De ce Elveția se luptă să-și păstreze titlul Crypto-Friendly

Incertitudinea de reglementare în jurul ICO-urilor a împins multe companii blockchain să își stabilească baza în Elveția „criptografică”. Dar apoi, băncile elvețiene majore au început să-și nege serviciile, iar clima pare să se înrăutățească cu companiile criptografice care caută pășuni mai prietenoase. Pe măsură ce noua reglementare trece în Malta și solarisBank în Germania deschide conturi pentru companiile blockchain, Elveția se luptă să-și păstreze titlul de cripto-friendly.

Ce s-a întâmplat cu Crypto-Friendly?

Finanțare ICO finanțarea VC eclipsată pentru investiții în faza incipientă în 2017 și Elveția a devenit cel mai mare hub pentru ICO-uri. Deși mici în comparație cu industria bancară elvețiană (a cincea ca mărime din lume) fondurile ICO sunt încă semnificative. Cantonul elvețian Zug (AKA Crypto Valley) a devenit rapid acasă la peste 200 de companii blockchain.

Clampdowns în SUA? Nici o problemă. Incertitudine în Japonia sau China? Elvețienii își frecau mâinile cu bucurie. Până când UBS a închis conturile pentru companiile criptografice și, una câte una, toate marile bănci elvețiene au urmat exemplul.

Una dintre băncile care au ajutat la înființarea Elveției ca centru de criptare ar putea, de asemenea, să joace un rol în eliminarea impulsului. În prezent, au rămas doar o mână de bănci din cele 250 de țări care vor lucra cu companii criptografice din Elveția. Și cu solarisBank din Germania deschizându-și porțile pentru startup-urile blockchain, elvețienii vor trebui să acționeze rapid pentru a opri exodul.

De ce băncile elvețiene sunt reticente să lucreze cu Crypto

Conform Reuters, Băncile elvețiene sunt îngrijorate de lipsa clarității reglementărilor și cer reguli clare de la autoritățile de reglementare înainte de a-și oferi serviciile pe piața criptografică. Una dintre cele mai notabile preocupări este că multe ICO nu efectuează controale AML adecvate (sau niciunul) asupra investitorilor. Aceasta este o problemă pentru bănci, deoarece acestea sunt obligate legal să facă acest lucru.

Piața elvețiană a criptomonedelor devine mai complicată pentru startup-urile care caută servicii bancare financiare de la bănci

Piețele financiare elvețiene

Nerespectarea diligenței atunci când vine vorba de AML pentru o bancă este o datorie imensă. Băncile elvețiene care decid să colaboreze cu companii blockchain vor necesita respectarea strictă a KYC / AML.

Cu toate acestea, deținerea unui cont bancar ca companie criptografică prezintă câteva riscuri. Și anume, posibilul cont se blochează sau i se cere să mute fonduri către o altă instituție de teama că banca în cauză va fi trasă la răspundere într-o posibilă înșelătorie.

Mai mult, Bitcoin, Ether, Ripple și alte criptomonede nu sunt văzute ca un mijloc regulat de plată. Prin urmare, acestea sunt excluse din sistemul bancar. Aceasta înseamnă că startup-urile blockchain nu pot depune și cheltui fondurile pe care le-au strâns pentru a-și dezvolta companiile, pentru a angaja și a plăti angajați și pentru a-și executa ideile..

Trimiterea inovației în larg

În timp ce clima din țări precum SUA este încă incertă, Elveția a cunoscut deja o concurență majoră. Și anume, Gibraltar, (în fruntea listei fondurilor ICO strânse în 2017, retrogradând Elveția pe locul șase), vecinul Liechtenstein și Insulele Cayman. Datorită istoriei îndelungate a clemenței fiscale, băncile din aceste jurisdicții își deschid, în mod surprinzător, porțile către companiile criptografice.


Dar acum războiul pentru titlul cripto-prietenos începe să se apropie de casă. Cadrul de reglementare clar al Maltei și politica de blockchain friendly au văzut deja ca cei de la Binance și BitBay să se mute acolo. Și acum Germania începe să stabilească claritatea ICO-urilor și diferența dintre jetoanele de capital și jetoanele de securitate, permițând companiilor din lanț și blockchain să strângă fonduri în mod conform.

Și băncile germane încep să acționeze, de asemenea, cu solarisBank deschiderea unei fabrici Blockchain care permite companiilor criptografice să deschidă conturi.

SolarisBank surprinde lumea

Germania a început cu întârziere în cursa criptomonedelor. Până de curând, companiile criptografice s-au confruntat cu numeroase provocări atunci când au deschis un cont bancar sau au acces la servicii bancare. Dar acum, autoritatea de reglementare germană BaFin începe să tremure în acțiune.

solarisBank

solarisBank este acum criptografic

Autoritatea de reglementare emite declarații într-un ritm glacial și de avertizare cu privire la reglarea jetoanelor. Deși nu a existat încă nicio declarație clară care să încurajeze în mod activ băncile să se alăture, climatul rece este cu siguranță dezghețat.

Germania începe să recunoască beneficiile economice potențiale ale sectorului criptomonedelor, iar solarisBank va facilita companiile blockchain să efectueze tranzacții de zi cu zi.

Elveția se luptă să-și păstreze titlul

Autoritățile și autoritățile de reglementare din Elveția se luptă acum să-și păstreze titlul de națiune cripto-prietenoasă. Sunt ocupați să lucreze cu băncile pentru a încuraja acceptarea companiilor de criptomonede. Johann Schneider-Ammann Ministrul elvețian al Economiei a vorbit chiar că Elveția ar trebui să devină Crypto Nation, nu doar Crypto Valley.

Au existat, de asemenea, anunțuri majore de la bursa elvețiană SIX, care vor permite investitorilor tradiționali – și băncilor – să intre în acțiune în conformitate..

Dar, în timp ce Elveția se obișnuia să-și flecteze mușchii împotriva altor țări de mărci poștale, concurența devine tot mai acerbă. Germania vine în jurul valorii de solarisBank și se mută de la BaFin, care acum sună pe radarul elvețian.

Desigur, este puțin probabil ca elvețienii să predea Germaniei titlul lor cripto-prietenos fără să se lupte. Cine va câștiga războaiele criptomonede rămâne de văzut, dar ar trebui să fie o luptă interesantă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map