CEO-ul ShapeShift, Erik Voorhees, spune că nu poți schimba lumea într-o curbă lină și previzibilă

erik voorhees

Cofondator și CEO ShapeShift, Erik Voorhees

Cofondatorul și CEO-ul ShapeShift, Erik Voorhees, are o reputație destul de mare în lumea criptografică. Fiind unul dintre jucătorii originali din spațiu, el este avizat, deschis și nu este fan al SEC.

Un antreprenor în serie și perturbator care nu-și minte cuvintele, am vorbit cu Voorhees despre zilele trecute, zilele viitoare și de ce această piață urs este o simplă clipă la orizontul unui sistem financiar global descentralizat.

Fiind unul dintre primii oameni care au fost implicați în Bitcoin, am întrebat dacă ar putea arunca puțină lumină asupra acelor vremuri exploratorii și cum arăta scena în zilele dinaintea „când Lambo” și „blockchain vor rezolva [introduceți problema dvs. aici] . ”

„În primele zile”, spune el, „Bitcoin era 100% din ceea ce ne păsa cu toții. Nu a existat nicio mișcare blockchain. Nu au existat alte active, cu excepția probabil Namecoin.

Scopul principal la care toată lumea avea grijă era schimbarea monedei în sine, iar accentul a fost pus pe adoptarea comercianților.

Mai mult, comunitatea a fost mult mai monocultivă. Era vorba de bărbați aproape în întregime vorbitori de limba engleză, tehnici, între 20 și 35 de ani. Astăzi, ecosistemul este mult mai larg și mai divers, în ceea ce privește activele, scopul și demografia. Acesta este un semn extraordinar că ecosistemul crește. ”

Există speranță în ciuda pieței urșilor

A auzi despre creștere este încurajator atunci când te afli în mijlocul a ceea ce se simte ca un masacru criptografic și lucrurile continuă să sară de la rău la rău. Inca jucătorii experimentați precum Voorhees nu se sperie de aceste piețe urs– au mai trecut prin ei – și mult mai rău decât cel actual. Când declar că suntem în strânsoare cu unul foarte lung, el zâmbește și mă corectează:

„Nouă luni nu sunt o piață de urs lungă. După balonul din 2013, au fost trei ani înainte să atingem noi maxime! Aceste piețe se mișcă în cicluri de hype și, atâta timp cât oamenii acordă atenție tehnologiei și utilității, mai degrabă decât prețului, pot trece prin piețele bear, fie ele lungi sau scurte. ”


El adaugă: „Vor fi mult mai multe piețe urs și bull, pe măsură ce cripto-ul atrage sistemul financiar mondial și îl reformează. Nu se poate schimba lumea printr-o curbă netedă și previzibilă.”

Erik Voorhees are un CV pentru a-ți întoarce capul

Voi ignora de ce și cum se aventurează Voorhees în cripto. Această întrebare tinde să provoace o privire sticloasă pe ochii oamenilor, în timp ce aceștia blochează în mod robotizat un răspuns pe care se plictisesc să-l audă. În schimb, mă întreb ce a văzut în cripto care l-a motivat să înceapă nu una, sau chiar două, ci mai multe companii de cripto. Și ce erau ei?

„Primul proiect pe care l-am început a fost un instrument de browser web VoIP, care a permis oamenilor să apeleze pe oricine din lume cu Bitcoin. A fost însă întrerupt cu mult înainte de lansare, deoarece economia nu era convingătoare. Am construit apoi FeedZeBirds, care era un instrument de publicitate pe Twitter, și m-am alăturat BitInstant ca al treilea membru al echipei (responsabil de marketing / dezvoltarea mărcii).

În timp ce eram la BitInstant, am început SatoshiDICE [contezi?] Ca un proiect secundar și a devenit cel mai mare joc de cazinou Bitcoin din lume, responsabil pentru mai mult de jumătate din toate tranzacțiile Bitcoin până în 2013 …

SatoshiDice

Imagine: SatoshiDice

Din cauza unui dezacord la BitInstant cu frații Winklevoss (investitorii noștri), am părăsit compania și m-am mutat în Panama pentru a co-fonda Coinapult (un portofel web și un serviciu Bitcoin-to-email) cu Ira Miller.

Un an mai târziu, am decis să părăsesc Coinapult și am început ShapeShift, care a reprezentat 95% din timpul și munca mea de la începutul anului 2014., Am fost motivat pur și simplu văzând oportunități de afaceri peste tot în cripto.”

