De ce acești jucători mari susțin protocolul Atlas?

Nu este un secret faptul că chinezii nu sunt cei mai mari fani ai Google. De fapt, există o mulțime de giganți pe internet blocate de pe piața chineză în conformitate cu politicile lor stricte de cenzură. Curios este, așadar, că cei mai mari susținători ai fostului angajat Google pornire blockchain Protocolul Atlas este chinezesc – mai precis, Baidu. De ce?

O ofertă pentru a doborî Google?

Dacă ați fost suficient de îndelungat în industrie, veți auzi că infrastructurile și modelele de afaceri actuale sunt denumite „rupte”. Unul dintre cele mai mari locuri care primește o bătaie regulată este internetul. Modelul său de publicitate online este invaziv și nu reușește să satisfacă utilizatorii sau agenții de publicitate.

Acel cuvânt din patru litere DATA a fost pus în lumina reflectoarelor prin scurgeri și scandaluri de profil foarte înalt, de la Equifax la Facebook și Cambridge Analytica. Și din moment ce Google își câștigă banii din vânzarea datelor noastre către agenții de publicitate, oamenii încep să devină mai conștienți.

De fapt, face un pas întreg mai departe. Nu numai că începem să realizăm volumul tranzacțiilor din informațiile noastre personale care au loc în spatele nostru, dar începem să ne dăm seama de valoarea acesteia. Și am învățat vechea lecție într-un mod greu – nu există un prânz gratuit. Sau, după cum spunea CEO-ul Mainframe, Mick Hagen, „consumatorii normali încep să se trezească la faptul că, dacă nu plătesc pentru produs, ei sunt produsul”.

Atlast Protocal: Mick Hagen al mainframe-ului.

CEO-ul mainframe-ului, Mick Hagen

Cu acte precum GDPR, care subliniază în continuare necesitatea de a fi mai atenți cu privire la detaliile și politicile la care acceptăm, publicul devine mai bine educat. Oamenii sunt adunându-se de pe Facebook în masă–Și cu rațiune. Dar, o mică pornire blockchain într-o situație de tip David și Goliath poate lua de fapt Google și câștiga? Poate protocolul Atlas să ofere într-adevăr transparență în ceea ce privește utilizarea datelor?

O privire asupra protocolului Atlas

Cu o echipă condusă de șeful Nebulas Labs și fost inginer software principal la Google HQ, un CTO instrumental în îmbunătățirea calității Google Play și lansarea Play Books și un inginer șef care a lucrat la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară, aceasta este o companie cu un set de competențe de invidiat.

Cu sediul în China, este cu adevărat posibil ca protocolul Atlas, cu sprijinul Baidu și al multinaționalului japonez Softglank să conțină cel mai mare motor de căutare din lume și să câștige? Chiar dacă China își mărește investițiile în blockchain, este cu siguranță un obiectiv înalt. Dar echipa de la Atlas nu se încurcă. Și sunt înarmați cu informații privilegiate despre practicile și protocoalele Google.

Protocol Atlas: o captură de ecran de pe pagina principală

Pagina de pornire a protocolului Atlas

Ce este Atlas Protocol Gripe cu Google?


Pentru a fi clar, Protocolul Atlas nu spune că nu colectează date despre utilizatori. Cu toate acestea, spre deosebire de Google și alte companii mari de internet, acestea sunt transparent despre el. Și folosesc tehnologia blockchain pentru a face acest lucru. Acest lucru îi satisface pe utilizatori în sensul că știu cum sunt utilizate datele lor private. Și, de asemenea, permite agenților de publicitate să comercializeze mai eficient pentru ei.

Dacă acest lucru sună similar cu ceea ce se întâmplă deja – în special pentru utilizatorii de internet din Europa, unde, sincer, GDPR pare să fie o durere de cap pentru companii și consumatori din jur – asta pentru că este. Și la sfârșitul zilei, consumatorii nu pot să nu fie proprii lor cei mai răi dușmani.

Este nobil că guvernele încearcă să ne protejeze de utilizarea incorectă a datelor solicitându-ne să revizuim fiecare politică pe toate site-urile web noi pe care le deschidem. Dar majoritatea dintre noi nu avem timp sau înclinație și facem clic oricum. Deci, cum ar fi diferit pe blockchain? Și, de fapt, ar putea fi chiar mai rău dacă datele noastre sunt imuabile și vizibile de toți?

Permițând utilizatorilor să își controleze propriile date

Permițând utilizatorilor să-și controleze propriile date. Acum există un element de valoare pe care l-am auzit înainte. Protocolul Atlas nu funcționează cu siguranță în vid. Multe alte companii au prins valoarea datelor și potențialul blockchain-ului pentru a remedia publicitatea online, producția de conținut și site-uri precum Facebook și YouTube. Pur și simplu din partea de sus a AlphaNetworks, îmi vin în minte VideoCoin, Animo și MetaX. Și mai sunt multe.

Atlas Protol: AlphaNetworks, o captură a modului în care funcționează tehnologia lor.

Soluția AlphaNetworks

Deci, în ce fel diferă Protocolul Atlas? Ei bine, nu este cu adevărat. Utilizatorii își controlează datele și opt-in pentru a partaja numai informațiile dorite. Aceasta remediază ceea ce Protocolul Atlas descrie ca „gaura neagră a datelor” cauzată de „peisajul industrial dominat de giganții digitali”. Ai ideea.

Utilizatorii primesc, de asemenea, stimulente de la specialiștii în marketing pentru a-și partaja datele, editorii produc conținut mai bun și mai bine direcționat, schimburile de valoare între specialiștii în marketing, editorii, utilizatorii și alți membri din ecosistem se îmbunătățesc etc..

Dar este protocolul Atlas înaintea jocului? Ei bine, iată câteva avantaje cheie pe care le are acest startup:

  • Finanțare semnificativă din partea marilor corporații chineze
  • Un avantaj din interiorul cunoașterii bune a jocului Google
  • Faptul că Atlas a fost incubat de Nebulas (un protocol de top 100 blockchain pentru a face datele mai ușor de utilizat și de descoperit)
  • Și o echipă ucigașă cu o listă amețitoare de premii

Ei au, de asemenea, altceva pe care mulți alți wannabes nu îl au, și aceasta este o dovadă de concept completă prin construirea unui Dapp pe blockchain-ul Nebulus.

Înfășurându-l

Cu mulți cai în cursa transparenței datelor, nu este încă clar dacă cineva va ieși câștigător drept ultimul provocator pentru Google. Sau dacă vom vedea diferite companii bazate pe date concentrându-se pe domenii separate, cum ar fi agenții de publicitate, conținutul video, divertismentul sau corporațiile.

Dar un lucru este sigur, de la Protocolul Atlas la VideoCoin, nu ați auzit ultimul despre blockchain folosit pentru a rezolva abuzul de date. Singura întrebare este: „Când va începe?”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map