se concentrează în prezent asupra naturii speculative a criptomonedelor în loc de utilitatea sa reală. Ironia este că atunci când proiectele se dezvoltă mai întâi pentru utilitate, vor ajunge să creeze jetoane la o cerere imensă. OMF va fi proiectul care duce afacerea evenimentelor muzicale înainte? Cine știe. Dacă succesul primului nostru Festival de muzică la Grec a fost ceva de urmat, viitorul pare promițător.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map