Charlie Shrem despre evoluția criptografiei, centralizării și stablecoinelor

Charlie Shrem a fondat BitInstant la începutul anului 2011, o platformă acum dispărută pentru schimbul de dolari în bitcoin. BitInstant a funcționat până în 2013 și a acumulat peste 700.000 de locații, atrăgând investiții din figuri proeminente de criptomonede precum Roger Ver (125.000 de dolari) și un grup de investitori condus de Winklevoss Capital Management (1.5 milioane de dolari). Înainte de închidere, BitInstant prelucra aproape 30% din toate tranzacțiile Bitcoin.

În decembrie 2014, Shrem a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru trimiterea indirectă de 1 milion de dolari în bitcoin platforma de pe piața neagră a internetului Silk Road. Shrem este considerat în mare măsură un pionier al Bitcoin pentru rolul său în aducerea Bitcoin în mainstream. Într-o eră plină de viață, cu „consultanți” necalificați în blockchain, Shrem este adevărata afacere și este considerat pe scară largă pentru perspectivele sale în spațiu.

Shrem este, de asemenea, Fondatorul Fundația Bitcoin și ofițerul vizionar șef la Crypto.IQ.

Am avut șansa de a ne conecta cu Shrem și de a intra în înțelepciunea sa în lumea criptomonedelor din 2018, mania stablecoin și provocarea dificilă a descentralizării adevărate.

Ne-ai putea da un trailer de două minute despre viața ta? Cum ai ajuns să fii implicat în Bitcoin?

M-am implicat în Bitcoin la începutul anului 2011. A fost exact locul potrivit la momentul potrivit citind despre bitcoin într-o cameră de chat IRC și așa m-am implicat. Nu exista o modalitate reală de a cumpăra sau vinde bitcoin înapoi în acele zile. Nu a existat aproape nici o cale până când am început o companie, BitInstant, și am devenit una dintre cele mai mari companii din spațiu. Una dintre primele care facilitează cumpărarea și vânzarea de bitcoin pentru oameni.

Cât de implicat ești în rețeaua Morpheus?

De fapt, sunt destul de implicat cu ei. Este unul dintre proiectele pe care am petrecut mult timp și resurse și am vorbit cu echipa. Am vorbit cu echipa cel puțin o dată la câteva zile. I-am vorbit ieri, ținându-i pe partea de sus a proiectului, ajutându-i, oferindu-le sfaturi, lucruri de genul acesta. Îmi place să proiectez foarte mult.

Care este poziția dvs. față de Ethereum Classic față de Ethereum? Întreaga dezbatere după hack-ul DAO?

Este foarte simplu. Ethereum are o cotă de piață mult mai mare, deci este un lanț mai puternic. Este mai imuabil decât atunci când sa întâmplat DAO. Ethereum se află încă în primele sale zile de naștere, când sa întâmplat DAO, așa că mulți mineri au reușit să-și elimine imuabilitatea și să întoarcă lanțul și de aici a venit Ethereum Classic. Sunt un mare fan al imuabilității și faptul că Ethereum nu mai este este un lucru, dar pe de altă parte, Ethereum este un lanț mai puternic și mai sigur decât Ethereum Classic, deoarece are o cotă de piață mult mai mare. Este un fel de a da și a lua.

Niciun cripto nu este complet descentralizat. O mulțime de criptori sunt pe calea descentralizării, Bitcoin fiind cel mai îndepărtat pe această cale. Unele cripte precum Ripples spun: „La dracu. Nici nu vrem să fim descentralizați ”fără să spunem de fapt asta. Este ca și cum ai obține iluminarea în budism. Nu o atingi niciodată. Pur și simplu sunteți întotdeauna pe calea către realizarea ei, călătoria.

Ați auzit de schimbul descentralizat care începe acum să blocheze adresele IP din New York?

IDAX și IDEX și Forkdelta, toate sunt furculițe ale EtherDelta în esență, cu aspect mai frumos. Înțeleg de ce și nu le învinovățesc. Este greu.


Este greu pentru că, atunci când vă comercializați ca fiind descentralizat, încercați să capturați această atracție a „nimănui nu ne poate închide”, dar atunci dacă sunteți capabil să vă aplecați după capriciul oricui, acesta se îndepărtează de acea propunere de bază fiind descentralizat. Ce criptomonede credeți că sunt cele mai îndepărtate la scară spre descentralizare sau care au cea mai bună proiecție pentru a ajunge acolo?

