Ethereum 2.0: Interesul este real sau publicitar despre nimic?

Imediat ce lumea criptografică a început să se stabilească după a treia Eveniment la jumătate Bitcoin, când a început să se construiască un alt val de hype în jurul Ethereum 2.0, care inițial a fost proiectat să fie lansat în luna iulie. Ethereum 2.0 este următorul nivel al platformei Ethereum, care va fi atins prin introducerea sharding, dovada mizei și o nouă mașină virtuală. În ciuda unor îndoieli cu privire la data viitoare, într-un cercetător AMA ETH 2.0 din februarie, Justin Drake și-a exprimat 95% încredere acea fază 0 a proiectului va fi lansată în sfârșit în vara anului 2020. În starea actuală, nimeni nu știe dacă Ethereum va atinge data țintă, așa cum, conform coordonatorul testnet Afri Schoedon, specificațiile complete nu au fost puse în aplicare până acum la niciun client.

Trecerea Ethereum de la consensul actual privind dovada muncii (PoW) la un algoritm dovadă a mizei (PoS) a fost discuția orașului în ultimele săptămâni. Este evident că mulți utilizatori obișnuiți și mari investitori îndrăgostiți de angajamentul puternic al echipei pentru o mai bună securitate, o descentralizare suplimentară și o dependență mai mică de mineri așteaptă foarte mult lansarea ETH 2.0. Dar, cu tot zumzetul în jur, devine din ce în ce mai greu să sortăm grâul de paie și să înțelegem dacă sentimentul public pozitiv față de viitorul Ethereum este bazat pe fapte sau este gol. Deci, să ne dăm seama.

Ethereum recâștigă terenul pierdut

La începutul anului 2018, când deținătorii de Ether au văzut că a atins prețul său record de aproximativ 1400 USD, numărul adreselor ETH a fost puțin peste 10 milioane. Astăzi, conform date de la Glassnode, există în prezent 40 de milioane de adrese ETH active, cu peste 15 milioane de aderări la partid după ce Ethereum 2.0 a fost anunțat la sfârșitul lunii mai 2019, ceea ce reprezintă o creștere bună de 60%. Utilizarea generală a celei de-a doua cripto-monede din lume a cunoscut, de asemenea, o creștere semnificativă de la începutul anului 2020 și, de la jumătatea lunii mai, suma tranzacțiilor zilnice ETH s-a dublat aproape de la 450.000 la aproximativ 900.000.

Sursa: Etherscan.io

Aceeași tendință ascendentă poate fi văzută și în rețeaua Ethereum alimentată de tokenul Gas, care permite transferuri de plăți sau informații despre contracte inteligente. Consumul total de gaz a avut recent depășit 61 de milioane de unități, atingând maximul istoric și crescând cu aproximativ 60% comparativ cu ceea ce a înregistrat în ianuarie. Acesta este un semn excelent pentru dezvoltatorii Ethereum 2.0, cu cât mai mulți oameni folosesc gazul pentru a face ca întreaga rețea să funcționeze, cu atât va fi mai ușoară actualizarea de la PoW la PoS.

Acestea fiind spuse, se așteaptă ca lansarea ETH 2.0 să creeze o cerere reală pentru criptomonedele interne, Ether și Gas. În timp ce acesta din urmă va servi drept combustibil pentru computerele descentralizate, viteza mai mare a tranzacțiilor ETH și taxele mult mai mici vor deveni mai atrăgătoare atât pentru producători, cât și pentru consumatori, precum și pentru investitorii de retail și instituționali.

Afluența de jucători mai mari care se simt alcistați despre Ether a fost dramatică, de când a fost dezvăluit că în prezent peste 276,5 milioane de dolari se află sub administrarea Grayscale Ethereum Trust, în timp ce cifra respectivă era de numai 11,7 milioane de dolari în aceeași perioadă din 2019.

Hype sau marketing autentic?

Dar sunt mari investitori care se pregătesc cu adevărat pentru Ethereum 2.0? Unele mass-media au legat, de asemenea, creșterea volumelor ETH de interesul instituțional în creștere. La prima vedere, pare a fi o concluzie logică, cu toate acestea, cifrele sunt lucruri încăpățânate.

Diagramele Ethereum 2.0

Sursa: Coin360


După cum puteți vedea, volumul zilnic al ETH a atins maximul de peste 10 miliarde de dolari după defalcarea pieței cripto din martie din 30 aprilie. Aceasta a fost o performanță remarcabilă, având în vedere nivelul său anterior de 2,92 miliarde de dolari la începutul lunii ianuarie și turbulențele financiare globale ulterioare. Cu toate acestea, dacă luăm această valoare și o împărțim la numărul de tranzacții care au fost înregistrate în ajunul Zilei Muncii – aproximativ 840.000 – descoperim că volumul mediu al unei tranzacții este de numai 12.000 USD. Mergând mai departe, această cifră scade la sub 10.000 de dolari, acolo unde rămâne și astăzi. De fapt, nu pare o implicare instituțională intensă, nu?

