Elkrem permite crearea dispozitivelor IoT Blockchain

Ce este Elkrem?

Proiectul Elkrem reunește lumile din Dispozitive IoT și criptomonede. Aceste două tehnologii emergente dețin potențialul de a crea un viitor la care nu am fi visat. IoT reprezintă Internetul obiectelor. Propune ideea că obiecte de zi cu zi precum frigidere, televizoare și mașini (pentru a numi câteva) sunt conectate la internet și pot comunica inteligent între ele.

Dar acesta este stratul material, lucrurile pe care le putem pune mâna. Criptomoneda este o mișcare virtuală cu concepte și soluții de care avem nevoie pentru a ne înfășura capul. Unde cele două fuzionează ar putea fi locul dulce dacă intenționăm să ducem umanitatea la următorul nivel de evoluție.

Povestea din spate

După ce au experimentat ore întregi pe propriile lor proiecte mici, fondatorii Amr Saleh și Islam Mustafa și-au propus să împuternicească alți pasionați prin construirea de soluții electronice ușor de utilizat. În 2013, au lansat cu succes prima lor campanie Kickstarter, aducând o nouă soluție inovatoare în lumea electronicii personalizate.

Amr și Islam și-au numit pe bună dreptate proiectul 1Sheeld. Este o soluție care permite utilizatorilor să conecteze un smartphone la placa Arduino în loc să fie nevoiți să cumpere mai multe plăci separate cunoscute sub numele de scuturi. Deoarece majoritatea oamenilor sunt pregătiți să investească într-un smartphone decent, această soluție valorifică puterea pe care o avem deja în buzunare.

(Notă marginală: Arduino este o platformă open-source care permite utilizatorilor să se conecteze cu ușurință hardware și software împreună pentru diverse aplicații din lumea reală. Accesul deschis atât la hardware cât și la software este esențial pentru filozofia sa și l-a făcut o alegere incredibil de populară pentru entuziaștii din întreaga lume.)

Proiectul anterior al lui Elkrem a fost extrem de popular pe Kickstarter

Proiectul anterior al lui Elkrem a fost extrem de popular pe Kickstarter

Inutil să spun că campania a avut succes, deoarece susținătorii s-au angajat de peste opt ori obiectivul inițial al echipei de 10.000 de dolari. 85.000 de dolari mai târziu și o mulțime de comenzi online care au urmat, campania de crowdfunding le-a sporit reputația și capacitatea de a strânge capital pentru proiecte viitoare.

Când hardware-ul îndeplinește Blockchain

Acum echipa caută o nouă provocare. Și ce ar putea fi mai provocator și posibil mai plin de satisfacții decât construirea pentru blockchain? Ultima lor concepție este Elkrem, un proiect care dezvoltă instrumente hardware și software special orientate spre blockchain și alte aplicații descentralizate. În cele din urmă, ei speră să reducă curba de învățare pentru ingineri și pasionați atunci când construiesc prototipuri. Elkrem a devenit deja o echipă puternică de nouă angajați din Cairo, Egipt.

Nu lipsesc proiectele de construcție kituri de dezvoltare software (SDK-uri) în domeniul criptomonedelor. SDK-urile din blockchain permit altor dezvoltatori să construiască rapid aplicații descentralizate pe un sistem de obicei mai complicat. Deci, este deosebit de răcoritor atunci când a kit de dezvoltare hardware (HDK) vine să creeze oportunități în care lumea reală se întâlnește cu cea virtuală.

Echipa lucrează în prezent la o placă de dezvoltare hardware blockchain. La lansare, va susține mai multe protocoale, inclusiv Ethereum, Bitcoin, Whisper, Swarm, Status.im și IPFS. Potrivit site-ului lor web, bordul va fi lansat în curând pe Kickstarter. Având în vedere experiența și succesul lor anterior pe platforma de crowdfunding, ar trebui să nu mai aibă nicio problemă din nou să își îndeplinească obiectivul de strângere de fonduri.

Să-ți faci mâinile murdare

La hackathonul Ethereum Denver desfășurat la începutul acestui an (2018), echipa Elkrem a ocupat primul loc după ce a pus la punct un dispozitiv IoT simplu activat pentru criptomonedă:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qR6AP10LGts?rel=0]

Acest proiect particular folosește atât contractele inteligente Ethereum, cât și protocolul de șoaptă al proiectului Status pentru a alimenta un bec. Pentru a fi clar, aceasta nu este o știință a rachetelor, dar suntem doar în primele etape ale acestei tehnologii interesante. Cu toate acestea, acest lucru poate avea beneficii enorme în domenii precum asistența medicală și orașele inteligente ale viitorului.

Smartphone-urile independente blockchain ajung deja pe piață cu idei similare. Companiile sunt dornice să valorifice descentralizarea altor domenii ale vieții noastre, cum ar fi hardware-ul. Aceasta va fi cu siguranță o veste bună în fața jucătorilor dominanți, cum ar fi Apple, care doresc să mențină controlul asupra pieței.

Elkrem și-a lansat deja propriul kit de software activat pentru Bitcoin numit Koyn. Încă se află în stadiile incipiente de dezvoltare, cu toate acestea, această interfață Arduino va facilita mult conectarea dezvoltatorilor la blockchain-ul Bitcoin al viitorului. O privire rapidă asupra proiectelor secundare ale membrilor echipei Elkrem dezvăluie o serie de idei interesante. Ce zici de o priză electrică alimentată cu Bitcoin pentru producătorii pricepuți de energie regenerabilă? Sau poate un distribuitor automat de plăți cu criptomonede?

Gânduri de închidere: Elkrem

Viitorul vine. Și venind repede! Proiecte precum Elkrem pun bazele pentru ca inginerii și antreprenorii să lucreze inteligent. Dispozitivele cu criptomonedă vor deschide calea înainte într-un blockchain pentru manechine. Următoarea generație de antreprenori blockchain nu va dori să-și petreacă tot timpul programând. În schimb, cu instrumentele potrivite, vor dori să își concentreze eforturile pe rezolvarea problemelor clienților și construirea afacerilor lor.

Cu toate acestea, ar trebui spus că aplicațiile vor fi limitate probabil acolo unde au cel mai mult sens. Pornirea unui bec cu criptomonede este un pas suplimentar inutil atunci când se creează sisteme eficiente. Ceea ce contează cel mai mult este utilizarea acestei tehnologii într-un mod inteligent la schimbul de valoare. Blockchain se referă la menținerea unei evidențe descentralizate a tranzacțiilor, nu doar la automatizarea vieții noastre. Nu este nevoie să punem totul pe un blockchain.

Indiferent, posibilitățile interesante ale viitorului rămân. Pe măsură ce mai multe zone din viața noastră devin descentralizate, așteptați-vă să apară mai multe soluții hardware cu criptomonede. La urma urmei, viitorul s-ar putea să nu vină. De fapt, s-ar putea să fie deja aici!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map