David Knott, OmiseGo, om de știință, în domeniul plasmei și scalării

David Knott este cercetător la OmiseGo, care lucrează în prezent la Plasma și la schimbul descentralizat OmiseGo. Munair Simpson, de la Coin Central, a avut ocazia să-l intervieveze pe el și pe colegul său Kelvin Fichter, care s-au concentrat și pe cercetarea și dezvoltarea plasmei, la Summitul eteric, luna trecută, în timpul săptămânii Blockchain din New York City. Am vrut să-i adresăm lui David câteva întrebări despre OMG DEX și alte lucruri care se întâmplă la OmiseGo.

Interviul

Munair: Vrem să aflăm puțin despre experiența dvs. Cum ai intrat în programare și, în cele din urmă, te-ai alăturat echipei de la Omise ca cercetător?

David: Am început să mă gândesc diferit la computere și am intrat în partea de programare a lucrurilor destul de recent. Am fost la facultate, studiind economie, dar mi-am dat seama că, atunci când programez lucruri și construiesc lucruri, bucla de feedback a fost mult mai strânsă. Aș putea construi ceva și aș putea vedea „oh, funcționează” sau nu funcționează imediat și apoi se repetă asta. A fost super. Și așa, am început să-mi învăț programarea. M-am dus la o școală de coduri, am făcut unele lucruri precum webdev, apoi am aflat despre Ethereum și m-am entuziasmat. Am făcut câteva contracte de soliditate când am început să lucrez pentru Ethereum pe Viper, care este un limbaj de programare inteligent pentru primul contract de siguranță și acum lucrez pentru OmiseGo pe Plasma.

Echipa OMG

Echipa OMG

Munair: Doriți să ne spuneți mai multe despre Plasma și despre ceea ce faceți cu Plasma??

David: Sunt cercetător în plasmă. Cartea albă Plasma a fost uimitoare, dar a fost foarte largă și nu avea toate informațiile tehnice necesare pentru implementarea imediată. Așadar, lucrez la preluarea viziunii și apoi la specificarea și împingerea ei înainte, astfel încât să o putem implementa și să folosim cadrul de plasmă pentru a susține schimbul descentralizat pe care îl construim..

Plasma Sidechains

Plasma pe Ethereum (din hârtia albă Plasma)

Munair: Sună foarte interesant. Îmi amintesc prezentarea ta la Fluiditate. Am vorbit mult despre modul în care plasma este capabilă să se extindă. Pentru noi, la CoinCentral, suntem foarte interesați de DEX-uri și vrem să știm cum va face scalarea să vă facă să adăugați mai multă valoare în comparație cu alte schimburi în acest moment. În special, vrem să știm când urmați să-l lansați și apoi dacă puteți vorbi puțin despre performanța proiectului până acum?

David: Sigur. Deci, chiar acum, când trimit cuiva valoare pe Ethereum, trebuie să mă gândesc în continuare la costurile tranzacției. Este semnificativ mai bun decât să spui o taxă de card de credit, dar există încă o taxă acolo. Nu este fără fricțiuni. Prin Plasma, putem obține o lățime de bandă suficientă pentru a efectua tranzacții fără fracțiuni, în cazul în care taxa pe care o plătiți este atât de mică încât nici măcar nu trebuie să vă treacă prin cap și toate pot fi abstracte. Este minunat, în special pentru persoanele care au sume de bani și valoare relativ mici. Pentru cei defavorizați, aceste tranzacții transfrontaliere fără fricțiuni vor fi foarte utile. În ceea ce privește momentul în care vom lansa lucrurile, în mod pesimist, prima iterație care utilizează Plasma va fi lansată anul acesta în Q4. În acest moment, ne concentrăm pe o mulțime de lucruri. Avem o echipă de producție în Polonia care lucrează pe partea blockchain a lucrurilor pentru a obține MVP plasmatic specificații pe care le vom lansa la producție. Apoi, din punct de vedere al cercetării, practic depășim limitele atât pentru specificațiile arhitecturale Plasma MVP, cât și pentru specificațiile Plasma Cash..

