De ce s-a prăbușit piața Crypto?

Scăderea de peste 80 la sută observată pe Bitcoin și pe alte piețe criptografice ar putea să vă facă să clătinați din cap. A trecut aproape un an de la epopeea lui Bitcoin, explodată. Piața ulterioară ulterioară a Crypto poate chiar a făcut ravagii asupra valorii portofoliului dvs. de cripto. De asemenea, s-ar putea să te lupți să înțelegi Cum și De ce a prăbușirii pieței cripto. Deși este prea târziu pentru a anula oricare dintre greșelile dvs. de investiții criptografice, nu este niciodată prea târziu pentru a face un post-mortem.

Iată o privire mai atentă asupra motivelor raționale ale inversării uimitoare a pieței criptografice de la taur de neoprit la urs rănit. De asemenea, veți învăța cum să identificați o piață fugară, optimistă, gata să se destrame. În curse viitoare viitoare, veți putea obține profituri prin vânzare în puterea pieței. Nu veți mai fi loviți încercând să vindeți după o panică indusă timbră pentru ieșiri lovituri.

Dinamica cheie a Crypto Market Mania 2015-2017

Fundamente

Spre sfârșitul anului 2015, rețelele majore de știri financiare s-au interesat de Bitcoin și alte criptos. Bitcoin a încheiat în cele din urmă 2015 cu o notă puternică, în creștere cu aproape 40%. Investitorii au comparat aceste reveniri puternice cu volatilitatea volatilă, cu aproape câștig zero, văzută în S.&Indicele P 500 în perioada august-decembrie 2015. Faimosul Gemenii Winklevoss au fost, de asemenea, în știrile financiare. Poate că statutul lor de investitori și investitori bogați, pricepuți în tehnologie, a început, de asemenea, să întoarcă capul investitorilor exigenți către piețele criptografice.

În același timp, tot mai multe educații și comentarii criptocentrice au început să se promulge pe internet. Rețelele sociale au început să bâzâie despre presupus certitudine de Bitcoin într-o zi înlocuind sistemele bănești fiduciare vechi, administrate de guvern. Chiar și copiii au început să învețe despre tehnologia blockchain, moneda digitală descentralizată, contractele inteligente și platformele miniere de criptare. S-au deschis noi schimburi criptografice pentru afaceri. Gemenii, un schimb fondat de Winklevoss, a fost deschis complet în octombrie 2015.

Aparent, nici măcar amintirea infamului Mt. Gox crypto heist (și ulterior falimentul) de la începutul anului 2014 a fost suficient pentru a diminua entuziasmul noilor investitori crypto. Această nouă cunoaștere pe scară largă a Bitcoin, a criptomonedelor și a blockchain-ului a ajutat la stabilirea scenei spectaculoase raliuri de pe piața criptografică. Dar un eveniment puternic și precipitat era încă necesar pentru a aduce Bitcoin în modul raliu susținut.

Tehnici

În octombrie 2015, s-a întâmplat un eveniment tehnic mult așteptat. Primul bullish de 21 de săptămâni al Bitcoin izbucnirea canalului (baza de închidere) din octombrie 2013 a avut loc. Consultați acest grafic:

Crypto Market Crash Breakish bullish breakouts

BTCUSD, săptămânal: Începând din octombrie 2015, Bitcoin (și majoritatea celorlalte criptos) s-au angajat într-un raliu epic, de 38 de luni. Șapte secvențe consecutive de 21 de săptămâni de canal au mărturisit puterea cursei. Imagine: MotiveWave Ultimate

Raliul lui Bitcoin s-a dovedit atât de puternic încât nu s-a mai închis niciodată sub canalul de prețuri mai scăzut (nouă săptămâni) până mult după creșterea parabolică din decembrie 2017 și lovitura ulterioară. În concluzie, au existat șapte difuzări săptămânale bullish (octombrie 2015 – octombrie 2017). Pe măsură ce raliul a câștigat forță, corecțiile prețurilor au fost foarte mici, mai degrabă mai degrabă pauze decât retrageri.

