Ce este Verge Cryptocurrency (XVG)? | Ghid pentru începători

Priviți în profunzime criptomoneda Verge & Platformă

Verge este o criptomonedă axată pe confidențialitate, care își propune să mențină tranzacțiile anonime și neretrabile, permițând în același timp un randament ridicat și timpi de confirmare rapide.

Proiectul este în întregime open source și este condus de comunitate. Nu există nicio companie sau fundație în spatele Verge. De fapt, echipa de bază a semnat Verge’s foaie neagra numai cu numele lor de utilizator. Comunitatea este angajată în confidențialitate, anonimat și descentralizare.

echipa verge

Moneda a început inițial ca DogeCoinDark în 2014. În februarie 2016, dorind să se distanțeze atât de meme-ul Doge, cât și de conotația „întunecată”, DogeCoinDark s-a transformat în Verge. În ultimii doi ani, proiectul a stabilit o traiectorie către legitimitate pentru adoptarea pieței de masă.

Verge intră în cursa aglomerată pentru a fi cea mai bună monedă de confidențialitate. În acest articol, vom analiza ce măsuri de confidențialitate implementează Verge. Vom face, de asemenea, o scufundare profundă în tehnologia din spatele Verge și dacă acesta este un proiect cu potențial de a se ridica la vârf.

Realizarea conexiunilor utilizatorului anonime

Verge atacă problema confidențialității din perspectiva modului în care un utilizator se conectează la rețea.

Internetul pe care îl recunoaștem cu toții este destul de simplu. Pentru a trimite informații între computere, utilizați un furnizor de servicii de internet (ISP) sau alt intermediar pentru a facilita mesajul. Când trimiteți un mesaj, ISP-ul dvs. vă poate vedea identificatorul unic pe internet – adresa dvs. IP. De asemenea, ISP-ul dvs. trebuie să cunoască adresa IP a computerului de destinație, astfel încât să poată direcționa mesajul.

Acest lucru este în regulă pentru traficul normal pe internet, dar nu este anonim. De-a lungul timpului, un ISP află multe despre adresele IP pe care le contactați. Știu, de asemenea, de unde trimiteți mesaje. În multe cazuri, înscrierea la ISP-ul dvs. asociază identitatea dvs. cu adresa dvs. IP, provocând multiple probleme de anonimat și confidențialitate. Verge folosește două abordări – Tor și I2P – pentru a aborda anonimizarea conexiunii.

Intră în Tor

Tor este o binecunoscută schemă de anonimizare pentru adresele IP. Numele este un acronim care înseamnă The Onion Router, deoarece rețeaua Tor înfășoară mesajul dvs. în mai multe straturi de criptare. În loc să vă direcționeze conexiunea la internet printr-un singur ISP, Tor renunță la conexiunea dintre multe computere de releu din rețeaua Tor peer-to-peer.

conexiune tor

Acest lucru modifică adresa IP a mesajului de mai multe ori, ceea ce face dificilă urmărirea către expeditorul original. Cu TOR, niciun nod nu știe întregul traseu pe care îl va lua un mesaj. Mesajul devine rapid anonim și de urmărit. Un serviciu director identifică calea pentru conexiuni.


Tor este o rețea peer-to-peer. Pe măsură ce utilizați Tor, acționați și ca nod de releu pentru alte mesaje care sunt respinse în jurul rețelei Tor.

Verge implementează Tor ca standard pentru tranzacțiile sale pentru anonimizarea conexiunilor utilizatorilor la blockchain. Facând interacțiunile mai dificile de legat la o adresă IP.

I2P

Soluția de generație următoare pentru anonimizarea conexiunii este I2P. În timp ce Tor oferă rutare de circuite bazată pe director, I2P permite rutare dinamică a pachetelor de informații. Nu există un director pe I2P, astfel încât rutare receptivă a rețelei poate evita aglomerația și întreruperile.

conexiune i2p

I2P împarte, de asemenea, rutare în două tuneluri separate, unul de ieșire și altul de intrare. Asta înseamnă că mesajele pe care le trimiteți către alt computer sau site web urmează o cale diferită față de mesajele pe care le primiți ca răspuns. Oricine ascultă va vedea doar jumătate din istoricul mesajelor, cum ar fi să asculți doar jumătate dintr-un apel telefonic în care nu știi cine vorbește sau cu cine vorbește.

Tor a fost conceput ca un portal pentru accesarea anonimă a internetului obișnuit. I2P oferă o experiență mult mai robustă, ceea ce duce la crearea unei rețele private pe internet. I2P este un adevărat darknet, cu aplicații scrise special pentru I2P.

Verge utilizează tehnologia I2P și pentru rețeaua sa. Aveți opțiunea de a vă direcționa tranzacțiile prin Tor sau I2P, dar anonimizarea IP este standard pe Verge. Deoarece întregul blockchain Verge este anonim, întreaga comunitate devine mult mai dificil de urmărit.

Protocolul Wraith

Protocolul Wraith permite utilizatorilor să aleagă între tranzacțiile blockchain publice și private. Tranzacțiile publice ar oferi transparență și rapiditate. Tranzacțiile private blockchain nu ar putea fi revizuite public deloc.

Ei intenționează să realizeze aceste tranzacții private folosind adrese stealth direcționate prin Tor. Adresele stealth trimit fonduri către adrese de utilizare unică. Numai destinatarul poate identifica și răscumpăra fondurile trimise la o adresă stealth. Adresele stealth sunt o componentă importantă a modului în care funcționează Monero, o monedă de confidențialitate de vârf. Cu toate acestea, Monero oferă, de asemenea, criptografie mai complexă și alte caracteristici care îi garantează confidențialitatea mai eficient.

acord cheie

Criptografia Verge se bazează pe curbe eliptice. Criptografie cu curbă eliptică este bine stabilit și foarte mișto. Este o parte esențială a Bitcoin, iar Verge folosește o ușoară variantă a Bitcoin cunoscut sub numele de Elliptic-Curve Diffie Hellman. Permite părților să partajeze și să cadă de acord asupra cheilor și semnăturilor tranzacției fără ca un observator să învețe nimic.