Bitcoin, evident. Există Litecoin, care a fost furca originală a Bitcoin. Monero este cu siguranță pe acea listă. În afară de asta, Cardano este cu siguranță pe acea listă pe care o am, îmi bat joc și am problemele mele cu EOS, dar sunt în primele lor zile și își dau seama ce este. Această dovadă delegată a modelului de stat, dacă are o distribuție bună de la început, este cu siguranță pe calea descentralizării. Stelar este cu siguranță pe această cale.

Ceilalți dintre ei fie se bazează pe Ethereum, fie fac aceste idei experimentale de nebunie de guvernanță diferite, care nu vor funcționa cu adevărat pe termen lung. Unele dintre ele nu sunt direct, cum ar fi OMG și NEO. Am o relație foarte fierbinte și rece cu DASH. Într-o zi, îmi place. Într-o zi, nu știu, așa că nu sunt sigur. Îmi place mult Steem. Trec doar prin lista și le numesc pe cele care îmi plac.

Multe dintre aceste proiecte, le este greu să obțină expunere din cele câteva mii de jetoane diferite care există acum.

Există un site web excelent care arată cât va costa preluarea unui lanț, iar majoritatea acestor lanțuri sunt foarte ieftine. Este crypto51.app.

crypto51

O captură de ecran de pe https://www.crypto51.app/ pe 26 octombrie 2018

Să facem un experiment de gândire. Cum crezi că ar reacționa lumea la un bitcoin de 1.000.000 $ și cum vor reacționa la un bitcoin de 100 $ dacă prețul ar atinge acea marcă, să zicem un an?

Un bitcoin de 100 $? Mulți oameni care spun că o vor cumpăra nu o vor cumpăra de fapt. Va fi o lume interesantă. Bitcoin și criptomoneda sunt încă un experiment. Oamenii uită că este un experiment. Un experiment este orice lucru pe care îl învățăm pe măsură ce mergem. Ceva care nu s-a făcut înainte, suntem primii care o facem.

Dacă te uiți la definiția „experimentului”: experimentul este o procedură științifică întreprinsă pentru a face o descoperire, pentru a testa ipoteza sau pentru a demonstra un fapt cunoscut. Asta este Bitcoin. Începem o procedură pentru a face o descoperire sau pentru a testa o ipoteză. Experimentele eșuează, ele dispar și trebuie să fim foarte atenți cu aceste lucruri. Cealaltă parte a experimentului continuă să aibă succes și se descurcă foarte bine, apoi veți vedea un bitcoin de un milion de dolari și toată lumea va fi cu adevărat fericită.

Un sentiment comun al maximaștilor Bitcoin este că, dacă Lightning Network și alte încercări de scalabilitate s-ar dovedi a fi eficiente, marea majoritate a cazurilor de utilizare a altcoin ar fi șterse. Este aceasta o posibilitate realistă?

Absolut nu pentru că asta implică faptul că criptomoneda este doar știință și tehnologie. Poate că este vorba de 50% din acesta, dar celelalte 50% din acesta sunt socioeconomice. Este comportamentul uman, modul în care acționăm și reacționăm la diverse lucruri din comunitatea criptografică. Așa funcționează. Există un motiv pentru care oamenii încă folosesc Litecoin. Există un motiv pentru care oamenii încă folosesc toate aceste alte lucruri, deoarece mulți oameni apelează la aceste alte criptos. Oamenilor le plac.

Simțim anumite conexiuni cu anumite cryptos, oameni, dezvoltatori. Există atât de multe fapte care intră în vigoare. Fulgerul este un monopol. Fulgerul intră și va lua cu siguranță o cotă de piață uriașă și multe alte evoluții în viitor. Așadar, abia aștept ca asta să ajungă cu adevărat acolo.

Ce părere aveți despre criptomonedele care sunt promovate ca fiind descentralizate atunci când sunt de fapt mai aproape de a fi complet centralizate, fie sub forma echipei fondatoare are majoritatea jetoanelor …

Aceasta este o mare problemă. O mulțime de cryptos devin din ce în ce mai centralizate. Tot acest lucru stablecoin este doar centralizarea înfășurată într-un cadou frumos. Trebuie să fii atent cu lucrurile astea. Stablecoins, singura monedă stabilă cu adevărat descentralizată este Bitcoin. și apoi te uiți ca Maker DAI. În afară de asta, Coinbase, Paxos, Circle, Gemini Dollar. Toate monedele lor stabile, totul este doar bani centralizați, îmbrăcați pe un blockchain Ethereum.

