Ce este selecția de monede și de ce contează?

Selecția de monede este procesul care descrie modul în care algoritmii care determină Bitcoin să aleagă care dintre Bitcoins să cheltuiască atunci când aprobați o tranzacție de cheltuieli.

Dacă aveți 1,2 BTC în portofel și plătiți 0,3, aveți 0,9 BTC în stânga, în dreapta?

Ei bine, da. Dar nu este neapărat atât de simplu. La urma urmei, poți avea 100 de dolari în portofelul tău fizic. Acel 100 de dolari ar putea cuprinde două cincizeci sau ar putea fi cinci douăzeci sau 100 de bancnote de un dolar. De fiecare dată când cheltuiți una dintre acele note de hârtie, veți primi probabil unele schimbări înapoi. De-a lungul timpului, dacă continuați să plătiți cu facturi, veți rămâne doar o grămadă de nicheluri și monede.

Acel 1,2 BTC din portofelul digital nu diferă. Diferența cu BTC este că, atunci când aprobați o cheltuială BTC, trebuie să plătiți și comisioanele de tranzacție. Așadar, procesul de alegere a Bitcoin-urilor specifice care sunt predate în cheltuieli este mai mult costisitor.

Iata de ce.

Selecția de monede în acțiune

Să ne întoarcem la ipoteticul dvs. portofel cu 1,2 BTC în el. Știind că este puțin probabil să aveți de fapt un BTC întreg și 0,2 BTC, să presupunem că aveți următoarele:

  • 0,5 BTC
  • 0,4 BTC
  • 0,2 BTC
  • 0,1 BTC

Acum, atunci când cheltuiți 0,3 BTC, ați spera că algoritmul ar combina 0,2 și 0,1 BTC pentru a atinge valoarea cheltuielilor. Are sens și, având în vedere modul în care Bitcoin calculează taxele, există costuri mai mici dacă o faci în acest fel.

Vestea bună este că este posibil să se întâmple acest lucru. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă doar de când echipa de dezvoltatori Bitcoin a actualizat algoritmul la începutul acestui an, pentru a asigura o selecție mai simplificată a monedelor. Înainte de această actualizare, procesul de selecție a monedelor era puțin mai puțin sofisticat.

Continuând cu scenariul de mai sus, când ați aprobat cheltuielile de 0,3 BTC, versiunea mai veche a algoritmului ar crea aproape întotdeauna un modificați ieșirea. Aceasta înseamnă că invariabil ar fi luat 0,4 sau 0,5 BTC și ar returna schimbarea de 0,1 sau 0,2 BTC în portofel, mai puțin taxele.

În timp ce actualizarea algoritmului este o veste bună pentru viitor, faptul este că există ani de tranzacții Bitcoin care s-au întâmplat înainte de această actualizare. Acest lucru a creat un echivalent digital al tuturor celor care au un portofel care conține 70% nicheluri și dimes și poate 30% note de valoare. Diferența este că nu poți să-ți iei portofelul Bitcoin în bancă și să le ceri să schimbe toate acele Satoshis înapoi în Bitcoins pentru tine.

Nicheluri și monede

Oricât de enervantă poate fi o schimbare mică, este mai ușor de manipulat decât fragmentele de BTC

Cum se întâmplă acest lucru?

Bitcoin rulează pe un concept numit UTXO sau ieșire tranzacție necheltuită. Acesta este în esență același concept care împiedică o dublă cheltuială să se întâmple. De fiecare dată când o tranzacție de cheltuieli este autorizată, algoritmul Bitcoin asigură că portofelul conține cel puțin valoarea cheltuielilor plus taxele înainte ca protocolul de consens PoW să aprobe tranzacția.

Bitcoin a optat pentru mecanismul UTXO, deoarece păstrează algoritmul de lucru simplu. De asemenea, permite procesarea paralelă pe mai multe conturi, ceea ce îmbunătățește scalabilitatea. În cele din urmă, permite Verificări simple de plată (SPV), clienți ușori care pot verifica includerea unei plăți în blockchain fără a descărca baza de date completă.

Cu toate acestea, UTXO are unele dezavantaje. În special, nu funcționează pentru platformele de contract inteligente, dat fiind că fiecare ieșire poate fi deținută doar de o singură persoană. La fel de explicat de Vitalik Buterin, acesta este motivul pentru care Ethereum a optat pentru un model diferit, denumit adesea Modelul contului / soldului. Deși acest model oferă unele avantaje față de UTXO, scalabilitatea nu este una dintre ele. Astfel, pentru toate beneficiile pe care le oferă Ethereum, scalabilitatea este o problemă care continuă să-i afecteze dezvoltatorii.

Rezultatul este că da, Bitcoin a actualizat acum algoritmul. Selecția de monede este un proces mai sofisticat ca rezultat, vizând valorile UXTO care se potrivesc cel mai bine cu valoarea tranzacției. Dar, situația rămâne că există multe, multe bucăți minuscule de Bitcoin care circulă acum.

Anul trecut, un dezvoltator Bitcoin a încercat un calcul complex pentru a stabili valoarea posibilă a acestor mici piese. El a concluzionat că Bitcoin este comparabil cu un seif, două treimi pline de bibelouri de valoare mică și o treime plină de articole de valoare mare. În cele din urmă, taxele pentru mutarea bibelourilor din seif ar putea ajunge să fie mai mult decât valoarea bibelourilor în sine.

O soluție posibilă?

A fost dezvoltator blockchain Mark Erhardt, care a propus pentru prima dată cum se optimizează algoritmul de selecție a monedei Bitcoin. Deși, Andrew Chow a implementat actualizarea. Erhardt lucrează acum pentru BitGo, care dezvoltă soluții de criptomonede pentru întreprinderi pentru investitorii instituționali. Acolo s-a dezvoltat UTXO predictiv, ceea ce ajută la compensarea taxelor implicate în cheltuirea multor valori UXTO mici.

Taxele de tranzacție Bitcoin sunt mai mici atunci când există mai puțin trafic în rețea și mult mai mari atunci când traficul este ridicat. Acesta este motivul pentru care mulți oamenii se plângeau despre taxe mari în decembrie 2017, când valoarea Bitcoin a crescut la aproape 20.000 de dolari.

UTXO predictiv folosește un algoritm pentru a grupa cele mai mici fragmente de BTC în tranzacții atunci când taxele sunt mai mici. Când comisioanele cresc, va reduce la minimum dimensiunile tranzacțiilor pentru a compensa creșterea. În acest fel, UTXO predictiv economisește până la 30% din taxe pentru clienții BitGo.

Dacă UTXO predictiv ar putea fi lansat pe alte burse și portofele, acesta va oferi o amortizare împotriva taxelor implicate în cheltuirea fragmentelor minuscule de BTC care există acum în multe dintre portofelele noastre..

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre selecția monedelor în general, iată o prezentare excelentă care explică în detaliu selecția monedelor și UTXO. Atenție: este una lungă!

Taxele contează

Unii oameni ar putea considera că taxele sunt atât de mici pentru a nu conta. În timp ce comisioanele pot ajunge să fie bani pe dolar, investitorii pricepuți știu că dobânda compusă contează. Dacă putem reduce taxele și reinvesti diferența, acestea ar putea valoriza mult mai mult în anii următori. Cel puțin, presupunând că prețul BTC crește.

Așa cum spunea bunica mea, ai grijă de bănuți, iar kilogramele se vor îngriji de ele însele. Lire sterline se referă la lire sterline, dar principiul înseamnă și dolari – și Bitcoin-urile tale.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map