Faceți cunoștință cu Alexandra Prodromos | Forța motrice din spatele ascensiunii din Chicago ca centru principal al blockchain-ului

Alexandra Prodromos, director executiv al Centrului Blockchain din Chicago

alexandra lexy prodromos director executiv al centrului blockchain din chicago

Alexandra Prodromos a lucrat sârguincios cu echipa sa pentru a construi Chicago ca oraș pentru startup-uri și resurse blockchain.

În calitate de director executiv al organizației non-profit Chicago Blockchain Center (CBC), Alexandra lucrează îndeaproape atât cu sectorul privat, cât și cu cel public, pentru a crește și a sprijini comunitatea blockchain din Illinois. De la găzduirea de întâlniri și ateliere de dezvoltatori studenți până la lupta împotriva dezinformării în mass-media, CBC face totul.

În afară de activitatea sa la CBC, Alexandra este, de asemenea, cercetător și strateg de piață la Bloq, Inc. și obține masteratul în sisteme informaționale la Universitatea Northwestern.

Steven Buchko, de la Coin Central, a avut recent ocazia să fure câteva minute dintr-una din zilele pline de gât ale Alexandrei pentru a afla mai multe despre CBC și despre saltul ei în criptomonedă..

Interviul

SB: Cum v-ați implicat mai întâi în tehnologia blockchain și criptomoneda?

AP: De fapt, este o poveste ciudată. Nu sunt dezvoltator, deși în prezent fac un master la Northwestern in Information Systems. Include, de asemenea, administrarea bazelor de date și unele coduri, dar nu acesta este fondul meu.

Licența mea era în științe politice și am vrut să merg la facultatea de drept. M-a interesat în special tehnologiile care credeam că pot schimba sau perturba spațiul legal – descoperirea automată, de exemplu. M-a interesat modul în care căutarea cuvintelor cheie în mii de pagini de documente legale ar schimba modul în care avocații ar fi facturați sau ar găsi un precedent.

În jurul anului 2014, am auzit de contracte inteligente. Gândul meu imediat a fost: „Cum pot fi acestea aplicabile contractelor legale?” Am început să aflu mai multe despre ele în mod independent și, în cele din urmă, am descoperit tehnologia blockchain ca întreg. Odată ce am făcut-o, mi-am dat seama că tehnologia se extinde dincolo de spațiul legal. Știam că va afecta fiecare industrie.

Acest [blockchain] este similar cu nivelul fundamental al internetului – o metodă sigură de a transfera valoare care va afecta procesele de afaceri ale fiecărei industrii în viitor.

Odată ce mi-am dat seama de asta, m-am îndrăgostit. Am cercetat în mod constant subiectul, care în acel moment trecea în mare parte prin fluxurile Reddit și Twitter și am citit câteva cărți despre el. Una dintre primele cărți pe care le-am citit a fost Epoca criptomonedei de Michael Casey și Paul Vigna. Ambii contribuie la Wall Street Journal și am crezut că au făcut o treabă excelentă explicând aspectele criptografice în care nu fusesem la fel de implicate..

Mai mult decât atât, am început să merg la conferințe și întâlniri, încercând să cunosc cât mai mulți oameni am putut.

Ca cadou de absolvire a facultății, părinții mei mi-au luat un bilet la conferința Consensus din New York. Am auzit oameni ca Matthew Roszak vorbind și chiar l-am întâlnit pe Vitalik Buterin pe scurt. Este cu doar o lună mai în vârstă decât mine și nu-mi venea să cred că a făcut tot ce avea în acel moment.

La acea conferință l-am auzit pe guvernatorul Delaware prezentându-și inițiativa Delaware Blockchain.

M-am gândit în sinea mea: „De ce Chicago nu poate fi un hub pentru blockchain? În ceea ce privește creșterea startup-ului, este un spațiu mai locuibil decât San Francisco sau New York. “

Mi-am imaginat că putem lucra cu guvernul [Illinois] pentru a crea o legislație și o reglementare mai puțin oneroase decât ceea ce exista la New York. New York BitLicense este acum infam.

