Cererea în creștere pentru obligațiunile Blockchain

În acest articol, ne uităm la inițiativa blockchain a Băncii Mondiale și la popularitatea în creștere a obligațiunilor blockchain. Chiar dacă acesta este un concept relativ nou, băncile și guvernele de toate dimensiunile încep să emită obligațiuni și minibonduri bazate pe blockchain. Să examinăm aceste cazuri de utilizare și să încercăm să înțelegem modul în care aceste schimbări ar putea avea impact asupra viitorului strângerii de fonduri guvernamentale.

De ce obligațiunile Blockchain?

Primele obligațiuni de stat generale au fost emis în Olanda în 1517. De atunci, această formă de strângere de fonduri a jucat un rol integral în strângerea de fonduri din sectorul public din întreaga lume. Obligațiunile de stat tradiționale au servit ca o legătură între guverne și cetățeni. Obligațiunile din trecut au fost de obicei denumite în moneda fiduciară a unei țări date. Totuși, acest lucru a început deja să se schimbe odată cu apariția obligațiunilor blockchain.

Există o serie de motive pentru care guvernele de la toate nivelurile ar putea dori să utilizeze obligațiunile blockchain față de obligațiunile tradiționale. De exemplu, utilizarea blockchain-urilor poate elimina necesitatea firmelor terțe și a instituțiilor financiare. Cu alte cuvinte, tehnologia blockchain are potențialul de a conecta direct emitenții (guvernele) și destinatarii (cetățenii). Acum, să examinăm câteva studii de caz relevante.

Obligațiuni Blockchain ale Băncii Mondiale

În august 2018, Banca Mondială a anunțat planurile sale de a lansa prima obligațiune blockchain din lume. Cu toate acestea, criptomoneda nu va fi utilizată ca formă de plată. Acest lucru se datorează probabil faptului că nu există încă o monedă digitală adoptată pe scară largă, emisă de guvern.

Din păcate, majoritatea acestor opțiuni sunt considerate scheme Ponzi. Prin urmare, va fi utilizată moneda fiduciară. La 10 august 2018, Banca Mondială a desemnat Commonwealth Bank of Australia (CBA) ca unic aranjator pentru o obligațiune pe doi ani. Organizația își propune să strângă 50 de milioane de dolari AUD (echivalentul a 36 de milioane de dolari).

Paul Snaith, managerul piețelor de capital pentru operațiunile de trezorerie ale Băncii Mondiale, a declarat că instituție este parteneriat cu Microsoft pentru a satisface cerințele tehnice necesare pentru a-și crea software-ul și platforma. Deși obligațiunile blockchain ale Băncii Mondiale oferă un pas promițător promițător pentru investitori, este important de reținut că oricine achiziționează o obligațiune va urma în continuare calea tradițională.

De exemplu, fiecare cumpărător trebuie să treacă printr-un proces oficial de înregistrare. În plus, toate numerarul va fi transmis separat de blockchain prin canale de obligațiuni normale.

Logo-ul Grupului Băncii Mondiale

Banca Mondială Blockchain: Banca Mondială intenționează să devină primul emitent de obligațiuni blockchain.

BNP Paribas Minibonds

Efortul blockchain al Băncii Mondiale de a deveni primul emitent global de obligațiuni blockchain este destul de o realizare, dar nu este singura instituție financiară mare care lucrează la o astfel de inițiativă. BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franța și a 8-a cea mai mare bancă din lume, are, de asemenea, un program similar În lucrări. În 2016, această bancă a început să construiască și să testeze o platformă blockchain pentru a permite companiilor private să emită minibonduri.

BNP Paribas Securities Services, brațul de custodie al băncii, dezvoltă activ o soluție care poate menține evidența tuturor emisiilor de minibonduri, precum și a modificărilor de proprietate. Banca a colaborat, de asemenea, cu trei companii franceze pentru a-și continua obiectivul final de implementare în lumea reală. Acestea au inclus două companii de energie regenerabilă, precum și o platformă de investiții numită SmartAngels, care a lucrat la crearea primei platforme pilot.


