Dezvoltarea comunității Blockchain a fost un subiect important la NEO DevCon

Dezvoltarea comunității Blockchain

Primul DevCon de la NEO încheiat miercuri după-amiază. Pe parcursul conferinței de două zile, au apărut o mulțime de conversații minunate între vorbitori, panelisti și participanți. O conversație recurentă a ieșit, totuși. De nenumărate ori, dezvoltatorii, investitorii și noii veniți au deplâns barierele blockchain-ului în calea intrării noilor utilizatori.

panou neo devcon

În timp ce conferința sa concentrat pe NEO și pe dezvoltarea comunității sale de utilizatori și dezvoltatori, discuția despre experiența utilizatorului se aplică în toate tehnologiile blockchain. În ultimul an, blockchain-ul a câștigat recunoaștere în mass-media. Odată cu recunoașterea, apar noi utilizatori care sunt interesați de blockchain, dar s-ar putea să nu fie suficient de tehnici pentru a începe fără ajutor.

Astfel, adoptarea blockchain-ului în 2018 și nu numai va depinde de îmbunătățirea experienței de integrare. Companiile vor să învețe cum să înceapă cu tehnologia revoluționară. Dezvoltatorii de software sunt interesați să învețe cum să codeze dapps și contracte inteligente. Utilizatorii obișnuiți au nevoie de ajutor pentru a configura portofele și pentru a utiliza dapps.

În acest articol, vom arunca o privire asupra câtorva dintre cele mai mari teme apărute în DevCon de la NEO în ceea ce privește dezvoltarea comunității blockchain.

Problema de experiență a utilizatorului Blockchain

Crearea unui portofel, trimiterea de jetoane, utilizarea de dapps sau operarea unui nod nu ar trebui să fie dificilă. Cu toate acestea, este copleșitor pentru noii utilizatori să învețe regulile de bază pentru participarea la ecosistemul blockchain.

Blockchain este similar cu internetul la începutul anilor ’90. Site-urile web au fost prost concepute și dificil de utilizat în comparație cu aplicațiile web actuale. Aceeași tendință în ceea ce privește utilizabilitatea și adoptarea în masă este probabil să aibă loc pentru blockchain în următorii câțiva ani.

În prezent, experiența utilizatorului blockchain lipsește, iar erorile mici au consecințe uriașe. De exemplu, introducerea greșită a unei adrese de portofel la trimiterea de jetoane ar putea însemna că acele jetoane se pierd definitiv. Utilizatorii noi își pierd de obicei cheile private sau înțeleg greșit problemele de securitate ale utilizării portofelelor de schimb.

captură de ecran portofel o3

Aceasta este parțial o problemă de educație. Cu toate acestea, este și o problemă de experiență a utilizatorului. Mai mulți vorbitori, paneleri și participanți au abordat această problemă de bază cu blockchain în timpul DevCon al NEO. Există câteva inițiative interesante care acordă prioritate proiectării și integrării utilizatorilor. Acestea includ portofele precum O3 gateway sau Ethos, care sunt primul mobil și concepute pentru a fi intuitive.

Atunci când este implementat bine, un design bun al experienței utilizatorului poate fi intuitiv și poate proteja utilizatorii de a greși fără a sacrifica securitatea. Ușurarea blockchain-ului pentru utilizatorii pentru prima dată va fi o cheie pentru a stimula adoptarea.

Lipsa informațiilor nepărtinitoare, lipsite de hype

O altă temă cheie la NEO DevCon a fost absența informațiilor imparțiale în spațiu. Adesea, este dificil să știi ce să crezi pe Reddit, Steemit sau pe bloguri în care atât de multe postări par a fi șilingul celei mai recente ICO.

