Cum Blockchain poate eradica sărăcia în țările lumii a treia

Cum Blockchain poate eradica sărăcia în țările lumii a treia

Cu riscul de a părea un aspirant la concurs într-un concurs de frumusețe, pentru prima dată în istoria noastră, eradicarea sărăciei în țările lumii a treia poate fi la îndemâna noastră. Acesta nu este doar un alt răspuns neplăcut la un judecător care îmbătrânește pe un panou, ci un scenariu real, care poate fi obținut și posibil pentru lumea noastră. Blockchain-ul poate eradica sărăcia în țările lumii a treia.

Contemplarea problemelor din țările în curs de dezvoltare este, desigur, copleșitoare, iar enormitatea sarcinii este incontestabilă. Inundații, foamete, boli, sărăcie, conflicte, corupție, lipsa resurselor de bază, cum ar fi apa curentă și electricitatea … Este o listă interminabilă de probleme pe care nimeni nu a avut încă capacitatea de a le aborda – sau poate nu mijloacele.

Intrați în Blockchain

Există o tabără în creștere de nayayers care se bucură de slinging noroi pe fețele speranților cu ochi strălucitori care promovează beneficiile blockchain pentru toate problemele noastre. Și într-o anumită măsură, au un punct. Marketingul pentru blockchain a fost pe steroizi în ultima vreme, așa că atunci când numeroasele idei promise pe cărțile albe nu reușesc să iasă la iveală, deziluzia apare.

Dar amintiți-vă că sunt încă primele zile pentru blockchain. La început, internetul a fost batjocorit și acum nu putem contempla viața fără ea. Tehnologia dronelor a fost considerată scumpă și inutilă – acum rezolvă probleme din lumea reală.

Desigur, atunci când ceva este supraestimat, acest lucru îl lasă deschis atacului criticilor care își verifică vulnerabilitățile. În loc să se bucure de o plimbare de-a lungul bulevardelor Parisului în primăvară, mulți dintre turiști părăsesc capitala Franței întrebându-se de ce Mona Lisa este atât de mic. La fel se întâmplă și cu blockchain-ul.

„Am atins vârful așteptărilor umflate”, explică Shaan Mulchandani, șeful securității la Aricent. Dar blockchain-ul se mișcă în direcția corectă … indiferent dacă merge mai încet decât se așteptau oamenii sau nu. Și blockchain-ul poate eradica sărăcia în țările lumii a treia, în mai multe moduri.

Permiterea incluziunii financiare

Una dintre cele mai mari bariere în calea reducerii decalajului dintre bogați și săraci este accesul la sistemul bancar. De fapt, incluziune financiară este considerat un factor cheie în reducerea sărăciei. În acest moment, un procent îngrijorător de mare din populația lumii rămâne încă nebancat. Dar nu numai tehnologia blockchain poate face diferența.

Potrivit Băncii Mondiale, în jur 1 miliard adulții excluși din punct de vedere financiar dețin telefoane mobile și aproximativ 480 de milioane au acces la internet. Acest lucru are implicații masive atunci când este asociat cu blockchain-ul.

În calitate de Cherie Blair, fondatoarea Fundația Cherie Blair pentru femei subliniază: „Calculatoarele sunt un vis îndepărtat, dar telefonul mobil este o realitate imediată”. Blockchain-ul combinat cu tehnologia mobilă poate pune nebancatul pe rețea, deoarece nu ar fi nevoie de întreținerea sucursalelor sau a altor infrastructuri costisitoare.

Conform economist global, Dr. John Edmunds, tehnologia blockchain ar putea deschide secțiuni ale economiei globale care nu au mai fost active până acum, deoarece permite microtransacțiuni. Deși nicio bancă nu va încasa un cec pentru un dolar, „uneori un dolar este tot ceea ce are nevoie o persoană”, spune el.

În calitate de profesor de finanțe al colegiului Babson, care și-a petrecut o mare parte din carieră studiind economiile din America Latină, Edmunds este extrem de entuziasmat de capacitatea blockchain-ului de a crea noi oportunități de valoare și de a echilibra condițiile de joc în această parte a lumii.


Și el nu este singurul.

Monetizarea microtransacțiilor

Jeremy Epstein, CEO al Nu opriți niciodată marketingul, este de acord cu o agenție de marketing pentru startup-uri blockchain. „Criptomonedele permit atribuirea valorii articolelor la prețuri din ce în ce mai mici … Puteți compensa în mod eficient pe cineva .0000001 dintr-o criptomonedă chiar și pentru o cantitate mică de date.”

Acest tip de microtransacție permite celor nebancari să se angajeze în comerț global. „Nu este rentabil pentru sistemul bancar tradițional să deservească clienții sub un anumit prag”, continuă Epstein, „dar cu criptomonede, un fermier sărac din Kenya sau Zimbabwe poate dovedi bonitatea creditului pur și simplu având criptomoneda în portofel și dovedind proprietatea. Deschide piața totală disponibilă pentru companii ȘI oferă mai multor oameni acces la mai multe bunuri și servicii. ”

Liderul global al blockchain-ului de inovare la EY Paul Brody adaugă: „Criptomonedele reprezintă o oportunitate imensă de a împuternici și conecta oamenii care ar putea fi astăzi trecuți cu vederea de sistemul bancar și juridic actual. Există posibilitatea de a permite interacțiunile financiare dintre cei care ar putea să nu aibă acces la instituții financiare tradiționale sau de încredere. ”

Promovarea micro-împrumuturilor și a micro-tranzacționării

Datorită capacității blockchain-ului de a înregistra cea mai mică tranzacție, microcreditul poate oferi o frânghie multor oameni pentru a se retrage din sărăcie. În timp ce microcreditarea a câștigat un nume rău în întreaga lume, datorită asocierii sale cu rate ridicate ale dobânzii și cu rechinii de împrumut violenți, acești actori răi ar putea fi eliminați din imagine.

