Comerțul cu marjă pentru investitorii în criptomonedă a fost explicat

Tranzacționarea în marjă a fost mult timp o strategie comună pentru investitorii de pe piața de valori pentru a câștiga avere. Acum, creșterea criptomonedelor și a schimburilor de criptomonede aduce noi posibilități pentru comercianții de marjă. În acest articol, vom explica câteva dintre elementele de bază ale tranzacționării marjelor criptomonede și vom analiza unele dintre schimburile care acceptă această opțiune.

Ce este tranzacționarea marjelor?

În mod tradițional, investitorii trebuiau să aibă toate fondurile în avans înainte de a face o investiție. Tranzacționarea în marjă permite investitorilor să investească bani fără a fi nevoie să dețină fondurile într-un cont bancar. Cumpărarea pe marjă înseamnă în esență împrumutarea de bani pentru a investi. Deși este considerat a fi un pic mai riscant, această strategie de investiții poate fi comparată cu contractarea unui împrumut pentru cumpărarea unei case.

În tranzacționarea marjei bursiere, în general, este necesară o depunere inițială de investiții de 2.000 USD pentru a deschide un cont de marjă. După ce un investitor a deschis un cont, este posibil să împrumutați până la 50% din prețul de achiziție al unei acțiuni. Investitorii pot continua să tranzacționeze în marjă atâta timp cât condițiile împrumutului sunt îndeplinite pe parcurs. Atunci când o acțiune este vândută într-un cont în marjă, fondurile se îndreaptă către broker până când împrumutul este rambursat.

În comparație, tranzacționarea cu marjă a criptomonedelor este foarte similară. Cu toate acestea, în loc să se bazeze pe o bancă tradițională pentru un împrumut, investitorii în criptomonede pot împrumuta fonduri direct de la bursele de criptomonede în care doresc să desfășoare tranzacții. Există, de asemenea, o gamă largă de opțiuni de pârghie (2: 1, 3,33: 1, 4: 1, 1000: 1 și multe altele). Investitorii pot folosi tranzacționarea în marjă pentru a „paria” pe creșterea prețurilor sau scăderea criptomonedelor specifice. Tranzacționarea în marjă poate fi, de asemenea, utilizată pentru acoperirea riscurilor, pentru a specula și pentru a împiedica păstrarea tuturor fondurilor într-o bursă.

tranzacționare în marjă

Tranzacționarea marjelor criptomonede: înțelegerea regulamentelor și a setărilor de schimb

În timp ce bazarea pe tranzacționarea în marjă s-ar putea să nu fie strategia ideală pentru investitori, aceasta oferă mai mult pârghie pentru investitorii care nu au fondurile necesare în avans sau nu doresc să angajeze o sumă semnificativă de fonduri în avans.

Pentru investitorii care doresc să încerce tranzacționarea în marjă sau pentru orice investitor în criptomonedă care utilizează un schimb care permite tranzacționarea în marjă, este esențial să înțelegeți reglementările legate de marjă și setările de schimb.

Sunt stabilite reguli pentru a proteja bursa și investitorii săi. Unele schimburi au opțiunea ca utilizatorii să comute între „tranzacționare în marjă activată” și „tranzacționare în marjă dezactivată”. De obicei, aceasta din urmă este opțiunea implicită.

GDAX Margin Trading

Este important să rețineți că politicile de tranzacționare în marjă variază foarte mult de la un schimb la altul. Unele schimburi de criptomonede au politici foarte stricte pentru tranzacționarea marjelor. În schimb, alții sunt mult mai flexibili în ceea ce privește cine poate participa la tranzacționarea în marjă. GDAX este un exemplu de schimb relativ strict în ceea ce privește tranzacționarea în marjă. Orice investitor care alege această opțiune trebuie să completeze un Formular Participant eligibil la contract (ECP). În esență, cu excepția cazului în care îndepliniți statutul de „investitor acreditat” sau aveți active în valoare de milioane de dolari, este puțin probabil că veți putea să tranzacționați în marjă prin GDAX.

Politicile stricte cu cerințe ridicate sunt stabilite prin schimburi din cauza respectării reglementărilor financiare existente stabilite de guvernele naționale. În timp ce investitorilor mai mici s-ar putea să nu le placă astfel de politici, intenția este dublă. În primul rând, astfel de politici sunt menite să împiedice investitorii mai mici să se îndatoreze și să nu poată rambursa împrumuturile acumulate din tranzacționarea în marjă. În al doilea rând, bursa este capabilă să se asigure că nu pierde venituri dacă un investitor nu este în măsură să ramburseze împrumutul.

Kraken Margin Trading


În comparație cu GDAX, Kraken este un exemplu de schimb de criptocurrency popular care nu are la fel de multe obstacole pentru ca investitorii mai mici să înceapă tranzacționarea în marjă. Pe Kraken, investitorii de nivel 1-4 pot participa cu toții la tranzacționarea în marjă. Potrivit site-ului web al schimbului, verificarea informațiilor precum numele complet, data nașterii, țara și numărul de telefon sunt necesare pentru a deveni investitor de nivel 1. Nivelul 4 este puțin mai strict. Este necesar ca utilizatorii să încarce dovada fondurilor disponibile, documentul de identitate (adică pașaportul), documentul de reședință, documentele semnate KYC și multe altele.

În timp ce investitorii mai mici pot efectua tranzacționare în marjă la bursă, există limite stricte stabilite în funcție de nivelul de nivel. De exemplu, nivelul 1 poate împrumuta doar până la 1.000 USD 1.000 EUR. În comparație, Tier 4 poate împrumuta până la 500.000 USD sau 500.000 EUR. Aceasta este o politică comună printre majoritatea schimburilor de criptomonede, deoarece schimburile sunt în general mai prudente pe măsură ce sumele împrumuturilor cresc.

Pentru investitorii mai mici, tranzacționarea în marjă ar putea fi o opțiune bună de luat în considerare. Totuși, este important să ne dăm seama că respectarea politicilor și reglementărilor de tranzacționare în marjă este o necesitate, indiferent de schimbul de criptomonede utilizat sau de câți bani sunt împrumutați.

Limitele de împrumut ale marjei Kraken

Schimburi de criptomonede care permit tranzacționarea marjei (începând cu 3 iulie 2018)

Rețineți că există o serie de schimburi care permit tranzacționarea în marjă. Cu toate acestea, este important să vă țineți la curent cu modificările legislației guvernamentale sau cu schimbările politicii de schimb, pe măsură ce se modifică în timp. Aceasta nu servește ca o listă completă și ar trebui să verificați site-ul web de schimb de criptomonede pentru mai multe detalii.

  • Bitfinex
  • BitMEX
  • Huobi Pro
  • GDAX
  • Kraken
  • Poloniex
  • Whaleclub

Concluzie

Tranzacționarea marjelor pentru criptomonede devine o caracteristică comună în multe schimburi. Deși politicile și reglementările variază, principiile investițiilor sunt aceleași. Citiți întotdeauna detaliile cu atenție și luați în considerare în mod serios beneficiile și riscurile împrumutului în marjă înainte de a lua o decizie.

În orice circumstanță, asemănătoare tranzacționării marjei bursiere, nu presupuneți că piața criptomonedelor va facilita rambursarea împrumuturilor de la bursă. Pe o piață extrem de volatilă, nu există nicio garanție că tranzacționarea în marjă va da roade și ar putea duce la pierderi financiare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map