Construirea unui mediu Blockchain mai bun

Un viitor de mediu Blockchain

Conceptul de mediu blockchain continuă să provoace imaginația dezvoltatorilor de pe tot globul. După cum veți afla în curând, caracterul transparent și imuabil al tehnologiei blockchain îl face ideal pentru o serie de sarcini de economisire a mediului. Astăzi, dezvoltatorii intenționează să integreze tehnologia blockchain într-o varietate de proiecte durabile.

Salvarea planetei nu este o sarcină ușoară. Din fericire, tehnologia există acum pentru a transforma practicile învechite și risipitoare. Pământul are mare nevoie de sprijin. Potrivit unui recent raport publicat de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu, temperaturile pământului continuă să crească într-un ritm alarmant.

Deși aceasta poate fi o veste binevenită pentru cei aflați în prezent în mijlocul unui sezon rece de iarnă, creșterea nivelului mării face ravagii pe insule și orașe de coastă. Un studiu publicat de Yale a arătat că oceanele au crescut la niveluri fără precedent încă din anii șaptezeci. Același raport a detaliat că rata la care a crescut nivelul oceanelor sa dublat de la aproximativ 0,06 inci pe an la 0,14 inci pe an în 1993.

Aceste informații sunt un motiv real de îngrijorare și nu doar pentru ecologiști. Atât guvernele, cât și întreprinderile private sunt gata să preia daune de 14 trilioane de dolari pe an, potrivit unui recent studiu realizat de Centrul Național Oceanografic al Marii Britanii (NOC).

Bloc de construcție (lanțuri) pentru o planetă mai bună

Recunoscând necesitatea schimbării, Forumul Economic Mondial a publicat Bloc de construcție (lanțuri) pentru o planetă mai bună. Această lucrare prezintă 65 de proiecte de mediu blockchain existente și emergente care au potențialul de a contracara starea actuală de degradare prin care se confruntă planeta. Studiul prezintă șase domenii globale de provocare:

  1. Schimbarea climei
  2. Biodiversitate și conservare
  3. Oceanele sănătoase
  4. Securitatea apei
  5. Aer curat
  6. Rezistența la vreme și dezastre

Pe măsură ce lumea încearcă să combată provocările de mediu enumerate mai sus, s-au format o serie de organizații climatice multinaționale de tip blockchain. Aceste grupuri adoptă o abordare mai proactivă a problemelor cu care se confruntă mediul nostru. Unul dintre cele mai cunoscute grupuri de mediu blockchain care funcționează astăzi este Fundația Blockchain for Climate.

Fundația Blockchain for Climate

Fundația Blockchain for Climate încearcă să plaseze Acordul de la Paris pe blockchain. Acordul de la Paris este o strategie internațională pentru reducerea gazelor cu efect de seră dăunătoare, cu sprijin din 195 de țări semnatare.

Există multe motive pentru care o strategie bazată pe blockchain are sens. În primul rând, migrarea Acordului de la Paris către un blockchain permite țărilor să monitorizeze emisiile globale într-un mod deschis și transparent. De asemenea, mutarea reduce semnificativ costurile de monitorizare. În prezent, grupul găzduiește turnee care promovează beneficiile unei astfel de fuziuni.

Programele de mediu Blockchain sunt deja în mișcare

Din fericire, spațiul blockchain ține de inovație și durabilitate. În acest scop, există în prezent numeroase programe de mediu blockchain private și administrate de guvern. Aceste programe combină ingeniozitatea dezvoltatorilor de cripte cu speranțele ecologiștilor. Iată câteva dintre cele mai notabile exemple:

Solar Plastic: Plastic Bank

Platforma Solar Plastic încearcă să stimuleze procesul de reciclare. Deșeurile de plastic sunt o preocupare imensă pentru ecologiști. O poveste recentă despre Huffington Post intitulată „Oceanele noastre se îneacă în plastic” evidențiază problemele pe care acești dezvoltatori încearcă să le atenueze.

Great Pacific Garbage Patch prin Sputnik International

Great Pacific Garbage Patch prin Sputnik International

Conceptul din spatele Plastic Bank este simplu. Participanții sunt plătiți în criptomonedă pentru reciclarea materialelor plastice. Platforma plătește oamenilor puțin peste rata de piață pentru deșeurile lor din plastic. Această strategie ne menține oceanele curate și împuternicește eforturile de reciclare la nivel global.

Platforma electronică

Electron platformă combină securitatea tehnologiei blockchain cu funcțiile hi-tech găsite în contoarele digitale de electricitate de astăzi. Acest proiect facilitează trecerea către sisteme de rețele inteligente care determină automat cea mai eficientă strategie de distribuție a energiei.

Această platformă de distribuție a energiei din Marea Britanie are capacitatea de a scala la 53 de milioane de metri și peste 60 de furnizori de electricitate diferiți. Echipa din spatele proiectului urmărește reducerea centralizării existente în prezent în sectorul energetic al țării. Platforma permite o abordare descentralizată a problemelor generării de energie.

Microgrid Brooklyn

Microgrid Brooklyn proiectul combină o serie de tehnologii inovatoare pentru a crea o rețea comună de energie. Platforma este unică prin faptul că compania energetică deține în continuare responsabilitatea pentru întreținerea infrastructurii. Orice energie neutilizată este schimbată între participanți.

Proiectul are în prezent o clădire în Brooklyn, NY, echipată cu panouri solare. Energia produsă de aceste panouri se distribuie tuturor participanților la microrete. Și, fiecare participant primește o cantitate alocată de energie electrică. Membrii își pot vinde puterea neutilizată oricăror alți membri ai microgrăzii pentru un profit.

SolarCoin

SolarCoin conceptul este similar cu conceptul Brooklyn Microgrid, deoarece energia solară este produsă și revândută. Cu toate acestea, proiectul SolarCoin adoptă o abordare mai individualizată a conceptului. Utilizatorii își vând electricitatea neutilizată creată de panourile solare private prin blockchain.

În această strategie, proprietarul unei case achiziționează un sistem de panouri solare. Odată ce sistemul este integrat în rețeaua SolarCoin, utilizatorii pot începe să vândă energia pe care nu o folosesc casa lor. Platforma este gratuită, iar membrii pot alege să fie plătiți în monedă fiat sau Bitcoin.

ElectriCCHain

ElectiCChain platformă oferă monitorizare globală în timp real a producției de energie solară. Sistemul funcționează împreună cu rețeaua SolarCoin. Proiectul integrează date de la peste șapte milioane de instalații solare globale. Aceste date ajută la continuarea cercetărilor științifice în domeniul energiei durabile.

ElectriCChain postează toate datele de producție și utilizare a energiei solare live într-un singur blockchain. Această strategie oferă cercetătorilor tone de informații valoroase într-o locație ușor de accesat.

Un viitor mai luminos: un mediu blockchain

Este greu de spus dacă inventatorul Bitcoin, Satoshi Nakamoto, și-a imaginat cum tehnologia blockchain ar schimba modul în care ne alimentăm viața. Pe măsură ce dezvoltatorii continuă să exploreze beneficiile tehnologiei blockchain, lumea din jurul nostru are nevoie disperată de soluții. Se pare că tehnologia blockchain deține cheile pentru un viitor mai bun pentru toți.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map