De ce investitorii cripto ar trebui să aibă grijă de blockchain-urile private

ICO-ul a devenit aproape inseparabil de ideea unui start blockchain. Acum este mijlocul primitor de a strânge capital pentru echipele de dezvoltare convinși că sunt pe următorul mare lucru. Volumul ridicat de ICO-uri a dus la o proliferare de noi jetoane care intră pe piață și, aproape inevitabil, o cimitir în continuă expansiune a proiectelor care sunt acum morți din mai multe motive.

Succesul sau eșecul ICO – Care este sosul secret?

Pentru investitorul individual care încă mai caută să cripteze ca mijloc de a obține randamente decente, poate fi aproape imposibil să se stabilească dacă un proiect are sau nu eșec sau nu. Este adevărat, există multe liste practice de verificare care pot ajuta investitorii potențiali să navigheze prin câmpul minat de a judeca potențialul pe termen lung al unei cărți albe sau al unei echipe de dezvoltare..

Dar există și alți indicatori care indică dacă un start blockchain va funcționa sau nu. Mai degrabă decât să ne încredem într-o listă de verificare, putem analiza și un alt model de creștere a capitalului, care poate oferi, de asemenea, un potențial atractiv pentru investitorii de perspectivă.

Blockchain – și tehnologiile mai mari de registre distribuite (DLT) – câștigă acum un număr mare de sectoare în multe sectoare industriale, inclusiv bancare, auto, aviație și FMCG. Corporațiile se implică în mai multe moduri.

Unii participă la consorții la nivel de industrie, cum ar fi R3 (financiar) sau MOBI (auto) să lucreze împreună la soluții integrate. Alții investesc în companii tehnologice de încredere pentru a construi sisteme personalizate pentru o anumită soluție; de exemplu, Walmart lucrează cu IBM la dezvoltarea DLT pentru utilizare în lanțul său de aprovizionare.

Active digitale – Soluții DLT pentru industria financiară

Activ digital este un astfel de exemplu de companie care s-a impus ca un lider de frunte în jocul dezvoltării DLT-urilor pentru sectorul financiar. Compania nu a efectuat niciodată un ICO. În schimb, a urmat o cale de finanțare mai tradițională și a câștigat cu succes sprijin financiar de la JP Morgan și Citigroup, strângând peste 110 milioane de dolari în capital de risc.

Pagina de pornire a resurselor digitale

Pagina principală a Digital Asset

Deoarece Digital Asset este susținut de risc, iar platforma sa tehnică nu este construită pe niciun blockchain public, nu funcționează într-o economie simbolică, cum ar fi startup-urile blockchain care sunt supuse unui ICO. În schimb, Digital Asset și-a creat propriul sistem de registre distribuite, cunoscut sub numele de Digital Asset Platform. Această platformă combină registrele distribuite, permise, împreună cu un limbaj personalizat pentru dezvoltarea contractelor inteligente.

Registrele care stau la baza platformei sunt separate, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot vizualiza doar secțiunea lor specifică a registrului, pe baza permisiunilor lor. Aceasta protejează datele cu nivelul de confidențialitate necesar pentru implementarea sistemului în sectorul financiar. În același timp, un jurnal de sincronizare funcționează pentru a asigura integritatea datelor pe întregul registru.

Limbajul de modelare a activelor digitale (DAML) este limbajul de programare specific domeniului folosit de platformă. Este conceput pentru a permite dezvoltatorilor să programeze comportamente previzibile și să analizeze orice posibil rezultat. Acest lucru permite crearea de contracte inteligente care servesc la automatizarea și standardizarea multora dintre acordurile statutare complexe și eforturile de reconciliere din sectorul financiar de astăzi.


Cum diferă acest lucru de Ethereum?

Un DLT personalizat, precum cel folosit de Digital Asset, contrastează cu un ecosistem public blockchain, cum ar fi Ethereum. Blockchain-ul Ethereum este deschis, ceea ce înseamnă că operatorii de noduri pot vedea întregul blockchain. Există unele soluții la elementul de confidențialitate existent, dar nu în măsura în care ar satisface cerințele corporațiilor și ale instituțiilor bancare.

Blockchain-urile publice precum Ethereum permit dezvoltarea de aplicații în limbaje generale de programare a contractelor inteligente. Limbajele generale permit o flexibilitate completă de programare, care poate genera o gamă largă de eventualități dintr-un singur contract inteligent. Acest lucru creează dificultăți inevitabile în a prevedea și a testa orice eventualitate posibilă.

Deci, contractele inteligente bazate pe Ethereum codificate în limbaje generale de programare pot fi supuse unor consecințe neintenționate, pe care Digital Asset le poate evita dezvoltându-și contractele inteligente în DAML.

