Cine se întoarce Adam? Despre CEO-ul Blockstream

Cine este Adam Back?

Pentru entuziaștii cripto, hârtia albă Bitcoin a devenit obiectul legendei. În acesta, Satoshi Nakamoto a subliniat conceptul de blockchain și a lansat o revoluție în modul în care datele sunt stocate și tranzacționate. În timp ce identitatea lui Satoshi rămâne obscură, cartea albă menționează un alt nume al unei persoane foarte reale: Adam Înapoi. Satoshi citează Back și protocolul Hashcash Back inventat, ca influențe timpurii asupra algoritmului dovezii de lucru a Bitcoin.

Adam înapoi twitter

Back este un cunoscut informatician și criptograf britanic. Din 2014, el a fost CEO al Blockstream, o companie lideră în dezvoltarea Bitcoin care angajează mulți dintre echipa de dezvoltare Bitcoin Core. Atât din punct de vedere istoric, cât și în prezent, Back este o figură importantă în cripto, dar majoritatea oamenilor nu știu prea multe despre el. Acest articol oferă o scurtă introducere a lui Adam Back și a rolului pe care l-a jucat în spațiul criptomonedelor.

Early Days

Cariera timpurie a lui Adam Back, în anii 1990, s-a concentrat pe intersecția criptografiei cu informatica. Înapoi a obținut un doctorat. în informatică de la Universitatea din Exeter. Munca sa timpurie privind confidențialitatea și criptarea a venit în timp ce lucra la o companie numită Zero Knowledge Systems. În timp ce se afla acolo, Back a lucrat ca consultant la Nokia la fezabilitatea utilizării numerarului electronic pentru telefoanele mobile.

În 1997, Back a dezvoltat ideea și a scris codul pentru Hashcash. Hashcash este o aplicație timpurie de dovadă a muncii care face dificilă trimiterea de milioane de e-mailuri de către spammeri. Protocolul Hashcash a cerut expeditorului să calculeze un antet valid pentru mesajul de e-mail înainte de trimitere. Acest calcul al dovezii de lucru a fost simplu și a necesitat mai puțin de un minut pentru computerul expeditorului, nu suficient pentru a deranja pe nimeni. Cu toate acestea, pentru spammerii care s-au bazat pe trimiterea a milioane de e-mailuri, Hashcash a făcut spamming-ul mult mai scump din punct de vedere al calculului.

Cercetătorii din anii 1990 și începutul anilor 2000 se gândeau și la moneda digitală peer-to-peer. În acel timp, Nick Szabo a propus Bit Gold și Back a propus propria sa soluție de bani B, ambele folosind efortul de calcul pentru a preveni cheltuielile duble. Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu a reușit să abordeze în mod eficient problema inflației, mai ales într-un sistem care recompensează utilizatorii pentru crearea de noi blocuri și monede noi.

Vorbind cu Satoshi & A fi citat în Cartea albă Bitcoin

Desigur, cineva (sau un grup de oameni) ar descoperi în curând provocarea reglementării aprovizionării și frecvenței emiterii de monede în cartea albă Bitcoin. Numele lui Back a apărut în cartea albă ca fiind creatorul lui Hashcash și o influență asupra gândirii lui Nakamoto. Nakamoto l-a contactat pe Adam Back în 2009 pentru mai multe informații despre Hashcash și despre gândurile sale dacă protocolul s-ar putea aplica la o scară mult mai mare și complexă.

hashcash dovadă a muncii

Back nu a bănuit niciodată că Nakamoto este un pseudonim și nu l-a întâlnit niciodată pe Nakamoto în persoană. Deși Back a urmat progresul Bitcoin, el nu a contribuit la codul sursă Bitcoin. Totuși, numele său apare în hârtia albă și era printre un grup mic de oameni care au comunicat de fapt cu Nakamoto.

Pornind Blockstream

Ideea pentru Blockstream, compania actuală cu scop lucrativ Back, a venit în 2013. Back a crezut că nu s-au făcut suficiente progrese în ceea ce privește infrastructura Bitcoin pentru ao pregăti pentru utilizarea întreprinderii. De asemenea, nu a existat prea mult sprijin comercial pentru o astfel de activitate la nivel de protocol.


Blockstream a strâns o rundă de finanțare inițială pentru 21 de milioane de dolari în 2014, condusă de Reid Hoffman (cofondator al LinkedIn, investitor timpuriu în Facebook, Airbnb). În runda lor de finanțare din seria A din 2015, Blockstream a strâns încă 55 de milioane de dolari, în frunte cu miliardarul din Hong Kong Li Ka-Shing.

În ultimii câțiva ani, Blockstream a căpătat impuls ca dezvoltator de frunte pe Bitcoin Core. Au angajat mai mulți dezvoltatori Bitcoin Core în echipa internă Blockstream. Compania are sediul în Canada, dar echipa este distribuită în întreaga lume. Adam Back este CEO și locuiește în Malta.

Blockstream a fost implicat în dezvoltarea rețelei Lightning. De asemenea, își dezvoltă propria soluție de lichiditate destinată schimburilor cunoscute sub numele de rețea de lichide. În plus, Blockstream operează un satelit care transmite blockchain-ul Bitcoin pe Pământ în întreaga lume.

Prea multă putere?

Opiniile despre Blockstream și, prin urmare, Adam Back, sunt amestecate în comunitatea Bitcoin. Pe de o parte, Blockstream are fani înfocați și loialitatea multor dintre operațiunile miniere chineze. Pe de altă parte, Reddit și alți utilizatori de social media au câteva lucruri bune de spus despre companie. Această rea voință provine în mare parte din dezbaterea privind dimensiunea blocului Bitcoin și încercările de a crește scalabilitatea Bitcoin.

Fostul șef al Fundației Bitcoin, Gavin Andresen, a susținut o creștere a dimensiunii blocului de mai multe ori în ultimii ani. El a mers chiar atât de departe încât a construit o versiune open source a Bitcoin în care dimensiunea blocului este mărită. În timp ce o mare parte din comunitate este în favoarea creșterii dimensiunii ca răspuns la scalabilitate, mai mulți dezvoltatori Bitcoin Core, inclusiv angajații de la Blockstream, s-au opus implementării schimbării, invocând preocupări privind resursele de calcul cu blocuri mai mari.

Unii au susținut că angajarea Blockstream de mulți dezvoltatori Core a dat companiei prea multă putere. Criticii susțin că Bitcoin este acum o instituție centralizată, controlată de echipa de dezvoltare Blockstream. Aceasta este o acuzație serioasă și o preocupare majoră, dacă este adevărată.

Blockstream este, fără îndoială, influent, dar acuzațiile privind o preluare completă sunt probabil exagerate. Recent analiză din WhaleCalls a constatat că doar 12% până la 20% din modificările aduse codului sursă Bitcoin provin de la dezvoltatorii Blockstream. Deși este semnificativ, nu este exact o preluare. Acestea fiind spuse, Blockstream îi place să-și arunce greutatea și merită să fii cu ochii pe companie și pe Adam Back pentru mai multe dezvoltări.

Concluzie

Adam Back are o istorie lungă cu Bitcoin care datează până la protocoalele pe care le-a scris în anii ’90. El a fost o influență asupra Nakamoto și continuă să fie influent în comunitatea Bitcoin de astăzi ca lider al Blockstream. În timp ce o mare parte a criticilor adresate lui și Blockstream au fost nedrepte, este totuși rezonabil să spunem că compania sa joacă un rol important în dezvoltarea Bitcoin. Cu o astfel de putere vine o mare responsabilitate – și furie pe internet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map