Explorarea problemelor DAG și Blockchain Scalability cu Constellation Labs

O preocupare majoră pentru blockchain este că, deși funcționale, multe blockchain-uri ar putea avea dificultăți de scalare la niveluri de adoptare masivă a utilizatorilor.

Acest lucru devine din ce în ce mai important atunci când luați în considerare cât de mic dintr-un procent de oameni utilizează de fapt dApp-uri alimentate cu blockchain în comparație cu cantitatea masivă de oameni necesară pentru a obține un fel de efect de rețea pentru a face multe dintre aceleași dApp-uri relevante lumea reala.

Laboratoare Constellation oferă un protocol de platformă care urmărește să combine atât tehnologiile distribuite noi cât și cele existente pentru a construi un protocol care să abordeze toate problemele actuale de scalabilitate a blockchain-ului.

Zac RussellProiectul a strâns recent 33,7 milioane de dolari într-o vânzare privată și este unul dintre puținele proiecte care implementează un grafic direcționat aciclic (DAG) în locul unui blockchain. Constellation are peste 60.000 de înregistrări individuale pentru Airdrop-ul lor acum închis și a fost recent listat pe KuCoin.

CoinCentral a avut ocazia să intervieze „Constellation Labs” Zac Russell despre DAG-uri, mecanismul de consens „Dovada Meme-ului” pentru Constelație, antreprenoriat și viitor pentru lumea registrelor distribuite.

Bucurați-vă!

Puteți explica avantajele tehnologiei DAG față de blockchain?

Rețelele tradiționale blockchain, cum ar fi Bitcoin sau Ethereum, necesită ca fiecare tranzacție să fie validată de întreaga rețea într-o succesiune liniară. Prin însăși natura sa, acest proces împiedică drastic viteza tranzacțiilor și limitează capacitatea rețelei de a scala în mod rezonabil, o condiție prealabilă cheie pentru adoptarea întreprinderii.

Mai simplu spus, dacă doriți să cumpărați o cafea cu bitcoin și tranzacția dvs. trebuie să fie validată de fiecare nod din rețea și întregul proces durează o jumătate de oră, Starbucks probabil nu va dori să accepte bitcoin.

În cazul unui grafic aciclic direcționat (DAG), fiecare tranzacție din rețea validează și asigură următoarea într-o secvență ciclică, evitând costurile de energie și timp asociate validării unei singure tranzacții într-o întreagă rețea.

Mai mult, deoarece un DAG nu are mineri (în sens tradițional), mai degrabă decât să se bazeze pe validatori, transferul tranzacției rețelei este direct proporțional cu numărul de persoane care se alătură rețelei.

Acest lucru înseamnă că, pe măsură ce mai mulți participanți folosesc Constellation, rețeaua accelerează, mai degrabă decât să congestioneze, așa cum este cazul majorității blockchain-urilor vechi.


Pentru informații suplimentare, consultați un recent postare pe blog am făcut-o chiar pe această întrebare.

Este o defalcare succintă a DAG vs blockchain tradițional.

Puteți explica pe scurt mecanismul de consens „Dovada Memei” a Constelației? Cum diferă de mecanismele de consens mai cunoscute, cum ar fi PoW / PoS?

Modelele tradiționale de consens, cum ar fi Dovada muncii (PoW) și Dovada mizei (PoS), sunt extrem de susceptibile la consolidarea și manipularea energiei și, prin urmare, nu sunt atractive pentru părțile interesate responsabile de adoptarea unei întreprinderi reale..

În cazul PoW, o persoană sau un grup cu resurse miniere / computaționale suficiente ar putea asigura zone mari ale unei rețele și o poate manipula în avantajul lor – situația actuală în care majoritatea bitcoinului este extras din China. În cazul PoS, același lucru poate fi făcut de o persoană sau grupuri care pot crea plutocrații deținând cea mai mare valoare.

Prin contrast, mecanismul Constellation Proof of Meme (o referință la lucrarea lui Richard Dawkin despre memetică în natură) este un model de consens nou și echitabil, care folosește notarea reputației pentru a securiza o rețea..

Deci, indiferent de câți bani sau putere aduceți unei rețele, sistemul recompensează „actorii buni” prin analiza datelor din lanț.

Urmărind videoclipurile de pe site-ul web Constellation, unde vorbiți despre capacitatea de a lucra reciproc pentru punctele forte și punctele slabe, se pare că echipa de conducere are o dinamică excelentă. Cum v-ați reunit?

Suntem un grup foarte strâns! Echipa de ingineri este formată din prieteni și foști colegi de la Radius, Oracle și Salesforce, unde au lucrat la sisteme distribuite și învățare automată.

