Crypto AI: când învățarea automată se întâlnește cu noi finanțe

Dacă cripto nu a fost o industrie extrem de speculativă și tehnică pentru început, imaginați-vă să o combinați cu genul AI. Inteligența artificială a primit probabil aceeași cantitate de hype. Prin definiție, inteligența artificială este crearea de mașini care vor imita sau depăși capacitatea umană prin recunoașterea vorbirii, rezolvarea problemelor, calcul matematic, reprogramare etc..

În mod clar, mașinile ne-au bătut în multe situații. Când vine vorba de o industrie precum fabricarea sau depozitarea mașinilor, mașinile sunt mult mai eficiente și mai sigure decât suntem noi. De asemenea, sunt înspăimântător de adepți în multe scenarii bazate pe logică.

AlphaGo și succesorul său autodidact AlphaZero sunt astfel de exemple. Creierii digitali ai diviziei Google DeepMind AI din Londra duc rezolvarea problemelor la nivelul următor. AlphaZero este considerat a fi cel mai bun jucător de șah și go din lume. Este timpul să ne regândim viitorul, când programele de IA au devenit maestri de joc în sine.

Deci, unde se încadrează Crypto?

Google are cofra de război pentru a finanța idei precum autoturisme și programe de rețea neuronală. Dar are o structură de guvernanță care permite oricui să auditeze codul pentru aceste idei? Improbabil. Frumusețea Bitcoin, desigur, se află în modelul său open-source. Oricine are câteva cotlete de programare poate săpa în cod și să verifice intențiile programului. Sistemele blockchain, atunci când sunt bine concepute, îi stimulează și pe utilizatori să contribuie la rețea și să fie recompensați pentru eforturile lor.

Este posibil ca aceste preocupări să nu fie în prim-planul minții majorității oamenilor, dar pentru a evita viitorul distopic prezentat de gânditori precum George Orwell sau filmele Terminator, societatea ar putea dori opțiunea de a audita AI mai devreme decât mai târziu. Deocamdată, asta înseamnă că publicul va trebui doar să aibă încredere că Google are la bază cele mai bune intenții. Din fericire, există proiecte care iau ruta monedei digitale. Să aruncăm o privire asupra câtorva și să aflăm cum își propun să integreze cripto AI în procesul lor.

SingularityNET

Probabil cel mai cunoscut și mai respectat proiect cripto AI din spațiu este SingularityNET. Spre deosebire de majoritatea ICO, echipa are deja prototipuri de lucru pe care să le valorifice, cel puțin din punct de vedere al AI. SingularityNET este în esență brațul blockchain al Hanson Robotics. Robotul lor AI, Sophia, a fost prezentat în mai multe emisiuni de televiziune și chiar a făcut o apariție la Națiunile Unite.

Aducând AI pe blockchain, SingularityNET speră să creeze prima platformă AI-as-a-Service. Echipa a lansat publicului o serie de module AI ale Sophiei sub licență open-source. În același timp, oricine are abilități poate crea servicii AI și le poate genera bani pe platformă folosind simbolul AGI.

Puteți vizualiza deja o serie de servicii AI disponibile pentru a interacționa prin intermediul Beta Dapp. În cele din urmă, totuși, echipa dorește să automatizeze rețeaua în sine folosind cele mai bune practici AI. Un gând interesant dacă nu puțin înfricoșător. Urmați împreună cu ghidul nostru cuprinzător despre proiect.

Autonio

Un tip diferit de cripto AI, Autonio este o aplicație de tranzacționare AI descentralizată auto-proclamată pentru criptomonede. Aplicația vă permite să vă construiți proprii algoritmi de tranzacționare și să le testați înapoi pe o serie de perechi de criptomonede. Algoritmii care obțin un randament săptămânal consistent de 10% sau mai mult pot fi vândute altor traderi de pe platformă. În afară de vânzarea simbolică a NIO care a strâns în jur de 50.000 USD, compania generează venituri și dintr-un serviciu lunar de abonament de 50 USD.

Un exemplu de aplicație Autonio în acțiune


Un exemplu de aplicație Autonio în acțiune

Aplicația vă permite să vă conectați la majoritatea schimburilor importante, inclusiv Binance, Bittrex, Bitstamp și multe altele. Algoritmii de tranzacționare predictivi devin rapid o piață saturată în spațiul cripto. Tranzacția automatizată a fost mult timp o caracteristică pe Wall Street. Într-un interviu recent pe Real Vision TV, investitorul criptografic notabil Mark Yusko a subliniat că mai mult de 80 la sută din tranzacționarea în aceste zile este realizată de mașini.

Totuși, există întotdeauna două părți la fiecare tranzacție, și pentru fiecare câștigător, acolo trebuie sa fie un ratat (cu excepția cazului în care piețele merg doar într-o direcție, desigur). Întrebarea devine apoi: „Care algoritm va fi cel mai inteligent?” Din fericire, platforme precum Autonio vă permit să vă creați propriile, practic, fără cunoștințe de programare. Va fi suficient acest lucru pentru a depăși programatorii cu o cunoaștere profundă a piețelor? Juriul este în continuare afară.

DateCoin

Și, în cele din urmă, nicio rundă nu ar fi completă fără un proiect amuzant care să-ți schimbe viața de întâlnire pentru totdeauna. DateCoin și DTC-ul său simbolic vor să fie următorul Tinder, dar pe blockchain. Proiectul susține că, aducând întâlniri pe blockchain, pot aborda problemele de bază ale altor platforme, cum ar fi conturile false și roboții publicitari. Cum? Cu rețele neuronale și tehnologie de recunoaștere a feței. Asta înseamnă, de asemenea, integrarea unui fel de sistem de identificare a blockchain-ului, care este o comandă înaltă, având în vedere că proiecte precum Civic și SelfKey sunt deja cu mult înainte în cursa pentru acea piață..

Întâlnirile online sunt o afacere în plină expansiune, astfel încât potențialul este cu siguranță acolo. Programele de învățare automată au dovedit deja că pot depăși cei mai buni jucători Go și Șah din lume, dar pot oferi meciuri mai eficiente pe scena întâlnirilor? Cine știe. Între timp, proiectul ar putea dori să își perfecționeze abilitățile de marketing:

„DateCoin creează o nouă realitate a întâlnirilor online, combinând tehnologii avansate, dovedite și experiență fructuoasă de întâlniri.”

Crypto AI: Gânduri de închidere

Inteligența artificială și automatizarea nu sunt o tendință viitoare. Este deja aici și ne afectează viața de zi cu zi. Amazon, de exemplu, are peste 100.000 de roboți de depozit care colectează, organizează și expediază mărfuri pe tot globul. La fel ca orice tehnologie nouă, AI este doar un instrument. Nu este în mod inerent bun sau rău. La sfârșitul zilei, totul se reduce la intențiile creatorilor și utilizatorilor acestei tehnologii.

Din păcate, o mare majoritate a proiectelor de criptomonede infuzate de AI își concentrează în prezent atenția pe piețele predictive. Dar, după cum se spune, „singurele lucruri sigure din această lume sunt moartea și taxele”. Prezicerea piețelor nu este probabil cea mai bună utilizare a acestei tehnologii.

AI este un pic ca o surpriză Kinder. Indiferent de câte ori deschizi învelișul și te uiți la bunătatea ciocolată, nu știi niciodată ce vei găsi în interior. Cu toate acestea, Crypto are potențialul de a guverna în mod corespunzător procesul AI și de a oferi, de asemenea, stimulentele potrivite pentru a face acest lucru.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map