Cum vă poate proteja protocolul Sentinel împotriva fraudei cripto

De multe ori se simte că navigarea peisajului investițional în criptomonede este ca și cum ai face o plimbare printr-o insulă a comorilor plină de câmpuri minate. Natura deschisă a tehnologiei este atât cel mai mare beneficiu, cât și cea mai mare cădere, cel puțin în acest stadiu incipient al jocului. Protocolul Sentinel a sosit și susțin că au soluția.

Problema

Până acum, ar trebui să fiți conștienți de problema tot mai mare a furtului de identitate, a escrocheriilor ICO și a hacking-urilor care aruncă internetul. Au devenit atât de obișnuiți în ultimii ani încât a devenit aproape noul normal.

Este mult mai ușor pentru infractori să comită fraude cu monedele în aceste zile de la lansarea platformelor DIY de creare a monedelor, precum Ethereum. Dar, în timp ce unele proiecte își concentrează eforturile asupra siguranței identității, avem nevoie disperată și de câteva instrumente pentru a verifica portofele criptomonede, linkuri și cod sursă.

Abordarea Sentinelă

Sentinel este un proiect ambițios care își propune să fie unul dintre primii regulatori descentralizați ai spațiului cripto. Sună ca o contradicție, dar adevărul este că toți trebuie să avem un anumit nivel de responsabilitate pentru acțiunile noastre online.

Autoritățile de reglementare guvernamentale au de obicei control deplin asupra celui care este considerat un actor bun sau rău. Descentralizând acest proces, putem deschide calea către o soluție condusă de comunitate. După cum spune evanghelistul șef al Protocolului Sentinel, John Kirch:

Imaginați-vă o lume în care o singură platformă poate colecta date înșelătoare de la sute de proiecte și poate fi accesată de orice companie care dorește să adauge securitate propriilor vânzări.

Sentinelele

Una dintre adevăratele frumuseți ale blockchain-ului este modul în care contribuitorii pot fi stimulați pentru a face o muncă bună într-un ecosistem. În trecut, hackerii etici primeau de obicei doar puncte de reputație de la o comunitate. Reputația este un punct de plecare excelent, dar nu plătește facturile. Și, deși ar fi într-un mediu corporativ, publicul larg pierde.

Prezentarea Sentinels: hackeri etici, echipe de securitate, profesioniști și dezvoltatori care își oferă serviciile în rețea. În schimb, primesc Puncte Sentinel (SP). Luați în considerare SP-urile drept scorul de reputație al fiecărui colaborator. Sentinelele își pot schimba apoi SP-urile UPP„Care este moneda locală a întregii rețele Sentinel Protocol.

Protocolul Sentinel. Mobilizați experți în securitate din întreaga lume

Mobilizați experți în securitate din întreaga lume

Uneltele îl fac pe om

Unul dintre factorii fundamentali ai proiectului este un model de guvernanță expert în securitate. În mod clar, descentralizarea este importantă pentru distribuția corectă a puterii într-o rețea. Cu toate acestea, are sens faptul că expertiza combinată a profesioniștilor din domeniul securității din întreaga lume conduce acest proces. Aceasta nu înseamnă însă că acei utilizatori obișnuiți sunt lăsați în afara. Iată câteva instrumente în dezvoltare.

Baza de date despre reputația amenințărilor

Reputația amenințării nu este un domeniu nou și a existat la fel de mult timp cât au apărut primii spioni în țări străine. Colectarea informațiilor despre dușmanii tăi a fost esențială pentru a-ți menține regatul, guvernul sau chiar satul în siguranță. Dar inamicul este acum unul virtual și lucrează într-un mod izolat. La fel ca agențiile guvernamentale secrete, are limitele sale.

Baza de date despre reputația amenințărilor sau TRDB este soluția Protocolului Sentinel la această problemă de izolare. Companiile de securitate își stochează de obicei datele în mod privat și apoi le vând celui mai mare ofertant. Există câteva probleme cu această abordare:

  • Informațiile care ar putea aduce beneficii publicului larg nu sunt puse la dispoziția tuturor.
  • Experții în securitate din aceste companii ar dori să își aducă concluziile publicului, dar nu pot din cauza acordurilor de nedivulgare.
  • În cele din urmă, acei experți care lucrează independent adesea nu sunt plătiți pentru furnizarea de analize gratuite.

