Confidențialitate de monede de alergare: Bytecoin, PIVX, Verge și Dash

Anterior am evaluat confidențialitatea Monero și Zcash. Astăzi vom analiza alte monede care sunt recomandate frecvent pentru capacitățile lor de păstrare a confidențialității. Bytecoin, PIVX, Verge și Dash sunt de obicei clasificate ca monede de confidențialitate. Deși, așa cum vom vedea, există discrepanțe uriașe între nivelurile lor de anonimat.

Aici, ne concentrăm exclusiv pe capacitățile de confidențialitate, descompunând funcțiile de confidențialitate ale blockchain-ului și rețelei, urmate de o examinare a oricărei centralizări care le subminează presupusul anonimat..

Confidențialitate Blockchain

Confidențialitatea blockchain se referă la caracteristici care ofuscă datele din blockchain, cum ar fi adresele și sumele tranzacțiilor. Acesta este cel mai important nivel de securitate a confidențialității, fără de care puteți fi identificat relativ ușor.

Bytecoin

bytecoin - monedă de confidențialitate

Bytecoin are un set puternic de caracteristici de confidențialitate la nivel de blockchain. Pârghie Protocolul CryptoNote care îi oferă semnături de apel și taste unice. Monero este de fapt o furculiță a Bytecoin, astfel încât să puteți avea încredere în fiabilitatea acestei tehnologii bine testate. Din păcate, echipa de dezvoltare a propus câteva actualizări de confidențialitate de atunci. Decalajul dintre confidențialitatea blockchain-ului Monero și Bytecoin continuă să crească și, în acest sens, și Bytecoin oferă o valoare unică redusă atunci când se compară cele două.

PIVX

PIVX și-a dezvoltat propriul cod personalizat, bazat pe Protocolul Zerocoin. Folosește un amestecare la nivel de blockchain caracteristică care se realizează prin dovezi fără cunoștințe, aceeași tehnologie care conduce zk-snarks-urile lui Zcash. Dovezi de cunoaștere zero sunt relativ vechi, originare din 1985, astfel încât coloana vertebrală a confidențialității PIVX este bine testată. Aceasta înseamnă că soldul dvs. privat zPiv este disociat de orice adresă particulară și înregistrarea tranzacției tuturor monedelor cheltuite este ascunsă.

Verge

În ianuarie 2018 a apărut Verge’s Protocolul Wraith, care a permis adresele stealth opționale în rețea. Aceasta este prima caracteristică de confidențialitate la nivel de blockchain pentru Verge și numai până în prezent. Din păcate, având în vedere mai multe afirmații false și repetați eșecuri tehnice majore prin proiect, ar trebui să luați această afirmație cu un vârf de sare.

Dash

Dash - monedă de confidențialitate

Funcția de confidențialitate unică a Dash este PrivateSend. Aceasta este o versiune modificată a Propunere CoinJoin pentru Bitcoin, prin care tranzacțiile sunt amestecate împreună, în speranța de a confunda suficient tranzacția pentru a obține anonimatul. Amestecarea astfel este probabil cea mai slabă formă de confidențialitate la nivel de blockchain, deoarece nu se întâmplă nimic la nivel criptografic pentru anonimizarea utilizatorilor. În plus, așa cum vom vedea, funcționarea acestei caracteristici o face mult mai puțin sigură.


Confidențialitatea rețelei

Confidențialitatea rețelei se referă la caracteristici precum rețelele Tor și I2P care caută să anonimizeze activitatea utilizatorilor din rețea, cum ar fi ascunderea adreselor IP. Ele pot fi încorporate sau opționale.

Bytecoin

În prezent, Bytecoin nu are încorporată confidențialitate la nivel de rețea. Acest lucru este regretabil deoarece lasă adresele IP și geolocațiile dvs. supuse controlului.

PIVX

PIVX - monedă de confidențialitate

PIVX oferă confidențialitate rezonabilă la nivel de rețea, cu utilizarea opțională a Rețeaua Tor. Echipa de dezvoltare lucrează, de asemenea, la Protocol de păpădie și integrare I2P, ambele ar trebui să îmbunătățească considerabil anonimatul rețelei. Totuși, nu știm încă date de lansare pentru aceste upgrade-uri.

