CEO-ul Deep Brain Chain discută rolul Blockchain în viitorul inteligenței artificiale

A Sit Down cu He Yong de la DBC

DeepBrain Chain a intrat în lumea blockchain cu un ICO de succes la sfârșitul anului 2017 și a prezentat un proiect extrem de interesant pentru cei interesați de progresele blockchain-ului și ale inteligenței artificiale. Echipa este formată din experți în inteligență artificială, dornici să exploreze aplicația practică a blockchain-ului pentru a inova într-o industrie limitată de resursele sale de calcul din ce în ce mai scumpe..

Lanțul DeepBrain reunește resurse informatice de la oameni din întreaga lume pentru a furniza putere de calcul companiilor de inteligență artificială. Acest lucru ajută companiile AI să reducă semnificativ costurile resurselor de calcul, permițându-le să devină mai eficiente în realizarea de prototipuri și practică.

Când l-am întâlnit pe He Yong, CEO-ul DeepBrain Chain, am vrut să analizăm mai profund aspectele platformei și obiectivele acesteia pentru viitor. He Yong a întâmpinat întrebările noastre cu un zâmbet persistent și un comportament jovial, iar interpretul nostru, Joya, a navigat între întrebările noastre și răspunsurile CEO-ului cu o elocvență impresionantă. Sperăm că veți găsi discuția la fel de informativă ca și noi.

Următorul interviu cu He Yong a fost realizat la Blockchain Connect 2018 de Alex Moskov și Colin Harper.

CoinCentral și DBC

Colin Harper (stânga), He Yong (centru), Alex Moskov (dreapta)

Interviul

CoinCentral: Deci, prima mea întrebare este, de ce inteligența artificială pe blockchain?

He Yong: Aceasta este o întrebare foarte bună – există un motiv în spatele ei. Suntem în domeniul AI de 4-5 ani, dar de fiecare dată când avem o întâlnire, CTO-ul nostru va ridica o întrebare. El îmi va spune că nu avem suficiente mașini – trebuie să cumpărăm mai multe mașini și putere de calcul. De asemenea, trebuie să cumpărăm mai multe date, așa că toată lumea este puțin tulburată, deoarece este de cumpărat echipamente și date foarte scumpe. Deci ne întrebam, problemele cu care ne confruntam, au avut alte companii de AI care au aceeași problemă? S-a întâmplat în acel moment că și eu cercetam și studiam tehnicile din spatele Bitcoin. Așa că mi-a trecut prin cap, probabil, tehnologia blockchain ar putea ajuta AI să-și rezolve unele dintre problemele sale. Așa a apărut DBC.

Sclipitor. Deci, ceea ce adun din aceasta este că ați menționat multe despre momentul în care o platformă AI vrea să se extindă, trebuie să achiziționeze mai multe date, mai multă infrastructură. Deci, puterea de calcul distribuită prin blockchain ar permite DBC să dobândească date mai ușor?

Ar trebui să spuneți acest lucru: DBC va permite companiilor AI să achiziționeze date mai ușor. Pentru că o mulțime de date sunt date private. Au o securitate puternică, cum ar fi sănătatea și finanțele. Pentru companiile de IA, este aproape imposibil să obțineți aceste date. Motivul fiind că aceste date sunt ușor de copiat. După copierea datelor, sunt ușor de scurs. Una dintre caracteristicile de bază ale DBC este încercarea de a rezolva această problemă a scurgerilor de date, iar acest lucru va ajuta companiile AI să dispună de a partaja date, reducând astfel costul pe care îl cheltuiți pentru date, pentru a crește fluxul de date în societate. Aceasta se va extinde și va arăta cu adevărat valoarea datelor.

Așadar, accentul pare că încercați să faceți datele mai ușor de obținut, fără a sacrifica costurile și securitatea.

Da, aceasta este una dintre problemele pe care încercăm să le rezolvăm – sunteți foarte corect în acest sens. Pentru a reduce costul datelor și pentru a crește, de asemenea, fluxul de date pentru a ajuta mai multe companii să achiziționeze date, acest lucru se bazează și pe protejarea datelor.

Un lucru pe care l-am văzut în spațiu cu proiecte foarte grele din punct de vedere tehnologic, lucrează la idei foarte inovatoare. Dar un lucru pe care îl observăm din multe dintre aceste proiecte este că au o hartă de afaceri foarte vagă a viitorului.

Ideea DBC este foarte clară. Clienții-țintă și foaia de parcurs sunt, de asemenea, foarte clare. Clienții noștri de top sunt toți companii de AI. În al doilea rând, foaia noastră de parcurs este, de asemenea, foarte clară, în funcție de caracteristicile de bază ale produsului nostru. În primul rând, caracteristica noastră este de a reduce costul de calcul pentru companiile de IA. Aceasta este prima noastră caracteristică de bază și o vom testa în T3 anul acesta. În continuare, companiile AI pot cumpăra date de pe platformă, iar furnizorii de date vor furniza aceste date. În viitor, vrem să ajutăm companiile AI cu finanțare, vrem să încercăm să le ajutăm să finanțeze pe platforma noastră.

