Cum Blockchain poate ajuta persoanele fără adăpost

Blockchain și-a stabilit deja cazurile de utilizare într-o serie de cauze demne. Ajutarea refugiaților și reducerea sărăciei în lumea în curs de dezvoltare pentru a numi câteva. Acum, blockchain-ul își demonstrează valoarea și pentru persoanele vulnerabile mai aproape de casă. Mai multe orașe desfășoară acum inițiative bazate pe blockchain pentru a ajuta persoanele fără adăpost să aibă acces mai rapid și mai ușor la serviciile de care au nevoie.

Scara persoanelor fără adăpost

La fel de multe 3,5 milioane de oameni din SUA experiență fără adăpost în fiecare an, cu peste 550.000 dorm dur în orice noapte dată. Mai mult de jumătate dintre cei care suferă de lipsă de adăpost sunt familii cu copii. Multe sunt în orașele mai mari, cu 1 din 5 persoane fără adăpost, fie în New York, fie în Los Angeles. Lucrurile din Marea Britanie sunt chiar mai sumbre, cu mai mult de 300.000 de persoane fără adăpost, dar pentru o populație națională mult mai mică decât SUA.

Oamenii ajung fără adăpost din diverse motive, inclusiv schimbări tragice în circumstanțele vieții, cum ar fi pierderea unui membru al familiei sau un loc de muncă. Boala mintală și dependența sunt, de asemenea, deseori responsabile. În rândul persoanelor mai tinere, adesea pot fi dispute familiale care îi obligă să plece de acasă fără să meargă. Deși unii ajung pe străzi, alții pot dormi dur în mașini sau se deplasează dintr-un loc în altul dormind cu prietenii.

Necesitatea ID-ului

Fără practic mijloace de securitate personală, persoanele fără adăpost se pot lupta pentru a-și asigura bunurile. Documentele care își dovedesc identitatea și statutul de securitate socială pot fi deteriorate, pierdute sau furate rapid. Fără documente de identitate valabile, persoanele fără adăpost nu pot accesa serviciile de zi cu zi pe care le luăm de obicei de la sine.

Un studiu din SUA a arătat că persoanelor fără adăpost fără legitimație, mai mult de 53 la sută li s-a refuzat accesul la timbre alimentare și mai mult de 51 la sută li s-a refuzat accesul la prestațiile de securitate socială.

În plus, chiar dacă o persoană fără adăpost care și-a pierdut actul de identitate merge să obțină un înlocuitor, ironia oribilă este că de obicei trebuie să furnizeze o formă de identitate pentru a obține un act de înlocuire. Așa că sunt blocați într-un Catch-22 birocratic. Serviciile care îi pot ajuta să iasă din stradă le sunt inaccesibile.

Cum Blockchain poate ajuta persoanele fără adăpost

Proiectul MyPass din Austin, Texas

Blockchain își dezvăluie potențialul în zona identității auto-suverane. Documentele de identitate pot fi verificate și stocate digital pe blockchain, ceea ce neagă necesitatea ca persoanele fizice să poarte documente de identitate fizice. Un nou proiect în Austin, Texas pune acum acest lucru caz de utilizare blockchain pentru a funcționa în serviciul populației fără adăpost a orașului.

MyPass stochează documente digitalizate pentru persoanele fără adăpost. Sistemul stochează acte de identitate, dar poate stoca și dosare medicale, ceea ce înseamnă că cineva ar putea primi tratament de la diferite clinici. Individului i se oferă o autentificare sigură, astfel încât să poată accesa magazinul de documente de pe orice computer, smartphone sau prin SMS. Deci, dacă folosesc o clinică, pot folosi computerul la clinică pentru a-și introduce datele. Aceștia pot furniza apoi orice documentație necesară pentru tratament sau dovezi ale istoricului medical.

Orașul Austin, TX

Austin, TX este printre primele orașe care folosesc blockchain pentru a ajuta persoanele fără adăpost

Deși acest lucru este încă în etapa pilot, sunt mari speranțe că acesta poate fi reprodus la o scară mai mare. Proiectul a primit finanțare de la Bloomberg Philanthropies Mayors Challenge. Acum, o serie de organizații caritabile și alte organizații din Austin încearcă să rezolve unele probleme inițiale, cum ar fi cum să gestionăm detaliile de conectare pierdute. Dar având în vedere potențialul proiectului de a ajuta persoanele fără adăpost din Austin, acestea nu sunt obstacole semnificative de depășit.

Proiectul Fummi din New York

New York City a încercat, de asemenea, un proiect similar în parteneriat cu organizația Blockchain pentru schimbare. În 2017, organizația a distribuit smartphone-uri la trei mii de persoane fără adăpost din New York. Telefoanele erau deja încărcate cu o aplicație numită Fummi.

Lucrând în parteneriat cu alți furnizori de servicii, grupul a creat identități digitale pentru destinatarii telefonului. Cu înregistrarea digitală, persoanele au avut, de asemenea, acces la un cont pentru a primi monede digitale de schimbare. Telefoanele conțineau o balanță preîncărcată a monedelor. Destinatarii ar putea câștiga mai multe monede prin activități precum trimiterea de noi utilizatori și cumpărarea de servicii prin intermediul platformei.

Smartphone

Smartphone-urile și blockchain-ul pot fi o sursă puternică de ajutor pentru persoanele fără adăpost

Luând-o mai departe

Aceste două proiecte sunt în prezent singurele exemple documentate de blockchain utilizate pentru a ajuta persoanele fără adăpost. Cu toate acestea, membrii comunității blockchain speculează despre următorii pași. Identitatea digitală pare o progresie naturală, mai ales că a fost deja implementată cu succes de Programul alimentar mondial în alimentarea refugiaților.

Înregistrarea identității persoanelor fără adăpost pe un blockchain are alte beneficii pentru furnizorii de servicii care îi ajută. O înregistrare comună permanentă aduce eficiență pentru furnizori, cum ar fi adăposturi. Cu o înregistrare digitală care poate fi partajată, nu mai trebuie să petreacă timp și resurse la îmbarcarea cuiva de fiecare dată când se mută.

În special, utilizarea portofelelor digitale sigure pentru distribuirea fondurilor persoanelor fără adăpost creează o alternativă mai sigură decât numerarul real. Transportul de numerar face ca persoanele fără adăpost să fie ușor pradă furtului. Cheltuielile cu moneda digitală sunt, de asemenea, trasabile, astfel încât organizațiile de caritate fără adăpost ar putea demonstra unde sunt cheltuite fondurile.

Persoanele fără adăpost sunt printre cele mai vulnerabile din societate. Dacă blockchain-ul poate ajuta persoanele fără adăpost să aibă un acces mai bun și mai rapid la adăpost, servicii medicale și financiare de care au atât de mare nevoie, atunci cu atât mai bine pentru lume.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map