Expediere blockchain: un nou protocol de expediere

Criptomonedele sunt distractive, interesante și ușor de înțeles, așa că primesc cea mai mare acoperire în revoluția blockchain. Cu toate acestea, tehnologia blockchain-ului de bază este deja testată în zeci de industrii, de la agricultură la energie și artă. Transportul și transportul blockchain reprezintă o altă dezvoltare nouă. Este pregătit să schimbe întregul lanț de custodie pentru modul în care bunurile pe care le cumpărăm ajung din loc în loc.

Transportul maritim și marfă este o industrie enormă și complexă. Avioane, camioane, bărci și trenuri traversează globul pentru a livra mărfuri în fiecare zi. Cu toate acestea, dintre acestea, industria ambarcațiunilor este de departe cea mai mare. Aproape 90% din tot ceea ce cumpărăm plimbări pe o barcă la un moment dat. Datorită transportului, avem produse proaspete în mijlocul iernii. Produsele fabricate în Bangladesh se pot vinde pe rafturile din Londra. Transportul se leagă și permite economiei globale.

Un viitor al transportului blockchain ar putea schimba mai multe paradigme în industria actuală. Blockchain-urile ar putea gestiona complexitatea unei rețele comerciale globale prin stabilirea unei surse unice și transparente de adevăr. De acolo, o industrie de transport maritim blockchain ar încuraja concurența, eficiența și mai puține erori. Acest articol analizează modul în care transportul este pregătit pentru schimbări masive.

Containerizarea a creat un protocol

Întrebați pe oricine din industria de transport maritim și vă vor spune despre rolul important pe care l-a jucat containerizarea în modul în care mărfurile călătoresc în întreaga lume. Containerul de transport maritim este o vedere obișnuită oriunde trebuie transportate bunuri și servicii. Când containerul de transport intermodal a fost standardizat la mijlocul secolului al XX-lea, a permis ca aceleași containere să fie transferate de la camion la tren spre barcă fără probleme, oriunde în lume.

transportul containerelor pe un tren

Anterior, containerele veneau în diferite dimensiuni. Adesea trebuiau despachetate și reambalate de fiecare dată când exista un transfer. Odată cu invenția unui container metalic ondulat standardizat, nu a fost nevoie să se despacheteze la fiecare punct de transfer. Mărfurile ar putea fi ușor păstrate uscate în interiorul containerelor. De asemenea, aceste containere s-ar putea stiva unul peste altul pentru o densitate crescută.

Containerul de transport intermodal a creat un protocol pentru industria de transport maritim. Schimbarea a fost revoluționară. Transportul a devenit mult mai eficient. În plus, transferurile între transportatori au devenit mai simple și au început să urmeze proceduri previzibile. Era mai ușor să urmăriți un container standard decât să urmăriți o expediere întâmplătoare.

Blockchain ca protocol

Același nivel de perturbare în industria de transport maritim ar putea proveni dintr-un nou protocol. La fel ca containerul de transport, blockchain-ul ar putea face operațiunile mai eficiente, ar putea standardiza transferurile și ar permite expeditorilor și destinatarilor să-și urmărească comenzile în timp real. Acest lucru îl face un moment interesant pentru transportul blockchain. Blockchain va perturba o industrie pe care se bazează lumea.

Multe dintre companiile majore din domeniul transportului maritim și al mărfurilor s-au alăturat Blockchain în Transport Alliance. Scopul este de a crea standarde pentru noua industrie de transport maritim blockchain. Aceste companii au recunoscut potențialul blockchain și viabilitatea acestui caz de utilizare în industria lor. Așteptați-vă ca blockchain-ul să devină un standard industrial mai devreme decât mai târziu, deoarece creșterea eficienței sale este greu de ignorat.

Urmărirea transporturilor în mod transparent

Una dintre componentele cheie ale industriei de transport maritim este cunoscută sub numele de Conosament. Acest termen de modă veche se referă la acordul care stipulează ce companie este responsabilă pentru un articol în transport la un moment dat. Conosamentul stabilește condițiile pentru transportul și livrarea articolului.

O industrie de transport maritim blockchain s-ar baza pe tehnologia blockchain pentru a păstra o evidență a conosamentului și a istoricului transferurilor. Atunci când o companie de transport semnează o expediere, acceptând expedierea pentru transport ulterior, aceasta poate fi înregistrată pe blockchain. Într-un sistem transparent, acel record blockchain este apoi disponibil oriunde în lume. Cineva care așteaptă expedierea a putut vedea informații despre compania care transportă articolul în acest moment și unde a semnat ultima dată pentru acesta.


Identificarea problemelor mai rapid

Când ceva nu merge bine cu o expediere, poate dura adesea timp prețios înainte ca expeditorul sau destinatarul să afle despre problemă. Adesea, acordurile de expediere pot fi complexe. Acestea pot fi pachetate împreună sau subcontractate până la punctul în care compania care se ocupă în prezent de expediere nu știe nimic despre persoana care a plătit pentru acesta sau unde se duce în cele din urmă. Asta înseamnă că nu știu cui să anunțe în cazul unei probleme.

Cu o soluție de expediere blockchain, toate părțile au putut vedea întregul lanț de custodie. În cazul unei probleme, puteți urmări lanțul respectiv pentru a identifica locul în care lucrurile nu au funcționat corect și pentru a trimite un înlocuitor sau pentru a comanda returnarea transportului în timp ce acesta este încă în tranzit.

Viteza în traseele de expediere

Viteza rutelor de transport maritim este o altă oportunitate imensă pentru descentralizare și o economie de transport maritim blockchain. În loc să ia rute ineficiente în timp ce companiile de transport maritim încearcă să completeze transporturi mari pe liniile lor principale, companiile mai mici ar putea licita pe parcursul unei călătorii. Acestea ar putea livra pachetul dvs. mai direct, în loc să urmeze modelul actual de livrare hub și spiță.

centru de expediere a camioanelor

Expedierea blockchain deschide, de asemenea, posibilitatea unei piețe descentralizate pentru transporturi. În acest moment, înființarea unei companii de transport maritim necesită o mulțime de costuri generale și inițiale. Într-un sistem blockchain, operatorii mai mici vor putea licita pentru contracte pentru anumite expedieri. Acest lucru introduce o mai mare flexibilitate în întreaga industrie de transport maritim.

Certificarea sosirii, stării, & Cuprins

O aplicație în care blockchain-ul strălucește cu adevărat este certificarea. Este posibil ca blockchain-ul, în combinație cu IoT, să alimenteze un serviciu automatizat pentru certificarea livrării, protecția împotriva manipulării și autenticitatea conținutului unei expediții. Acest tip de certificare înseamnă că ați putea fi sigur că o expediere va ajunge după ce ați plasat o comandă. În acest moment, trebuie să acordați încredere implicită companiei de transport maritim pentru a vă livra pachetul în siguranță. În viitorul transportului blockchain, contractele inteligente ar putea garanta livrarea în timp util sau vă pot rambursa automat sau vă pot înlocui.

Concluzie

Eficiența, încrederea și siguranța transportului s-ar putea schimba dramatic. Expedierea blockchain ar însemna o mai mare transparență, concurență și asigurare, astfel încât expedierile să ajungă la destinațiile lor finale. Nu vă așteptați la o pornire la cald pentru a crea acest nou standard industrial. În schimb, va veni probabil din interiorul industriei de transport maritim, deoarece creează un standard pentru o eficiență mai mare și o singură sursă de adevăr.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map