Cine este Dan Larimer? O biografie rapidă despre arhitectul vizionar Blockchain

Dan Larimer este un pionier al criptomonedelor și al blockchain-ului considerat pe scară largă pentru rolul său integral în proiecte de criptomonedă blue-chip precum EOS, Steem și BitShares.

Larimer (github: Bytemaster) este bine versat în tot ceea ce privește blockchain-ul, criptomonedele și schimburile descentralizate și este un credincios ferm în libertatea și libertatea personală.

Dan Larimer

Următorul articol încearcă să facă istoria lungă și sinuosă a lui Larimer în justiția criptomonedelor dintr-o vedere de pasăre.

Informații rapide despre Dan Larimer și viață timpurie

Proiecte: EOS, Steem, Bitshares

Set de calificare: Programator, vizionar

Invenții: DPOS (algoritmul de probă delegată a mizei), DAC (companie autonomă descentralizată)

Valoarea netă: Forbes estimează între 600 și 700 de milioane de dolari în februarie 2018

Animalul favorit: Pisici (probabil)

Larimer se identifică ca filosof și visător și trage aceste definiții din abordarea sa asupra vieții, studiului și muncii. Larimer a fost atribuit cu o perspectivă libertariană, ceea ce are sens având în vedere perspectiva sa generală asupra vieții și a filosofiilor proiectului.

Larimer este originar din Colorado și și-a petrecut mulți ani de formare în Florida și Virginia (absolvind Virginia Tech în 2003).

Larimer s-a născut în esență într-un stil de viață tehnic și a învățat cum să programeze de la tatăl său în timpul școlii elementare.

Istoria profesională timpurie a lui Dan Larimer


Larimer a primit o licență în inginerie în informatică de la Virginia Tech în 2003 și a folosit-o în mod clar, deoarece este adesea creditat pentru că a fost un arhitect vizionar și inginer în spatele unora dintre cele mai de succes proiecte din industria criptomonedelor..

Cariera imediată post-universitară a lui Larimer a implicat înființarea și exercitarea rolurilor de inginerie software la mai multe companii și a petrecut cea mai mare parte a timpului la o companie de tehnologie auto din Blacksburg, Virginia, numită Torc Robotics (2007-2011). Al doilea loc de muncă cu cea mai lungă durată a fost fondatorul și CEO al Invictus Innovations (2013-2015), o companie cu un site web acum expirat, care s-a concentrat pe autorizarea lucrărilor tehnice și a dezvoltărilor interne (BitShares).

La aproximativ șase ani de la absolvire, atunci când Larimer s-a trezit încercând să construiască o monedă digitală și s-a împiedicat de Bitcoin în 2009. A început imediat să treacă cu tehnologia și a comunicat cu fondatorul anonim al Bitcoin, Satoshi Nakamoto, într-un forum Bitcoin..

Larimer este, de asemenea, ținta unei arderi pe forum Satoshi Nakamoto: „Dacă nu mă crezi sau nu-l primești, nu am timp să încerc să te conving, îmi pare rău.”larimer satoshi

BitShares: Pionier în algoritmul DPoS

În 2014, Larimer a construit BitShares, un registru și o rețea distribuită peer-to-peer care acționează și ca un schimb descentralizat. Acest proiect s-a născut în cele din urmă din nemulțumirea lui Larimer față de tendința schimburilor centralizate de a fi închise în voia hackerilor sau a autorităților. O componentă esențială a BitShares este bitUSD, o monedă stabilă (activ digital legat de dolarul SUA) originar din blockchain-ul BitShares.

Larimer este inventatorul algoritmului BitShares Delegated Proof of Stake, care a fost folosit în orice, de la Steem, EOS, List, Ark și multe altele..

BitShares servește ca orice, de la o rețea, bancă, registru, schimb, software, comunitate, monedă, companie și, potrivit lui Larimer, chiar și o țară.

În anii săi punând împreună BitShares, Larimer a dezvoltat Graphene, o implementare open-source în principal C ++ blockchain care servește ca bază pentru blockchain-urile BitShares și Steem.

În această perioadă au început Dan Larimer și tatăl său Stan, un veteran al industriei aerospațiale americane Cryptonomex Inc.., o agenție independentă de consultanță și dezvoltare blockchain. Cryptonomex Inc. își prezintă inginerii care au proiectat și construit „una dintre cele mai avansate arhitecturi blockchain de pe piață” – și pe bună dreptate.

BitShares și Steem sunt capabile să proceseze peste 100.000 de tranzacții pe secundă, cu un timp mediu de mai puțin de 1 secundă pe tranzacție.

Steem: Blockchain îndeplinește succesul comercial timpuriu al utilizatorilor

În 2016, Dan Larimer s-a reunit cu Ned Scott și a fondat Stee

Pagina principală Steemit

mit, Inc. și a servit drept CTO al proiectului până în martie 2017. El este arhitectul principal al blockchain-ului Steem și al criptomonedei Steem.

Steem alimentează întreaga rețea Steemit. Steemit, care este ceva asemănător cu un Reddit descentralizat, este în prezent rețeaua socială bazată pe blockchain, cu peste 50.000 de utilizatori pe lună.

EOS și Block.one

Dan Larimer a făcut trecerea pentru a deveni CTO al Block.one, compania-mamă și holdingul EOS. In conformitate cu site-ul web, Block.one „proiectează sisteme de piață liberă pentru a asigura viața, libertatea și proprietatea prin publicarea de software open source care este gratuit pentru toată lumea.”

Steemit

26 iunie 2017 a început o vânzare simbolică de un an pentru EOS, actualul proiect al lui Dan Larimer pentru animale de companie.

EOS își propune să răspundă numeroaselor preocupări pe care blockchain-urile le-au avut până acum, cum ar fi probleme de scalabilitate, costuri de tranzacție, lipsa de interoperabilitate și un nivel ridicat de dificultate pentru ca întreprinderile vechi și întreprinderile să intre în.

In conformitate cu Cartea albă EOS,

„Software-ul EOS.IO introduce o nouă arhitectură blockchain concepută pentru a permite scalarea verticală și orizontală a aplicațiilor descentralizate. Acest lucru se realizează prin crearea unei construcții asemănătoare unui sistem de operare pe care pot fi construite aplicații. Software-ul oferă conturi, autentificare, baze de date, comunicații asincrone și programarea aplicațiilor pe sute de nuclee CPU sau clustere. Tehnologia rezultată este o arhitectură blockchain care se extinde la milioane de tranzacții pe secundă, elimină taxele de utilizator și permite implementarea rapidă și ușoară a aplicațiilor descentralizate. ”

Un fragment interesant din istoria criptomonedelor este acest schimb din 2014 între Dan Larimer și fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, într-un videoclip care arata cumva că a fost filmat în 1996.

EOS-ul lui Larimer, numit „ucigașul Ethereum” în unele cercuri, este de așteptat să se ciocnească cu Ethereum pe mai multe fronturi în viitor.

Gânduri finale

Puțini antreprenori din criptomonedă și spațiul blockchain își pot urmări amprentele în tot atâtea proiecte precum Dan Larimer. EOS și Steemit (și într-o anumită măsură, încă Bitshares) sunt gata să fie unele dintre proiectele de top din spațiul criptomonedelor în 2018.

Există un motiv pentru care Larimer este considerat o legendă limită în cercurile de programare a criptomonedelor și blockchain. Palmaresul său dovedit de a crea companii funcționale și extrem de competitive este ceva care îl face o componentă letală a oricărui proiect.

Urmăriți-l pe Larimer Stare de nervozitate să țină pasul cu viața lui.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map