Estonia E-Residency & Blockchain Governance, explicată

Estonia este o mică națiune baltică de 1,3 milioane de oameni, dar conduc o revoluție digitală în guvernare cu programul de e-rezidență pentru Estonia. Este o țară în care statul conduce inovația tehnologică, nu doar sectorul privat. Din 2007, lucrează la propuneri de digitalizare a identității și a cetățeniei. Astăzi, fiecare cetățean al Estoniei are propriul card de identitate și codul PIN care leagă identitatea lor digitală.

Recent, în 2015, Estonia a deschis acest sistem de identitate digitală către cetățeni. Oricine din lume poate solicita acum să devină rezident electronic al Estoniei. A fi rezident electronic nu conferă cetățenie, dar vă permite să deschideți un cont bancar și să începeți o afacere în Estonia. În viitor, Estonia speră să extindă capacitățile e-rezidenței. În acest articol, vom analiza ce presupune e-rezidența, cum să deveniți e-rezident și planurile viitoare ale Estoniei pentru identitate digitală și guvernanță bazată pe blockchain.

O națiune digitală

Estonia este bine-cunoscută în regiune ca centru tehnologic și de pornire. Au fost în fruntea digitalizării serviciilor de stat în ultimii ani. Președintele american Barack Obama, când a vizitat Estonia, a remarcat,

„Cu ID-urile lor digitale, estonienii își pot folosi smartphone-urile pentru a face aproape orice lucru online, de la notele copiilor lor până la dosarele lor de sănătate … Ar fi trebuit să sun estonienii când am creat site-ul nostru de îngrijire medicală.

Cetățenii își pot folosi cărțile de identitate pentru a vota online și toate înregistrările guvernamentale sunt accesibile online. Mai mult, cetățenii estonii își controlează datele. Aceștia pot alege să restricționeze accesul la diverse informații din profilurile lor personale.

estonia e-rezidență

Noul program de e-rezidență deschide o parte din funcționalitatea ID-urilor cetățenilor către întreaga lume. Guvernul eston numește programul de rezidență electronică din Estonia „o nouă națiune digitală”. Ei anticipează că numărul de e-rezidenți va depăși într-o zi numărul de cetățeni reali din Estonia.

Blockchain-ul stă la baza tuturor serviciilor de identitate digitală din Estonia. Ei caută modalități de a extinde blockchain-ul pentru a stoca date și de a verifica contracte în mod autonom, fără a fi nevoie de o autoritate centrală. De exemplu, puteți utiliza în prezent ID-ul dvs. din Estonia, în combinație cu un cod PIN, pentru a semna digital documente cu semnătura dvs. unică.

Începeți o UE Afaceri

Principalul beneficiu al devenirii unui e-rezident eston este abilitatea de a începe o afacere estonă. Estonia este membră a Uniunii Europene, astfel încât această afacere, odată înființată, ar putea tranzacționa în întreaga Europă. Înființarea afacerii este mai complicată decât plata unei taxe. Veți avea nevoie de o adresă din Estonia pentru a crea afacerea și va trebui să mergeți fizic în Estonia o dată pentru a configura un cont bancar.


Cu toate acestea, după ce o faceți, este posibil să vă administrați în totalitate afacerea și contul bancar online. Puteți să vă conduceți afacerea de oriunde din lume, inclusiv semnarea digitală a oricărui contract sau aplicație din Estonia.

Cum să obțineți rezidența electronică în Estonia

Așadar, sunteți interesat să deveniți rezident electronic?

Să fim clari, probabil că nu vă va rezolva toate problemele. Abilitățile e-rezidenților sunt foarte limitate. Cu toate acestea, dacă sunteți dintr-o țară în curs de dezvoltare sau faceți multe afaceri în Uniunea Europeană, ar putea fi o decizie foarte profitabilă. Cu toate acestea, dacă doriți să locuiți în Estonia, va trebui să treceți prin diferite cerințe de rezidență.

Pentru a deveni rezident electronic în Estonia, veți avea nevoie de:

  1. O copie a actului dvs. de identitate actual, emis de guvern
  2. O fotografie în stilul pașaportului
  3. O declarație de motivare a motivului pentru care vrei să devii rezident electronic
  4. Un Visa / Mastercard pentru plata taxei de 100 euro

Asta este. Aplicația în sine este online și destul de simplă. Procesarea poate dura puțin. Odată ce va face acest lucru, va trebui să vizitați personal cel mai apropiat consulat al Estoniei. Acest lucru ar putea fi departe de tine, ceea ce va constitui un alt obstacol în calea obținerii cărții de identitate. De exemplu, singurul birou din Statele Unite este în New York.

cardul de e-rezidență estonia

După ce vizitați consulatul, veți pleca cu un card de rezidență digital inclus cu cip pe care îl puteți conecta la un cititor de carduri bazat pe USB pentru a accesa serviciile guvernamentale și a semna documente.

Estcoin

Recent, Estonia a făcut valuri când au anunțat că explorează opțiuni pentru o criptomonedă națională. De atunci a câștigat numele de „estcoin”. Directorul general al programului de e-rezidență Estonia, Kaspar Korjus a scris recent despre motivațiile din spatele monedei,

„Comunitatea estcoin ar fi structurată pentru a sprijini obiectivul creșterii noii noastre națiuni digitale, stimulând mai mulți oameni din întreaga lume să solicite și să utilizeze mai mult e-rezidența.”

Programul speră să încurajeze startup-urile să utilizeze Estonia e-Residency ca o platformă pentru lansarea ICO-urilor de încredere și conforme.

În plus, estcoin va include și alte tipuri de jetoane care ajută la identitatea și permisiunile de acces care nu pot fi tranzacționate. Un alt estcoin va fi legat de euro pentru a oferi stabilitatea banilor fiduciari. Nu ar fi o alternativă la euro, ci un supliment pentru tranzacțiile digitale.

Vitalik Buterin al Ethereum a comentat planurile Estoniei,

„[I] dacă aceste estcoins sunt emise deasupra unui blockchain (ar putea fi emise în mai multe formate în același timp, nimic în neregulă cu acest lucru) atunci ar deveni ușor și convenabil să le folosim în cadrul contractelor inteligente și al altor aplicații . ”

Aplicații Blockchain

Estonia este pionieră în utilizarea blockchain-ului pentru securizarea informațiilor cetățenilor. Au deja sisteme în vigoare și în curs de dezvoltare pentru a valorifica blockchain-ul în multe aspecte ale vieții de zi cu zi.

Înregistrările medicale pot fi acum securizate digital, iar estonienii au controlul asupra documentelor pe care le pot vedea medicii lor.

De asemenea, notele și certificarea pentru obținerea educației sunt acum și pe un registru digital, deschizând posibilitatea de a partaja informații cu privire la obținerea educației cu angajatorii.

Estonienii pot vota digital online folosind cărțile lor de identitate unice. Pur și simplu se conectează și își plasează voturile de oriunde din lume.

În plus, guvernul permite testarea mașinilor autonome de nivelul trei (cu oameni în spatele volanului care urmăresc mașina) pe toate drumurile din Estonia. Se gândesc deja la modalități de a încuraja conducerea de nivel cinci (complet autonomă), menținând în același timp reglementările de siguranță.

Concluzie

Estonia conduce calea către guvernarea digitală, bazată pe blockchain. Este un exemplu de ceea ce este posibil atunci când statul este dispus să conducă inovarea, în loc să joace din urmă pentru a ajunge la sectorul privat. Așteptați să vedeți multe alte guverne urmând inițiativa Estoniei în următorii ani.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map