Există o altă explicație și probabil este mult mai autentică. Cu Ethereum 2.0, utilizatorii vor avea șansa de a deveni agenți de miză și de a câștiga recompense în timp, transferând 32 ETH într-un contract. La momentul scrierii, 32 ETH valorează 7.776 USD, ceea ce este aproape egal cu media tranzacției curente cu Ether. Având în vedere acest lucru, această cerere în creștere pare indicativă pentru utilizatorii obișnuiți și investitorii cu amănuntul care se simt curioși cu privire la modul în care acest lucru va funcționa și se va deplasa pe piețele ETH disponibile pe cele mai lichide burse cu securitate dovedită, precum HitBTC și Huobi, pentru a ieși câștigător după mult așteptata lansare.

Boom-ul menționat mai sus în activitatea utilizatorilor a dus inevitabil la o creștere a prețurilor ETH. Este de remarcat faptul că, din moment ce Ether a valorat 1400 USD, prețul său a scăzut cu 85%. În prezent, ETH se tranzacționează la aproximativ 243 USD, după ce și-a revenit din repercusiunile „Black Thursday”, când prețul a scăzut la doar 111 USD. Cu toate acestea, încă nu este nici măcar aproape de maximul său istoric.

Dar această explicație pentru creșterea activității Ethereum a fost în mare parte ignorată în favoarea narațiunii investitorului instituțional.

De ce? Indiferent dacă este fabricat în mod conștient sau nu, tnarațiunea care are investitori instituționali care se apropie de DeFi și, în special, de Ethereum, este mai benefică pentru ecosistemul Ethereum. Numele mari care se implică în Ethereum sunt mai susceptibile să conducă la o altă cursă de taur decât utilizatorii obișnuiți care fac investiții într-un proiect în care cred.

Emoție umflată artificial?

În spațiul criptografic, există puțini mai buni în a crea valuri care trec în finanțele tradiționale decât gemenii Winklevoss, cunoscuți de mult în comunitate pentru experiența lor de investiții criptografice și pentru că dețin cea mai mare avere Bitcoin din lume..

Într-un recent interviu pentru The Defiant, Tyler și Cameron au recunoscut că au depus eforturi concertate pentru a acumula o miză uriașă de Ether, despre care acum se zvonește că ar fi „în aceeași galaxie” cu participațiile lor BTC: „Suntem mari fani ai lui Ether. Avem o cantitate materială. ”

Nu este o surpriză faptul că frații au investit în ETH, dar până în luna mai nu au vorbit niciodată cu adevărat despre cantitatea investiției lor. Fără a aduce atingere faptului că cifra reală rămâne nedezvăluită, Cameron a sugerat dimensiunea sa, spunând că în urmă cu câțiva ani au primit o cantitate mare de eter în profit, ceea ce înseamnă că investesc din greu de ceva timp acum.

Așadar, este mai probabil ca gemenii Winklevoss să se numere și printre balenele ETH, iar bullish-ul lor public nu a jucat un rol mic în entuziasmul publicului pentru Ethereum 2.0. Dar de ce au decis să-și rupă tăcerea cu privire la această problemă acum? Coincidență sau nu, interviul a fost publicat pe 21 mai, când prețul Ether a scăzut sub 200 de dolari pentru a treia oară în două săptămâni și, după publicarea sa, prețul s-a apropiat și a început să urce din nou. Entuziasmul Winklevoss a fost diseminat de o serie de medii cripto-lider în care comercianții cu amănuntul, dornici să obțină profituri, și-au găsit următorul mare eveniment de piață. Efectul asupra investitorilor instituționali a fost, de asemenea, remarcabil, iar instrumentele derivate din eter devin din ce în ce mai mari popular ca niciodată.

Omorând două păsări cu o singură piatră. Acesta este modul în care funcționează și, mai presus de orice, nimeni nu poate da vina pe Tyler și Cameron Winklevoss pentru credința lor sinceră în semnificația rețelei Ethereum pentru dezvoltarea finanțelor descentralizate..

Oportunitatea „Vindeți știrile”

Publicitatea în jurul lansării Ethereum 2.0 poate fi văzută și ca o consecință a maximei „cumpărați zvonul, vindeți știrile” atunci când comercianții acționează în așteptarea oricărui mare anunț care poate provoca o schimbare pe piață. „Dacă primim mitingul pe Ethereum, mă aștept”, a postat pe Twitter popularul comerciant de cripto Ethereum Jack, care obișnuia să meargă după numele de apel Bitcoin Bitcoin, „atunci iulie pare să vândă momentul perfect de știri cu lansarea ETH 2.0”. Balenele ETH, dacă folosesc această strategie de tranzacționare, vor putea profita de situație, în timp ce comunitatea speculează data lansării și mass-media adaugă combustibil la foc.

Dar, în realitate, evenimentul în sine nu este atât de important pe cât ne imaginăm, deoarece, cel puțin inițial, Ethereum 2.0 va servi mai ales ca rețea de testare pentru sistemul de consens PoS actualizat. Deci, nu este complet clar dacă instituțiile investesc în viitorul rețelei criptofinanciare sau încearcă doar să preia o bucată cât mai mare din plăcinta hype cât pot. Nu putem decât să așteptăm și să privim cum se desfășoară lucrurile.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map