Ce este Zclassic (ZCL)? O furcă de Zcash cu recompensa fondatorilor de 20% și pornirea lentă eliminată

Ce este Zclassic?

Zclassic este o furcă a lui Zcash fondată de Rhett Creighton, dar cu recompensa fondatorului de 20% și începutul lent eliminat. Raționamentul lui Creighton a fost că impozitul fondatorului Zcash și runda de finanțare privată cu ușă închisă, cu firme de top VC și balene Bitcoin au fost nedrepte.

Așadar, a eliminat 22 de linii de cod și a lansat acest nou Blockchain în sălbăticie. El a scăpat de începutul lent al exploatării miniere în Zcash, ceea ce a creat o lipsă artificială de aprovizionare cu jetoane.

rata de distribuție zec

Începere minieră lentă, care a crescut recompensa la 12,5 ZEC pe bloc în peste 30 de zile

După cum se menționează în cartea albă Zclassic: „Misiunea lui Zclassic este să rămână la fel de asemănătoare cu Zcash din punct de vedere tehnologic, dar să nu ia niciodată nicio pre-mină, recompensă a fondatorului sau orice alt tip de taxă care se adresează unui grup mic de persoane cu permisiuni speciale, indiferent dacă ales, numit sau altfel. ”

Deși ar putea părea o idee grozavă să eliminați recompensa fondatorului, ceea ce veți găsi în această saga Zclassic este că niciun buget pentru dezvoltare nu duce la … ei bine, o lipsă a acestuia. Acest lucru înseamnă o experiență destul de dură a utilizatorului, bariere avansate la intrare (cum ar fi accesul pe linia de comandă) și lipsa opțiunilor de portofel sigure și stabile. Hai să săpăm.

Statistici Zclassic

Alimentare maxima: 21.000.000 ZCL

Alimentare curentă: 3.458.950 ZCL

Algoritm: Equihash

Tipul de dovadă: PoW

Data lansării: 06/11/2016


Totul a început când Rhett Creighton a eliminat acele 22 de linii din baza de cod originală Zcash și a lansat-o în lume. Unii susțin că s-a făcut în grabă și fără o promovare adecvată, dar prin admiterea lui Creighton această furculiță a fost eliberată în sălbăticie pentru a „vedea ce se întâmplă”.

Unii mineri observatori au văzut această ocazie și au sărit imediat la bord, devenind balene practic peste noapte. Din acel moment a luat o viață proprie.

În mod ironic, potrivit lui Creighton, el nu a extras-o sau a cumpărat-o deloc, deși a fost dezvoltatorul de bază original. De fapt, lucra într-o slujbă cu normă întreagă, în timp ce era și principalul dezvoltator principal și conducătorul proiectului. Rolul său a inclus gestionarea tuturor cererilor de extragere din GitHub care ar actualiza rețeaua, portofelele și aplicațiile de bază.

Cu toate că Creighton a întreținut depozitul GitHub, construirea Zclassic a fost un efort de echipă din partea comunității. Uneori pentru a obține rapid răspunsul corect, trebuie pur și simplu să postezi un răspuns greșit.

Zclassic a acționat ca platformă de lansare pentru alte proiecte

Echipa care a devenit acum ZenCash a contactat Creighton cu ideile lor de comunicare sigură și alte îmbunătățiri ale protocolului, dar a considerat că Zclassic trebuie să rămână la rădăcinile sale principale, fără recompense ale fondatorilor sau alte stimulente pentru dezvoltare..

Acest lucru a dus la ZenCash care s-a despărțit de un lanț împărțit 1: 1, care a adus ZEN gratuit deținătorilor ZCL într-un mod „airdrop” la blocul 110.000 pe 23 mai 2017.

Evoluțiile recente

Echipa a lansat un nou portofel Electrum în ianuarie către o comunitate dornică. A fost scris de Ducele Leto, dezvoltator principal al HUSH, care a implementat deja acest portofel pentru simbolul lor.

