Ce este Streamr DATAcoin? Ghid pentru începători

Ce este Streamr DATAcoin?

Streamr DATAcoin este o rețea off-chain axată pe generarea și schimbul de date. Ca componentă off-chain, sistemul Streamr va funcționa alături de blockchains – în acest moment, este construit pe și pentru Ethereum. Va utiliza contracte inteligente pentru a permite mașinilor și persoanelor fizice să tranzacționeze date prin rețeaua sa.

În esență, rețeaua va facilita o piață care permite oricui să publice sau să consume date. Echipa Streamr consideră că va sparge modelul de generare a datelor din marile companii pe care le-au stabilit cu serviciile cloud.

Proiect Streamr

Piața ar putea oferi o mulțime de date pentru un număr exponențial de cazuri de utilizare. Dezvoltatorii și utilizatorii de aplicații descentralizate pot accesa fluxuri de date din rețeaua Streamr pentru datele necesare pentru a-și rula DApp-urile. Pentru IoT, mașinile ar putea transmite date reciproc din întreaga lume. Sau, o persoană ar putea pur și simplu să introducă valori de antrenament din Apple Watch sau Fitbit, iar cercetătorii ar putea accesa aceste informații pentru un studiu de sănătate / exerciții. Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele cazuri de utilizare pe care Streamr le-ar putea umple.

Cum funcționează Streamr DATAcoin?

Ecosistemul Streamr este format din editori, consumatori și brokeri. Toate datele sunt trimise ca evenimente către fluxurile de date ale rețelei.

După cum sugerează și numele lor, editorii trimit date către fluxul de date sub formă de evenimente. Unele dintre aceste date sunt gratuite pentru consumatori, în timp ce alte date trebuie achiziționate folosind DATA (simbolul ERC20 nativ al rețelei).

Nodurile broker sunt principala caracteristică arhitecturală a rețelei. Aceștia sunt responsabili de gestionarea „sarcinilor precum publicarea de evenimente, abonarea la fluxuri, gestionarea stocării și comunicarea cu nodurile Ethereum”, potrivit proiectului hartie alba.

Datorită partajării (sau partiționării), fiecare nod nu este responsabil pentru tot traficul rețelei. În schimb, fiecare nod este responsabil numai pentru cota sa partiționată din traficul de rețea și sunt plătiți în DATA pentru preluarea și transmiterea datelor de la editori către consumatori.

Pentru a menține onestele nodurile brokerilor, brokerii trebuie să trimită sumele de verificare a muncii lor pentru alte noduri pentru evaluare inter pares. „Dacă un nod raportează sume de verificare deviante, niciunul sau sumele de verificare nu sunt coerente”, se precizează în cartea albă, „nu se obține recompensă, iar nodurile contravenționale devin mai puțin probabil să li se atribuie responsabilitatea pentru o partiție în viitor”.


Contractele inteligente vor supraveghea cel mai mult fiecare pas al procesului de transmitere a datelor. Aceștia vor fi responsabili pentru păstrarea informațiilor într-un flux de date, menținerea unui registru al acestui flux, atribuirea de lucrări la nodurile brokerilor și acordarea de licențe pentru contracte de date pentru achiziționarea și vânzarea de date.

Streamr Stack

Stiva Streamr este o stivă de tehnologie cu mai multe straturi care acceptă conducta de date a rețelei. Ca protocol de sus în jos, acesta constă din următoarele cinci părți:

Editor Streamr

Versiunea Streamr a unui kit pentru dezvoltatori. Pentru a face mai accesibilă dezvoltarea pe Streamr, Editorul va permite crearea DApp eficientă și crearea de contracte inteligente, precum și furnizarea de șabloane pre-realizate pentru cazuri de utilizare rudimentare. Echipa speră că Editorul va oferi „instrumente care permit non-experților să stabilească contracte inteligente, să se conecteze la surse de date de încredere, să utilizeze module sigure în afara lanțului pentru filtrarea datelor, agregarea și rafinamentul, să implementeze aplicații descentralizate, să urmărească inteligent executarea contractului și vizualizarea fluxului de date de intrare și a evenimentelor blockchain. ”

Motor Streamr

Funcția care conduce analiza, procesarea și rafinarea datelor în afara lanțului. Acest motor va fi responsabil pentru preluarea datelor brute și pregătirea pentru DApp și / sau utilizarea contractelor inteligente. „Este posibil ca datele brute să fie filtrate, eșantionate, agregate, combinate cu alte date, rulate prin algoritmi de detectare a anomaliilor sau procesate prin învățare automată avansată și modele de recunoaștere a modelelor”, iar Streamr Engine este responsabil pentru executarea acestor funcții. Acesta va monitoriza rețeaua Streamr pentru evenimente și, cu modele construite folosind Streamr Engine, va procesa date noi și va răspunde la evenimente în timp real.

Piața datelor

Exact așa cum sună. Piața de date va fi hub-ul pentru fluxurile de date, un loc în care oricine poate lista sau cumpăra date în rețea. Aceste date ar putea fi trimise de la mașină la mașină pentru IoT sau de la individ la individ, cum ar fi un dezvoltator DApp care achiziționează cote de pariere pentru o aplicație de pariuri sportive. Unele date vor fi gratuite, dar datele care nu sunt vor fi achiziționate cu o licență de abonament încorporată într-unul dintre contractele inteligente ale rețelei.