Mi s-a părut o oportunitate extraordinară, așa că am elaborat o propunere și am abordat nou-creat Departamentul de Inovație și Tehnologie din Illinois. Am ajuns să lucrez cu ei la un grup de lucru blockchain ca singurul participant non-guvernamental. Cu ajutorul multor alte agenții, am creat Inițiativa Illinois Blockchain (IBI).

De acolo, am continuat să merg la conferințe. Acum aproximativ un an și jumătate, l-am întâlnit pe Matthew Roszak la una dintre conferințe și el m-a adus la Bloq. Din iunie, am fost puternic implicat în Chicago Blockchain Center, care desfășoară a treia direcție a inițiativei Illinois Blockchain – dezvoltarea ecosistemului în Chicago.

Aceasta implică crearea spațiului fizic pentru întâlniri, evidențierea unor startup-uri specifice și furnizarea de resurse educaționale. Resursele educaționale nu sunt doar pentru persoane. Sunt, de asemenea, pentru anumite entități din industrie care doresc să afle mai multe despre tehnologii.

Lucrăm pentru a combate o mulțime de raportări înșelătoare pe această temă. Acum că Bitcoin a fost introdus mult mai mult în mainstream, organizația noastră este mai importantă ca niciodată.

inițiativa blockchain din Illinois

Inițiativa Illinois Blockchain

SB: Ce retragere, dacă este cazul, a existat cu inițiativa Illinois Blockchain ca singurul membru neguvernamental din grup?

AP: Este destul de uimitor. Când m-am apropiat de ei, aveau inițiative tehnologice „Aducând Illinois în viitor”, iar blockchainul era deja o mică parte din inițiativele lor. Fusese pe radarul lor, dar nu au simțit nevoia să-l urmărească agresiv, deoarece încă erau primele zile. Chiar și astăzi, sunt încă primele zile pentru blockchain.

Sunt surprins de cât de anticipați au fost odată ce am discutat. În mintea mea, sectorul public este o aplicație naturală a blockchain-ului. Are nevoie de transparență și este o modalitate de a furniza un registru de încredere electorilor. Odată ce am discutat despre asta, au fost imediat la bord. Nu am primit nicio împingere.

SB: Ați vorbit despre o abordare în trei direcții pentru inițiativa Illinois Blockchain. Unul este ecosistemul. Care sunt celelalte două?

AP: Al doilea este de a oferi reglementări non-oneroase în statul Illinois. Una dintre agențiile implicate în IBI se numește IDFPR, Departamentul de reglementare financiară și profesională din Illinois. Acestea oferă îndrumări specifice, subliniind legile existente privind transmiterea banilor și modul în care acestea se aplică Bitcoin și potențialelor companii criptomonede.

De asemenea, educă legiuitorii cu privire la tehnologia în cauză, astfel încât să poată crea o nouă legislație care nu este prea restrictivă, dar care protejează în continuare elementele constitutive. Cea mai interesantă parte, în opinia mea, este programele pilot pe care le fac.

Au făcut unul anul trecut cu Registrul de fapte al județului Cook, una dintre agențiile implicate în consorțiul IDF [Illinois Department of Finance]. Și, fac și altele și anul acesta.

Unul dintre ei va fi un soluție de identificare digitală pe care le vor folosi pentru a urmări certificatele de naștere și deces pe blockchain-ul public. Ei fac una cu registrele furnizorilor de servicii medicale. Și, de asemenea, vor simboliza potențial creditele de energie verde.

Ei fac un pas suplimentar nu numai în monitorizarea ecosistemului și protejarea constituenților, ci și „mâncarea propriilor hrană pentru câini”. Ei văd cum această tehnologie ar putea afecta sectorul public în cadrul propriilor agenții.

