Dezvoltare software Bitcoin – Noua Era a Tokenizării

Dezvoltare software Bitcoin – Noua Era a Tokenizării

Criptomoneda originală a lumii, Bitcoin, oferă utilizatorilor o mulțime de avantaje față de monedele tradiționale fiat. Natura descentralizată a acestei criptomonede o face ideală pentru stocarea valorii și transferul de fonduri. Bitcoin a suferit actualizări semnificative de când a fost introdus pentru prima dată în lume prin cartea albă a lui Satoshi cu nouă ani în urmă și astăzi, dezvoltarea software-ului Bitcoin introduce o nouă eră de tokenizare în economia globală.

Tokenizarea

Tokenizarea este procesul de atribuire a activelor din lumea reală unui simbol digital care trăiește pe blockchain. Există câteva avantaje serioase care pot fi obținute prin acest proces și de aceea numeroase echipe de dezvoltare au cheltuit milioane de dolari gândindu-se la modalități unice de a simplifica procesul de tokenizare. Stocarea drepturilor de proprietate asupra unui anumit articol de pe blockchain este un upgrade imens față de sistemele actuale de hârtie complexe în funcțiune.

Tokenizarea oferă structurii economice globale mijloace mai eficiente de înregistrare, transfer și dovedire a proprietății asupra anumitor active. Tokenizarea unui anumit articol îi permite proprietarului să transfere proprietatea la fel de ușor pe cât este de a transfera BTC.

Tokenized-acasă

Proprietățile imobiliare simbolizate ar oferi o piață mai eficientă

Există numeroase motive pentru care un proprietar de proprietate ar căuta să folosească tehnologia blockchain pentru a-și proteja investițiile. Natura imuabilă și inalterabilă a tehnologiei blockchain o face perfectă pentru a face față sarcinilor legate de proprietate și prin modernizarea la un sistem tokenizat, se poate obține un nivel mai ridicat de securitate și eficiență pe piață.

Dezvoltare software Bitcoin – monede colorate

Limbajul de scriptare al Bitcoin a permis întotdeauna utilizatorilor să stocheze mici bucăți de metadate pe blockchain, iar dezvoltatorii pricepuți au petrecut ani de zile creând diferite mijloace în care aceste date ar putea fi utilizate pentru a reprezenta proprietatea asupra unui anumit activ. Termenul „monede colorate” este folosit de mulți pentru a descrie BTC-urile care au drepturi de proprietate atașate acestora. Monedele colorate sunt văzute de mulți în comunitatea criptografică drept următorul pas în evoluția saga BTC, care a văzut deja această criptare trecând de la o monedă digitală la un depozit de valoare, iar acum, drepturi reale de proprietate asupra activelor.

Active necorporale


Termenul „active din lumea reală” poate fi folosit în mod vag pentru a descrie orice element care deține valoare în afara domeniului digital. Printre aceste elemente se numără active necorporale, sau obiecte care nu au nicio formă fizică în lumea reală. Aceasta poate include articole precum brevete, mărci comerciale și drepturi de autor. Articolele necorporale sunt mult mai ușor de tokenizat decât articolele care au o reprezentare fizică, dar există încă câțiva factori limitativi care trebuie abordați înainte ca tokenizarea la scară completă să poată avea loc în acest sector de afaceri.

Elementele precum drepturile de autor pot avea structuri de transfer juridic foarte diferite care trebuie urmate. Acestea pot varia între granițele de stat și de țară. Acest lucru ar însemna că orice tokenizare a acestor active ar trebui să fie în măsură să se încadreze în conformitate cu țara de origine din care este transferat elementul pentru a se asigura că transferul tokenului de proprietate este obligatoriu din punct de vedere juridic la nivel internațional.

Activele fungibile

Imobilizările fungibile sunt elemente care sunt interschimbabile între ele. Elemente precum aur pot fi schimbate atâta timp cât cantitatea și calitatea proprietății rămân neschimbate. Articolele fungibile sunt mult mai ușor de simbolizat, deoarece nu este necesar să creați un alt strat de reprezentare individuală pentru material. Un indicativ care reprezintă 1 uncie de aur este exemplul perfect al unui activ fungibil.