Rețea Streamr

Componenta de transport a datelor stivei. Găzduiește evenimente, fluxuri și noduri de broker ale platformei și gestionează toate mesajele și transmiterea datelor din rețea.

Rețea Streamr

Contracte Smartr Streamr

În esență, contractele inteligente mențin funcțiile rețelei funcționând corect și îi asigură integritatea: „O serie de contracte inteligente Ethereum susțin funcționarea rețelei Streamr și a pieței de date. Rețeaua Streamr folosește contracte inteligente pentru stimulare, coordonare, permisiuni și verificarea integrității. Piața de date se bazează pe caracteristicile furnizate de rețea pentru licențierea și generarea de bani a datelor. DATAcoin, un token ERC20, este utilizat de ambele straturi pentru stimulare, ca valoare a reputației și ca mijloc de plată. ”

Echipă

Cofondatorul și CEO-ul Streamr, Henri Pihkala, a funcționat ca CEO / CTO pentru două companii de tranzacționare algoritmice și are peste 10 ani de experiență în construirea instrumentelor pentru prelucrarea datelor în timp real.

Nikke Nylund, celălalt cofondator al Streamr, este un antreprenor în serie care a ajutat la construirea următoarelor companii de succes: „Quartal, cu Quartal Flife vândut către Investis Ltd (Marea Britanie), Quartal Financial Solutions achiziționat de KMU Capital AG și Quartal Content Management cumpărat de Satama Plc. ”

Directorul de proiect al proiectului, Risto Karjalainen, deține un doctorat. în Științe decizionale de la Wharton School de la Universitatea din Pennsylvania. Înainte de a se alătura Streamr, a servit ca analiză cantitativă și manager de portofoliu pentru JP Morgan și Merrill Lynch.

Foaie de parcurs

Echipa nu are date concrete de referință, o alegere pe care au făcut-o pentru a evita stabilirea așteptărilor pe care este posibil să nu le poată îndeplini la timp. Cu toate acestea, foaia de parcurs din cartea albă împarte etapele proiectului în trei etape:

  • Etapa 1: Prototip de rețea de broker, prototip de piață. Dezvoltarea Streamr Engine pentru a interacționa cu Ethereum. Calcule on-chain și off-chain cu Streamr Editor.
  • Etapa 2: Rețea Streamr și suport pentru contracte inteligente pentru generarea de bani și criptare. Produsul funcțional al pieței de date descentralizate. Descentralizarea Editorului și a motorului Streamr.
  • Etapa 3: Ofuscarea locației și rutare avansată pentru rețeaua Streamr. Clădire comunitară pentru piață. Dezvoltarea produsului pentru Streamr Engine și Editor.

Foaia de parcurs Streamr

Istoricul tranzacțiilor Streamr

După ce a funcționat ca orice altă monedă în sezonul de vacanță trecut, Streamr DATAcoin a revenit aproape la prețul său proaspăt ieșit din ICO. La momentul scrierii, se situează pe locul 186 pe CoinMarketCap.

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = DATA&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP, BTC ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

De unde să cumpărați Streamr

În prezent, cea mai populară piață a DATA (~ 91%) este pe Ethfinex, de unde o puteți cumpăra cu USD, BTC sau ETH. A doua cea mai mare piață (~ 6%) vine de la HitBTC, unde puteți tranzacționa DATA pentru BTC, ETH sau USDT.

Unde se stochează Streamr

DATA este un jeton ERC20, deci orice portofel compatibil ERC20 / Ethereum vă poate păstra jetoanele. Aceasta include MyEtherWallet, MetaMAsk, Parity, Ledger Nano S, Trezor și altele.

Gânduri finale

Streamr DATAcoin nu duce lipsă de ambiție. Stiva tehnologică a proiectului intenționează să acopere instrumentele dezvoltatorului, funcțiile de rețea off-chain, agregarea și rafinarea datelor, gestionarea inteligentă a contractelor și o piață de date atât pentru consumatori, cât și pentru producători. Mai mult, proiectul vizează tranzacțiile peer-to-peer și transmiterea de date de la mașină la mașină pentru Internetul obiectelor.

În cele din urmă, Streamr dorește să ofere un cadru pentru transferul de date scalabil, sigur și eficient atât pentru sistemele descentralizate, cât și pentru cele centralizate. Construită având în vedere blockchain, va funcționa în tandem cu platforme blockchain, DApps și contracte inteligente pentru a furniza date fiabile, în timp real.

Până în prezent, proiectul este parteneriat cu Golem, iar echipa prevede datele sale de rețea pentru operatorii de pe supercomputerul global Golem. Această aplicație, ca și în cazul altora, este încă în stadiile sale teoretice. Cu toate acestea, pe măsură ce blockchain-ul se maturizează și Streamr atinge repere de foaie de parcurs, vom vedea rolul proiectului concretizat și, dacă va prinde, ar putea oferi un hub alternativ pentru generarea de bani, care concurează cu modelele centralizate actuale bazate pe cloud..

Resurse aditionale:

Site-ul web

Hartie alba

Blog

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map