Două părți ale monedei: Litecoin Mining vs Bitcoin Mining

Momentul de glorie pentru extragerea criptomonedelor stabilite a trecut și a dispărut. În zilele noastre trebuie să știi serios ce faci dacă vrei să concurezi cu băieții mari. Operațiunile la scară industrială i-au determinat pe mulți entuziaști să caute oportunități în monede mai mici, în speranța de a prinde următoarea mare tendință.

Am analizat minarea criptomonedelor cu destul de multe detalii anterior pe CoinCentral. Cu toate acestea, ne-am gândit că este timpul să vedem cum se acumulează două greutăți criptomonede în departamentul minier. Acesta este mineritul Bitcoin comparativ cu mineritul Litecoin.

Înainte de a trece la diferențe, iată câțiva factori importanți de extragere a criptomonedelor de luat în considerare dacă intenționați să vă udați picioarele:

  • Electricitate ieftină și stabilă
  • Locatie geografica
  • Costuri hardware și software
  • Expertiză
  • Taxe pentru mineri și tranzacții

Hardware-ul specializat pentru minerit este conceput pentru a rula la limită și, ca urmare, consumă multă energie electrică. Nu este o surpriză atunci faptul că cel mai mare număr de mineri se găsesc în țările cu energie electrică ieftină. De asemenea, aceste mașini funcționează deosebit de fierbinți, iar răcirea echipamentelor dvs. prețioase devine o problemă în climă mai caldă.

Pentru a rămâne competitiv, trebuie să aveți cele mai recente hardware și software. În plus, aveți nevoie de expertiza pentru a vă asigura că instalația dvs. funcționează la o capacitate optimă. Investiția în echipamente miniere înseamnă, de asemenea, să vă alocați timp pentru a vă educa. În cele din urmă, este important să luați în considerare toate taxele asociate mineritului, fie pe blockchain-ul Bitcoin, fie pe Litecoin.

Bitcoin Mining

Să ne agităm – Venim la consens

Atât Bitcoin, cât și Litecoin folosesc dovezi de lucru pentru a valida și securiza tranzacțiile în rețelele lor. Bitcoin folosește SHA-256 algoritm pentru a realiza acest lucru. algoritm securizat de hash este o funcție care este utilizată în mod obișnuit în blockchain-uri și a fost inițiată de Bitcoin.

Mineritul Bitcoin este considerat mai complex decât mineritul Litecoin din cauza diferențelor algoritmice. De-a lungul anilor, tot mai multă putere de calcul s-a angajat să securizeze rețeaua Bitcoin. Drept urmare, dificultatea minierii Bitcoin a crescut dramatic până în prezent.

Bitcoin a fost conceput pentru a confirma tranzacțiile în jur Intervale de 10 minute. Și pentru a menține acest timp constant, dificultatea a crescut, astfel încât mai multă putere de calcul să nu supere viteza de tranzacție previzibilă a rețelei. Din păcate, acest lucru înseamnă, de asemenea, că, dacă nu aveți cel mai recent hardware, probabil că veți avea dificultăți în a obține profit pe această piață.

Ascuțiți-vă instrumentele – Hardware

Hardware-ul minier a evoluat de la procesarea de bază a desktop-ului dvs. la cipuri specializate numite ASICs. circuit integrat specific aplicației a fost conceput exclusiv pentru extragerea criptomonedelor. Cu toate acestea, ASIC-urile nu sunt ieftine, iar o platformă minieră de top din gama Bitcoin vă poate aduce înapoi câteva mii de dolari.

Minarea Bitcoin comparativ cu mineria Litecoin. Primul miner Bitcoin din Japonia

Primul miner din Japonia Bitcoin. Imagine oferită de Yuji Nakamura


OMG-ul a anunțat recent primul miner Bitcoin din Japonia, B2, care se vinde cu 2000 de dolari. OMG-urile îl provoacă pe liderul minier Bitcoin BitMain frontal cu B2. CEO-ul Masatoshi Kumagai a avut recent următoarele de spus despre controversatul lor concurent:

„Respect Bitmain, dar îi vom pune la punct”

Veți dori să fiți la curent cu ultimele evoluții din cursa hardware și să vă asigurați că aveți echipamentul potrivit atunci când aveți nevoie de el.