Așadar, cum arată ziua din viața CEO-ului DBC?

„Nu există prea multe programe regulate într-o zi. Deoarece compania noastră are sediul în Shanghai, în China, dar și în Silicon Valley și, de asemenea, în Coreea. Deci timpul meu de lucru nu este foarte regulat. De îndată ce mă trezesc, încep să lucrez la telefonul meu și trebuie să merg în mai multe țări.

Deci, în acest sens, ceea ce vă place să faceți, nu este acesta?

În trecut mi-a plăcut să mă uit la filme – în trecut. Dar eu nu merg la cinema. Este doar pe laptopul meu. Au trecut aproape șase luni de când nu am vizionat filme în mod regulat.

Deci, acum, pentru a reveni în proiect. Cum vedeți la ce lucrați, facilitând prelucrarea datelor, evoluând spre alte industrii? La fel ca VR și AR, de exemplu.

el yong

Există o caracteristică esențială în industrii pe care încercăm să o ajutăm. Datele pe care încearcă să le dobândească au o securitate foarte mare, motivul care stă la baza acestui nivel de securitate a datelor este reglementările guvernamentale – de aceea datele nu pot fi partajate. Îi putem ajuta în acest sens, nepăstrând datele pe o insulă singuratică și schimbându-le în schimb companiilor. Printre aceste industrii, ele au de fapt o mulțime de date, de exemplu Internetul obiectelor. Ei au o mulțime de date, dar, deși au o mulțime de date, ei își folosesc propriile date doar în formare. Le este prea frică să le împartă pentru ca altcineva să le folosească. Pentru că dacă fac acest lucru, vor exista câteva probleme. În primul rând, aceste date ar putea fi transmise concurenților lor. În al doilea rând, intimitatea utilizatorilor lor ar putea fi scursă. Pentru o companie IoT, aceasta este o problemă foarte gravă. Așadar, companiile nu pot partaja date cu ușurință și acest lucru dă impresia că există puține date acolo, dar în realitate, există multe.

Deci, ceea ce obțin din acest lucru, unul dintre beneficiile DBC este accesibilitatea.

da

Și începem să vedem AI, ML începând să apară într-adevăr ca o potențială tehnologie care ar putea revoluționa orice industrie dată în viitor. Credeți că DBC are șansa de a reduce erorile umane în acest spațiu.

Ai putea spune asta. Industria AI vrea să crească eficiența, care este productivitatea crescută. Deci, o mulțime de lucruri care au fost cândva prin muncă vor fi făcute acum de mașini, așa că credem că AI va schimba lumea. Și vrem să ajutăm companiile AI să schimbe lumea mai ușor și mai rapid, cu costuri mici.

Credeți că un program blockchain precum DBC va fi în esență pentru a ajuta AI să își atingă potențialul?

Aceasta ar trebui să fie o bază pentru industria AI, tehnologia de bază. Va ajuta la creșterea industriei AI, pentru a le ajuta să servească mai bine oamenii. Deci da. De asemenea, cred că, în acest moment, nu difuzăm serviciul nostru mult către lumea exterioară. Dar asta pentru că poate că nevoia ei nu este tocmai foarte urgentă. Unii oameni susțin că AI amenință umanitatea. Credem că blockchain-ul poate opri acest lucru, deoarece AI nu este de fapt atât de inteligent în acest moment, deci amenințarea este relativ scăzută. Dar într-un deceniu, două decenii, IA va fi cu adevărat puternică, mult mai puternică decât este acum. Când AI rulează pe blockchain, pe contracte inteligente, putem să ne abținem de AI. De exemplu, putem scrie un algoritm blockchain pentru a restrânge puterea de calcul a AI și a-l împiedica să acționeze pe cont propriu.

Deci, în esență, ar fi un fel de verificări și solduri?

Da, dacă AI rulează pe blockchain putem controla calculele AI, dar în afara blockchain-ului, va fi greu de controlat. Aceasta este una dintre funcțiile noastre potențiale, dar nu am transmis niciodată astfel. Pentru că nu credem că în acest moment este nevoie de un astfel de serviciu, deoarece AI nu amenință umanitatea în acest moment.

Deci, să spunem că cineva citește acest interviu, se entuziasmează cu adevărat și vrea să se implice. Cum pot sprijini cititorii noștri DBC?

Există câteva lucruri pe care le pot face pentru a le sprijini dacă vor să ne cunoască mai mult. Urmați-ne pe Twitter, uitați-vă la site-ul nostru – vom păstra informațiile actualizate pe site-ul nostru. Dacă vor să investească în noi, ar putea participa la schimburi Huobi sau KuCoin.

Dacă există persoane care doresc să devină un partener strategic cu DBC, cum v-ar contacta?

Ar trebui să trimită un e-mail [e-mail protejat]. Lucrăm la un program comunitar, iar comunitatea, dacă cineva vrea să contribuie la dezvoltarea comunității, îi vom recompensa.

Pentru a afla mai multe despre He Yong și proiectul DeepBrain Chain, consultați-le site, hartie alba, și Stare de nervozitate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map