Ce și cine este Bitmain?

The Mighty Bitmain

Bitmain, cunoscut oficial sub numele de Bitmain Technologies Ltd., este un miner bitcoin, proiectant de cipuri ASIC și operator al uneia dintre cele mai mari bazine miniere Bitcoin cu sediul la Beijing, China.

Dacă țineți pasul cu noutățile despre criptomonede, probabil că ați auzit deja numele Bitmain. Unii oameni par să-l iubească pe Bitmain, unii spun că este rău, dar ce este exact Bitmain?

Un mic fundal

Bitmain a fost fondată în 2013 de Jihan Wu și Micree Zhan, chiar când prima creștere a prețurilor Bitcoin se apropia de vârf. O mulțime de companii intrau în jocul minier, dar proiectele ASIC ale lui Zhan (voi vorbi despre ASIC mai târziu) l-au pus rapid pe Bitmain pe hartă. La scurt timp, prețul Bitcoin s-a prăbușit și a scos din funcțiune multe companii. Bitmain a reținut.

Când interesul pentru aurul digital a început să crească din nou, Antminer S5 de la Bitmain a fost cel mai bun hardware disponibil și, astfel, a devenit favoritul majoritar. Și când vine vorba de producția de hardware pentru computer, se formează adesea economii de scară.

Aceasta înseamnă că, cu cât compania este mai mare și hardware-ul este mai puternic, cu atât compania se poate dezvolta și îmbunătăți mai repede. Acest lucru poate fi văzut de marea companie de semiconductori Intel, ale cărei procesoare rulează în aproape 70% din toate computerele din întreaga lume. Odată ce a fost obținut un avans, este foarte greu de pierdut.

Acest început în calitate și popularitate i-a dat Bitmain impulsul de a ajunge pe partea superioară a jocului ASIC, obținând deja succes pe scara unor giganți precum NVidia.

Pe scurt, Bitmain este una dintre cele mai mari companii de tehnologie legate de criptomonede din lume, cu o influență și o acoperire masive și o investiție recentă de 50 de milioane de dolari. Aici vom descrie ce fac, cum ajută la dirijarea spațiului criptografic în ansamblu, ce rol pot juca înainte.

Diferitele roluri ale lui Bitmain

Bitmain este o companie umbrelă care funcționează ca mai multe companii cu obiective diferite care se completează reciproc, formând împreună un imperiu criptografic. Mărimea și importanța acestor roluri au dus la mai multe scandaluri pe tot parcursul ascensiunii Bitmain.

Antminer: Hardware pentru minerit

Rolul principal al Bitmain este de a produce un hardware de extragere a criptomonedelor sub formă de ASIC (foarte scurt pentru circuite integrate specifice aplicației). Un ASIC este un tip de computer care este proiectat să facă o singură treabă. În cazul lui Bitmain Antminer linia de produse, ASIC-urile lor sunt capabile doar să extragă criptomonede, cu diverse produse pentru extragerea diferitelor monede precum Bitcoin, Litecoin, Ethereum și Dash.

Un Antiminer S9, cel mai recent miner Bitcoin al Bitmain


Un Antiminer S9, cel mai recent miner Bitcoin al Bitmain

Bitmain este de departe cel mai mare și mai mare de succes producător de ASIC până acum și au lansat recent noi modele Antminer pentru exploatarea Ethereum și Monero (deși comunitatea Monero lucrează pentru a rămâne „rezistentă la ASIC”). Se estimează că anti-minerii reprezintă aproape 70% din întregul hardware pentru mineritul Bitcoin.

Cota de piață puternică de care se bucură Bitmain este un rezultat firesc al faptului că produc cel mai eficient și mai eficient hardware, o distincție care nu se va pierde cu ușurință acum că sunt înrădăcinate. De asemenea, expune o cantitate semnificativă din rețeaua Bitcoin la orice erori sau probleme de securitate cu hardware-ul Bitmain.

Antisângerare

Antbleed este o vulnerabilitate a software-ului Antminer care a permis accesul Bitmain secret pentru a închide dispozitivele de la distanță. Această ușă din spate a fost dezvăluită în aprilie 2017, iar partea masivă de mineri care folosesc tehnologia Bitmain a făcut ca problema să fie deosebit de îngrijorătoare. Dacă ar fi exercitat, Bitmain ar putea teoretic să închidă o mare parte din minerii din rețea și să-i mențină pe mineri în funcțiune. Acest lucru le-ar permite să preia în mod eficient rețeaua Bitcoin în totalitate, controlând producția fiecărui bloc.

Antpool și Hashnest

Distribuție Hashrate BTC Mining începând cu 14 aprilie 2017

Distribuție Hashrate BTC Mining începând cu 14 aprilie 2017

Pe lângă vânzarea de ASIC-uri pentru a-i ajuta pe ceilalți să mina, Bitmain își pune tehnologia în folosirea mineritului pentru ei înșiși și în exploatarea de pool-uri miniere.