Nu spui! Este vorba de șase companii criptografice pe care Erik Voorhees le-a început fie a funcționat. Este un fel de înregistrare? De ce atât de mulți?

„Cred că orice proiecte criptografice de succes ajută cripto-ul să crească spre o adoptare mai largă, reziliență și impact și obiectivul meu final este într-adevăr să ajut tranziția mondială de la un sistem financiar bazat pe fiat la un sistem financiar bazat pe criptare; una care este deschisă și fără margini.

Un sistem financiar fără frontiere

De ce este atât de important pentru CEO-ul ShapeShift să descentralizeze banii și să se asigure că este în afara guvernului sau a controlului oricărei autorități centrale? De ce este atât de scufundat în subiect și ce este atât de greșit în sistemul actual așa cum este? Răspunsul său explică multe.

„Banii sunt un protocol, ca și limbajul. Banii sunt modul în care oamenii interacționează între ei în scopul schimbului, în timp ce limbajul este modul în care oamenii interacționează între ei în scopul comunicării. Ambele sunt extrem de importante, mult prea importante pentru a fi în mâinile oricărui partid central.

Guvernele nu ar trebui să aibă capacitatea sau dreptul de a cenzura și controla limbajul și nici să declare ce limbă este sau cum o folosesc oamenii. În mod similar, nu ar trebui să aibă capacitatea sau dreptul de a cenzura și controla banii și nici să declare ce sunt banii sau cum îi folosesc oamenii.

Acesta este un argument filosofic sau moral. Există, de asemenea, una economică: piețele funcționează mai bine atunci când sunt lăsate în pace (în mare parte datorită complexității informaționale), iar banii sunt bunul cel mai important pe o piață, deci cel mai distructiv din punct de vedere economic atunci când este pus în mâinile unui monopol coercitiv. ”

Trebuie să recunoașteți, el face un argument incredibil de convingător. Mulți dintre noi am avut destul de ușor în ceea ce privește banii. Și prin asta, nu vreau să spun că ne încadrează în ture sau nu muncim din greu pentru ceea ce câștigăm. Dar majoritatea dintre noi nu ne-au văzut economiile de viață eliminate de hiperinflație sau portofoliul de acțiuni sau pensiile distruse de manipularea pieței.

Nu încă cel puțin și speranța încă strălucește ca un far între cripto-puriști că putem opri aceste evenimente.

Dar regulamentul?

Ar trebui să vorbim despre subiectul său preferat? Mă întreb. Nu vreau să dezgrop ședințele sale neplăcute de luptă cu SEC și, cu toate acestea, este unul dintre cei mai vocali adversari ai lor, cu rațiune. Voorhees a fost amendat 50 de milioane de dolari pentru vânzarea neautorizată de valori mobiliare SatoshiDICE și este recent au reapărut pe radarul lor într-o sondă deschisă peste Salt Lending.

Deci, știm că nu este în favoarea reglementării din multe motive. Dar, după nenumăratele hacks și escrocherii, mai crede el că criptomonedele nu ar trebui să fie reglementate deloc sau că există reguli corecte??

“Nu avem nevoie de reglementări pentru a preveni hacks și escrocherii, aceste lucruri sunt deja ilegale (hacking-ul este furt, escrocheriile sunt fraude … ambele sunt ilegale în fiecare țară de pe Pământ. Nu este necesară SEC).”

Deci, SUA (în opinia lui Voorhees) anulează inovația, se lovesc de libertatea personală și încearcă destul de mult să danseze tango în saboți. Unde ar trebui atunci să meargă companiile blockchain? Este Elveția în continuare cel mai bun loc pentru a lansa o pornire criptografică?

„Nu, nu pare să fie. Clima de reglementare din Elveția nu este la fel de bună pe cât unii (inclusiv eu) credeam că este. Singapore și Malta sunt, fără îndoială, jurisdicțiile de top ”.

Având în vedere că ShapeShift este cu sediul în Elveția, iar Erik Voorhees este probabil un schior decorat până acum, este clar că primirea călduroasă a Elveției către cripto începe să ghețească puțin. Țara se află încă într-o poziție claxonată cu băncile peste cripto și nu reușește să ofere claritatea pe care o căutau atât de mulți speranți.

Vorbind despre Malta, atunci, mă întreb care sunt părerile sale cu privire la regulamentul recent al țării. Răspunsul său este scurt și la obiect.

Sunt progresivi și toleranți și vor avea rezultate în următoarele două-două decenii.”