Recent ați postat un videoclip pe Twitter despre monede stabile în care ați vorbit despre modul în care fiecare criptomonedă este undeva pe o scară între complet descentralizată și centralizată. Ați putea să detaliați puțin mai departe aspectul stablecoin pe care tocmai l-ați trecut?

Fiecare monedă stabilă, cu excepția Maker DAI pe care o cunosc, se bazează pe sistemul legal pentru a menține cripta token. Acest lucru introduce un intermediar nesigur în blockchain. Te bazezi pe sistemul juridic, te bazezi pe acea contrapartidă. Sunt un bun exemplu. Nu pot trece conformitatea la Coinbase, Circle sau Gemeni, de altfel. Tether nu înseamnă nimic pentru mine. Cerc, poți să-mi dai toți acești dolari ai cercului, nu înseamnă rahat. Nu o pot folosi. Nu-l pot răscumpăra, nu-l pot cheltui, nu pot face nimic. Nu este fungibil, deoarece nu pot trece conformitatea.

Acesta este un punct foarte bun și este dificil. Cum vedeți evoluția peisajului stablecoin? Cred că Tether ar deține majoritatea cotei de piață, cel puțin în mintea oamenilor care tranzacționează. Cum credeți că va arăta viitorul atunci când există 10-15 stablecoinele considerate aproximativ egale?

Ei iau cu siguranță cote de piață de la Tether. Vom vedea cum funcționează. Cred că oamenii lucrează acum la stablecoinele mai descentralizate, care sunt mai bune, care sunt corelate cu alte active. Acestea sunt susținute de active garantate pe care nu se bazează ca un intermediar.

Ce se întâmplă dacă există o monedă stabilă descentralizată care să rămână fidelă valorii sale pe baza oricărui activ care este întotdeauna relativ stabil, ar face un caz de utilizare mai bun pentru banii digitali atunci, să spunem, Bitcoin?

Nu. Ce ați putea face este să creați o monedă stabilă, susținută de o anumită cantitate de bitcoin. Va fi foarte tare. Asta este Maker DAI. DAI este în valoare de 1 USD, deoarece fiecare DAI are propriul său contract inteligent, iar în acel contract inteligent este suficient Ether pentru a valora 150% din orice activ este. Dacă aveți DAI în valoare de 100 USD, veți găsi Ether în valoare de 150 USD.

Cum se compară această piață bear cu piețele bear din trecut? Mai exact, cea care începe în 2014. Care sunt unele diferențe atunci între 2014 și 2018?

În 2014 sau 2015, întrebarea era dacă va supraviețui Bitcoin? Nu cred că asta mai este o întrebare. Pe atunci, era o teamă că nu va supraviețui toată treaba asta. În caz contrar, este cam la fel.

Cum credeți că criptomoneda va deveni mai populară? Care sunt unele obstacole pe care întreaga industrie trebuie să le depășească înainte ca toată lumea să folosească bitcoin pentru tranzacții sau este chiar o realitate pe care o putem aștepta cu nerăbdare?

Aceste lucruri vor progresa, vor deveni mai bune și vor învăța. Este un experiment care învață de la sine în timp.

Ce proiecte v-au încântat cel mai mult acum?

Sunt încântat de World Crypto Con cel mai mult acum. Sunt încântat de conferința de la Vegas săptămâna viitoare.

Apropo de asta, veți susține o prezentare principală la World Crypto Con săptămâna viitoare. Ne-ai putea da o scurtă privire la ceea ce vei vorbi?

Nu știu încă. Îl cam înaripez. Voi urca pe scenă și voi începe să vorbesc și să văd ce iese din gură. De asemenea, sunt încântat de turneul de poker.

Sună bine, ne vedem acolo Charlie! Pentru a vă conecta cu Charlie, urmați-l Stare de nervozitate.

World Crypto COn

Pentru a-l vedea pe Charlie Shrem și alți lideri din industrie, cum ar fi Charlie Lee și Brock Pierce, precum și o grămadă de alte evenimente distractive, cum ar fi un turneu de poker de celebritate cripto și un spectacol cu ​​Steve Aoki, vin la World Crypto Con de pe Las Vegas pe 31 octombrie 2 noiembrie. Folosiți codul COINCENTRAL pentru 50% reducere la bilete Aici.

* Notă editorului: articolul de mai sus este un articol sponsorizat. CoinCentral sponsorizează World Crypto Con 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map