Acum infamul caz al hack-ului DAO este un prim exemplu de consecințe neintenționate într-un contract inteligent bazat pe Ethereum. Fondurile au fost sifonate de o parte rău intenționată care a reușit să exploateze punctele slabe inerente din programarea contractelor inteligente de bază. Acest tip de hack demonstrează vulnerabilitățile inerente Ethereum.

De ce previzibilitatea contează

Previzibilitatea este importantă, deoarece corporațiile trebuie să ia în considerare riscurile pentru investițiile acționarilor atunci când implementează noi tehnologii. Având în vedere daunele potențiale ale prețului acțiunilor, companiile sunt în mod înțeles reticente în a îmbrățișa aceeași tehnologie de registru public asociată cu un hack precum cel suferit de DAO.

Prin urmare, elementul de predictibilitate al DAML pentru programarea contractelor inteligente poate însemna că oferta de active digitale ar putea avea aplicații dincolo de lumea finanțelor și în alte sectoare în viitor.

Acest lucru nu trebuie să diminueze faptul că Ethereum și alte blockchains publice oferă multe avantaje atât pentru dezvoltatorii de blockchain, cât și pentru comunitatea de investiții criptografice. Cu toate acestea, lumea corporativă are multe preocupări legitime cu privire la utilizarea blockchain-urilor publice în starea lor actuală.

În lumea finanțelor, confidențialitatea este una dintre cele mai stricte cerințe, iar datele tranzacțiilor pe un blockchain public sunt, prin definiție, publice. Mai mult, viteza lentă a tranzacțiilor și proliferarea hacks-urilor de înaltă calitate înseamnă, de asemenea, că blockchain-urile publice nu sunt potrivite pentru toate scopurile, în sectoarele financiar și în alte sectoare.

Bănci

Companiile financiare precum băncile nu sunt dispuse să riște să folosească blockchain-uri publice

Înțeles, corporațiile trebuie să se asigure că implementarea oricărei noi tehnologii va crea valoare, ceea ce înseamnă că trebuie să contribuie la creșterea prețului acțiunilor și, prin urmare, la rentabilitatea investiției pentru acționari. Orice risc că ceva nu va merge bine va speria piețele și va obține efectul opus.

De ce este importantă investiția privată pentru Blockchain

Digital Asset este o companie privată, ceea ce înseamnă că nu este posibil ca investitorii individuali să se implice decât dacă compania urmează o ofertă publică inițială (IPO) în viitor.

Și atunci ce? Dacă nu puteți cumpăra acțiuni sau jetoane pentru Digital Asset, de ce să vă deranjați? Ideea este că există ceva de învățat din acest lucru, în contextul lansării și eșuării de sute de noi start-uri blockchain în fiecare lună chiar acum.

Luați în considerare faptul că sectorul financiar este dependent de intermediari pentru fiecare etapă, chiar și din cele mai simple tranzacții. Brokeri, avocați și alți intermediari fixează sistemul împreună cu scopul de a se asigura că, cu suficiente părți implicate, se stabilește încrederea. Cu toate acestea, instituțiile financiare, precum cele care investesc în Digital Asset, înțeleg că acest sistem este complicat, cu multe transferuri pentru fiecare tranzacție.

Sistemul nu este atât de dificil prin proiectare; a evoluat, bazându-se în parte pe externalități precum criza financiară globală din 2008. Dar industria în sine recunoaște nevoia de dezvoltare. Vede potențialul pe termen lung al DLT-urilor de a face acest lucru. Nucleul principiului blockchain original a fost acela de a crea un sistem care servește la conectarea directă a două părți și să înlocuiască nevoia unui intermediar de a stabili încrederea în tranzacțiile care implică schimbul de valoare..

Digital Asset ia aceste principii de bază și le dezvoltă într-o soluție personalizată pentru sectorul financiar. Promite să accelereze perioadele comerciale, să automatizeze multe dintre acordurile legale privind tranzacționarea și să asigure cerința legală a confidențialității, prin segregarea registrelor permise.

Registrele private ca catalizator pentru adopție

Aici începe să devină interesantă întrebarea fundamentală a adoptării blockchain-ului. Puriștii blockchain-ului tind să-și bată joc de ideea ca tehnologiile de registru descentralizate să fie adoptate de marile companii. A face ca registrele descentralizate să fie private sau autorizate învinge, de asemenea, principiile inerente ale unei rețele consensuale deschise, care anulează nevoia de încredere. La urma urmei, dacă rețeaua de consens este închisă unui anumit grup, de ce trebuie chiar să se descentralizeze?