Starea de spirit a DevCon-ului NEO a fost deschisă, curiosă și interesată de conținutul de calitate de la mass-media și de resurse fiabile. Surse jurnalistice bune cum ar fi Știri NEO astăzi au primit laude repetate din partea vorbitorilor la conferință pentru acoperirea lor imparțială a evoluțiilor din NEO. Există cu siguranță loc pentru mai multe astfel de surse pentru blockchain în ansamblu.

Nevoia de integrare mai simplă pentru dezvoltatori

buna lume ethereum

Mulți dintre participanții la DevCon ai NEO au fost dezvoltatori cu o experiență semnificativă în software, dar puțină sau deloc experiență pe blockchain. În timpul apariției sale de panou, Orașul Sionului cofondatorul Fabio Canesin a primit mai multe întrebări despre implicarea în proiecte de dezvoltare pe blockchain-ul NEO.

Interesul este puternic. Cu toate acestea, nu există încă o serie de tutoriale clare la bord sau un ghid de resurse pentru ca noii dezvoltatori să înceapă codificarea contractelor inteligente pe orice platformă, fie că este vorba de Ethereum, NEO, Qtum etc. Crearea unei astfel de resurse ar putea contribui mult la adăugarea de noi dezvoltatori la ecosistemul blockchain.

De asemenea, nu este întotdeauna clar unde ar trebui să meargă noii dezvoltatori pentru a găsi proiecte la care pot participa. În acest moment, cel mai bun pariu este trimiterea unui mesaj către canalul Discord sau Slack al platformei pe care sunteți interesat să o codificați. O bază de date cu proiecte actuale de blockchain de renume care necesită dezvoltatori noi ar fi un loc bun pentru a începe.

Producerea de valoare reală vs. speculații

DevCon a fost completat cu referințe la ICO-uri care nu au condus la rezultate reale. Într-adevăr, aceasta este una dintre criticile majore aduse cripto-ului chiar acum. Există mulți bani din investiții în ecosistem. Accesul facil la capital înseamnă că proiectele nu se gândesc întotdeauna la cazurile practice de utilizare a produsului lor.

Reputația Blockchain ca industrie speculativă face ca tehnologia care stă la baza să nu fie de folos. Există un potențial real în blockchain și în alte tehnologii de registre publice de a schimba modul în care gândim despre identitate, lanțuri de aprovizionare și construirea încrederii între părți. Provocarea este că puține proiecte au produs încă rezultate solide și măsurabile pentru utilizări din lumea reală. Când o fac, sunt înecați de zgomotul blockchain-ului în ansamblu.

Cu toate acestea, în timp, vom vedea că proiectele cu impacturi durabile măsurabile vor supraviețui hype-ului actual, stabilind blockchain-ul ca o inovație tehnologică valoroasă în loc de o tendință hyped up.

Ștergeți calea pentru ca companiile existente să înceapă să utilizeze Blockchain

Mulți participanți la DevCon ai NEO reprezentau afaceri tradiționale care erau interesați să vadă cum blockchain-ul ar putea funcționa pentru ei. Problema? Nu știau de unde să înceapă sau pe cine să întrebe.

Este ușor să obțineți o prezentare generală de bază a tehnologiei blockchain dintr-o căutare Google. Este mult mai greu să găsești pe cineva suficient de informat în dezvoltarea blockchain-ului pentru a se consulta cu compania ta și pentru a-ți spune dacă și cum ar putea funcționa blockchain pentru tine.

Pe măsură ce numărul și calitatea dezvoltatorilor de blockchain crește, așteptați să vedeți o creștere a practicilor de consultanță blockchain care ajută companiile mici și mijlocii să descopere cum să integreze soluțiile blockchain în modelele lor de afaceri..

Concluzie

DevCon-ul NEO ne-a arătat că există un interes semnificativ și serios pentru utilizarea, dezvoltarea și aplicațiile de tip blockchain. Cu toate acestea, există obstacole în calea adoptării utilizatorilor și dezvoltatorilor. Depășirea acestor obstacole va fi cheia conducerii adoptării blockchain-ului în următorii ani.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map