Portofel Eleos Zclassic

Bitcoin Private a anunțat, o co-fork / fork-merge de Bitcoin și Zclassic

Anunț privat Bitcoin de RhettUrmătoarea evoluție a lui Zclassic este Bitcoin Private. Majoritatea echipei principale de dezvoltatori ZCL va trece la BTCP și va continua dezvoltarea acestui proiect.

Membrii inițiali vor facilita transferul către o echipă competentă printr-o inițiativă de evaluare a propunerii pentru a examina idei și echipe. De asemenea, vor menține ZCL GitHub până în martie 2019 sau noua echipă va prelua (oricare ar fi prima).

Un post mediu a fost publicat recent pentru a explica în continuare viitorul lui Zclassic:

Viitorul anunțului Zclassic

Provocări și critici

Cea mai mare critică, așa cum am menționat anterior, a fost eliminarea completă a recompensei fondatorului. Politica a creat o atmosferă de voluntariat și comunitate. Cu toate acestea, mulți consideră că proiectele ar trebui să fie finanțate complet de voluntari din partea comunității.

Se pare, totuși, că poate provoca și o lipsă de unitate atunci când vine vorba de dezvoltare, de aceea există echipe coezive și dedicate. Cartea albă Bitcoin Private explică: „Din păcate, Zclassic a suferit de aceleași idei pe care și le-a obținut măreția: absența taxei unui fondator a dus la o lipsă de dezvoltare activă”.

Câteva întrebări persistă: Cum vor fi compensați cei care depun eforturi în comunitate? Dacă nu există nicio compensație, cum poate exista o așteptare echitabilă de dezvoltare a calității, marketing și activități de servicii pentru clienți?

Creșterea și scăderea prețului Meteoric ZCL

Zclassic a trecut de la 7 USD în ianuarie 2018 la 200 USD + o lună mai târziu și apoi a revenit la 7 USD în prima săptămână a lunii martie.

Zclassic a rămas doar cu o singură cifră pentru o lungă perioadă de timp, dar totul s-a schimbat când a fost anunțată bifurcarea dură a Bitcoin Private. Deși Bitcoin a furnizat, de asemenea, o divizare 1: 1 a Bitcoin Private, în mod clar ZCL a fost oferta mai bună la prețuri cu o singură cifră.

Acest lucru a provocat o goană nebună, deoarece oamenii au cumpărat rapid toate jetoanele Zclassic pe care le-au putut în pregătirea pentru airdrop, provocând un record record istoric de peste 200 USD.

Odată ce instantaneul a avut loc, prețul a scăzut înapoi la 7 USD în ceea ce este probabil una dintre cele mai sălbatice topuri vreodată.

Grafic ZCL / BTC pe 6 luni pe Bittrex

Uch.

Probleme la retragerea monedelor din Cryptopia

Ca urmare a volumului crescut și apoi a depozitării drastice, multe monede s-au blocat pentru utilizatori peste 48-96 + ore. Acest lucru s-a datorat lipsei de mineri din rețea care să ajute la procesarea tranzacțiilor, ceea ce a cauzat o întârziere mare.

Anunț și actualizare Cryptopia ZCL

niste utilizatorii au raportat că încă nu primesc monedele lor chiar de la această scriere.

Bittrex eșuează și presupuse tranzacții privilegiate ale ZCL

Cryptopia nu a fost singurul schimb de luptă cu acest proces. Manipularea Bittrex a ZCL a fost un dezastru și un adevărat haos. Aceștia au susținut că vor susține „parțial” furculița, dar nu au oferit utilizatorilor nicio garanție de a aștepta jetoane din cauza lipsei unui „portofel complet acceptat”. În plus, nu ar fi acceptate instantanee de sold Bitcoin.

