Cele mai mari 7 greșeli Bitcoin din toate timpurile

S-a spus odată, o persoană mută nu învață din greșelile sale, o persoană inteligentă învață din greșelile sale și un geniu învață din greșelile altor persoane. Această zicală veche este adevărată pe piața criptografică. Nimeni nu este perfect, iar greșelile dvs. Bitcoin pot ajunge să vă coste mult. Nu există rambursări sau preluări pe blockchain-ul BTC.

Toata lumea face greseli. În ceea ce privește criptomoneda, acestea pot varia foarte mult în ceea ce privește repercusiunile lor. În multe cazuri, o greșeală Bitcoin este suficient de mică pentru a-și reveni, dar nu este întotdeauna cazul. Pe măsură ce veți învăța, chiar și o mică greșeală de eroare poate ajunge să coste milioane de dolari atunci când aveți de-a face cu BTC. Iată șapte dintre cele mai mari greșeli Bitcoin făcute vreodată.

Mt. Incidente Gox

Acum infamul Mt. Gox povestea reflectă importanța colaborării cu o echipă de dezvoltatori performanți la proiectul dvs. Inițial, Mark Karpeles a văzut un mare succes lucrând ca singurul dezvoltator pentru ceea ce devenise cel mai mare schimb BTC din lume. Din păcate pentru el, norocul său s-a schimbat rapid după ce un hacker a reușit infiltrat sistemul de audit al bursei și reduce prețul BTC până la bănuți. În consecință, prețul BTC a scăzut luni de zile după acest incident.

Mt.Gox este una dintre cele mai mari greșeli Bitcoin făcute vreodată

Mt.Gox este una dintre cele mai mari greșeli Bitcoin făcute vreodată

În același an s-a văzut moartea Mt. Gox, dar abia după ce a fost dezvăluit că un alt hacker misterios ar fi reușit să câștige cu 340 de milioane de dolari în BTC. Intrusul umbros scotea cripto de pe platformă, neobservat, de ani de zile. Pentru a înrăutăți lucrurile, Mt. Sistemul Gox a interpretat hack-ul ca fiind depozite. Acest lucru a făcut ca sistemul să înceapă apoi să acrediteze persoanele cu criptare gratuită. Un portofel a primit 40.000 în BTC suplimentar. În cele din urmă, s-au pierdut în total 850.000 BTC în incidente, ceea ce a dus la falimentul bursei.

Mt. Gox din mormânt

Se pare că fantoma lui Mt. Gox nu a terminat de afectat piața și, în 2014, Mt. Gox lovi din nou. Acest incident a fost mult mai inocent, dar a dus la pierderi majore pentru o persoană. Pierderile s-au produs atunci când un investitor crypto necunoscut a trimis din greșeală 800 de BTC în portofelul bursierei. Într-un sens Reddit postează individul explică:

„M-am încurcat la mare distanță. Am trimis această adresă 800 bitcoin:

113MmkyjjH6zS9VMvbwrhBNoMe6upzdvNC. ”

După cum se dovedește, adresa a fost deja stocată în portofelul investitorului pentru că au trimis Mt. Gox BTC în trecut. Comunitatea Reddit a venit în ajutorul individului și l-a ajutat să urmărească adresa misterioasă către Muntele acum dispărut. Gox, dar nu a reușit niciodată să-și recupereze cripta. Toate acestea au alimentat și mai mult aura de ghinion în jurul acestui schimb infam.

Trimite-mi peste cheile tale private foarte repede

Ce ați face dacă cineva v-ar trimite un e-mail prin care pretinde că vă este prieten și vă solicită cheile private? Probabil ar fi o idee bună să verificați identitatea acelei persoane înainte de a trimite informațiile solicitate. Din păcate, nu toată lumea are același nivel de bun simț atunci când se ocupă de protecția cripto-lor.

