Cine este Ross Ulbricht? | O călătorie în Dark Net și criptomonedă

Ross Ulbricht este un fost operator de rețea întunecată care se află în prezent în închisoare pe viață după ce a creat și administrat Drumul Mătăsii, o piață online unde au fost schimbate bunuri / servicii ilegale în valoare de peste un miliard de dolari.

Tranzacțiile de pe Silk Road au fost finalizate folosind Bitcoin din motive de anonimat. Din acest motiv, Ulbricht este creditată cu dezvoltarea uneia dintre primele și cele mai mari platforme care au folosit criptomoneda ca mijloc de schimb. Drumul Mătăsii a fost un proiect de pionierat care a profitat de proprietățile fundamentale descentralizate ale Bitcoin.

Drumul Matasii

Motivația lui Ulbricht pentru a crea Drumul Mătăsii

Drumul Mătăsii a fost un produs al dorinței lui Ulbricht de a face o pornire de succes, împreună cu opiniile sale politice libertare. Ross a dorit să construiască o piață cu adevărat liberă, care să nu fie la îndemâna entităților guvernamentale. În profilul său Linked-In, Ulbricht a scris „Creez o simulare economică pentru a oferi oamenilor o experiență directă despre ceea ce ar fi să trăiești într-o lume fără utilizarea sistemică a forței”, susținând că această descriere este pentru un joc de rol multiplayer online.

Înainte de scandalul Drumul Mătăsii, Ulbricht nu avea antecedente de activitate criminală. A absolvit facultatea cu o diplomă de licență în fizică de la UT și un master în știința materialelor / inginerie de la Penn State.

La câțiva ani după absolvire, Ulbricht s-a trezit neinspirat cu angajarea tradițională și a vrut să devină antreprenor. Este demn de remarcat faptul că Ross a avut un interes tot mai mare pentru teoriile economice libertare și în acei ani. După succesul limitat al afacerilor din proiectele sale existente, Ross a început să lucreze la super-magazinul său online în 2010 ca proiect secundar.

Până în 2011 Drumul Mătăsii era o platformă complet funcțională în care utilizatorii puteau cumpăra / vinde bunuri și servicii atât legale, cât și ilegale, dar în mare parte ilegale. Un utilizator care intră pe site-ul Silk Road s-ar putea aștepta să vadă imediat înregistrări pentru ilegali precum droguri sau bani falsificați.

Piața criptomonedelor Bitcoin din Silk Road

Captură de ecran a Silk Road prin Business Insider

Ross a fost chiar acuzat că a angajat ulterior un asasin de pe site pentru a elimina o amenințare reprezentată de anonimatul platformei. Deși această afirmație nu a făcut niciodată parte din acuzarea deplină a lui Ulbricht, transcrierea dintre Dread Pirates și ucigașul contractat poate fi o dovadă destul de convingătoare.

Drumul Mătăsii avea, de fapt, câteva reguli. Site-ul nu ar permite schimbul de nimic care avea ca scop „dăunarea sau fraudarea”. Aceasta însemna că activitatea infracțională, cum ar fi pornografia infantilă sau utilizarea cardurilor de credit furate, a fost interzisă. Angajarea unui asasin, dacă a avut loc, trebuie să fi fost un privilegiu administrativ.

Cum a funcționat Drumul Mătăsii?

Drumul Mătăsii a funcționat timp de 4 ani și a găzduit schimbul de bunuri / servicii ilegale în valoare de peste 1,2 miliarde de dolari înainte de a fi închis în 2015. Ulbricht a condus site-ul din San Francisco, California sub pseudonimul „Dread Pirate Roberts”.

Piratul Dread a reușit să se păstreze pe el și pe utilizatorii site-ului deghizați rulând site-ul pe browserul Tor; o rețea virtuală subterană. Browser-ul Tor păstrează adresele IP anonime prin respingerea traficului de internet între multe servere web din întreaga lume, ceea ce face foarte dificilă identificarea oricărei surse.

Tor Browser anonim

Mai mult, tranzacțiile pe Silk Road au fost menținute anonime cu Bitcoin. Algoritmii de hash și lipsa unei entități centrale au permis ca tranzacțiile să fie anonime și practic de neretras.

Imperiul cade

Ulbricht avea o înțelegere concretă a instrumentelor necesare pentru a găzdui o piață complet anonimă. Alunecarea care a dus la închisoarea sa a fost însă destul de anticlimactică. Ulbricht a postat despre nevoia sa de un profesionist IT pe un forum web folosind adresa sa de e-mail reală.

Ross Ulbricht e-mail Scandalul Drumul Mătăsii

FBI l-a arestat pe Ulbricht în octombrie 2013. La 29 mai 2015, Ulbricht a fost condamnat la închisoare pe viață fără condiționare, după ce a fost condamnat pentru trafic de droguri, piratarea computerelor și spălare de bani în 2014.

Procesul Drumului Mătăsii Ulbricht

Ross a încercat să facă apel în mai 2017, dar instanța a confirmat verdictul inițial.

Implicațiile Scandalului Drumul Mătăsii asupra criptomonedelor

Ross Ulbricht a creat una dintre cele mai vechi și mai mari platforme care a folosit criptomoneda ca mijloc de schimb. Drumul Mătăsii este adesea privit ca un eveniment definitoriu în istoria criptomonedelor pentru că este o implementare timpurie a politicii încorporate în cripto.

Scandalul Drumul Mătăsii a avut efecte atât pozitive, cât și negative asupra adoptării criptomonedelor. În plus, Drumul Mătăsii a prezentat securitatea și disponibilitatea ridicată a rețelei Bitcoin. Tranzacțiile care au loc pe site au fost procesate anonim 24/7 timp de 4 ani până când site-ul a fost închis. În mod negativ, însă, platforma a aruncat o umbră asupra criptomonedelor prin exploatarea potențialelor aspecte criminale ale anonimatului Bitcoin. Plata pentru articole ilegale a fost efectuată foarte eficient cu Bitcoin.

Un impact mai puțin discutat a fost Drumul Mătăsii, care a încărcat utilizatorii site-ului cu Bitcoins într-o perioadă în care criptomonedele abia se aflau pe radar. Prețul Bitcoin a fluctuat de la 100 la 600 USD în majoritatea timpului în care site-ul a fost activ. Doar câțiva ani mai târziu, însă, prețul a fost de 30 de ori. Este posibil ca unii răufăcători să fi încasat frumos.

Ulbricht Astăzi

Astăzi, Ross se află într-o închisoare federală de înaltă securitate pentru deținuții bărbați din Colorado: USP Florence High.

Acuzarea sa, totuși, a fost oarecum controversată. Unii cred că pedeapsa lui Ulbricht a fost excesivă pentru crimele de care a fost acuzat de fapt, toate fiind non-violente. Fără îndoială, judecătoarea Katherine Forrest a spus că îi va da lui Ross „The pedeapsa cea mai severă posibilă ” împiedicat de lege să emită pedeapsa cu moartea.

Închisoarea Ross Ulbricht

Argumentul unei condamnări dure a fost ridicat în timpul mai multor apeluri ale lui Ross, dar niciunul nu a avut succes. Unii oameni tocmai au simpatizat cu Ross pentru caracterul hotărât și non-violent pe care se știa că îl are. Sute de scrisori au fost înaintate instanței în numele său, în încercarea de a-l convinge pe judecător să diminueze pedeapsa lui Ross, dar verdictul a fost încă viață dublă fără condiționare + 40 de ani.

Familia lui a păstrat un pagină web pentru a obține sprijin pentru cazul lui Ross, cerând comunității să semneze o petiție în sprijinul procesului său de apel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map