Piscinele miniere sunt rețele de computere care lucrează împreună pentru a extrage criptomonedele, împărțind recompensele proporțional cu fiecare contribuție a minerilor.

Antpool și BTC.com, cele mai mari două bazine miniere din lume, reprezintă aproape 50% din puterea minieră Bitcoin. Ambele sunt deținute de Bitmain, deși nu se cunoaște cât de mult din puterea de calcul este hardware-ul lor, spre deosebire de ceilalți care contribuie cu dispozitivele lor..

Hashnest este un serviciu de „cloud mining”, care permite oricui să închirieze hardware de minerit de la Bitmain similar cu închirierea de spațiu de stocare de la Dropbox sau spațiu server de la AWS. Acești mineri închiriați sunt întreținuți și operați de Bitmain în numele chiriașilor și ai mei ca parte a Antpool.

Deși Bitmain ar putea să nu dețină în mod direct aproape jumătate din rețea, ei controlează o cantitate supradimensionată de influență asupra activității de votare a propriilor grupuri și a altor grupuri. Modificările protocolului Bitcoin apar prin extragerea nodurilor în acceptarea „semnalizării” rețelei sau prin arătarea faptului că acestea ar suporta blocuri cu noul format de protocol. Această influență împuternicește Bitmain să încerce să controleze direcția dezvoltării protocolului Bitcoin.

Bitmain <3 AsicBoost

În aprilie 2017, pe vremea scandalului Antbleed menționat mai sus, Segregated Witness și AsicBoost erau ambele în știri. Martorul segregat (SegWit) a fost o schimbare controversată a protocolului Bitcoin care vizează scalarea rețelei. AsicBoost a fost o nouă inovație în hardware-ul minier Bitcoin care a permis creșteri ale eficienței energetice de până la 30%. Cu toate acestea, SegWit și AsicBoost nu sunt compatibile.

Bitmain lucra de ceva timp la tehnologia AsicBoost și au fost cei care au crezut că eficiența suplimentară ar face ca partea lor deja sănătoasă din rețea să fie și mai sănătoasă, oferindu-le mai mult control. Bitmain a fost, de asemenea, un adversar vocal al SegWit și, în consecință, nodurile și bazele lor de minerit au fost setate să respingă actualizarea protocolului.

Mulți din comunitate s-au pronunțat împotriva Bitmain, acuzându-i că împiedică SegWit pentru a câștiga mai mulți bani folosind AsicBoost. Bitmain s-a apărat de aceste acuzații într-un postare pe blog. Motivul real al respingerii lor de la SegWit (în calitate de fondator Jhan Wu a spus Revista Bitcoin) trebuia să forțeze o propunere de care erau fan, și anume creșterea dimensiunii blocurilor printr-o furculiță numită Bitcoin Unlimited.

Sophon: Hardware de inteligență artificială

Cu mineritul pe deplin în mână, Bitmain urmărește viitorul și următoarea lor inovație. Această inovație vine sub forma Sophon, o companie care oferă hardware specializat care vizează aplicații de inteligență artificială.

Până în prezent, Sophon oferă procesoare ASIC care antrenează rețele neuronale în locul criptelor mele, sisteme de baze de date special concepute pentru date AI și chiar un robot personal acasă alimentat de AI, care se poate juca cu copiii tăi.

Bitmain și Sophon sunt printre primii care au intrat în jocul de construire a hardware-ului special conceput pentru AI și se așteaptă să ruleze o parte echitabilă a cercetării AI în curs în prezent în următorul deceniu.

Deci, Bitmain deține Bitcoin?

Influența lui Bitmain a crescut doar. Pe măsură ce trece timpul, este posibil să vedem Bitmain folosindu-și greutatea pentru a ghida Bitcoin din ce în ce mai mult. Combinația dintre producția de hardware de extracție Bitcoin de top, operațiunile miniere masive și exploatarea bazinului de exploatare fac din Bitmain cel mai greu jucător în ceea ce privește puterea de hash din rețeaua Bitcoin. În timp ce susțin că au la bază interesele cele mai bune ale rețelei Bitcoin, numai timpul va spune cum se descurcă cu această mare putere și cu responsabilitatea care vine odată cu aceasta.

#DeleteBitmain sau Nu?

Bitmain este fără îndoială un jucător cheie în spațiul criptomonedelor și în spațiul de calcul în general. În opinia mea, ei trebuie încă să demonstreze că sunt cu adevărat prost intenționați, dar posibilitatea unui abuz de putere este întotdeauna acolo. Rămâne de văzut dacă Bitmain își păstrează conducerea în domeniul ASIC și al mineritului.

Ceea ce putem spera este că, pe măsură ce adopția continuă să crească, concurenții vor apărea pentru a-și contesta poziția. Poate veți începe următorul Bitmain, cine știe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map