Cum ar putea elibera criptocurrency creatorii de conținut

Creșterea internetului a dus la o creștere a noilor media și a creatorilor independenți de conținut. Instituțiile media vechi își pierd puterea, cota de piață și audiența în fața acestei clase emergente.

Cu toate acestea, această creștere este amenințată. Acești creatori se bazează pe platforme terțe, precum Twitter, Youtube și Facebook, pentru a difuza și disemina conținutul lor. Recent, am văzut aceste companii limitând creatorii pe care îi consideră inacceptabili.

Pe lângă aceasta, poate fi dificil pentru creatori să-și monetizeze direct conținutul prin intermediul acestor site-uri. Există foarte puține modalități de a trimite bani direct pe majoritatea platformelor de socializare.

Mulți creatori colectează venituri folosind servicii precum Patreon, care le permit publicului să le susțină financiar. Problema este că și aceste companii pot închide conturile dacă ar alege. Am văzut asta întâmpla cu mai mulți producători proeminenți recent.

Toate acestea evidențiază problema pe care o au creatorii, în funcție de terțe părți pentru difuzare și venituri.

Din fericire, criptomonedele și proiectele blockchain pot ocoli aceste limitări. Să aruncăm o privire la câteva soluții potențiale.

Tip Bots

Una dintre cele mai rudimentare aplicații pentru recompensarea creatorilor de conținut este un tip bot. Acesta este un software care vă permite să trimiteți monedă digitală pe o platformă precum Reddit.

Există mulți roboți tip pentru toate tipurile de active criptografice. Poate că cel mai popular este XRP bot pe care îl puteți utiliza pentru a trimite XRP altor utilizatori sau creatori de conținut prin Reddit, Twitter sau Discord.

Cu toți roboții tip, trebuie să achiziționați activul în altă parte, apoi să îl depuneți la adresa bot. Cu toate acestea, nu este la fel de simplu ca să faceți clic pe Trimiteți, deoarece trebuie să aflați comenzile bot. Deși, cu siguranță, nu este complex, nu oferă tipul de interfață de utilizator perfectă care este probabil necesară pentru adoptarea în masă.

Un robot care a oferit un design mai ușor de utilizat este Zulu Republic Lite.im pentru plăți Litecoin pe Facebook, Telegram și SMS.

lite.im

Noțiuni introductive despre Lite.im

Din păcate, o limitare majoră pentru toți roboții este că acestea nu sunt de obicei interoperabile.


Aplicații Lightning

Comunitatea Bitcoin a devenit recent foarte entuziasmată de indicația lui Jack Dorsey că este deschis să permită plățile Lightning Network pe Twitter. Compania Tippin lucrează, de asemenea, la integrarea plăților Bitcoin Lightning pe Twitter prin extensia chrome. Cu toate acestea, versiunea inițială va permite utilizatorilor să dea sfaturi doar celor care au deja extensia. Succesul va depinde de utilizarea unui număr suficient de utilizatori de tehnologie până când Tippin va găsi o modalitate de a permite depunerea de utilizatori care nu sunt deja la bord.

tippin.me

Interfața Bitcoin Lightning Tippin.me pentru Instant & Plăți ieftine pe Twitter

Rețeaua Lightning este perfectă pentru microplăți datorită tarifelor sale reduse și vitezei ridicate. Drept urmare, ar putea fi un mod ușor și ieftin pentru liderii de gândire și creatorii de conținut de pe Twitter de a-și valorifica opiniile.

În plus față de câștigurile financiare, comentatorii au sugerat că prin adăugarea de recompense monetare în ecosistemul Twitter, ar putea exista o creștere a calității și profunzimii comentariilor și analizei.

Această funcționalitate nu se va extinde doar la Bitcoin. Orice activ criptografic care are condițiile prealabile se poate conecta la rețeaua Lightning.

Cu toate acestea, o astfel de limitare este că, la fel ca roboții de tipping, aceste extensii fulger sunt limitate la platforme specifice.

Ecosistemul Kik

Kik este o platformă majoră de socializare cu milioane de utilizatori, concentrată în principal pe cazuri de utilizare a chat-ului, similar cu Whatsapp. Jetonul lor Kin este parțial destinat pentru a înclina alte persoane în interiorul și în afara ecosistemului Kik. Puteți posta conținut în aplicație și puteți primi recompense cu simbolul.

Kin ar trebui să beneficieze de faptul că nu trebuie să construiască o comunitate de utilizatori de la zero. Folosind o platformă deja de succes cu utilizatori activi, aceasta ar trebui să aibă suficientă viteză inițială pentru a obține adoptarea. În prezent, însă, este greu de văzut că devine viral, dat fiind că nu este interoperabil cu alte platforme de socializare. Succesul său, deocamdată, trăiește și moare cu cel al lui Kik.

Steem: o soluție de conținut Blockchain

Toate cele de mai sus sunt soluții pentru punerea în legătură a lumilor non-crypto și crypto. O altă abordare este de a construi totul în ecosistemul cripto cu speranța că utilizatorii vor migra către rețelele sociale bazate pe blockchain. Cel mai faimos caz este platforma Steemit și criptomoneda sa nativă, Steem.