Portofele

Verge folosește portofelul Electrum, conceput inițial pentru Bitcoin. Electrum acceptă integrarea Tor și I2P. De asemenea, permite stocarea sigură offline a jetoanelor. Când trebuie să trimiteți XVG, puteți semna tranzacția cu cheia dvs. privată offline. Odată semnat, puteți transmite tranzacția de pe un computer online care nu are acces la cheile dvs. private.

Electrum acceptă, de asemenea, recuperarea cheii de expresie de acces și semnătura multiplă, ceea ce înseamnă că ați putea solicita confirmări multiple pentru a trimite o tranzacție, sporind securitatea. În cele din urmă, portofelul Electrum se conectează la servere descentralizate care indexează blockchain-ul. Nu este nevoie să operați un nod complet sau să descărcați întregul istoric al tranzacțiilor blockchain.

Portofele Android

Verge va suporta, de asemenea, două portofele Android. Una pentru Tor și alta pentru I2P. Aceste portofele mobile includ măsuri de securitate, cum ar fi codurile PIN și blocarea biometrică. De asemenea, acceptă coduri QR pentru a extrage soldurile din portofelele de hârtie.

Mesagerie

Verge a implementat și opțiuni pentru tranzacțiile de mesagerie. Puteți trimite XVG prin Telegram, Discord, Twitter sau IRC. Este simplu să trimiteți jetoane folosind doar numele de utilizator al unei persoane. Un robot va procesa tranzacția și va plasa fondurile într-o adresă de deținere. Apoi va trimite un mesaj destinatarului cu instrucțiuni despre cum să revendicați fondurile. Verge nu este singura criptomonedă care implementează plăți de mesagerie, dar reprezintă un mare salt înainte în experiența utilizatorului din punct de vedere al ușurinței de utilizare.

Plățile prin mesaje pe Slack și Steem vin la XVG mai târziu în acest an.

Minerit

Verge se numără printre o mică mână de proiecte care testează consensul multi-algoritm. Aceasta înseamnă că minerii pot exploata XVG în cinci moduri diferite. Toți algoritmii sunt dovada funcționării. Cu toate acestea, unii favorizează hardware-ul ASIC, în timp ce alții sunt compatibili cu GPU sau mai ușori.

Cei cinci algoritmi sunt Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl și blake2s. Digibyte a fost pionierul acestei abordări multialgoritmice. Beneficiul este o descentralizare mai mare, deoarece mai mulți algoritmi înseamnă că multe tipuri diferite de platforme miniere pot participa la mineritul XVG.

Verge are un timp țintă de blocare de 30 de secunde, împărțit între cei cinci algoritmi. În total, vor exista 16,5 miliarde XVG, cu 9 miliarde extrase în primul an (2014) și 1 miliard în fiecare an după aceea.

Moneda XVG

XVG, inițial DogeCoinDark, a fost lansat fără ICO sau premin. Dezvoltatorii au cumpărat monede Verge la fel ca oricine altcineva.

Verge se află în prezent în primele 30 de criptomonede din întreaga lume. Este listat pe multe schimburi majore, inclusiv Binance și Bittrex.

Planuri de viitor

Verge are mai multe planuri viitoare care ar putea face proiectul mai convingător ca soluție completă de confidențialitate.

Swap-uri atomice

Începând din 2018, Verge speră să implementeze suport pentru swap-uri atomice cu majoritatea criptomonedelor majore. Swap-urile atomice folosesc blocaje hash și blocaje temporale pentru a îngheța jetoanele pe un blockchain în schimbul eliberării de jetoane pe un alt lanț. Verge speră că interoperabilitatea cu alte lanțuri îl va face un furnizor de confidențialitate.

Contracte inteligente

Proiectul Rootstock intenționează să adauge un lanț lateral la Verge care procesează contracte inteligente. Va fi Turing complet și comparabil cu Ethereum. Nu s-a lansat încă, deci acele revendicări nu sunt încă confirmate.

Jetoanele RSK de pe Rootstock pot fi conectate la jetoanele Verge, astfel încât să aibă aceeași valoare. Puteți depune XVG pe Verge și cheltuiți RSK corespunzător pe lanțul lateral Rootstock.

Rootstock susține că au făcut o descoperire în scalabilitatea contractelor inteligente. Obiectivul lor este de 2.000 tx / s folosind soluții de decontare off-chain similare cu Lightning Network.

Concluzie

Verge este interesant în măsura în care este un proiect descentralizat, open source. Cu toate acestea, lipsa sa de structură formală ar putea fi, de asemenea, un dezavantaj. Cele mai multe proiecte criptografice serioase din zilele noastre au o bază în spatele lor, care conduce dezvoltarea și stabilirea unei foi de parcurs.

De asemenea, proiectul are nevoie de o revizuire externă. În timp ce multe dintre tehnologiile pe care le implementează au fost testate în altă parte, Verge ar putea folosi o doză de legitimitate dintr-o sursă independentă.

De asemenea, nu au același tip de resurse ca și concurenții lor din spațiul de confidențialitate. Monero, Z Cash și Dash au sute de colaboratori pe Githubs. Verge are doar 12.

Acestea fiind spuse, ascunderea adreselor IP este o frontieră importantă pentru anonimatul blockchain-ului. Dacă pot rezolva contracte inteligente anonime, aceasta ar fi o descoperire unică pentru spațiu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map