Litecoin Mining

Un consens mai rapid

În comparație, Litecoin folosește Scrypt algoritm în loc de SHA-256. Inițial a fost conceput pentru a fi rezistent la ASIC pentru a preveni tipul de centralizare minieră pe care îl vedem în prezent în blockchain-urile de dovadă de lucru. Cu toate acestea, cu cercetare și dezvoltare dedicată, minerii consacrați au reușit să construiască hardware specializat special pentru mineritul Litecoin.

Un avantaj major pe care îl are Litecoin față de fratele său mai mare este 2,5 minute timpul tranzacției. La viteza de 4x de Bitcoin, se pare că Litecoin ar fi mai mult un concurent pentru adoptarea comercianților. Cu toate acestea, ambele monede și-au pierdut probabil avantajul în urma tranzacțiilor aproape instantanee din partea unor noi concurenți.

2,5 și respectiv 10 minute sunt timpi de tranzacție excelente pentru transferuri bancare, atât locale, cât și în special transferuri internaționale. Un transfer internațional tradițional prin sistemul bancar existent poate dura între 7-10 zile lucrătoare ridicole pentru confirmare. Rețineți aceste tipuri de cazuri de utilizare. Pe măsură ce adoptarea criptomonedelor crește, vor avea loc cele mai bune oportunități de minerit acolo unde are cel mai mult sens pentru utilizatori.

Hardware pentru minerit Litecoin

Cea mai bună platformă minieră Litecoin din acest moment este probabil Antminer L3++ de la Bitmain. În prezent, suntem pe o piață dificilă, deoarece scăderea prețurilor criptomonedelor a făcut ca mineritul să nu fie rentabil pentru mulți mineri mai mici. Orice investiție făcută astăzi ar trebui să ia în considerare graficul prețurilor pe termen mai lung al Litecoin. Preferințele dvs. pot diferi, așa că faceți întotdeauna un punct de a vă face propria cercetare.

Luând în considerare securitatea rețelei

În criptomonedele de dovadă a muncii, dacă un miner realizează > 50% din rata de hash a rețelei (cantitatea de putere de calcul angajată în rețea) au capacitatea de a organiza un atac de 51%. Aceasta permite practic minerului să fure bani din rețea prin cheltuieli duble.

Un astfel de atac ar fi inițial foarte profitabil pentru miner. Cu toate acestea, rețeaua va deveni în cele din urmă inutilizabilă, iar deținătorii de monede își vor muta fondurile într-un blockchain mai sigur. Puteți găsi o estimare a costurilor interesantă pentru a iniția acest tip de atac pentru mai multe blockchains Aici.

Centralizarea minieră rămâne o preocupare pentru Bitcoin, deoarece Bitmain continuă să domine piața. Dacă Bitmain este capabil să capteze mai mult de 50% din rata de hash a rețelei, orice echipament minier Bitcoin pe care îl dețineți își va pierde valoarea foarte repede.

În ceea ce privește poziția Litecoin în materie de securitate, Charlie Lee, fondatorul Litecoin, a spus următoarele într-un tweet la începutul acestui an (2018):

În ultimele 51% dintre atacuri și https://t.co/yfy2GcBfQE informații, fiți siguri că Litecoin este extrem de sigur, iar mineritul este foarte sănătos. &# 128077;&# 128640;

– Piscinele sunt bine distribuite (cea mai mare 22%)

– Hashrate până la 50 de ori (în ultimul an)

– Costuri mari de capital pentru atac (322-761MM USD + ~ 38-50k USD / oră) pic.twitter.com/hD8IrYM8dD

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 30 mai 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

Bariere la intrare

La început, aproape oricine putea extrage Bitcoin cu un computer standard de stoc. Apoi, minerii pricepuți au văzut profiturile imense care ar putea fi obținute prin minerit. În aceste zile, companiile au echipe dedicate de cercetare și dezvoltare și au pus la dispoziție bugete mari pentru a rămâne la vârf în tehnologia minieră a criptomonedelor.