Ei bine, lumea, chiar și rețelele închise între instituțiile financiare și corporații, încă nu funcționează pe încredere de la egal la egal. Funcționează pe acei intermediari. Și percep taxe. Reducerea comisioanelor reduce costurile, crescând astfel rentabilitatea potențială a investiției către acționari, ceea ce atrage mai mulți bani și investiții către compania în cauză.

Deci, blockchain-urile private au valoare și ar putea fi în cele din urmă catalizatorul pentru adoptarea pe scară largă a tehnologiilor descentralizate, indiferent dacă puristii blockchain-ului le place sau nu. Dacă comparăm această evoluție cu cea a internetului, nimeni nu se gândește nimic în zilele noastre la companiile care utilizează intranet închis și rețele private pentru a-și face afacerea.

Companiile care nu s-au deranjat să se mențină la curent cu tehnologiile de internet ar fi dat naștere cu mult timp în urmă, luând cu ele investițiile acționarilor. Cu toate acestea, adoptarea corporativă a tehnologiilor de internet nu a schimbat faptul că World Wide Web în sine rămâne un sistem deschis la care oricine poate participa.

De ce investitorii cripto ar trebui să acorde atenție adoptării DLT

Digital Asset are atenția și capitalul de investiții al unora dintre cele mai proeminente instituții bancare din lume. Aceste instituții cred în puterea tehnologiei de registre distribuite pentru a aduce schimbări inovatoare în sector, altfel nu ar fi investit. Această convingere apare deoarece utilizarea DLT-urilor în sectorul financiar deține un adevărat potențial pe termen lung, care schimbă industria.

Ce face Digital Asset corect este utilizarea funcționalității de bază a DLT-urilor pentru a rezolva o problemă existentă. Nu construiește o soluție pentru o problemă care nu există, nici compania nu încearcă să obțină o sumă rapidă în randamentele rapide.

Se joacă un joc lung, al cărui rezultat va crea automatizare și va crește încrederea între părți. La rândul său, acest lucru va accelera tranzacțiile și va crește profitabilitatea jucătorilor din sectorul financiar. Rentabilitatea este în cele din urmă ceea ce mărește rentabilitatea investiției pentru acționari.

Profitabilitatea este același motiv pentru care Walmart și IBM s-au asociat la inițiativa de a utiliza capacitățile de urmărire digitală ale blockchain-ului în lanțul de aprovizionare Walmart. Dacă Walmart poate reduce produsul pierdut, atunci acesta oferă mai multe beneficii.

Compania consideră că poate crește profiturile din produsul mai puțin pierdut și reduce cheltuielile pentru încercarea de a urmări și urmări produsul prin lanțul de aprovizionare. Urmărirea digitală bazată pe blockchain va reduce, de asemenea, riscul ca produsele alterate să poată intra pe rafturi și în casele consumatorilor. Riscul scăzut crește, de asemenea, prețurile acțiunilor, oferind încredere pieței că compania este un pariu durabil pentru investiții.

Soluții noi, nu probleme noi

Multe start-up-uri blockchain astăzi încearcă să construiască piețe complet noi folosind blockchain ca bază. Aceasta este o parte semnificativă a motivului pentru care atât de multe start-up-uri blockchain pot și nu reușesc. În evaluarea oportunităților de investiții în următorul mare ICO, este logic să ne uităm unde merg deja bani mari.

Soluțiile dezvoltate pentru DLT-uri în marile companii nu vin cu cărți albe publice și cu oferta de returnări imediate a jetoanelor. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu pot deveni modelul pentru investitorii pricepuți care evaluează ICO-urile viitoare și potențialul pentru recompense pe termen lung..

Având o viziune mai largă, aceasta ar putea prezenta, de asemenea, o modalitate de evaluare a altor oportunități de investiții pe termen lung. În loc să puneți bani în compania care oferă soluția blockchain, începeți să vă uitați la ce companii implementează DLT-uri; există șansa ca prețurile acțiunilor să crească ca urmare?

Investiții inteligente

Adoptarea acestei viziuni unghiulare este modul în care investitorii de succes câștigă bani. Nu urmăresc întoarcerile rapide pe baza unei hârtii albe strălucitoare.

Coţofană

Pigoane ca lucrurile strălucitoare. Nu fi un cochilă. (Credit de imagine: BBC)

Cei mai înțelepți investitori se uită la lume, își iau timp pentru a afla despre ceea ce face diferența pe piețe și folosesc aceste cunoștințe pentru a face evaluări perspicace ale potențialului viitor de schimbare.

Cei care au venit cu succes prin boom-ul dotcom au înțeles acest lucru, iar cei care vor profita cel mai mult de pe urma investițiilor în blockchain și DLT nu vor fi diferiți..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map