Declarație Bittrex privind ZCL și BTCP

Bittrex a remarcat, de asemenea, câteva probleme tehnice care nu erau prezente cu Zcash, dar erau cu Zclassic. Aceasta a culminat cu înghețarea pieței Zclassic timp de 15 minute înainte de instantaneu, după care piața va fi redeschisă.

Mișto, așa că așteaptă să se redeschidă schimbul și totul va funcționa bine, nu? Nu chiar. Potrivit Youtuber Casa lui Cryptoplay din Austin, prețul Bittrex s-a redeschis la 30 USD, ceea ce a reprezentat o scădere cu 70% față de înainte de instantaneu.

Deși se aștepta o scădere post-instantanee, faptul că tranzacționarea s-a produs în timp ce piețele ZCL erau închise este destul de îngrijorător. Cum ar fi … du-te la închisoare îngrijorător dacă acestea au fost piețe tradiționale.

Zclassic Dump pe Bittrex de la @cryptoplayhouse

Depozitul ZCL care a avut loc în timp ce piețele erau „închise” pe Bittrex (Sursă)

Lecția de aici este că schimburile sunt propriul lor monstru, indiferent de monedă, tehnologia ei și echipa de dezvoltatori. Puterea de cumpărare este puterea de cumpărare.

Și acesta a fost un exemplu excelent a ceea ce se întâmplă atunci când balenele preiau o piață. Aceasta este nu prima dată când schimburile au (presupus) profitat de haos deci, ridicând întrebarea care ar trebui să fie conduita și standardele adecvate pentru schimburi.

Cu toate acestea, aceasta este sălbăticia sălbatică, cripto-vestul și acesta este mediul actual în care ne aflăm. Dacă tot nu sunteți înspăimântați, hai să mergem de unde să cumpărăm, să-l am și să păstrăm această fiară.

De unde să cumpărați Zclassic

Ca urmare a reducerilor drastice ale capitalizării pieței și ale volumului de tranzacționare, Bittrex este cea mai bună opțiune de lichiditate în acest moment. Cryptopia este a doua în ceea ce privește lichiditatea, dar utilizează pe propriul risc, deoarece utilizatorii raportează că tranzacțiile sunt blocate și / sau încetinite.

Unde să-l extrag pe Zclassic

Zclassic are la dispoziție o varietate de bazine miniere și, în ciuda haosului din gură de aer, rămâne o monedă minieră Equihash. Unele dintre piscinele de top includ minez.zone, suprnova, și zclmine.pro (0% taxe)

Unde se păstrează Zclassic

În prezent, există un nod complet și portofel electrum pentru Windows, Mac și Linux, precum și un portofel de hârtie.

Gânduri finale

Zclassic este un exemplu perfect de ceea ce se întâmplă atunci când clonați o monedă, eliminați un buget de dezvoltare și îl transformați într-o comunitate gratuită pentru toți.

Uităm în permanență că criptomoneda nu este doar experimentală, ci poate fi asemănătoare „fabricării cârnaților” din culise (ceea ce nu este niciodată o priveliște frumoasă).

În ciuda drumului stâncos și a investitorilor supărați, Zclassic rămâne în picioare. Cu anunțul Bitcoin Private, Creighton și o nouă echipă descentralizată din întreaga lume își aduc experiența în această inițiativă. În plus, revărsarea sprijinului comunitar pentru Bitcoin Private încurajează în continuare etosul adevăratei descentralizări care a născut inițial Zclassic.

În timp ce unii membri ai comunității Zclassic se simt abandonați, Bitcoin Private gestionează în continuare propuneri pentru a evalua o nouă echipă și ideile lor. Echipa BTCP va oferi actualizări „de rupere a blockchain-ului” până în martie 2019 sau noua echipă va prelua. Se pare că Zclassic nu este lăsat în frig odată cu planul de revizuire a propunerii.

Ca rezultat, Zclassic continuă în ciuda apelor sale stâncoase și actuale neexplorate. Ca întotdeauna, numai timpul ne va spune adevărul, dar deocamdată Zclassic este încă aici.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map