Cofondatorii sunt toți prieteni de ani de zile și de atunci au format o echipă uimitoare de indivizi pasionați, toți experți în domeniile lor date. Acum avem o echipă de bază formată din 25 de oameni, toți fiind prieteni sau foști colegi.

Nu am fost nevoiți să angajăm încă în afara rețelelor noastre, ceea ce este o dovadă excelentă a echipei și a viziunii noastre!

Ce urmează pentru Constellation de acum până la sfârșitul anului?

Cartea noastră de afaceri va fi lansată pe 2 septembrie, ceea ce va oferi o foaie de parcurs succintă și detaliată pe 3 ani. De asemenea, anticipăm lansarea V2 a Orion odată cu lansarea de recompense și instrumente pentru dezvoltatori până la sfârșitul anului.

Nu ne străduim să lansăm V2 din codul nostru și, cu aceasta, rețeaua noastră principală ar trebui să se lanseze la scurt timp după aceea. Avem câteva parteneriate mari în lucru, dar trebuie să ne ținem buzele sigilate pentru acest moment.

Ați lansat recent Orion, portalul comunității pentru dezvoltatori. Cum a fost primit până acum?

Reacția comunității dezvoltatorilor a fost grozavă până acum. Orion servește ca un hub central, în care tot conținutul și informațiile noastre sunt federate. Poate fi dificil să țineți evidența a tot ce se întâmplă – comunitatea noastră este răspândită pe Twitter, Telegram, Reddit, Bitcoin Talk și multe altele.

Orion ne permite să ne concentrăm pe produse de construcție care sunt apoi testate de membrii comunității și postate pe întregul ecosistem cripto. Acesta este V1. V2 viitoare va include documentația pentru dezvoltatori și o piață de aplicații.

Lansarea Orion a consolidat într-adevăr prezența noastră pe scena dezvoltatorilor și continuă să atragă talente mari.

Una dintre postările de pe blogul dvs. vorbește despre ușurința dezvoltării aplicațiilor pe platforma Constellation, folosind limbaje mainstream precum Python spre deosebire de limbaje specifice platformei precum Solidity. Pentru persoanele non-tehnice, puteți explica de ce este atât de important?

Limbile blockchain existente sunt obscure și au o curbă abruptă de învățare, exemplul fiind Soliditatea Ethereum. Mai degrabă decât ca dezvoltatorii să se aplece înapoi pentru a construi pe platforma noastră, luăm limbaje existente (Java) care au adoptat deja consumatorii și întreprinderile și le aplicăm protocolului nostru.

O astfel de mișcare permite mai multor oameni să aibă capacitatea de a construi DApp-uri și, de asemenea, face mai ușor pentru întreprinderile de întreprindere integrarea Constellation în stiva lor tehnologică existentă.

Pentru mai multe informații, consultați postare pe blog despre exact cum funcționează acest lucru.

V-ați declarat convingerea că rețelele vechi blockchain nu vor putea face upgrade suficient pentru a adopta pe scară largă. De ce este cazul?

Deși este teoretic posibil ca rețelele blockchain să implementeze upgrade-uri de scalare, a face acest lucru retroactiv și lansarea post-mainnet este un proces dezordonat și politic. Mai rău este faptul că majoritatea eforturilor de scalare, precum încercările Ethereum de a pune în aplicare un mecanism PoS, creează pur și simplu plutocrații.

Există proiecte care lucrează pentru a remedia această problemă, dar au patch-uri care nu abordează problema fundamental structura blockchain-urilor vechi. Spațiul criptografic permite încet descentralizarea, un principiu spiritual primar al blockchain-ului, să fie sacrificat la altarul scalabilității în speranța că va duce la adoptarea întreprinderii obișnuite. Nu va fi și, mai important, nici măcar nu trebuie să facem acest compromis.

Constellation utilizează atât tehnologia distribuită nouă, cât și cea existentă și construiește un protocol care abordează aceste probleme chiar de la rădăcină.

De ce este important să faceți noduri accesibile pentru profan?

La nivel tehnic, Constellation crește și devine mai puternic atunci când mai mulți oameni se alătură și participă la rețea.

Cu toate acestea, la un nivel superior, vedem adoptarea generală a criptomonedelor ca fiind legată indisolubil de accesibilitatea globală a nodurilor în toate grupurile demografice. Dacă cripto-ul trebuie să decoleze, oamenii obișnuiți trebuie să aibă opțiunea de a deveni validatori, precum și consumatori.

Ca atare, în perioada de lansare a rețelei noastre principale, lucrăm febril pentru a ne asigura că configurarea și rularea unui nod vor fi cât se poate de simple.

Mulțumesc!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map