Comunitate Blockchain la nivel național

SB: Sunt alte state și / sau orașe care lucrează cu Chicago și Illinois în construirea propriilor programe?

AP: Da, Illinois a lucrat puțin cu Delaware din ceea ce am văzut. De asemenea, am vorbit recent cu unii oameni din New York despre potențialul de a lucra cu ei.

Avem un centru sora blockchain în DC care a influențat de fapt modul în care suntem structurați. Acestea sunt sponsorizate de Camera de Comerț Digital și, mai mult, servesc la educarea autorităților de reglementare de pe deal.

Există, de asemenea, un centru blockchain în LA cu care am vorbit. Sunt în curs de dezvoltare a programului lor.

SB: Ceva care pare să fi impresionat comunitatea blockchain este cât de cunoscători au fost majoritatea autorităților de reglementare atunci când vorbeau despre tehnologie, în special în audierea recentă cu SEC și CFTC.

AP: Matthew Rozsak, fondatorul Chicago Blockchain Center și fondatorul Bloq, a participat de fapt la audieri congresuale pe blockchain în 2015. Diferența dintre modul în care vorbește despre asta Congresul în 2018 față de atunci este foarte interesantă.

Acum, există congresul blockchain în Congres și reprezentanți specifici care se referă la asta. A fost interesant să vedem evoluția de când a vorbit despre asta până acum.

SB: Ce alte schimbări ați văzut în industria blockchain-ului în ultimii ani?

AP: Când am început pentru prima dată, le spuneam oamenilor că lucrez pentru o companie care oferă soluții blockchain și aș primi doar priviri goale. Dacă ar fi auzit ceva, era doar Bitcoin.

Acum, oamenii nu mai aud suficient despre asta. Vorbesc cu toți ceilalți șoferi Uber despre cripto. Cred că dau mai multe cărți în acele călătorii decât uneori la evenimente. Este o nebunie – toată lumea a început să observe asta în ultimul an.

Un alt lucru pe care l-am observat este apetitul comunității de dezvoltatori studenți. A fost grozav de urmărit, deoarece este ceva care mă pasionează cu adevărat.

Marea problemă pe care nu am rezolvat-o încă este oferta limitată de dezvoltatori blockchain. Am auzit o statistică pe care o are Javascript, o limbă relativ nouă nouă milioane de dezvoltatori competenți la nivel mondial. Pe de altă parte, pentru anumite limbaje blockchain, cum ar fi Solidity, se estimează că există aproximativ cinci mii de dezvoltatori competenți la nivel mondial.

Pentru toată noua inovație care se întâmplă, este important să menținem în continuare comunitatea de dezvoltatori open source și să ne asigurăm că oamenii pot contribui.

Chicago Blockchain Center Trecut, Prezent și Viitor

SB: Spune-mi mai multe despre atelierele pe care le găzduiește Chicago Blockchain Center.

AP: Acesta este unul dintre lucrurile pe care vrem să le facem mai mult în 2018.

Anul trecut, am găzduit o tabără de boot cu contract inteligent de două zile. Studenții au trebuit să aplice pentru a intra și a trece o anumită competență, astfel încât să ne putem adânci în cod. A fost găzduit la DePaul în parteneriat cu Universitatea din Illinois. A fost implicat și profesorul Andrew Miller, unul dintre cei mai importanți lideri de gândire în ceea ce privește contractele inteligente și Solidity. La finalul a doar două zile, studenții au reușit să scrie contracte inteligente grozave în Solidity.

Acea tabără a fost foarte bine primită. Am avut peste 50 de studenți care au participat și mai mulți pe care a trebuit să-i întoarcem. De asemenea, am primit o mulțime de oameni care ne-au contactat după aceea spunând că și-ar dori să știe despre asta din timp. Vom încerca să facem evenimente similare anul acesta.

