Faceți cunoștință cu Plantoid: o lucrare de artă a robotului, bazată pe blockchain, care mănâncă Bitcoin

Ce este un plantoid?

Un Plantoid este o instalație de artă a robotului construită pe blockchain. Complet autonomă, planta robotică supraviețuiește din donațiile Bitcoin cu singurul obiectiv de a reproduce alte Plantoide. Există nu numai în lumea fizică ca o plantă robotică, sintetică, dar are și ADN în lumea digitală pe blockchain. Să ne scufundăm puțin mai adânc în această piesă unică de artă blockchain.

expoziție plantoidă

Arta robotică fizică și digitală

Scopul proiect este „să ilustreze unul dintre cele mai revoluționare – și totuși încă neexplorate – aspecte ale tehnologiei blockchain … abilitatea de a crea„ forme de viață bazate pe blockchain. ”” Cu acest scop în minte, Plantoizii locuiesc în spațiile publice pentru ca lumea să le vadă.

Corpuri plantoide

Din punct de vedere fizic, instalațiile robotice arată ca niște plante din metal. De fapt, un întreg Plantoid este alcătuit complet din oțel reciclat și electronice.

Acestea sunt concepute pentru a interacționa și cu lumea din jur, în special în moduri care duc la reproducerea ei. În primul rând, frumusețea lor exterioară este menită să stârnească interesul oamenilor care trec. Odată interesați, acei oameni au ocazia să doneze pentru supraviețuirea Plantoidului prin Bitcoin.

Dacă dați o donație, instalația se aprinde, dansează și cântă muzică în semn de apreciere. Speranța este că acest act de recunoștință vă va atrage să donați mai mult sau cel puțin să răspândiți vestea despre arta robotică unică.

Spiritele plantoide

Spiritul unui Plantoid este un contract inteligent Ethereum. Acest contract inteligent guvernează modul în care acționează, precum și modul în care se reproduce. Din această cauză, un Plantoid este complet autonom și nu are nevoie de nicio intervenție exterioară, nici măcar de la creatorul său original.

În afara controlului modului în care trăiește Plantoidul, contractul inteligent determină, de asemenea, regulile pentru descendenții săi. Toți donatorii încheie un contract inteligent cu Plantoid, care le conferă drepturi de vot asupra regulilor pentru generațiile viitoare. În acest fel, Plantoidul devine asemănător unei organizații autonome descentralizate sau DAO pe scurt.

Procesul de reproducere plantoid

Plantoidele se reproduc în trei faze distincte. Ele rămân autonome la fiecare fază, dar beneficiază de ajutorul oamenilor, similar cu modul în care supraviețuiește o floare datorită polenizării unei albine.


Faza de valorificare

În prima fază a reproducerii, Capitalizare, un Plantoid își petrece timpul achiziționând Bitcoin. Instalația de artă a robotului oferă doi motivați pentru a încuraja oamenii să doneze pentru reproducerea sa.

În primul rând, fiecare donație determină Plantoidul să danseze, să cânte și, în cele din urmă, să evolueze într-o plantă nouă, mai frumoasă. În plus, s-ar putea să fiți motivați să donați pentru a câștiga influență asupra viitorului liniei genetice Plantoid. După cum sa menționat mai devreme, fiecare persoană care furnizează fonduri poate vota asupra reproducerii plantei.

Fiecare are un portofel Bitcoin pentru a primi fonduri și reguli diferite în legătură cu acțiunile sale atunci când le primește. O plantă trece la următoarea fază de reproducere odată ce colectează o anumită cantitate de donații. Cu toate acestea, pentru un Plantoid, acesta poate fi un prag de 0,001 BTC, în timp ce altul nu va continua până când portofelul său nu atinge 2 BTC. Sufletul său (contract inteligent) stabilește aceste reguli.

plantoid afară

Faza de împerechere

După ce a primit suficiente donații Bitcoin, un Plantoid intră în faza de împerechere. În acest moment, lansează o ofertă pentru creatori să facă următoarea instalare în linia Plantoid. Artiști, sudori, programatori – oricine poate trimite o propunere. Singurele criterii sunt că propunerea este în conformitate cu ADN-ul plantei (regulile contractului inteligent privind succesiunea acesteia).

Aceste reguli de contract inteligente ar putea acoperi aspecte fizice ale noului Plantoid, cum ar fi dimensiunea și culoarea. Și pot controla logica afacerii, cum ar fi plata dividendelor și / sau alocarea de fonduri. În afara acestor reguli, însă, propunerile au libertatea de a inova după cum doresc.

Donatorii votează apoi trimițând microtransacțiuni la adrese care reprezintă fiecare o propunere diferită. Cu cât donați mai mult, cu atât votul dvs. are mai multă putere.

Faza de angajare

Când votul se încheie și se alege o propunere, Plantoidul intră în faza de Angajare. O face prin trimiterea donațiilor Bitcoin către persoana (persoanele) din spatele propunerii câștigătoare, astfel încât să poată începe să funcționeze. Încă o dată, acest lucru se realizează în totalitate prin contracte inteligente. După aceasta, se „spală, clătește, repetă” pe măsură ce ciclul de reproducere începe din nou.

De-a lungul timpului, creatorii proiectului cred că Plantoizii vor urma o abordare evolutivă darwinistă. Ei se așteaptă ca plantoidele din diferite zone să ia caracteristici și mecanisme de supraviețuire specifice regiunilor lor specifice, ducând la diferite „specii”. ADN-ul plantoidelor nereușite, care nu se reproduc, va dispărea în cele din urmă din ecosistem.

Un nou tip de clasificare

Plantoidele sunt o contradicție după următoarea. Sunt lucrări de artă, dar pot fi și o afacere. Oamenii au un cuvânt de spus în operațiunile lor, dar nu au un proprietar. Participă la contracte legale, dar nu sunt de fapt persoane juridice. Plantoidele se află într-o clasă complet nouă în sine.

De asemenea, aceștia operează pe un tip economic neutilizat anterior. În mod tradițional, ați finanța un artist care continuă să creeze o piesă de artă după alta. Nu este cazul cu Plantoizi.

În schimb, donația dvs. este acordată direct operei de artă în sine. Diferi artiști, colaboratori și finanțatori participă cu toții la procesul de reproducere plantoid în continuă evoluție. Aceste părți se pot schimba, dar ADN-ul Plantoidului rămâne. Plantoidul poate supraviețui și se poate reproduce mult timp după ce creatorul original a fost disociat de proiect.

Aceste lucrări de artă robotică sunt doar un exemplu al modului în care blockchain estompează liniile din industriile tradiționale. Organizațiile descentralizate și contractele inteligente automatizate au potențialul de a ajunge și mai departe prin crearea de entități autosustenabile și chiar de întreprinderi fără proprietari. Nu există nicio limitare cu privire la ceea ce vor aduce noi clasificări blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map