Ce este QTUM? Un ghid rapid și ușor

Ce este QTUM?

QTUM (pronunțat „cuantic”) este o tehnologie blockchain bazată pe Singapore care leagă contractele inteligente ale Ethereum de blockchain-ul stabil al Bitcoin în timp ce folosește dovada mizei pentru verificare. Procedând astfel, QTUM speră să crească gama și interoperabilitatea aplicațiilor de contract inteligente, în special în scopuri comerciale și instituționale. În plus, QTUM va implementa instrumente, șabloane și alte opțiuni de contract inteligente plug-and-play pentru a facilita companiilor să construiască și să execute contracte inteligente.

Ideea din spatele QTUM este de a face contractele inteligente mai ușoare și mai sigure, oferind în același timp interoperabilitate cu criptomonede de top, cum ar fi Bitcoin și Ethereum. Fundația pentru codul QTUM este blockchain-ul Bitcoin, dar dezvoltatorii QTUM au abstractizat și au adăugat straturi blockchain-ului Bitcoin care permit mașinii virtuale Ethereum pentru contracte inteligente să ruleze pe Bitcoin. Ca atare, QTUM beneficiază de noi dezvoltări în comunitățile Bitcoin și Ethereum, iar contractele inteligente construite pe Ethereum pot fi portate cu ușurință și la QTUM.

specificatii tehnice

După o primă vânzare colectivă în martie, rețeaua principală a QTUM a intrat în funcțiune la jumătatea lunii septembrie 2017. În momentul scrierii, QTUM este cea de-a 16-a cea mai valoroasă criptomonedă pe cap de piață, conform CoinMarketCap, cu o evaluare generală de 1,1 miliarde de dolari. În această postare, vom arunca o privire asupra tehnologiei din spatele QTUM, a echipei sale și a posibilităților pe care le are pentru democratizarea contractelor inteligente corporative.

Construit pentru afaceri: contractele inteligente ale companiei sunt ușoare

Deși oricine poate folosi QTUM, fundația QTUM se concentrează pe aplicațiile de afaceri ale contractelor inteligente. Scopul lor este de a facilita tranziția de la sistemele vechi în organizațiile care îmbătrânesc la soluții bazate pe blockchain care măresc automatizarea și scad costurile. Acest lucru ar putea lua forma unei companii care își creează propriile jetoane pentru a alimenta unele dintre bunurile și serviciile sale. Alternativ, descentralizarea blockchain ar putea ajuta la gestionarea lanțului de aprovizionare auto-executant. Un registru distribuit are aplicații imediate în reducerea riscurilor și securitate cibernetică, iar contractele pot fi securizate și executate autonom.

Aceste soluții par promițătoare pentru companii, dar, în practică, multe dintre aceste opțiuni nu sunt fezabile cu starea actuală a tehnologiei blockchain. Potrivit echipei QTUM, Ethereum are încă defecte de stabilitate care încă nu au fost rezolvate, iar dependența sa de soldurile conturilor, mai degrabă decât de ieșirile de tranzacții necheltuite, îl face incompatibil în scenarii în care interoperabilitatea Bitcoin sau anumite scenarii de scalare sunt necesare (a se vedea mai jos despre verificarea UTXO).

Chiar dacă Bitcoin este cel mai stabil și mai sigur blockchain disponibil, rețeaua Bitcoin își pune propriile provocări. În primul rând, nu este complet Turing, ceea ce înseamnă că programarea contractelor inteligente direct pe Bitcoin nu este posibilă. În plus, după Patrick Dai, unul dintre fondatorii QTUM, dezvoltatorii de întreprinderi pot fi precauți în crearea unei clone private blockchain Bitcoin, deoarece folosește dovada muncii și necesită mineri pentru consens.

Soluția QTUM oferă cele mai bune din ambele lumi. Permițând ușurința programării găsite în rețeaua Ethereum să se combine cu stabilitatea și securitatea blockchain-ului Bitcoin. În plus, dezvoltatorii QTUM vor oferi instrumente, planuri și contracte inteligente pre-construite, care vor permite construirea rapidă de noi aplicații descentralizate (DApps) și alte cazuri de utilizare bazate pe blockchain pentru companii.

Mașină virtuală Ethereum & Verificare Bitcoin UTXO

QTUM se facturează ca o punte între stabilitatea Bitcoin și tehnologia Ethereum. Mai exact, acest lucru înseamnă că QTUM rulează o versiune a mașinii virtuale Ethereum (EVM) – lucrul care face posibilă contractele inteligente – deasupra blockchain-ului Bitcoin. Problema este o incompatibilitate fundamentală între modul în care Ethereum și Bitcoin stochează date.