TRDB este potențial prima bază de date globală care plătește experți în securitate pentru a ajuta utilizatorii de criptomonede să rămână în siguranță. Ei speră să se conecteze cu alte platforme de lider, schimburi și diverse proiecte de criptomonede pentru a face posibilă această realitate. Este corect să spunem că cu cât mai mulți oameni urcă la bord, cu atât rețeaua va deveni mai bună.

Extensie Chrome în sus

Înălțător este o extensie de browser crom orientată spre protejarea dvs. în timp ce navigați pe cryptoland. ICO-urile au generat un pic de buzz și continuă să atragă noi investitori din întreaga lume. Acest mic instrument vă ajută să validați adresele portofelului înainte de a vă trimite economiile de investiții câștigate din greu. Extensia vă avertizează, de asemenea, în mod convenabil cu privire la site-urile de phishing și la acele grupuri de telegrame neobișnuite care par să apară peste tot.

Pur și simplu introduceți orice portofel adresa, adresa URL sau grupul Telegram în extensie, iar sistemul va genera un raport de siguranță. Rețineți că în fiecare zi apar noi portofele, escrocherii și grupuri Telegram. Sentinel Protocol nu vă va proteja de fiecare problemă existentă și se bazează foarte mult pe feedback-ul utilizatorilor. De asemenea, extensia este încă la început, așa că așteptați câteva erori. Cu toate acestea, acest lucru nu l-a împiedicat să primească recenzii excelente până acum.

Extensia cromată Sentinel este foarte apreciată

Extensia cromată Sentinel este foarte apreciată

Portofel S

S-Wallet este portofelul gratuit al Protocolului Sentinel pentru stocarea simbolului UPP nativ. Este disponibil atât pentru desktop, cât și pentru mobil și va utiliza în cele din urmă alte tehnologii pentru a menține utilizatorii în siguranță. Această tehnologie include învățarea automată și setul de malware distribuit pentru malware, pe care îl vom aborda în secțiunea următoare.

Deocamdată, acest portofel va acoperi doar simbolul UPP. Cu toate acestea, echipa a pus TRDB la dispoziția altor creatori de portofele. Deci, sperăm că alți dezvoltatori de portofele vor sări la bord și vor folosi această caracteristică de securitate în propriile lor proiecte.

Distribuit Malware Sandbox

Sandbox-urile sunt folosite de programatori pentru a izola codul de restul unui sistem. În acest fel, este posibil să rulați codul într-un mediu sigur și să testați fișierele sau linkurile suspecte. În acest scop, Sentinel Protocol a creat ceea ce este cunoscut sub numele de Sandbox Distribuit Malware Sandbox.

Aceste sandbox-uri necesită, de obicei, software complicat și hardware scump pentru a rula. Blockchain-urile, cu toate acestea, introduc noduri în ecuație care fac posibilă descentralizarea acestui proces. Potrivit lui John Kirch, acest lucru va face lucrurile mai ieftine de rulat și mult mai ușor de scalat.

Distribuție de programe malware distribuite

Distribuție de programe malware distribuite

Oricine poate deveni un nod de sandbox dacă alege. În schimbul serviciilor lor, primesc puncte Sentinel drept recompensă. Totuși, au nevoie de portofelul S menționat mai sus pentru a configura acest lucru.

Gânduri finale: Protocolul Sentinel

Sentinel Protocol este un proiect destul de ambițios și destul de tehnic de urmat. Există o mulțime de procese complicate care trebuie să se unească înainte de a vedea o rețea care strălucește cu adevărat. În timp ce guvernele își intensifică eforturile de a contracara industria criptomonedelor, există o nevoie foarte reală de soluții care vin mai întâi din comunitatea criptomonedelor..

Protocolul Sentinel este un motor primar cu un potențial excelent pentru a realiza acest lucru. Prin propriile lor cuvinte, ei se consideră una dintre primele platforme de informații despre amenințări. Acesta este un pas minunat pentru protejarea utilizatorilor de criptomonede, dar amintiți-vă, sunteți primul port de escală când vine vorba de propria siguranță în acest spațiu.

Utilizați instrumentele disponibile și rețineți că niciun instrument nu este perfect. Niciun instrument nu vă va proteja dacă nu vă educați mai întâi. Escrocheriile criptografice nu vor dispărea peste noapte, dar dacă vor apărea mai multe proiecte pentru protejarea utilizatorilor din criptolandă, atunci acest lucru va merge cu siguranță în calea aducerii criptomonedelor în masă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map