Foaia de parcurs OMG

Foaia de parcurs OMG

Munair: Plasma Cash sună foarte interesant. Acesta va fi fundamentul modului în care va funcționa OmiseGo DEX sau este doar ceva ușor interesant de cercetat??

David: Deci, chiar acum, este foarte interesant. Se fac progrese, dar MVP cu plasmă a fost în jur de ceva mai mult. În acest moment, ne concentrăm pe extinderea ambelor aspecte ale cercetării, dar ducem la producție o arhitectură plasmatică MVP-esque. Apoi ne vom uita la ceea ce face partea cercetării Plasma Cash și probabil vom avea un transfer în care vom extrage câteva lucruri de la Plasma Cash pe măsură ce progresează.

Munair: Cu OmiseGo DEX, voi intenționați să folosiți Ethereum pentru a obține valoarea pentru utilizatorul final, este corect?

David: Rețeaua OMG va fi direcționată către Ethereum. Rețeaua OMG, chiar dacă fiecare tranzacție nu va fi difuzată pe Ethereum, va împărtăși multe proprietăți de securitate cu rețeaua Ethereum mai mare. Practic, vom capta multă valoare și securitate pe care Ethereum le are din faptul că are atât de mult capital financiar în spate.

Munair: Se pare că, atunci când mă gândesc la proiectul OmiseGo în general, DEX este mai mult sau mai puțin pentru a facilita tranzacțiile pe piața din Asia de Sud-Est, unde oamenii ar putea fi în Thailanda și ar avea nevoie de schimb de valoare cu oameni care sunt probabil în Vietnam. Este mai mult sau mai puțin forța motrice din spatele DEX și cum ar trebui să adauge valoare? Sau este acesta un DEX în care oamenii care ar putea dori să facă ceva, cum ar fi tranzacționarea tipică a cărții de comenzi, pot folosi OMG Plasma DEX pentru a face tranzacții mari? De exemplu, tipii Radar Relay sau alte relee care folosesc protocolul 0x?

David: În mod clar, vrem să ajutăm persoanele subreprezentate și defavorizate și acesta este cu siguranță un obiectiv, dar ne gândim la întreaga lume. Ne aflăm în Asia de Sud-Est, dar rețeaua OMG va fi globală și urmărim totul.

Blocuri de construcție OmiseGo

Blocuri de construcție OmiseGo

Munair: Una dintre problemele cu schimburile descentralizate este front-running. Te-ai gândit la asta și care sunt ideile tale despre cum să depășești acest lucru?

David: Da, alergarea în față este o problemă mare. Probabil vom începe prin utilizarea unei scheme de confirmare-dezvăluire cu procesare de potrivire a comenzilor în lot. Confirmarea-confirmare înseamnă, practic, persoanele care se angajează la o comandă înainte de ao dezvălui, astfel încât cineva să nu vadă conținutul real al comenzii, astfel încât să o poată executa frontal. Apoi putem ordona în lot și ceea ce face este să elimine jocul vitezei, astfel încât într-o anumită perioadă, oricine să poată face o comandă și apoi să fie procesate împreună în viitor, cândva.

Munair: Este cam așa cum făceau băieții de la Gnosis cu schimbul lor.

David: Da, fac licitații olandeze. Da, le vorbim despre idei diferite pentru a face față front-running-ului și doar arhitectura generală DEX.

Munair: Deci, se pare că tu și echipa sunteți foarte colaboratori. Aveți Vitalik drept unul dintre consilierii dvs. Aveți legături cu atât de mulți oameni care fac mișcări mari în industrie. Ești deschis să lucrezi cu tipi precum Gnosis și poate alți oameni din spațiul de schimb pentru a face cel mai bun schimb descentralizat posibil?