Contabilitatea blockchain ar reduce costul administrării împrumuturilor, „cu până la 90% sau mai mult”, explică Edmunds. Acest lucru ar deschide oportunități pentru micro-împrumutători de a administra mult mai multe conturi, extinzându-și serviciile către un număr mai mare de împrumutați.

Microtradingul deschide, de asemenea, o lume de posibilități pentru oamenii care trăiesc în țări sărace, agricultura reprezentând un caz de utilizare cheie. Tehnologia blockchain permite vânzătorilor individuali să găsească și să ajungă pe piață, tranzacționând la un preț corect, fără majorări sau intermediari inutili.

De asemenea, pot tranzacționa cantități mici de câteva kilograme de ceapă, deoarece dimensiunea comerțului care este viabil din punct de vedere economic devine mult mai mică atunci când se utilizează tehnologia blockchain.

Crearea transparenței și eradicarea corupției

Cu fiecare înregistrare din registru transparentă și vizibilă pentru toți, blockchain-ul poate impune răspunderea la fiecare verigă din lanț. Așadar, în cazul în care mizeri și mită sunt la egalitate, corupția ar putea fi lăsată în trecut. Acest lucru nu numai că ar asigura faptul că comercianții individuali au fost corect compensați, dar ar reduce costurile și pentru utilizatorul final.

Înregistrarea tuturor interacțiunilor într-un registru public imuabil înseamnă că fiecare tranzacție lasă o amprentă. Contractele inteligente elimină necesitatea interacțiunii umane (și potențialul de falsificare sau falsificare) și asigură efectuarea unor plăți ireversibile.

Alte documente cheie, cum ar fi titlurile și actele funciare, pot fi stocate și în blockchain. Acest lucru ar putea preveni confiscarea terenurilor care au fost întotdeauna în detrimentul celor săraci, expulzând fermierii mici și comercianții independenți de la casele lor..

Există, de asemenea, un număr tot mai mare de ICO-uri care se ridică la provocarea fraudării alegătorilor la alegerile globale. Folosind tehnologia mobilă și blockchain, alegătorii pot participa în zone geografice largi și își pot vota voturile fără teama de intimidare sau de repercusiuni. Și odată ce votul lor este exprimat, nu este falsificat.

Acest lucru poate ajuta națiunile în curs de dezvoltare să obțină alegerile libere și corecte care le sunt promise, mai degrabă decât cele marcate de haos, răscoală și despoti politici reticenți în anularea puterii.

Furnizarea de conectivitate neîntreruptă

Potrivit CEO-ului RightMesh, John Lyotier, aproape patru miliarde de oameni din întreaga lume încă nu au acces continuu la internet – și cei care realizează o conexiune neuniformă în cel mai bun caz. Aceasta înseamnă că sunt excluși permanent de beneficiile sociale și economice pe care le oferă conectivitatea. „Avem o ocazie unică de a schimba povestea abundenței economice”, se entuziasmează el.

Valorificând potențialul blockchain-ului, RightMesh intenționează să ofere conectivitate la nivel mondial, fără a fi nevoie de acces la internet. Sistemul lor de „rețea mesh” permite telefoanelor mobile să se conecteze direct prin blockchain, fără a fi nevoie de un ISP. Jetonul RMESH funcționează ca un stimulent în încercarea de a încuraja utilizatorii să participe la rețeaua de conectivitate de la egal la egal.

Implicațiile acestui lucru sunt de anvergură. Chiar și cei dintre noi cu acces la internet nu suntem scutiți de circumstanțe atenuante. Uragane, cutremure, inundații – în cazul apariției unui dezastru natural, cum ar fi în Puerto Rico anul trecut, conectivitatea constantă ar putea salva nenumărate vieți.

Electricitate acolo unde este cel mai necesar

1,2 miliarde oamenii încă nu au acces la electricitate, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (AIE). Acestea sunt în principal cele care trăiesc în zonele rurale din Asia și Africa subsahariană. Și aici, blockchain ar putea oferi răspunsul.

Finanțarea și distribuția energiei sunt blocate în prezent de agențiile guvernamentale mari și centralizate și de ONG-uri, cu un sistem ineficient, care poate dura ani de zile pentru a fi pus în aplicare. ICO energetice, cum ar fi Ethereum ImpactPPA, permite investitorilor individuali să finanțeze și să accelereze producția globală de energie curată, simbolizând generarea de energie.

Aceștia pot furniza energie acolo unde este cel mai necesar printr-un model simbolic care permite comunității sale să decidă când și unde ar trebui finanțate proiectele.

Blockchain poate eradica sărăcia în țările lumii a treia

Blockchain-ul poate eradica sărăcia în țările lumii a treia (livrate cu o voce tremurată de pe podium). Dar, ca și în cazul oricărui lucru rămas în mâinile oamenilor, rămâne de văzut dacă alegem să-i folosim potențialul pentru bine. Și, deși multe idei grozave sunt în prezent puțin mai mult decât fișierele PDF găzduite pe site-uri web fanteziste, să sperăm că nu va trece prea mult înainte ca cele mai bune să înceapă să lucreze.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map