Firma Bitcoin Bitcoin a pierdut 149 BTC anul trecut, când o persoană fără nume a trimis o cerere simplă de acces la server. Când a contactat centrul de date al companiei, hackerul a susținut că este CEO-ul canadian Bitcoin, James Grant. În acel moment, datele companiei erau migrate către un nou furnizor, Rogers Data Center. Nu a fost nevoie decât de un singur e-mail, iar noua firmă de date a trimis informațiile.

Ți-ar plăcea niște Mastercoin?

Platforma Fyfe a fost facturată drept versiunea descentralizată a internetului. Acest proiect a cunoscut o dezvoltare extinsă în ultimii opt ani, iar anul acesta a lansat cea de-a doua etapă ICO. Părțile interesate ar putea investi în platformă utilizând fie BTC, fie Mastercoin. Acesta din urmă sa dovedit a fi o greșeală uriașă. Mastercoin este un altcoin puțin cunoscut care a pierdut cantități uriașe de valoare de piață de la data ICO.

Logo-ul Mastercoin

MaidSafe și-a pierdut o parte semnificativă din fonduri, deoarece prețul Mastercoin a scăzut la zero.

Maidsafe, firma din spatele proiectului Fyfe a reușit să strângă milioane, dar, din moment ce cea mai mare parte a criptelor adunate a fost Mastercoin, fondurile firmei au scăzut de atunci. Până în ziua de azi, nimeni nu poate explica de ce sau cum s-a implicat Mastercoin în acest ICO, dar un lucru este sigur, Maidsafe a învățat o lecție costisitoare despre acceptarea altcoinelor necunoscute și obscure..

Nu vă plângeți niciodată de taxe

Taxele Bitcoin au fost subiectul discuțiilor în comunitatea criptografică încă de când au început să apară probleme de scalabilitate în 2016. La vârf de isterie și volum, utilizatorii BTC plăteau taxe substanțiale pentru transferurile lor. Nimic din toate acestea nu se compară cu ceea ce a făcut un rezident al Regatului Unit în septembrie 2013: accidental introduceți 80 BTC ca taxă de tranzacție.

Pentru a adăuga insulta la prejudiciu, individul a dorit să trimită doar 0,01 BTC la adresa în cauză. Această greșeală este mai frecventă decât v-ați imagina. Un incident similar a avut loc în iulie 2013, când un alt investitor BTC a întâmplat intrare 30 BTC ca taxă de tranzacție. Vorbiți despre inspirație pentru a verifica dublă tranzacția înainte de a apăsa pe trimitere.

Trashcoin

Natura descentralizată a BTC face extrem de importantă menținerea controlului asupra cheilor dvs. private. Puteți pierde accesul la BTC pentru totdeauna dacă pierdeți aceste coduri atât de importante. Exact asta s-a întâmplat cu James Howells, originar din Țara Galilor, când a aruncat din greșeală un hard disk care conținea cheile private ale 7.500 BTC.

Imagine a depozitului de deșeuri din Marea Britanie

Imagine a depozitului de deșeuri din Marea Britanie

Domnul Howell a exploatat BTC din 2009 – 2013. În 2013, laptopul său a încetat brusc să funcționeze și a fost forțat să-l arunce. Într-un interviu cu Telegraf, el explică cum a pus accidental unitatea de disc (HD) în gunoi în timpul unei curățări de primăvară. Povestea a devenit internațională titluri, iar James chiar a oferit gropii de gunoi o recompensă dacă au reușit să localizeze HD. Având în vedere că aceste monede dețin astăzi o valoare de piață de 48.975.000 USD, ar fi fost mult mai ieftin pentru James să fi cumpărat depozitul de deșeuri.

Lecții învățate

În cele din urmă, toate aceste incidente ar fi putut fi evitate dacă indivizii implicați ar fi ales să urmeze un protocol mai strict atunci când au de-a face cu cripta lor. Natura imuabilă și inalterabilă a tehnologiei blockchain o face perfectă pentru majoritatea sarcinilor financiare. Cu toate acestea, aceleași puncte forte pot deveni, de asemenea, puncte slabe atunci când sunt combinate cu erori umane și practici comerciale lipsite de practică.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map