De asemenea, am colaborat cu HyperLedger anul trecut pentru un HyperLedger HackFest de două zile. A fost găzduit la mHub, iar echipa executivă HyperLedger a ieșit pentru sprijin. Echipa lor s-a plimbat pentru a se asigura că oamenii știu cum să utilizeze software-ul. Am primit o mulțime de feedback pozitiv și de la acel eveniment.

Căutăm să găzduim evenimente similare, precum și să evidențiem startup-uri specifice din spațiu. Am avut recent câteva Blockstack fondatorii ies și oferă publicului nostru o privire în spatele cortinei de la compania lor. A fost foarte tare.

logo-ul centrului blockchain din chicago

SB: Care sunt câteva dintre următoarele lucruri mari din dosarul pentru Chicago Blockchain Center?

AP: Vom continua să găzduim întâlnirile noastre precum Chicago Ethereum Meetup, precum și evenimente specifice industriei, cum ar fi Chicago Blockchain Real Estate Collective și HyperLedger.

De asemenea, dorim să aducem voci mai mari la Chicago. Suntem parteneri cu BTC Media pentru a găzdui Piețe distribuite în Chicago în aprilie. Este pentru prima dată când o fac aici și ne așteptăm cu nerăbdare. Va include un hackathon, o tabără de coduri și o conferință în weekend.

În cele din urmă, vom oficializa programul nostru de incubator. Am reușit să ne întâlnim și să luăm legătura cu o mulțime de comunități de start-up din Chicago, dar dorim să le oferim resurse mai formalizate și dedicate pentru ca aceștia să avanseze.

Lucrăm pentru a realiza toate aceste lucruri, în timp ce găzduim și mai multe ateliere pentru dezvoltatori studenți.

SB: Unde vedeți comunitatea blockchain din Chicago peste 5 ani?

AP: Este una dificilă. Uneori îmi este greu să privesc chiar și cu un an înainte, deoarece spațiul se schimbă atât de rapid. Cine ar fi prezis că ICO-urile și economia simbolică vor fi la fel de importante anul trecut pe cât au ajuns să fie?

Suntem unici din alte centre blockchain de acolo, deoarece avem asistență din sectorul public și din sectorul privat, fără scop lucrativ. Vom continua să lucrăm prin Inițiativa Illinois Blockchain pentru a sprijini această comunitate în creștere într-un mod care nu este sufocant. Oriunde ne-am afla peste cinci ani, vreau să mă asigur că este încă o mare parte a conversației.

Vreau, de asemenea, să mă asigur că continuăm să educăm studenții. Mi-ar plăcea să am un program mai mare în această privință. Pentru a face acest lucru, ajutăm unul dintre partenerii noștri de fonduri, rețeaua de educație Blockchain, să crească și el.

Mi-ar plăcea să văd că Chicago este centrul național, dacă nu la nivel mondial, pentru sediul de start al blockchain-ului și resursele educaționale blockchain. Cerul este limita.

SB: Orice altceva ați dori să știe cititorii noștri?

AP: Este important să rețineți că suntem non-profit; suntem cu toții voluntari. Încercăm să fim o resursă bazată pe comunitate. Cu aceasta, căutăm întotdeauna ajutor și sugestii. Scopul nostru este de a fi țesutul conjunctiv între toate diferitele entități care există în Chicago pentru a face o comunitate mai coezivă și mai incluzivă.

Mulțumesc

Mulțumesc, Alexandra. Nu numai pentru că v-ați luat timp să vorbiți cu noi, ci și pentru că ați dedicat o mare parte din timpul liber pe sprijinul comunității blockchain. Așteptăm cu nerăbdare să vedem tot ceea ce dvs. și Centrul de Blockchain din Chicago veți realiza pentru a face din Chicago un oraș exemplar pentru inovația blockchain.

informatii suplimentare

Chicago Blockchain Center

Inițiativa Illinois Blockchain

Piețe distribuite

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map