Acesta este un spațiu plin de linii neclare. Nu este surprinzător pentru mine că Voorhees este impresionat de efortul maltez. Însă, având în vedere că ShapeShift este un adversar ferm al KYC (ceva cerut de reglementarea malteză), stânca din Marea Mediterană ar face cu adevărat o casă mai bună?

Și, pe această notă, este îngrijorat că, neefectuând KYC, compania sa permite activități infracționale? Aparent nu. Și, se pare, mi-a fost dor și de nota în care ShapeShift a încorporat practica împotriva căreia erau atât de împotrivă.

„Ca societate, tolerăm cumva oamenii să comunice / să-și comunice prin e-mail / fără a raporta guvernului nici conținutul, nici expeditorul / destinatarul. Când scrieți un e-mail, nu este nevoie să utilizați KYC. Totuși, ai putea fi un terorist care planifică un masac oribil. „Permite această activitate criminală?”

Poate că … este o întrebare cât de tiranică dorim să fie autoritățile, pentru a preveni o mică minoritate de activități proaste. Indiferent, ShapeShift a adăugat recent KYC, nu pentru că am vrut, ci pentru că am ajuns la concluzia că era prea riscant din punct de vedere juridic să nu facem acest lucru. ”

Să vorbim despre noi proiecte și planuri

Erik s-a alăturat recent consiliului consultativ al Protocolul PIEȚEI echipă. Știm cu toții că a fi consilier este adesea puțin mai mult decât o susținere costisitoare pentru urmărirea minimă dincolo de o fotografie de pe un site web. Totuși, simt că nu așa rulează Voorhees. Dacă numele său este asociat cu un proiect, este pentru că el crede în el. Deci, ce se află în spatele acestei ultime mișcări?

„Le-am cunoscut echipa”, spune el, „și pot să le spun că știu despre ce vorbesc. Acestea provin dintr-un context de piețe financiare și folosesc tehnologia criptografică pentru a aplica metode financiare tradiționale noilor instrumente și cred vor face o tehnologie atât magică, cât și puternică. Am avut un sentiment foarte bun despre ei ca oameni și antreprenori, așa că am fost foarte onorat să mă alătur ca consilier și am investit și personal. ”

MarketProtocol

MarketProtocol

Ce va face cu ei?

„Îi sfătuiesc … în primul rând pe industria criptografică și pe partea UX a lucrurilor, deoarece au o înțelegere mult mai bună a produselor financiare / derivate decât mine”, recunoaște el.

Voorhees a vorbit de mai multe ori despre apropierea criptomonedelor de adoptarea în masă, dar trebuie să întreb dacă aplicațiile precum tranzacționarea instrumentelor derivate sunt într-adevăr construite pentru mainstream? Cum explicați profanilor platformele de tranzacționare a instrumentelor derivate descentralizate?

„Tranzacționarea instrumentelor derivate nu este, în general, destinată mainstream-ului, dar o parte din acestea reprezintă barierele uriașe la intrare care au fost ridicate în lumea financiară tradițională. Crypto dizolvă unele dintre aceste bariere și, deși nu toată lumea din lume trebuie să înțeleagă instrumentele financiare derivate, unele dintre ele își vor găsi probabil drumul spre utilizarea obișnuită, probabil fără ca utilizatorii să știe (așa cum utilizatorii web utilizează criptografia în fiecare zi și nu nu-mi dau seama). ”

Merele putrede în butoi trebuie să meargă

El a acuzat, de asemenea, înființarea de amicism într-un interviu cu Bloomberg.

Dar începe asta să se întâmple în spațiul criptomonedelor? Este vreodată îngrijorat că va merge pe același drum ca moneda fiduciară? Este inevitabil?

„Cronismul apare atunci când oamenii folosesc puterea politică pentru câștiguri economice. Nu vom schimba niciodată instinctul uman pentru a căuta acest lucru, dar ceea ce putem schimba este să reducem sfera puterii politice (adică să reducem rolul guvernului în viața noastră). Prin reducerea rolului guvernului, tendința naturală spre amicism este mai cuprinsă și are un efect mai mic și consecințe mai puțin dăunătoare. ”

Există un versiune noua de ShapeShift în curând, care vă poate plăcea sau nu, în funcție de voința dvs. de a rămâne anonim. În caz contrar, dacă doriți să-l prindeți pe om în persoană, sună de parcă nu îl veți găsi în baza sa elvețiană mult mai mult timp.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map