Feedback pozitiv


Când piața criptografică a intrat în acea fază puternică a taurului, a bucla de feedback pozitiv a devenit evident. A mers cam așa: Bitcoin a făcut o puternică scăpare. Mass-media de știri a raportat acest lucru pe larg, citând fundamentele alcătesc sau actualizările analistilor, etc. pentru creșterea în creștere. Investitorii au aflat vestea și au cumpărat. Bitcoin a crescut din nou. A avut loc o anumită preluare de profituri, iar prețul a mers lateral câteva săptămâni.

Apoi, Bitcoin a făcut încă o nouă ieșire de canal.

Știrile au bătut din nou masa, concentrându-se pe potențialul de creștere pe termen lung al Bitcoin. Și mai mulți investitori s-au îngrămădit. Raliul a început să se accelereze mai rapid. Cei de pe margine se temeau să nu lipsească. Au început să cumpere agresiv, orbi de starea tehnică a graficelor. Mass-media de știri a avut o zi de teren, cu ținte din ce în ce mai mari ale prețurilor Bitcoin, înconjurate de analiști, fonduri speculative și guru cripto. A avut loc o altă tarabă minoră. Investitorii au cumpărat taraba, temându-se să nu lipsească următoarea etapă mai sus. A continuat.

Cicluri predictibile ale sentimentului investitorului

În cele din urmă, după șase breakout, știri bullish și urmărirea investitorilor cicluri, s-a întâmplat ultima spargere alcista. Acest lucru a avut loc pe 15 octombrie 2017, când Bitcoin a închis la 5862,69 dolari. Moneda a sărit din nou mai sus, atrăgând bani noi. Până la 26 noiembrie 2017, graficul săptămânal al Bitcoin a confirmat o tendință ascendentă parabolică (începând să accelereze vertical), deoarece s-a închis la 9474,62 USD.

Atunci a început faza de manie. Întrucât lăcomia în masă a înlocuit bunul simț, unii (cei mai mulți?) Noi investitori au pierdut, aparent, capacitatea de a calcula rezultatele raționale ale riscului de recompensare. Teama de a pierde (FOMO) s-a transformat în urcați la bord cu orice preț (GOBAAC?). Încă o dată, bucla de feedback pozitiv a funcționat. Breakout-urile bullish au făcut ca știrile și opiniile bullish să câștige din ce în ce mai mult. Investitorii din etapa ulterioară au continuat să cumpere ascensiunea neîncetată și parabolică a Bitcoin, fără a ține cont de pericolul unui top exploziv..

Uncool la orice preț

În timpul rampei finale, mai sus într-un vârf de explozie, argumentele opuse, ursite, ar fi putut fi respinse ca fiind neclare, de modă veche sau chiar de-a dreptul stupide. Obiectivele de preț de trei, cinci sau chiar de zece ori mai mari decât evaluările actuale pot fi, de asemenea, considerate realiste de către investitorii mai puțin educați. Lăcomia în masă, combinată cu așteptările nerealiste (de către participanții târzii la raliu) au fost cu siguranță factori cheie care au propulsat Bitcoin de la 9474,62 dolari până la 19 870,62 dolari, în perioada octombrie – decembrie 2017.

Lăcomia în masă a dus la un raliu nesustenabil

Crypto Market Crash se vinde în forță

BTCUSD, săptămânal: Când ar trebui să obțineți profituri pe o piață taurină fugară? Ori de câte ori este atinsă sau depășită o bandă cheie Keltner (la 9 ATR distanță de o EMA de 45 de perioade). Imagine: TradingView.com

Dacă există o soluție simplă de luat în considerare din graficul de mai sus, aceasta este următoarea:

 • Ori de câte ori o piață criptografică atinge sau depășește o setare a benzii Keltner de nouă intervale medii adevărate (ATR) peste o medie mobilă exponențială de 45 de perioade (EMA), ar trebui să luați unele, dacă nu toate profiturile deschise.
 • Dacă scenariul de mai sus apare pe o piață taurină parabolică și fugară, luați toate din profiturile dvs. sau riscați să vi le iați. Comercianții profesioniști ies acolo (sau chiar mai repede). Ei știu foarte bine că potențialul pentru o creștere mai mare este foarte mic.

