Cum perturbă proprietățile imobiliare Blockchain?

O varietate de industrii încep să vadă impactul blockchain-ului ca pe o tehnologie perturbatoare. Imobilul este o astfel de industrie care ar putea realiza în curând o transformare masivă. De fapt, această schimbare este deja în curs. Există câteva start-up-uri imobiliare notabile care au început să facă progrese în dezvoltarea și / sau adoptarea soluțiilor blockchain.

Impactul asupra agenților imobiliari și a altor terțe părți

Site-urile de listare a proprietăților au redus deja cererea pentru agențiile imobiliare. in orice caz, mulți cumpărători încă folosesc agenți la cumpărături pentru proprietăți. Proprietatea imobiliară tradițională implică destul de mulți intermediari. Aveți intermedieri, avocați, bancheri și agenți imobiliari pentru a numi câteva. Atât din partea cumpărătorului, cât și a vânzătorului, utilizarea tehnologiei blockchain ar putea duce cu ușurință la reducerea taxelor – cu două până la trei procente mai puțin în unele cazuri. Mai puțini intermediari din cauza blockchain-ului echivalează cu mai puține taxe.

De exemplu, dacă o casă costă 1.000.000 USD cu utilizarea unor terțe părți, aceeași casă ar putea costa doar 970.000 USD cu eliminarea acestor taxe suplimentare. Deși acest lucru va avea cu siguranță un impact asupra persoanelor care se bazează pe angajarea imobiliară, implementarea soluțiilor blockchain ar putea îmbunătăți accesibilitatea generală a proprietății de case.

Cum transformă Blockchain industria imobiliară?

Contracte inteligente

Una dintre modalitățile prin care blockchain-ul poate transforma industria imobiliară este prin utilizarea contractelor inteligente. Utilizând contracte inteligente, două părți pot sări peste procesul de hârtie tradițional și lent. Toate condițiile unui contract inteligent (un contract electronic scris pe blockchain) pot fi ușor verificate.

În esență, contractele inteligente oferă un avantaj major: imuabilitatea. Cu alte cuvinte, contractele nu pot fi modificate cu ușurință după ce părțile au convenit asupra termenelor scrise. Contractele inteligente vă permit chiar să stocați în siguranță informații despre o anumită proprietate. Acest lucru oferă potențialilor cumpărători o modalitate mai ușoară de a cerceta totul despre o anumită proprietate. În esență, acest lucru ar putea fi realizat prin introducerea unui identificator electronic unic pentru fiecare proprietate. Factorii importanți, cum ar fi proprietarii anteriori, reparațiile, impactul dezastrelor naturale și costurile de întreținere sunt făcute mai transparente datorită contractelor inteligente.

captură de ecran a platformei Beenest

Beenest este o platformă bazată pe blockchain care ar putea perturba piețele tradiționale economice de partajare a proprietății, cum ar fi Airbnb.

Prevenirea fraudei

Chiar dacă poate părea că majoritatea locațiilor din întreaga lume au procese relativ sigure pentru tranzacțiile imobiliare, acest lucru nu este chiar cazul. De exemplu, Hyderabad, India este renumită pentru situația sa cazuri de acaparare a terenurilor.

În Statele Unite, date false, documente falsificate și escrocherii de închiriere toate afectează piața imobiliară. Această fraudă duce la o serie de bătălii legale care adesea durează ani de zile pentru a fi soluționate. Mai mult, unii proprietari folosesc falsificarea datelor și alte tactici ca modalitate de creștere a valorilor proprietății, ceea ce face cumpărătorii de case mai sceptici.

În cele din urmă, este posibil ca hackerii să poată accesa chiar și o bază de date de înregistrări de proprietăți pentru a revendica dreptul de proprietate. Cu blockchain și alte tehnologii descentralizate, hacks sunt însă mult mai dificil de executat. Drept urmare, datele imobiliare pot deveni mult mai sigure.