Oricine deține jetonul de proprietate are dreptul la 1 uncie de aur la un anumit nivel de puritate. Nu este nevoie ca jetonul să fie legat de o bucată de aur exactă, așa cum ar fi cazul într-un jeton care reprezenta, să zicem, proprietatea asupra unei anumite opere de artă.

Activele fizice

Tokenizarea articolelor, cum ar fi proprietățile imobiliare, este considerată de mulți din industrie ca următorul pas logic în evoluția blockchain-ului BTC. Piața imobiliară beneficiază foarte mult de introducerea tokenizării în sector. Sistemele de proprietate imobiliare existente în prezent sunt extrem de ineficiente și, în multe cazuri, acest lucru poate duce la litigii cu privire la adevărata proprietate asupra unui anumit imobil sau parcela de teren.

Fapta veche

Tehnologia Blockchain oferă mai multă securitate pieței

Prin tokenizare, proprietarul unei proprietăți ar putea fi asigurat că nu li se încalcă drepturile de proprietate. Sistemul actual pe hârtie este plin de defecte în care proprietarii de proprietăți din multe țări nu au capacitatea de a dovedi dacă au existat mai multe drepturi de hârtie acordate unei anumite proprietăți. Titlurile duplicate de terenuri au reprezentat o problemă reală în țările în curs de dezvoltare, unde sistemele de păstrare a înregistrărilor rămân în urmă.

Sistemele bazate pe blockchain ar elimina aceste preocupări de pe piață la scară globală și din cauza modului rentabil în care pot fi implementate; orice țară poate profita de protecția suplimentară oferită prin utilizarea protocoalelor blockchain.

Active partajate

Capacitatea de a deține în proprietate active în economia digitală este probabil unul dintre cele mai interesante aspecte ale acestei revoluții financiare. Tehnologia blockchain permite mai multor părți să dețină un anumit activ la nivel fracțional. De exemplu, platforma Nametoken permite utilizatorilor să finanțeze în mod colectiv investiții în domeniu premium. Aceste active sunt simbolizate și protocoalele de investiții programate direct în contractul blockchain.

Prin utilizarea unui mecanism de vot integrat, utilizatorii Nametoken pot vota când vor vinde domeniul. La vânzare, toate profiturile sunt împărțite automat și trimise investitorilor implicați prin protocoale blockchain preprogramate. În prezent sunt utilizate sisteme similare pentru orice, de la proprietăți imobiliare la drepturi de proprietate asupra cântecelor.

Dezvoltare software Bitcoin – Probleme juridice

Poate că cea mai mare preocupare pentru dezvoltatorii de platforme de tokenizare nu este deloc protocolul, ci mai degrabă ecosistemele juridice în continuă schimbare din diferite jurisdicții. Până când se poate realiza o abordare mai globală a acestor preocupări, pot trece încă ani înainte ca tokenizarea adevărată să devină o practică obișnuită. Nu există nicio îndoială că există o nevoie gravă pentru această tehnologie pe piață și, ca și în cazul majorității progreselor tehnologice revoluționare, există întotdeauna o întârziere înainte ca sistemul juridic să poată ajunge la tehnologie..

Un viitor Tokenized este în fața noastră

Vă puteți aștepta ca mai multe platforme bazate pe tokenizare să intre pe piață în lunile următoare. Avantajele acestei tehnologii revoluționare sunt de necontestat și anul acesta se văd deja instituțiile guvernamentale care cercetează cum să implementeze astfel de protocoale în sistemele lor actuale. Sperăm că poate exista un consens comun care să permită activelor simbolizate să fie obligatorii din punct de vedere juridic în viitor, deoarece există unele avantaje clare pentru toate părțile implicate.

Voi ce credeți? Ai putea să-ți simbolizezi casa? Spuneți-ne mai departe Stare de nervozitate și asigurați-vă că vă înscrieți la newsletter-ul nostru pentru a rămâne la curent cu toate cele mai recente dezvoltări criptografice pe măsură ce acestea au loc.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map