De ce s-a prăbușit piața Crypto?

Pentru a revizui, criza pieței criptografice a avut loc din cauza mai multor factori. Iată cum s-a jucat în Bitcoin:

 1. Bitcoin a devenit un subiect extrem de popular în mass-media de știri financiare la sfârșitul anului 2015.
 2. Investitorii, confruntați cu o lipsă de oportunitate percepută în altă parte, au alimentat sfârșitul anului 2015 al Bitcoin.
 3. Mass-media de știri s-a năpustit asupra izbucnirii, citând potențialul investițional pe termen lung al Bitcoin.
 4. Știrile alcistați i-au incitat pe alți investitori să pună bani pe Bitcoin.
 5. Prețurile au crescut mai mult. Presa a continuat să meargă mai sus pe piața fierbinte. Mai mulți investitori au devenit interesați. O buclă de feedback pozitiv a devenit evidentă.
 6. A avut loc profit, dar prețurile au fost doar tranzacționate lateral. Teama de a pierde a declanșat rapid o nouă erupție, pe măsură ce noii investitori continuau să se înghesuie.
 7. Bitcoin a crescut din ce în ce mai mult, începând o ascensiune parabolică, aproape verticală, la jumătatea lunii noiembrie 2017.
 8. Investitorii din stadiul târziu au fost în mare parte conduși de FOMO, lăcomie și ignoranța tehnicii pieței.
 9. Analiștii și comercianții care solicitau prudență noilor veniți au fost renunțați la jocuri, ca unhip, sau orbi la ocazie.
 10. Comercianții profesioniști au vândut continuu porțiuni din Bitcoin-ul lor în forță, pe măsură ce prețurile au crescut mai mult în ascensiunea sa parabolică.
 11. Noii comercianți și investitori au fost cei care au cumpărat Bitcoin, profesioniștii le-au vândut tot ce au putut face.
 12. În cele din urmă, oferta de noi investitori s-a uscat pur și simplu. Nu au mai existat participanți la Bitcoin la un preț peste 19.870,62 USD.
 13. Comercianții profesioniști au început să reducă la termen Bitcoin și Bitcoin. Prețul a început să scadă. Și, mulți investitori care au venit mai târziu au fost nevăzători și au fost vânduți cu o pierdere mare.
 14. Pe măsură ce prețul a scăzut, investitorii needucați au încercat să coboare. Majoritatea nu au reușit să profite, întrucât mitingurile au fost de scurtă durată. Comercianții profesioniști au vândut fiecare raliu, câștigând bani.

Începe Greedy, End Up Needy

Cele mai triste povești au fost investitorii care au cumpărat în timpul raliului parabolic. Mulți nu au luat niciodată profituri pe drum și, în schimb, și-au văzut profiturile deschise transformându-se în pierderi masive. Ce tragic, permițând o mare oportunitate de piață taur să se piardă! În orice caz, faceți tot ce este necesar pentru a evita să suferiți o soartă similară.

Acum știți cum să identificați o piață de tauri masivă condusă de lăcomie. Puteți câștiga cu siguranță mulți bani pe măsură ce o piață trece într-un astfel de mod unidirecțional. Cu toate acestea, toate aceste faze de tauri se încheie cu un raliu spectaculos, parabolic și o explozie inestetică la vârful tippy. Așadar, asigurați-vă că vă protejați întotdeauna folosind liniile directoare de obținere a profiturilor comune prezentate mai sus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map