David: Categoric. Pentru noi, este vorba despre colaborare și despre valori. Desigur, construim un produs și dorim ca acel produs să fie vândut, dar suntem bucuroși să colaborăm pentru a crea un ecosistem mai bun și a promova viziunea de a face lumea un loc mai bun. Această viziune este foarte puternică în blockchain și, în special, în comunitatea Ethereum.

Munair: David, ai adus azi un coleg cu tine. Vrei să-ți prezinți colegul?

Acesta este Kelvin. Este cercetător în plasmă.

Munair: Povestește-mi puțin despre tine și despre echipa ta și ce faci ca cercetător?

Kelvin: Sunt alături de OmiseGo de la începutul acestui an. Practic, mi-am petrecut tot timpul încercând să mă gândesc la lucruri noi pe care le putem face cu plasma sau caut lucruri specifice pe care le vreau din plasmă și apoi încerc să le construiesc.

Munair: Voi sunteți doi dintre cei din echipa Plasma care se uită și la DEX-uri pentru OmiseGo. Cât de mare este echipa?

Kelvin: Avem trei oameni în echipa de cercetare și apoi avem o echipă de implementare. Apoi, mai sunt și alte câteva echipe care nu sunt OmiseGo care lucrează la plasma cu care lucrăm împreună. Sunt mulți oameni din întreaga lume. Nici măcar nu știu câți oameni în acest moment.

David: În ceea ce privește cercetarea, este vorba despre schimbul de informații. Chiar dacă oamenii nu lucrează direct cu OmiseGo, atât de mulți oameni împing Plasma înainte. Cred că beneficiem de aceasta, precum și de toți ceilalți care sunt interesați de Plasma ca soluție de scalare de nivel doi.

Obiectivul TENGEN

Obiectivul TENGEN

Munair: Cea mai mare problemă pe care o găsește toată lumea cu schimburile descentralizate este lichiditatea. Ați putea merge pe un DEX și s-ar putea să fie totul construit, dar nu există lichiditate acolo. Ce faceți voi de la OmiseGo pentru a vă asigura că, atunci când lansați DEX, va fi suficientă lichiditate și veți avea un schimb cu adevărat decent?

David: Suntem foarte conștienți de această preocupare și ne gândim mult la asta. Facem câteva lucruri. Unul este că lansăm în prezent un schimb centralizat, care se va conecta practic la schimbul descentralizat pentru decontări necustodiale, astfel încât să ajute la aducerea lichidității din start. De asemenea, ne-am concentrat pe construirea instrumentelor în jurul integrării cu rețeaua OMG și vorbind cu diferite burse centralizate și descentralizate care ar putea fi dispuse să se conecteze la rețeaua OMG. Apoi am împărți practic lichiditate.

Munair: Puteți numi oricare dintre aceste schimburi centralizate cu care ați putea dori să faceți partener?

David: Sunt cercetător în domeniul plasmei, așa că sună prea puțin pentru mine.

Munair: Mai aveți ceva ce doriți să adăugați?

Kelvin: O poți face. Vino să ajutăm. Nu este atât de greu pe cât pare. Dacă doriți să faceți acest lucru, suntem întotdeauna acolo pentru a vă ajuta să intrați la bord și să aflați mai multe despre plasma. Dacă doriți să faceți cercetări în plasmă, loviți-ne.

David: Soluțiile de scalare sunt disponibile acum. Nu vă lăsați intimidați. Citiți documentele, căutați peste cod, accesați GitHub pentru a vedea marginea sângerantă a ceea ce se gândesc liderii [scalarea nivelului doi] și apoi rupeți rahatul și implementați singur lucrurile.

Mulțumesc, David și echipei OmiseGo

Sperăm la lucruri grozave. Pentru a afla mai multe despre viziunea OmiseGo, consultați-le ghid oficial, hartie alba, și foaie de parcurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map