Ce este Raiden Network Token? Un ghid pentru începători

Ce este Raiden Network Token (RDN)?

Tokenul Raiden Network este moneda nativă a Raiden Network, care descrie protocolul său ca un mijloc pentru „transferuri rapide, ieftine, scalabile de jetoane pentru Ethereum”. Protocolul este destinat completa Ethereum, nu concurați împotriva acestuia, permițând jetoane compatibile Ethereum (ERC-20) să fie folosit.

În general, echipa Raiden descrie principala problemă legată de blockchain fiind scalabilitatea. Tarife enorme, împreună cu perioade lungi de confirmare, fac ca ideea adoptării în masă a Ethereum (împreună cu alte blockchain-uri, cum ar fi Bitcoin) să nu fie realistă în acest moment. Aici intervine rețeaua Raiden. Folosind în afara lanțului tranzacții pentru rezolvarea problemelor de scalabilitate cu care se confruntă Ethereum, Raiden va efectua plăți „aproape instantanee, cu taxă redusă”, indiferent de numărul de tranzacții procesate în rețea.

Caracteristici cheie ale RDN

Rețeaua Raiden este în esență soluția Ethereum pentru problemele de scalabilitate și este versiunea Ethereum a Bitcoin Lightning. Acestea fiind spuse, înțelegerea scopul Bitcoin Lightning vă va ușura înțelegerea RDN.

Potrivit unui videoclip publicat pe site-ul oficial al Raiden Network, înainte de adoptarea pe scară largă a plăților blockchain, aceasta trebuie să poată facilita aproximativ 100.000.000 tps. De acum, blockchain-ul Ethereum este capabil să gestioneze în jur de 10-15 tps (tranzacții pe secundă). În comparație cu cardul de credit Visa, care poate suporta 45.000 tps, rețeaua actuală Ethereum este extrem de ineficientă.

Caracteristicile cheie care cuprind rețeaua Raiden pentru a accelera tranzacțiile cu taxe mici sunt următoarele:

 1. Confirmări de transfer accelerate (<1 secunda ). Transferurile curente pe blockchain-ul Ethereum pot dura câteva secunde până la minute.
 2. Transferuri private care nu sunt vizibile pe registrul global.
 3. Rezolvați problemele de scalabilitate, astfel încât Ethereum să poată crea adoptarea în masă, permițând Ethereum să devină infrastructura globală de plăți peer-to-peer, cu numerar electronic pentru care a fost conceput inițial.
 4. Tranzacții cu taxă redusă
 5. Capacitate de microplată
 6. Funcționează în combinație cu orice jeton ERC-20. Jetoanele din această listă includ EOS (EOS), Tron (TRX), Icon (ICX), Binance Coin (BNB) și multe altele.

Cum funcționează RDN?

Conform paginii sale de angajare de pe înger.co, RDN va funcționa trecând „de la un model în care toate tranzacțiile ajung în registrul partajat de pe blockchain la un model în care utilizatorii pot transfera jetoane prin schimbul privat de mesaje fără a implica un protocol global de consens, păstrând în același timp securitatea și garanțiile așa cum se aștepta din sistemul blockchain”

Tehnologia Raiden Network poate fi exprimată ca un strat deasupra blockchain-ului, creând în cele din urmă o uniune cooperativă între acesta și cadrul de bază al Ethereum. Îndepărtează necesitatea consensului global, ceea ce reduce semnificativ capacitatea rețelelor de a se scala la niveluri îmbunătățite. Eliminarea necesității unui consens global se face „prin utilizarea unei rețele de canale de plată care permit transferul în siguranță a valorii în afara lanțului, adică fără implicarea blockchain-ului pentru fiecare transfer”.

Defalcat în termeni simpli, protocolul merge cam așa:

 1. Canale de plată care permit tranzacții sigure, în afara lanțului. Cu dovezi criptografice și contracte inteligente, tranzacția poate fi finalizată în mod eficient și sigur, deoarece este întotdeauna susținută de o „plată în avans” în lanț.
 2. Canale de plată bidirecționale, permițând tranzacții de jetoane înainte și înapoi.
 3. Multihop, blocat prin hash transferuri, permițând jetoanelor să treacă prin numeroase noduri în loc de un singur nod în timp ce sunt securizate cu o „cheie”. Fără cheia secretă furnizată de expeditorul original, jetoanele nu pot fi revendicate în lanț.

Despre RDN

Proiectul Raiden Network este dezvoltat de compania germană Brainbot Technologies AG, o companie de software dedicată dezvoltării protocolului blockchain. Fondată în anul 2000 de Heiko Hees, are în prezent între 11 și 50 de angajați în birouri din Berlin, Mainz și Copenhaga. De asemenea, fondatorul PediaPress, Hees a fost un dezvoltator de bază al Ethereum din martie 2014. Fiind un dezvoltator de bază pentru Ethereum, este evident modul în care fondatorul vede defectele actuale ale protocolului său actual cu modalități de îmbunătățire a acestuia.

