De ce plasma este relevantă pentru Ethereum

Ethereum are unele probleme grave de scalare.

De când a fost lansat la mijlocul anului 2015, blockchain 2.0-draga s-a străduit să se strecoare; gâfâind pentru spațiul de tranzacție cu fiecare ofertă inițială de monede de succes.

Să facem câteva calcule rapide comparând capacitățile actuale ale Ethereum cu o aplicație emblematică de utilitate socială, cum ar fi Facebook.

În prezent, rețeaua Ethereum se ridică în prezent la aproximativ 13 tranzacții pe secundă; Jetoane bazate pe ETH precum OMG, Golem, & Limita civică se ridică la aproximativ jumătate, 7 tranzacții pe secundă. O aplicație de dimensiunea Facebook face aproximativ ~ 200K cereri API pe secundă. În lumea Ethereum, în loc de cereri API, utilizatorii plătesc „gaz” eteric pentru a derula contracte inteligente.

Aceasta înseamnă că capacitatea de tranzacție Ethereum trebuie să crească cu un multiplu uimitor de 2500 pentru a gestiona traficul de rețea al unei aplicații descentralizate comparabil cu Facebook.

Rularea acestor contracte inteligente este considerată o tranzacție. Acest „gaz” are o limită maximă stabilită pe bloc în protocolul Ethereum.

Pur și simplu creșterea dimensiunii blocului pentru a permite o cantitate mai mare de gaz nu va funcționa, deoarece sacrifică descentralizarea – doar minerii de dimensiuni industriale ar putea permite să participe. În plus, orice soluție de scalare pe care o introducem nu trebuie să sacrifice o cantitate rezonabilă de securitate. Provocarea este ceea ce Vitalik numește „trilema scalabilității”: construirea unui sistem care îndeplinește „descentralizarea”, „scalabilitatea” și „securitatea”.

Intrați în Plasma, Vitalik’s & soluția de redimensionare a lui Justin Poon de la Lightning Network pentru Ethereum.

Lansat în liniște la mijlocul lunii august, cartea albă cu plasmă (https://plasma.io/) detaliază o colecție de contracte inteligente standard utilizate pentru a crea un arbore de lanțuri laterale numite în mod adecvat lanțuri de plasmă. Acești arbori blockchain de plasmă permit tranzacții în afara lanțului; tranzacțiile care trimit periodic numai solduri actualizate hash la lanțul său adult sau rădăcină.

Plasma, colecția de contracte inteligente, include o multitudine de inovații cheie care alcătuiesc un instrument puternic în lupta către scalarea capacității Ethereum. Printre aceste inovații se numără concepte de calcul, cum ar fi MapReduce, o propunere consensuală de dovadă a mizei, & dovezi de fraudă prezentabile.

Pentru a vizualiza mai bine cum și de ce Plasma este relevantă pentru problemele de scalare ale Ethereum, trebuie mai întâi să înțelegem diferența dintre Dovada muncii (PoW) și Dovada mizei (PoS).

PoW vs PoS


plasmacontracturi

Dezbaterea POW vs. POS are & va continua să facă furie înainte.

În lumea Bitcoin, fiecare tranzacție care are loc în rețea este verificată criptografic. Această metodă de verificare, cunoscută și sub numele de algoritm consens, este inima & sufletul revoluției blockchain, deoarece permite actorilor să interacționeze, să tranzacționeze & încredere în străini complet într-un sistem descentralizat, fără a renunța la identitatea cuiva.

Bitcoin, ca prim furnizor de tehnologie blockchain, a stabilit standardul pentru un algoritm de consens prin introducerea protocolului lor de dovadă a muncii. Dovada muncii, denumită în mod corespunzător, necesită o lucrare de calcul literală pentru a verifica un lot de tranzacții. Acesta este motivul pentru care aveți mii de computere care utilizează electricitate în întreaga lume pentru a „extrage” monede.