Bazine miniere

Din fericire, există o soluție dacă sunteți un pește mai mic în acest iaz destul de mare – bazine miniere. Dacă ai făcut saltul și ai investit într-un hardware rezonabil, acum ai opțiunea de a-ți contribui puterea hash unui grup de mineri cunoscut sub numele de pool. Atât bazinele miniere Bitcoin, cât și cele miniere Litecoin oferă minerilor lor respectivi o barieră mai mică la intrarea în mine. Puterea comună a bazinului vă permite să vă colectați recompensa proporțional cu contribuția dvs. de putere.

Avantajul major al acestei abordări este o plată regulată într-un interval de timp previzibil. Cu toate acestea, dezavantajul major este că vă concentrați puterea către proprietarul piscinei. Aceasta centralizează rețeaua, chiar dacă este doar cu o fracțiune. Frumusețea, desigur, este că vă puteți muta hardware-ul într-un alt pool, dacă nu vă place ce este actualul dvs. pool.

Distribuția ratei Bitcoin Hash:

Minarea Bitcoin comparativ cu mineria Litecoin. Repartizarea procentuală a bazinelor miniere Bitcoin

Repartizarea procentuală a bazinelor miniere Bitcoin prin amabilitatea Blockchain.com

Distribuția ratei Litecoin Hash:

Bitcoin vs Litecoin mining. Repartizarea procentuală a bazinelor miniere Litecoin datorită litecoinpool.org

Repartizarea procentuală a bazinelor miniere Litecoin datorită litecoinpool.org

Rentabilitate

Și acum la secțiunea pe care ați așteptat-o ​​fără îndoială! Deci, care este mai profitabil, extragerea Bitcoin sau Litecoin? Ei bine, la acest instantaneu special Bitcoin a fost bine în frunte. Cu toate acestea, există atât de mulți factori de luat în considerare într-un astfel de calcul, încât este recomandat să abordați acest lucru cu un bob sănătos de sare.

Coinwarz oferă o comparație interesantă în timp real a celor mai profitabile monede:

Minarea Bitcoin comparativ cu mineria Litecoin. O privire detaliată asupra profiturilor miniere de criptomonede

O privire detaliată asupra profiturilor miniere de criptomonede

Aceste calcule se concentrează aproape în totalitate pe rate hash. Alți factori de luat în considerare includ fluctuațiile cursului de schimb, eficiența fondului, comisioanele, modificările codului și așa mai departe. În cele din urmă, este de remarcat faptul că monitorizarea tabelelor de aici și de pe alte site-uri ar trebui să ofere o reprezentare mai bună în timp. Monitorizarea datelor pentru o singură zi nu este deosebit de fiabilă.

Gânduri finale: Bitcoin Mining vs Litecoin Mining

Luarea deciziei de a sări în lumea minelor de criptomonede nu este una ușoară. Acest tip de decizie înseamnă în mod eficient concurența cu operațiuni pe scară largă pe tot globul. Cu siguranță merită să te implici devreme în lansarea unei noi monede. Cu toate acestea, piața s-a saturat rapid cu atât de multe criptomonede inutile, încât a devenit mult mai greu să știți care va reuși și, în consecință, unde să vă angajați resursele.

Exploatarea Bitcoin și Litecoin este încă fezabilă dacă sunteți pregătiți să investiți în hardware-ul și software-ul potrivit și să dedicați aceste resurse unui pool de minerit. Cu atâtea alegeri și atât de mulți factori în afara controlului dvs., se pare însă că probabilitatea de a obține un profit bun devine din ce în ce mai mare pe zi ce trece.

O dezbatere sănătoasă continuă în comunitatea criptomonedelor. Sentimentul general este că cei pasionați de criptomonedă, hardware și cotloane tehnice pentru a face acest lucru se vor descurca foarte bine. Cei cu obiective pure de investiții s-ar descurca probabil mai bine cumpărând monedele direct.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map