Cum Blockchain va combate prejudecățile în raportarea știrilor

Știm cu toții că raportarea știrilor nu este niciodată cu adevărat obiectivă. Tendința politică din rapoartele de știri este atât de cunoscută și înrădăcinată încât chiar și noi selectați punctele noastre de știri preferate pe baza opiniilor noastre politice. În ultimii ani, a fost tot mai evident că știrile false sunt o problemă.

Cu toate acestea, există forțe mult mai insidioase în lucru în mass-media. Aceste forțe nu funcționează doar online și afectează chiar și cele mai reputate magazine și publicații. Dolarul publicitar finanțează majoritatea presei de știri. În consecință, are un nivel înfricoșător de influență asupra știrilor pe care le vedem. Din fericire, apar soluții blockchain care vor aborda acest dezechilibru, descentralizând știrile în sine.

Problema – Publicitatea plătește pentru mass-media

Centrul de cercetare Pew raportat în 2014 că publicitatea a reprezentat 58% din veniturile din știrile tipărite din SUA. Această cifră nu reflectă creșterea numărului de mass-media online. Procentul veniturilor generate de publicitate a scăzut de la 82% în 2005, când mass-media de știri online era mult mai puțin răspândită. Publicitatea televizată a creat, de asemenea, o proporție semnificativă din venituri.

Publicitate Times Square

Publicitatea este o afacere mare, iar banii mari cumpără o influență mare

În Marea Britanie, situația nu diferă. Un studiu întreprins de Deloitte estimat că aproximativ jumătate din veniturile ziarelor din Marea Britanie provin de la agenți de publicitate. Un alt raport a indicat faptul că în țările scandinave sau în Germania, unde statul a oferit finanțare pentru jurnalismul de serviciu public, știrile au fost mai puțin dependente de publicitate și s-au descurcat mai bine în epoca presei online. Cu toate acestea, punctele de vânzare din Marea Britanie și SUA au preferat să nu treacă la un model sponsorizat de stat. Motivul? Ei erau îngrijorați de compromiterea controlului editorial asupra conținutului.

Folosind aceeași logică, atunci este logic că în SUA și Marea Britanie, unde agenții de publicitate finanțează știrile, agenții de publicitate exercită controlul editorial. Acest lucru are ca rezultat părtinire în raportarea știrilor, care a avut unele efecte uimitoare de-a lungul anilor.

Exemple de prejudecăți media în raportarea știrilor

Publicitatea pentru tutun a creat acum o tendință șocantă în raportarea știrilor. Publicitatea tutunului este acum puternic reglementată sau interzisă în multe țări din cauza riscurilor binecunoscute pe care fumatul le aduce sănătății.

În secolul al XX-lea, multe știri au fost reticente să publice diferitele studii și dovezi care să arate că fumatul provoacă boli fatale. Această reticență s-a datorat veniturilor publicitare pe care le-au încasat din industria tutunului. Cine știe câte cazuri de boli fatale legate de fumat ar fi putut fi prevenite dacă mass-media ar fi cu adevărat obiective?

Fumat

Dacă mass-media ar fi raportat obiectiv riscurile fumatului, ar fi chiar legal acum?

Problema schimbărilor climatice este, de asemenea se presupune că a fost supus părtinirii în rapoartele de știri, în parte față de veniturile semnificative din publicitate generate de industria auto. Când s-a raportat schimbarea climei, aceasta nu a făcut adesea apeluri la nivelul unor reforme substanțiale în comportamentul uman care sunt necesare pentru a inversa schimbările climatice.

Trecerea la o eră digitală nu a rezolvat aceste probleme. Deși există acum o gamă mult mai vastă de știri și site-uri web alături de versiuni digitalizate ale ziarelor tipărite mai tradiționale, majoritatea internetului funcționează pe publicații publicitare. Folosirea unui blocator de anunțuri face ca experiența online să fie mai tolerabilă, dar nu prea poate garanta calitatea a ceea ce citim.

Întrebarea este atunci, în cine putem avea încredere? Publicitatea finanțează industria știrilor, deci este o consecință inevitabilă că jurnalismul nu va rămâne în totalitate obiectiv în timp ce publicațiile sunt susținute de companii cu interese corporative de protejat. Descentralizarea creează democrație, așa că ne îndreptăm spre blockchain.

În Blockchain avem încredere

Blockchain se dovedește deja că ajută la problema știrilor false prin introducerea rețelelor sociale descentralizate. Acum, blockchain-ul permite mass-media descentralizate, gestionate de comunitate, care nu se bazează pe urmărirea de dolari publicitari pentru a se susține.

Două astfel de proiecte sunt Civil, și DNN (Rețea de știri descentralizată) Media. Ambele se bazează pe blockchain-ul Ethereum și au ca scop crearea unor știri care sunt conduse mai degrabă de integritatea jurnalistică decât de venituri..

Captură de ecran DNN

Fără control central asupra publicării, membrii comunității gestionează promovarea și cenzura dacă ceva încalcă orientările. Participanții la rețea își folosesc jetoanele pentru a vota conținutul publicat pe rețele. Prin urmare, rețelele de știri se autoguvernează într-un mod similar cu Steemit.

Civil a alocat mai mult de un milion de dolari în subvenții pentru îmbarcarea unui grup inițial de jurnaliști cu normă întreagă. Acest lucru asigură publicarea conținutului de știri din prima zi a lansării platformei.

Spre deosebire de știrile centralizate, finanțate de reclame, știrile de știri descentralizate nu sunt supuse părtinirii agenților de publicitate. Transmiterea controlului promovării știrilor și cenzurii către o comunitate blockchain descentralizată, Civil și DNN asigură știrile în sine. În același mod în care Bitcoin și alte blockchains sunt vulnerabile la un potențial atac de 51%, știrile descentralizate ar avea nevoie de 51% din rețeaua sa pentru a fi de acord să promoveze știri „proaste”.

Civil și DNN nu sunt singurii jucători din spațiul media blockchain. Cu toate acestea, ei sunt cei doi care au făcut pasul major de a permite trimiterea și promovarea literalmente a oricărui articol de știri pe platformele lor.

Alte platforme de știri adoptă o abordare diferită a utilizării blockchain-ului pentru verificarea conținutului publicat de mass-media. O rețea descentralizată de dame confirmă sau refuză știrile postate pe platformă. Două astfel de exemple sunt Trive și MediaSifter. În timp ce aceste tipuri de rețele au valoare în strigarea de știri false, ele nu acoperă nicio lacună lăsată de mass-media obișnuită.

Valoarea publicațiilor de știri descentralizate

Raportarea a ceea ce nu vor fi mass-media este motivul pentru care descentralizarea procesului de publicare a știrilor în sine este atât de critică. Platformele de publicare a știrilor Blockchain s-ar putea dovedi esențiale pentru eliminarea prejudecății bazate pe publicitate în raportarea știrilor. Cu un media fără părtiniri, este posibil să putem accesa știri care afectează interesele corporative. Dar sarcina știrilor ar trebui să fie aceea de a dota cititorii cu fapte și cunoștințe. În special atunci când nu faceți acest lucru, puteți provoca mai mult rău decât bine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map