Dovada mizei, după cum sugerează și numele, este un algoritm de consens care se bazează pe utilizatorii din lanțul de plasmă pentru a miza o anumită sumă în schimbul dobânzii la un moment dat mai târziu. Stakerii nu numai că achiziționează obligațiuni de participare, ci, făcând acest lucru, se angajează și să se propagă & difuzând exact același număr de blocuri când obligațiile menționate sunt scadente.

De ce ar face miza?

Simplu, rentabilitatea investiției. Când cineva dintr-un lanț de plasmă pune miza, ceea ce face cu adevărat este să cumpere o obligațiune de miză. Într-un moment ulterior, la fel ca orice obligațiune obișnuită, pariul își primește înapoi miza (principiul) cu un anumit interes suplimentar.

De unde vine interesul suplimentar? De la persoanele din cadrul lanțului de plasmă care plătesc „gaz” eteric pentru a derula contracte inteligente.

Din fericire, cu Plasma, inițiatorul își rezervă dreptul de a utiliza oricare algoritm de consens pe care îl consideră potrivit; el / ea poate selecta o dovadă bună a muncii, o dovadă a mizei sau un alt algoritm consens, cum ar fi dovada autorității. Deși nu toate lanțurile de plasmă vor opta pentru obligațiuni de dovadă, este clar că intenția este ca majoritatea lanțurilor de plasmă să implementeze POS.

Rezolvarea problemelor de scalare ale Ethereum

Acoperirea a tot ceea ce oferă Plasma poate fi destul de pedantă și ar dura mult prea mult (deși, dacă sunteți interesat, am încercat cu siguranță să Aici:). Cu toate acestea, dacă limităm domeniul de aplicare al avantajelor plasmei la scalare pură, o caracteristică cheie se ridică deasupra celorlalte: Calculele MapReduce.

MapReduce este un mod creativ de organizare & calculând pe grupuri de baze de date, care a fost introdus pentru prima dată în 2004 de către angajații Google de atunci Jeffrey Dean & Sanjay Ghemawat. Ei o descriu ca atare:

„MapReduce este un model de programare & o implementare asociată pentru procesare & generând seturi mari de date. Utilizatorii specifică o funcție de hartă care procesează o pereche cheie / valoare pentru a genera un set de perechi intermediare cheie / valoare, & o funcție de reducere care combină toate valorile intermediare asociate cu aceeași cheie intermediară. ”

Cartarea ia un set de date și îl convertește într-un alt set de date, în care elementele individuale sunt simplificate în perechi cheie / valoare. Reducerea ia ca intrare ieșirea din pasul de mapare & combină în continuare acele tupluri de date într-un set mai mic de tupluri. Scopul MapReduce este de a lucra eficient în numeroase clustere de baze de date în paralel cu un proces în doi pași: Cartografiere, & apoi Reducerea.

mapReducePlasma

Sursă: https://blog.sqlauthority.com

Optarea pentru o structură de copac permite Plasmei să ruleze calculele MapReduce. În loc de clustere de baze de date, rulăm MapReduce pe arbori cu lanț de plasmă.

Aceasta este de departe cea mai importantă soluție de scalare a Plasmei.

Progres și ce să ne așteptăm în viitor

După cum sa menționat în cartea albă despre plasmă, acest lucru este probabil departe de implementarea finală și optimă a plasmei pe care o vom vedea în direct pe Ethereum. Sperăm că plasma se îndreaptă către un depozit Github din apropierea dvs..

Odată cu încălzirea pieței ICO, este doar o chestiune de timp înainte ca o aplicație descentralizată să adapteze un număr mare de persoane și să împingă cu adevărat Ethereum la limitele sale tehnice. Plasma are șansa de a schimba Ethereum dintr-un proiect de mare interes, într-un mediu de utilitate descentralizată finală. Pregătește-te pentru o plimbare interesantă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map