Destul de interesant, site-ul web nu include RDN ca una dintre principalele lor dezvoltări blockchain, care ar putea fi atribuită dificultății de a evidenția o mare varietate de proiecte pe care le întreprind în prezent pe o singură pagină. Cu toate acestea, nu există actualizări privind starea proiectului Raiden Network Project Stare de nervozitate nici Mediu începând cu 1 decembrie 2017. Deși diverse surse sugerează că proiectul este întârziat, se pare că proiectul este în desfășurare, cu o privire ulterioară asupra pozițiilor lor deschise actuale (care pot fi solicitate pentru Aici) și actualizări recente ale acestora Github.

Aprovizionare cu monede RDN

Aprovizionarea totală a RDN se ridică la 100.000.000 și are o aprovizionare circulantă de aproape 50% din aceea la 50.148.936. Cu o capitalizare de piață de aproape 341 milioane dolari, în prezent se află în poziția # 102 dintre toate monedele.

Pe 1 decembrie, echipa a anunțat via Stare de nervozitate „Mutăm unele RDN la alimentarea cu lichid pentru a) compensa consilierii b) avem câteva jetoane într-un portofel mai la îndemână.” Potrivit site-ului oficial al Raiden, monedele au fost alocate în modul următor:

 • 50% Licitație publică
 • 34% Reținut de laboratoarele de brainbot Înființare (conducătorul proiectului Raiden)
 • 16% Fond de dezvoltare externă

Astfel, se remarcă faptul că o cantitate mare de monede RDN sunt utilizate pentru a finanța dezvoltarea proiectului.

Istoricul tranzacționării RDN

Comparativ cu alte criptomonede, moneda a avut o creștere oarecum constantă în ultimii ani, ceea ce ar putea reflecta sentimentele comunităților de investitori că aceasta este o deținere pe termen lung, mai degrabă decât un producător rapid de bani.

raiden chart token coinmarketcap

De unde puteți cumpăra RDN?

Puteți cumpăra RDN pe site-uri de schimb, cum ar fi Huobi, Binance, și Gate.io. Una dintre cele mai simple modalități de tranzacționare pentru aceste monede este crearea inițială a unui cont Coinbase sau Bitstamp. După verificare, puteți achiziționa Ethereum prin transfer bancar sau card de credit și apoi să depuneți jetoanele pe un schimb alternativ, cum ar fi Binance. De îndată ce primiți jetoanele, urmați pașii de pe bursa respectivă utilizată și tranzacționați.

De acum, este puțin dificil să vă înregistrați pe multe schimburi din cauza interesului copleșitor pentru criptomonede. Acest lucru face dificil pentru schimburi să țină pasul cu cererea și deseori îndepărtează noii utilizatori de incapacitatea de a furniza servicii adecvate fără a-și actualiza infrastructura. Dacă încercați să investiți în criptomonede, vă rugăm să țineți cont de a face diligența necesară pentru a găsi site-uri de încredere care nu vă vor fura informațiile personale. Dacă aruncați o privire la ghidul nostru cuprinzător „Cum să cumpărați Bitcoin și alte criptomonede populare”, veți găsi o serie de site-uri de schimb pentru a vă ajuta să începeți misiunea RDN.

Unde puteți stoca RDN?

Având în vedere că RDN este un simbol ERC-20, îl puteți stoca pe portofele hardware care acceptă blockchain-ul Ethereum, cum ar fi Trezor sau Ledger Nano S. Puteți să-l stocați și pe MyEtherWallet (MEW). Pentru a verifica mai multe portofele, consultați ghidul nostru Cele mai bune portofele Ethereum.

Concluzie

De la înființarea sa în 2015, Rețeaua Raiden se definește ca „un proiect de infrastructură de bază foarte anticipat, cu scopul de a extinde capacitatea platformei Ethereum pentru a sprijini adoptarea semnificativă”. Este interesant de remarcat lipsa de actualizări care ar putea atrage investitorii, cu toate acestea, proiectul în sine pare mai degrabă o așteptare pe termen lung decât o altă schemă de pompare și descărcare.

Cazul de utilizare al proiectului și contextul directorului general sunt fațete interesante ale proiectului, care conferă merit credibilității sale. Dacă totul funcționează, am putea vedea RDN ca una dintre principalele valute digitale pentru plăți cu amănuntul și P2P.

Fără informații suplimentare despre proiect și datorită naturii generale a industriei criptomonedelor, proiectul este încă extrem de speculativ. Vă rugăm să vă amintiți, acesta este doar un articol informativ care nu trebuie considerat un sfat financiar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map