Potrivit unui articol din februarie 2018, Johann Palychata, șeful blockchain la departamentul de transformare digitală al BNP Paribas Securities Services, a spus că sunt necesare mai multe îmbunătățiri să integreze blockchain-ul cu practicile de piață existente și cu părțile interesate. Palychata a menționat, de asemenea, necesitatea modificărilor de reglementare pentru a face reală adoptarea pe scară largă.

Nu au existat multe actualizări cu privire la posibilitatea implementării de către BNP Paribas în lumea reală a minibondurilor blockchain. Cu toate acestea, BNP Paribas aduce, de asemenea, inovația blockchain în alte domenii ale finanțelor, cum ar fi gestionarea activelor. În ianuarie 2018, BNP Paribas Asset Management a fost anunțat că a folosit tehnologia blockchain a BNP Paribas Securities Services pentru a desfășura procesul de succes al distribuției de fonduri bazate pe blockchain în Luxemburg.

Sigla BNP Paribas

BNP Paribas testează o platformă pentru minibonduri blockchain.

Berkeley, California: Primul municipiu de obligațiuni Blockchain?

Când vine vorba de emiterea de obligațiuni, majoritatea oamenilor probabil se gândesc mai întâi la instituții internaționale precum Banca Mondială sau la bănci mari precum BNP Paribas. Dar guvernele locale au și autoritatea și capacitatea de a emite obligațiuni. Acum, guvernele locale și de stat din întreaga lume încep să implementeze o varietate de soluții blockchain.

În mai 2018, consiliul orașului Berkeley, California, a votat să avanseze într-un proiect care ar face din aceasta prima municipalitate care oferă obligațiuni blockchain. Ceea ce face această inițiativă interesantă este faptul că ar reduce pragul investițional pentru toți investitorii. De obicei, investiția minimă pentru obligațiunile municipale este de 5.000 USD. În schimb, programul Berkeley le-ar permite oamenilor să cumpere obligațiuni pentru sume mult mai mici (adică 10 USD sau 25 USD) pentru a sprijini proiectele comunității.

Acest concept este similar cu modul în care proiectele de criptomonede au redus sau chiar eliminat suma minimă de fonduri necesare pentru a participa la ICO-uri. În plus, orașul intenționează să emită obligațiuni în dolari. Există, de asemenea, posibilitatea ca orașul să își creeze propriul simbol, oferind cetățenilor două opțiuni valutare.

Viceprimar al lui Berkeley I-a spus Ben Bartlett lui Bloomberg faptul că eludarea Wall Street este unul dintre factorii motivanți ai orașului. Dacă această inițiativă va avea succes, ar putea stabili un model în care guvernele să nu mai depindă de serviciile oferite de piețele tradiționale de capital de datorie. Pentru orașul Berkely, unele inițiative posibile includ un ICO susținut cu o obligațiune comună pentru locuințe la prețuri accesibile. Orașul a făcut-o deja parteneriat cu un startup tehnologic numit Neighborly pentru a face această viziune o realitate.

Fotografia unei clădiri din campusul UC Berkeley

Situat în zona golfului San Francisco, Berkeley este un oraș universitar cunoscut pentru inovația sa tehnică.

Tendințe și Takeaways

Obligațiunile blockchain și minibondurile pot schimba viitorul finanțării obligațiunilor. Guvernele și băncile nu s-au grăbit să utilizeze criptomonedele pentru emiterea de obligațiuni sau plăți, dar aceasta ar putea fi o posibilitate în viitor.

Este încă de stabilit dacă guvernele și instituțiile financiare sunt ferm în tabăra „blockchain dar nu bitcoin”. Indiferent dacă se utilizează fiat sau crypto, obligațiunile blockchain creează un alt caz de utilizare potențial pentru tehnologiile descentralizate. Cel mai important, ele reprezintă un mare pas înainte pentru adoptarea tehnologiei blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map