Ce va face Barclays Bank cu tehnologia Blockchain?

Blockchain este, fără îndoială, cel mai mare cuvânt de moda al anului 2018. Deși, cercetare arată că faptul că oamenii au auzit de asta nu înseamnă că știu ce este. Definițiile publicului larg din Marea Britanie variază de la o formă de monedă la o jucărie pentru copii. Dar odată cu intensificarea cursei blockchain, Barclays Bank este următoarea mare instituție financiară care depune brevete blockchain. De ce?

Brevetele blockchain ca și cum ar fi demodate

1.240 de brevete blockchain au fost depuse anul trecut. Pentru a vă oferi un fel de perspectivă, acest lucru nu este de la distanță normal. De fapt, este 600 la sută mai mare decât în ​​2016. Chiar și companiile care anterior erau urcate pe blockchain precum Facebook și Amazon sunt acum ocupate să cumpere brevete.

2018 a fost într-adevăr o Hydra cu mai multe capete pentru comunitatea criptografică. Anul ursului, anul reglementării, al malware-ului pentru extragerea criptomonedelor și acum, adoptarea blockchain a întreprinderii.

În timp ce investitorii tradiționali rămân în continuare la porțile piețelor criptomonede, marile companii își dau seama cum să integreze tehnologia blockchain în sistemele lor. Sau, cel puțin, cumpără brevetele înainte ca un parvenit fintech să o facă mai întâi.

Cele mai mari 50 de companii publice acum explorarea tehnologiei blockchain include: Oracle, Alibaba, IBM, Ford Motor Company, Walmart și numeroase instituții financiare, inclusiv Bank of America și UBS.

Brevetele variază de la lansarea propriilor blockchain-uri de întreprindere la experimentarea în lanțurile de aprovizionare cu alimente, controlul fluxului de trafic și automatizarea procesului de creare a scrisorilor de credit.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, deși băncile majore par să intre la bord, asta nu înseamnă neapărat că sunt clare despre cum să dezvolte blockchain pentru afacerea lor. Bank of America, unul dintre cei mai prolifici brevetari cu 45 de brevete blockchain pare să conducă spațiul. Sau sunt ei?

CTO Catherine Bessant a fost citată în Revista Fortune spunând: „Deși nu am găsit oportunități la scară largă, vrem să fim înaintea ei, vrem să fim pregătiți”. Dreapta. Deci, FOMO pare să alimenteze o parte din această frenezie a brevetelor. Dacă acesta este cazul, este Barclays Bank următorul care va ceda?

Ce va face Barclays Bank cu Blockchain Tech?

Luna trecută, Barclays Bank a depus două brevete blockchain care au fost publicate de US Patent and Trademark Office (USPTO). Primul este pentru un Operații de date digitale sigure iar al doilea prezintă planurile pentru un Validarea și stocarea datelor sistem care utilizează tehnologia blockchain.

Operații de date digitale sigure

Brevetul Secure Digital Data Operations discută despre dezvoltarea unui sistem care va transfera moneda digitală de la expeditor la receptor într-un mod sigur. Prin utilizarea tehnologiei blockchain, banca britanică poate autentifica identitățile ambelor părți mai rapid și mai eficient. Mai mult decât atât, vor valida și înregistra tranzacțiile folosind atât un registru de monedă digitală, cât și criptografie.

Operații de date digitale sigure

Brevet securizat pentru operațiuni de date digitale

Interesant este faptul că sistemul Secure Digital Data Operations va avea o multitudine de alte cazuri de utilizare, dincolo de transferul valutar, menținând în principal datele clienților în siguranță. Barclays Bank, înregistrată în Marea Britanie, trebuie să respecte legile UE privind datele, cum ar fi GDPR. Blockchain ar putea fi tehnologia perfectă pentru a procesa datele clienților într-o manieră de încredere, rămânând în același timp reclamație.

Există, de asemenea, ilustrații despre modul în care atestările și creanțele clienților ar putea fi ușor verificate pe blockchain în cazuri precum asigurarea și statutul de credit. Evident, se presupune că principalul beneficiar al acestui sistem va fi banca însăși, reducând costurile de procesare și lucrările manuale. Cu toate acestea, clienții săi vor beneficia și de la persoane fizice și întreprinderi la portofele digitale și articole IoT.

Validarea și stocarea datelor

Brevetul de validare și stocare a datelor pare să fie puțin mai simplu. Acesta este un sistem care va – ghici ce? –Validează datele și le stochează.

Validarea și stocarea datelor

Brevet de validare și stocare a datelor

În acest brevet, Barclays descrie utilizarea sistemului pentru verificările sale KYC / AML. Instituțiile financiare au obligații legale puternice atunci când vine vorba de KYC / AML. Dar efectuarea verificărilor de fond asupra clienților poate fi extrem de intensivă în muncă.

Majoritatea băncilor mari, a entităților guvernamentale și a altor companii care trebuie să se încadreze rapid în clienți, menținând în același timp standarde înalte de KYC / AML, externalizează aceste servicii către terți. Cu acest brevet, Barclays caută să propună dezvoltarea propriului sistem de autentificare a datelor.

Ce zici de un Barclays Blockchain Lab?

În timp ce banca din Regatul Unit a depus două brevete blockchain, acest lucru se estompează în comparație cu alte bănci și FSI (vă amintiți BOA 45?). Cu toate acestea, asta nu înseamnă că Barclays Bank rămâne în urmă – de fapt, departe de asta. Titularul britanic a fost unul dintre primii care și-au anunțat sprijinul pentru blockchain două laboratoare blockchain în Londra din 2015 și mai multe experimente cu tehnologia în desfășurare.

Spre deosebire de băncile din SUA, Barclays Bank este mult mai deschisă criptomonedelor și a fost prima bancă din Marea Britanie care a deschis un cont pentru un schimb de criptomonede..

Acordul istoric cu Coinbase în martie 2018 a marcat primul parteneriat oficial între o bancă din Marea Britanie și o bursă criptografică. Au existat, de asemenea, zvonuri conform cărora banca intenționează să înființeze un birou dedicat de tranzacționare a criptomonedelor, deși acestea au fost rapid respinse.

Băncile se află, în special, într-o poziție dificilă, mulți adoptând o poziție separată în ceea ce privește tehnologia blockchain și criptomoneda pentru a-și potoli clienții existenți.

Cu toate acestea, Barclays Bank, mai degrabă decât să cumpere brevete într-o manieră defensivă, pare să se angajeze activ în spațiu și le permite clienților săi să încheie contracte futures Bitcoin pe bursele de instrumente financiare derivate precum CBOE Global și CME Group.

Dezvoltările brevetelor Barclays promit să fie interesante dacă atitudinea băncii și perspectivele inovatoare ale criptei sunt ceva de urmat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map