Ce sunt confirmările Blockchain și de ce sunt importante?

Toate blockchain-urile publice utilizează confirmări blockchain. Acestea sunt importante, deoarece vă pot ajuta să înțelegeți cât de încrezători puteți fi atunci când efectuați o tranzacție. Când orice tranzacție este difuzată pentru prima dată către blockchain, aceasta începe cu zero confirmări. Acest număr crește apoi pe măsură ce informațiile sunt adăugate la primul bloc, confirmate, acordate un loc permanent și urmate de mai multe blocuri.

Confirmările blockchain sunt vitale, deoarece reprezintă un mod de verificare și legitimare a informațiilor care vor deveni apoi imuabile. Dacă o tranzacție este considerată frauduloasă, aceasta va fi respinsă din blockchain: zero confirmări blockchain înseamnă zero tranzacții.

În medie, schimburile de criptomonede necesită cel puțin trei confirmări până la acceptarea unei tranzacții. Coinbase, de exemplu, nu consideră o tranzacție Bitcoin ca fiind finală până când nu a primit cel puțin trei confirmări.

Cu toate acestea, cu cât tranzacția este mai mare, cu atât sunt necesare mai multe confirmări blockchain. Acest lucru se datorează faptului că, cu cât sunt mai multe confirmări, cu atât tranzacția este mai dificilă de inversat. Pentru o tranzacție de 1 milion de dolari, nu este neobișnuit să aștepți cel puțin 60 de confirmări. Cantitatea confirmărilor blockchain necesare pentru verificarea unei tranzacții variază în funcție de blockchain. Să aruncăm o privire la Bitcoin și Ethereum aici.

Confirmări Bitcoin

Probabil știți deja că blockchain-ul Bitcoin creează un bloc nou aproximativ la fiecare 10 minute prin procesul minier. Acest bloc apoi verifică și înregistrează tranzacții noi și le adaugă la blockchain-ul Bitcoin. Aceasta înseamnă că o tranzacție este neconfirmată până la generarea noului bloc. Prin urmare, dacă trimiteți sau primiți Bitcoin, este esențial să așteptați până când vedeți că tranzacția a fost confirmată.

O confirmare durează de obicei până la 10 minute. Dar, întrucât o singură confirmare nu este suficientă pentru a avea încredere în validitatea tranzacției, utilizatorii trebuie să aștepte crearea fiecărui bloc și să verifice informațiile. În funcție de suma trimisă, aceasta poate dura între 30 și 600 de minute. Zece ore este mult timp pentru a aștepta confirmarea tranzacției!

Unele servicii Bitcoin sunt instant și necesită doar prima confirmare, cu toate acestea, majoritatea solicită mai multe, unele companii necesită cel puțin șase confirmări Bitcoin blockchain înainte de a accepta tranzacția..

Confirmări Bitcoin

Confirmări Bitcoin prin Buy Bitcoin Worldwide

Ce este Bitcoin Mempool?

Bitcoin mempool este marea tranzacțiilor Bitcoin neconfirmate din rețeaua Bitcoin. După cum s-a explicat mai sus, odată ce o tranzacție este încărcată în blockchain, aceasta nu este confirmată imediat, ci este eliberată în memoria tranzacțiilor, care sunt considerate în mișcare..

Toate nodurile din rețeaua Bitcoin sunt conectate la mempool și asta include minerii care strâng tranzacții din mempool într-un bloc. Minerul care rezolvă mai întâi ecuația matematică și adaugă blocul la blockchain este primul care confirmă blocul. Prin urmare, primul care primește recompensa minerului de 12,5 BTC.

Acest lucru este destul de simplu, cu toate acestea, unele tranzacții sunt selectate din mempool mai repede decât altele. De ce? Deoarece minerii câștigă, de asemenea, un procent bonus de comisioane de tranzacție (numit comision de minare Bitcoin).


Minerii vor alege mai întâi tranzacțiile cu taxele mai mari pentru a câștiga un bonus mai mare. De asemenea, explică de ce neplătirea taxelor de tranzacție poate duce la blocarea tranzacției dvs. De fapt, pe măsură ce mai mulți oameni se alătură rețelei Bitcoin, acest blocaj este una dintre cele mai mari provocări pentru comunitatea Bitcoin.

Cum să accelerați timpii de confirmare a blockchain-ului

Cu cât comisionul pe care îl plătiți este mai mare, cu atât este mai probabil ca tranzacția dvs. să fie confirmată în timp util (există șanse de 60% să dureze 10 minute sau mai puțin). Cu toate acestea, dacă tranzacția dvs. rămâne neconfirmată, timpul de așteptare recomandat este de 72 de ore înainte de a o trimite din nou.

Cu toate acestea, dacă doriți să evitați plata taxelor, puteți verifica câte tranzacții neconfirmate există la un moment dat și calculați cât va dura.

Confirmări Ethereum Blockchain

Când vine vorba de confirmările Ethereum blockchain, numărul convenit pare a fi indecis. In conformitate cu Hârtie albă Ethereum, 7 confirmări ar trebui să fie suficiente pentru a confirma tranzacția (aproximativ 2 minute).

Cu toate acestea, minerii Ethereum trebuie să verifice parametrii ultimelor 250 de blocuri. Deci, dacă doriți să greșiți din partea precauției ca și minerii, ar trebui să așteptați 250 de confirmări. Sună foarte mult, dar în practică este doar o oră.

Stack Exchange

Stack Exchange

Coinbase necesită 50 confirmări de etereu înainte de a considera o tranzacție finalizată. De asemenea, trebuie remarcat faptul că blockchain-ul Ethereum se confruntă și cu probleme semnificative de scalabilitate. Ethereum lucrează pentru a se extinde rapid pentru a atrage mai mulți utilizatori, iar prin dovada mizei, confirmările ar trebui să fie și mai rapide.

Eterscan și gaz eter

Ethereum nu are un mempool pentru tranzacțiile în așteptare; se numește pur și simplu pool de tranzacții. Grupul conține toate tranzacțiile trimise care nu au fost încă atribuite unui bloc.

Există mai multe metode pentru a vă accelera tranzacția și pentru a decide cu privire la cel mai bun preț la gaz atunci când trimiteți tranzacția Ethereum. Poti incerca Benzinărie ETH pentru a vedea o prezentare generală a utilizării gazului și puteți vedea câte tranzacții sunt în așteptare folosind Etherscan.

Benzinărie ETH

Benzinărie ETH

Etherscan este deosebit de popular deoarece puteți comanda tranzacții în funcție de prețul gazului (pur și simplu faceți clic pe coloana GasPrice). Apoi veți vedea mai mult sau mai puțin aceeași listă pe care o văd minerii și, dacă selectați un preț al gazului care se află în primele două pagini, ar trebui să vă bucurați de scurte perioade de confirmare.

Takeaway

Confirmările blockchain sunt esențiale pentru securizarea tranzacțiilor. Cel mai bun mod de a asigura o confirmare mai rapidă este prin plata unei taxe mai mari. Pe măsură ce toate blockchain-urile încep să se extindă pentru a se pregăti pentru mai mulți utilizatori, va fi interesant să vedem cum afectează prețurile pe care le plătim și timpii în care așteptăm.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map