Proprietate fracțională

O altă descoperire tehnică oferită de blockchain este capacitatea de a reduce decalajul de accesibilitate imobiliar. De obicei, proprietatea asupra unor proprietăți comerciale mari necesită investiții de la un individ bogat. Deseori, acest lucru face dificilă vânzarea proprietarilor. Prin urmare, este obișnuit ca proprietățile să fie listate pe piață de ani de zile fără interesul cumpărătorilor. În consecință, valorile proprietății se pot deprecia în timp sau proprietarii iau o decizie de a vinde cu mult mai puțin decât valorile de evaluare pentru a scoate proprietatea din mâinile lor.

Cu blockchain, totuși, este posibil să creați cu ușurință un sistem de proprietate fracțională. În esență, mai mulți cumpărători pot plăti pentru o fracțiune dintr-o proprietate. Există deja cazuri de această tehnologie în domeniul imobiliar și în alte industrii.

Exemple de proiecte Blockchain imobiliare

436 & 442 E 13th St. din Manhattan

După cum sa menționat în secțiunea de mai sus, proprietatea fracțională începe să devină o modalitate inovatoare de cumpărare și vânzare a imobilelor. Startupurile imobiliare Blockchain lucrează pentru a face acest lucru mai convenabil și mai eficient decât investiția tradițională. Ryan Serhant, autorul bestseller-ului Sell It Like Serhant și star al listei Bravo’s Million Dollar Listing New York, este brokerul de listare dintr-un complex unic de lux din Manhattan. Această clădire, evaluată la mai mare de 30 de milioane de dolari, a devenit primul activ important din Manhattan care a fost simbolizat pe Ethereum. Prin tokenizare, mai mulți proprietari pot investi în această proprietate.

Propy

Numeroase proiecte blockchain au propriile criptomonede native și platforme pentru cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare. Propy oferă un exemplu în acest sens. Pe lângă faptul că are un jeton Propy (PRO), o platformă web și aplicații mobile, acest proiect are deja proprietăți listate în mai multe orașe de nivel superior situate pe tot globul. Puteți găsi proprietăți în San Francisco, New York, Londra, Barcelona, ​​Praga și Dubai. Puteți chiar să vă înregistrați ca utilizator și să înregistrați un act de proprietate bazat pe blockchain prin intermediul platformei Propy.

Listări pe site-ul Propy

Propy prezintă proprietăți imobiliare în mai multe orașe.

Bee Token

De asemenea, este important să înțelegem cum s-au schimbat alte aspecte ale imobilelor înainte de apariția blockchain-ului. De exemplu, Airbnb a creat o platformă de schimbare a jocurilor pentru proprietarii imobiliari care doreau să câștige bani din spații subutilizate. În timp ce această companie a adus o mulțime de inovații în domeniul imobiliar și al economiei de partajare, are încă nevoie de îmbunătățiri majore. Înregistrări de calitate slabă, reclamații ale clienților și alte probleme au plecat neadresate.

Din fericire, soluțiile descentralizate concurează acum în această parte a economiei imobiliare. De exemplu, Bee Token creează o rețea gratuită de gazde și invitați peer-to-peer de pe o platformă descentralizată numită Beenest. Această platformă are un sistem simplu de plată, soluționarea litigiilor și gestionarea reputației prin Bee Protocols. Prin crearea unei soluții care să ofere valoare atât gazdelor, cât și oaspeților, acest proiect continuă să ia măsurile necesare pentru a îmbunătăți economia de partajare și a gândi din nou modul în care oamenii gândesc despre imobiliare.

Concluzie

În ultimii doi ani, blockchain-ul a parcurs un drum lung în capacitatea sa de a perturba industria imobiliară. Totuși, sunt necesare mai multe îmbunătățiri cheie pentru ca întreruperea adevărată să devină realitate. Platformele care utilizează blockchain pentru semnarea / aprobarea actelor vor trebui probabil să obțină statutul legal de acreditare de către diferite guverne naționale și locale.

În plus, adoptarea în masă a acestor platforme de către utilizatorii finali este încă departe de soluțiile imobiliare Web 2.0. Cu toate acestea, există o mulțime de exemple din lumea reală, precum cele menționate mai sus, care există deja astăzi. Acestea ne oferă o privire asupra a ceea ce ar putea arăta viitorul imobiliarelor bazate pe blockchain în viitorul apropiat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map