Verge

Verge - monedă de confidențialitate

Revendicările de confidențialitate ale Verge atestă în principal anonimatul rețelei sale. Tor și I2P ambele sunt acceptate pentru tranzacții, cu scopul de a ofensa adresele IP. Din păcate, din nou, aceste afirmații au fost supuse unor examinări dure, cum ar fi rapoartele despre care erau adresele IP nefiind protejat deloc în ciuda acestor presupuse trăsături.

Dash

În prezent, Dash nu oferă funcții de confidențialitate în rețea. Similar cu Bytecoin, acest lucru lasă activitatea rețelei dvs. vulnerabilă la examinare.

Centralizarea amenințărilor la confidențialitate

Masternodes și recompense

Indiferent de caracteristicile de confidențialitate pe care le oferă o monedă, oamenii ignoră adesea cum și cine oferă aceste caracteristici. Chiar dacă acestea pot submina complet anonimatul dorit.

Așa este cazul cu Dash. Serviciul său de mixare PrivateSend poate fi doar efectuate de masternode. Spre deosebire de alte monede de confidențialitate, confidențialitatea depinde de bunăvoința și încrederea unei alte părți. Nu există prea puțin sau niciun fel în care orice utilizator al rețelei Dash poate verifica dacă un masternode și-a amestecat efectiv monedele.

Actori rău intenționați

Problema PrivateSend a lui Dash este înrăutățită din cauza susceptibilității sale la actori rău intenționați. Nu este nimic de oprit guvern sau orice altă entitate care operează masternode de la posibilitatea de a identifica adresele care încearcă să le ofenseze tranzacțiile. Dacă funcția ar fi încorporată în protocolul Dash și nu va avea încredere, ca și în cazul CoinJoin, atunci ar fi mult superioară pentru utilizări private. Într-adevăr, ar trebui să fiți prudent folosind Dash în scopuri care necesită anonimat la nivel înalt sau chiar moderat.

De încredere vs.

Din fericire, nici Bytecoin, Verge sau PIVX nu au această problemă.

Protocolul CryptoNote pe care îl utilizează Bytecoin nu necesită încredere decât în ​​codul open-source în sine. Protocolul există de câțiva ani și este bine revizuit și cercetat.

De asemenea, Verge nu se bazează direct pe încredere. Deși, diferența dintre promisiunile sale și ceea ce oferă este discutabilă.

Configurarea PIVX este mai nuanțată. Acumulatoarele zPiv, care sunt responsabile pentru asigurarea confidențialității, sunt criptate prin Chei de provocare RSA-2048. Din punct de vedere tehnic, acest lucru nu este de încredere. Deși, potrivit echipei, hard disk-ul care a stocat factorii generați a fost distrus acum 25 de ani, iar echipa PIVX nu îi cunoaște.

Totuși, aceasta este o presupunere ca un fapt. Deci, așa cum este, nu puteți avea încredere totală în configurare. Din fericire, dacă cheile ar fi compromise, aceasta ar submina mai degrabă crearea de monede decât intimitatea. Mai mult decât atât, echipa de dezvoltatori intenționează să migreze către o configurație complet necredibilă integrarea Bulletproofs, care sunt în prezent în faza lor de testare.

Concluzie

Dintre toate aceste monede, PIVX oferă, aparent, cel mai înalt nivel de confidențialitate pentru utilizatori chiar acum. Acest lucru se datorează nivelului său ridicat de blockchain și anonimatului la nivel de rețea. De asemenea, are o echipă de dezvoltare activă și o foaie de parcurs promițătoare, ambele plasând confidențialitatea ca preocupare numărul unu.

Nu același lucru se poate spune nici pentru Verge, nici pentru Dash. Reclamațiile de confidențialitate ale Verge sunt atât controversate, cât și dificil de coroborat, cu foarte puțină ofuscare la nivel de blockchain. În timp ce caracteristica de confidențialitate unică a lui Dash este potențial subminată de dependența sa de încrederea masternode.

Bytecoin este un meritor al doilea loc al PIVX, prin aderarea la protocolul CryptoNote bine testat. Deși, este programată puțină dezvoltare în ceea ce privește confidențialitatea. Luând în considerare toate lucrurile, ați fi înțelept să rămâneți ezitant atât pentru Dash, cât și pentru Verge pentru orice scopuri exigente de confidențialitate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map