Dincolo de Crypto Valley – Aflați de ce Elveția este capitala lumii Blockchain

Elveția este renumită pentru brânză, ciocolată, cuțite de buzunar pliante multifuncționale și unele dintre cele mai remarcabile frumuseți naturale ale planetelor. Acum este, de asemenea, capitala cripto a întregii lumi. S-ar putea să vă întrebați exact cum această țară de doar opt milioane de oameni (și o brânză destul de fabuloasă) ocupă râvnitul loc de top într-o revoluție fintech globală. Ei bine, democrația directă, Asociația Crypto Valley și un schimb național de active digitale planificate sunt doar câteva dintre motive.

Blockchain și-a găsit locul perfect de aterizare printre acele priveliști uimitoare ale muntelui. Aici, vă explicăm totul și multe altele.

Accesorii pentru pavilionul Elveției

Există multe lucruri grozave despre Elveția. Steagul este, de asemenea, un mare plus.

Democrație directă – descentralizare politică

Democrație directă descrie un sistem în care fiecare cetățean are dreptul de a vota asupra inițiativelor politice luate la nivel local sau național. Deși, din punct de vedere tehnic, Elveția este o democrație semi-directă, sistemul politic elvețian este aproape cel mai apropiat din lume de un sistem democratic pur și direct.

Cetățenii din Elveția votează de mai multe ori în fiecare an pe probleme de importanță națională. În principiu, orice cetățean poate prezenta o moțiune pentru a schimba politica sau legea națională, iar cu un anumit număr de semnături într-un termen specificat, propunerea poate fi adusă poporului pentru vot.

Președinte Who?

Deși există reprezentanți aleși la nivel local și național, nu sunt poziții de putere așa cum am ști-o într-o democrație reprezentativă. Președintele confederației elvețiene se schimbă în fiecare an. Mulți elvețieni nu v-ar putea spune cine ocupă funcția de președinte la un moment dat. Acest lucru se datorează faptului că poziția de președinte elvețian este doar o figură importantă pentru a reprezenta țara în același mod ca și alte țări reprezentative. Rolul nu are nicio influență politică asupra afacerilor naționale.

În esență, democrația directă este descentralizarea politică. Acest lucru face din Elveția cel mai apropiat lucru pe care îl are lumea de o țară descentralizată. În plus, elvețienii făceau toate acestea de zeci de ani înainte ca Bitcoin să crească vreodată descentralizarea.

Antreprenoriatul financiar

Din punct de vedere istoric, Elveția a susținut mai mult antreprenoriatul financiar decât multe alte țări. Atitudinea sa față de blockchain și cripto nu este diferită.

În iunie, au apărut rapoarte că banca elvețiană Hypothekarbank Lenzburg este prima care oferă conturi bancare clienților cripto.

Multe autorități de reglementare au încercat să afle cum să aplice legislația existentă la reglementarea ICO. Între timp, Autoritatea Elvețiană de Supraveghere a Pieței Financiare (FINMA) a lansat deja un document orientativ în februarie.

Documentul recunoaște că legislația existentă poate să nu fie adecvată în toate cazurile. De asemenea, descrie clasificarea diferitelor jetoane și tratamentul general al acestora în conformitate cu legislația elvețiană. În ciuda recunoașterii că reglementarea este necesară în multe cazuri, comunicat de presă însoțitor a afirmat credința autorității de reglementare că „tehnologia blockchain are un potențial inovator.

Schimb de active digitale

Cea mai semnificativă evoluție de până acum în blockchain și finanțarea elvețiană este fierbinte din presă. Bursa elvețiană SIX anunțat pe 6 iulie că intenționează să lanseze o infrastructură de tranzacționare, decontare și custodie complet integrată pentru activele digitale. SIX cu sediul la Zurich este un schimb complet reglementat. Noul schimb digital, cu monikerul SDX, va face obiectul aceluiași control.

Sigla elvețiană SIX Exchange

Sigla Bursei elvețiene SIX

Acesta este un mare pas înainte. Potrivit site-ului SIX, bursa digitală „va oferi un mediu sigur pentru emiterea și tranzacționarea activelor digitale și va permite tokenizarea valorilor mobiliare existente și a activelor nebancabile pentru a face tranzacționabile activele care anterior nu erau tranzacționabile”. Serviciul va fi lansat la începutul anului 2019.