Undeva între experiența Facebook și Reddit, Steemit permite utilizatorilor să posteze conținut și, la rândul său, să recompenseze alți utilizatori pentru conținutul lor cu Steem.

Principala provocare pentru Steemit este că aceasta depinde de trecerea utilizatorilor de la site-urile dominante de social media dominante la Steemit. Funcțiile și interfața de utilizare a lui Steemit nu sunt doar mai primitive, dar, în afară de aspectul de tipping, oferă în prezent puține stimulente pentru migrarea utilizatorilor. Ca atare, se luptă să depășească efectele de rețea pe care Facebook și Twitter le-au valorificat deja.

BAT și Brave Browser

Browserul Brave este un browser web și acceptă Tokenul de atenție de bază (BAT) al Brave. Jetonul este conceput pentru a recompensa utilizatorii pentru vizualizarea anunțurilor și pentru oferirea de propuneri creatorilor de conținut.

Problema cu BAT, ca multe dintre aceste alte propuneri, este că în prezent poate fi utilizată doar în Brave. Succesul său depinde de faptul că suficient de mulți utilizatori sunt îndepărtați de Chrome și de alte browsere.

Interoperabilitatea dintre site-uri și browsere va fi cheia construirii unui sistem cu adevărat impactant.

Interoperabilitate prin ReddID

Proiectul Reddcoin încearcă să rezolve această problemă de interoperabilitate prin intermediul său Software ReddID. În prezent în versiune beta, ReddID permite utilizatorilor să cumpere și să creeze nume de utilizator care corespund propriei chei private Reddcoin. Apoi, pot lega acest nume de utilizator la profilurile lor de social media și pot oferi altor utilizatori cu Reddcoin direct de pe diferitele site-uri de socializare.

Versiunea beta acceptă în prezent Facebook, Twitter, Youtube și Reddit în browserele Chrome și Firefox.

Odată ce un utilizator a descărcat extensia, a creat un nume de utilizator și și-a asociat profilurile, un simplu buton de tip ReddID apare pe fiecare postare pe fiecare site de socializare. Presupunând că creatorul de conținut la celălalt capăt are și extensia, puteți trimite un sfat doar făcând clic pe buton, alegând o sumă și făcând clic pe trimitere. Prin înlocuirea necesității de a copia și lipi adrese lungi cu nume de utilizator simple, ReddID își propune să facă bacșișul cât mai simplu și fără stres posibil.

reddid numele de utilizator

Utilizatorii își cumpără numele de utilizator ReddID în extensie cu Reddcoin

Spre deosebire de Steemit, care conectează valorile fiat la sfaturi, dezvoltatorii ReddID speră că, numind sfaturi în Reddcoin, utilizatorii au o experiență mai distractivă și mai puțin tranzacțională.

Provocări în față

Pentru a decola cu adevărat și pentru a obține un efect de rețea suficient, va fi necesar să le indicați utilizatorilor care nu au extensia. Echipa de dezvoltare lucrează în prezent la o versiune completă care anunță utilizatorii și creatorii de conținut că au primit un sfat cu instrucțiuni despre cum să revendice monedele. În plus, integrările pentru Safari, IOS și Android, precum și alte site-uri de socializare precum Instagram sunt în lucru..

Principalul beneficiu al ReddID este platforma și agnosticismul browserului. Spre deosebire de majoritatea celorlalte soluții, puteți, teoretic, să o utilizați pe orice dispozitiv, site web și browser. Această lățime ar putea configura ReddID pentru a fi software-ul de facto pentru creatorii de tipping și de conținut de pe web.

Deși toate acestea sună foarte promițătoare, scalarea software-ului s-a dovedit foarte provocatoare. Mai mult decât atât, deoarece fiecare sfat este o tranzacție în lanț, spre deosebire de soluțiile Lightning Network, randamentul blockchain-ului Reddcoin va impune probabil un plafon asupra capacității ReddID. Deși, dacă echipa poate rezolva aceste obstacole, ReddID ar putea fi o soluție foarte convenabilă și valoroasă pentru creatorii de conținut cu dificultăți.

Dilema Fiat

Totuși, ceea ce niciuna dintre aceste configurări nu a rezolvat, este puntea dintre cripto și fiat. Marea majoritate a creatorilor de conținut trăiesc și folosesc moneda fiat. Până când oricare dintre aceste sisteme oferă posibilitatea de a schimba între criptocurrency și fiat, este greu să vezi creatorii de conținut care se îndepărtează în masă de sistemele vechi.

Aceasta este mai degrabă o problemă de reglementare decât tehnică, datorită legislației precum KYC și AML. Din fericire, unele dintre aceste sisteme lucrează la rezolvarea acestei probleme.

Este cu siguranță o chestiune de timp înainte ca creatorii de conținut să accepte criptomonedele și eliberarea pe care o pot aduce.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map