Crypto Valley

Chiar dacă rădăcinile Vitalik Buterin se află în Canada și Rusia, Fundația Ethereum a ales să se planteze în Zug, Elveția. Acum, Zug este acasă pentru peste 200 de companii blockchain si Asociația Crypto Valley. Asociația cuprinde o gamă largă de companii, ONG-uri și persoane fizice dintr-o varietate de sectoare și provenind din peste 20 de țări.

Logo Crypto Valley

Logo-ul Asociației Crypto Valley

Crypto Valley își descrie obiectivele din 2018 ca fiind un impact durabil, o conducere gândită și împingerea agendei pentru ca Elveția să devină o națiune cripto alimentată de Asociația Crypto Valley. De asemenea conduce Conferința Crypto Valley, care a găzduit 650 de participanți și 70 de vorbitori în 2018, cu prezentări și discuții despre ultimele progrese și viitorul tehnologiei blockchain.

Poate cel mai important, Crypto Valley a pus în aplicare un cod de conduită pentru membrii săi. Aceasta include, de asemenea, un cod de conduită ICO care pune responsabilități startup-urilor participante care fac obiectul ICO-urilor. Aceștia trebuie să respecte reguli speciale, cum ar fi informarea comunităților cu privire la progresul proiectului și la orice riscuri asociate. Odată cu crimele criptografice în creștere, este liniștitor să vedem că CVA ia acest lucru în serios.

Crypto Nation

Votul Blockchain

Există inițiative mai largi care au potențialul de a integra blockchain-ul în societatea elvețiană. Pe lângă faptul că găzduiește Crypto Valley, Zug a desfășurat un proces privind votul bazat pe blockchain pentru cetățenii săi. La începutul lunii iulie, A raportat Agenția Elvețiană de Știri că pilotul fusese un succes.

Orașul Zug a creat anterior un sistem eID în 2017. Aceasta a permis cetățenilor participanți să voteze folosind smartphone-urile lor conectate la ID-ul digital. Desigur, procesul a fost mic, iar votul nu a fost obligatoriu, având în vedere natura sa de pilot. Cu toate acestea, a reprezentat o dovadă semnificativă a conceptului pentru oraș ca un caz de utilizare pentru blockchain și identitate digitală.

Elveția - Crypto Nation

Votul blockchain este doar unul dintre motivele pentru care Elveția devine o adevărată națiune criptografică.

Criptomonedă națională?

Guvernul Elveției solicitat anterior un studiu privind posibilitatea unei criptomonede naționale. Șeful Băncii Naționale Elvețiene, Thomas Moser, pare să fi anulat acest lucru, cel puțin temporar. El a fost neechivoc în declarația sa la Conferința Crypto Valley din iunie că tehnologia este în prezent „prea naștere” pentru adoptarea națională.

Cu toate acestea, conferința a salutat-o ​​și pe ministrul economic elvețian, Johann Schneider-Ammann. El a avertizat că este prea lent, precum și prea rapid, în adoptarea unor tehnologii precum blockchain. El are, de asemenea vorbit anterior despre viziunea sa a Elveției, devenind prima „națiune criptografică” din lume. O astfel de declarație a unei personalități cheie a guvernului este un semnal promițător.

A vedea că o țară stabilă, precum Elveția, împinge agenda pentru blockchain și adoptarea criptelor este încurajatoare. Este adevărat că alte țări se luptă pentru poziția de capital criptografic al lumii. Cu toate acestea, politica generală și cultura Elveției, combinate cu angajamentul de a adopta blockchain-ul, îl fac pe acesta să devină un lider clar în joc chiar acum.

În plus, chiar au niște brânză excelentă.

Fonduta de branza elvetiana

Imagini care descriu acea brânză excelentă

Declinare de responsabilitate: opiniile pe bază de brânză prezentate aici sunt ale propriilor autori și, probabil, sunt complet părtinitoare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map