Registrul blockchain Ethereum utilizează soldurile conturilor, la fel ca o bancă în felul în care suntem obișnuiți să ne gândim la asta. Cu toate acestea, registrul Bitcoin utilizează ieșiri de tranzacții necheltuite (UTXO) ca markeri de valoare. Soldurile contului sunt mai simple și mai ușor de scris cod, adică de ce Ethereum le folosește. in orice caz, conform echipei QTUM, cu UTXO-uri, este mai simplu să validați tranzacțiile și puteți procesa mai multe tranzacții în același timp, indiferent de secvență. Acest lucru face ca UTXO-urile să fie mai sigure și scalabile.

Deci, dacă mașina virtuală Ethereum este construită pe un sistem care utilizează solduri de cont, este o provocare tehnică serioasă să implementezi EVM pe blockchain-ul Bitcoin. QTUM rezolvă această provocare cu un Strat de abstractizare a contului care convertește rezultatele blockchain-ului în solduri de cont și facilitează transferul de informații între EVM și blockchain-ul bazat pe UTXO. Acest strat de abstractizare este cea mai mare contribuție tehnologică a QTUM.

Stiva QTUM

Consecința acestei fuziuni între Ethereum și Bitcoin este că actualizările dezvoltate pentru fiecare platformă se vor aplica și pentru QTUM. De exemplu, QTUM a implementat deja SegWit și alte proiecte de îmbunătățire Bitcoin. Codul partajat înseamnă, de asemenea, că DApp-urile care rulează pe Ethereum pot fi rulate cu ușurință și pe QTUM.

Datafeeds & oracolele fac QTUM în general util

Pe lângă combinarea celor mai bune Bitcoin și Ethereum, QTUM acceptă și integrarea fluxurilor de date externe și ceva ce echipa numește „oracole”. Acestea sunt în esență API-uri de tip care permit dispozitivelor externe să furnizeze și să dobândească informații din contractele inteligente care operează pe platforma QTUM. Oracolele sunt părți de încredere din rețea care pot furniza date, pot efectua calcule în afara rețelei și pot ajuta la calcule.

Acceptarea și prelucrarea datelor externe este necesară pentru multe aplicații potențiale ale contractelor inteligente în afaceri. Acest lucru este valabil mai ales pentru aplicațiile care ar necesita o putere mare de procesare, deoarece contractele inteligente care rulează pe mașina virtuală necesită ca fiecare nod din rețea să finalizeze calculele. Avem nevoie de părți externe de încredere pentru a oferi putere de calcul în afara rețelei, pentru a împiedica suprautilizarea mașinilor virtuale.

Dovada mizei 3.0: singura platformă de contracte inteligente PoS

O altă caracteristică cheie a soluției de contract inteligent a QTUM este implementarea dovezii de miză (PoS) în locul dovezii de muncă (PoW), așa cum este utilizată în prezent pe blockchain-urile Bitcoin și Ethereum. Implementarea face din QTUM singurul blockchain în care dovada mizei alimentează contractele inteligente.

Importanța dovezii mizei pentru contractele inteligente nu trebuie subestimată. În timp ce blockchain-ul oferă multe îmbunătățiri de eficiență pentru utilizatorii de afaceri, aceste creșteri sunt subminate atunci când luați în considerare ineficiența dovezilor miniere de lucru. Echipa de dezvoltare QTUM întâlnit cu părțile interesate în finanțe, logistică și producție pentru a explora diferențele dintre dovada mizei și dovada muncii în ceea ce privește aplicațiile practice. Eficiența și securitatea au fost principalele lor preocupări în ceea ce privește dovada muncii, iar miza a avut mai mult sens din perspectiva instituțională.

Blockchain pe mobil: Rulați contracte inteligente utilizând clienți ușori

QTUM pe mobil

Un obstacol major care stă în calea adoptării pe scară largă a DApp-urilor bazate pe contracte inteligente este incapacitatea lor de a fi gestionate de un client ușor. A client ușor este un nod din rețeaua blockchain care nu păstrează un istoric complet al blockchain-ului. În schimb, de fiecare dată când vă conectați, urmărește doar câteva dintre cele mai recente / relevante blocuri din lanț pentru a verifica tranzacțiile.

În mod tradițional, clienții ușori nu au fost sprijiniți împreună cu gestionarea inteligentă a contractelor. Crearea, implementarea și modificarea unui contract inteligent necesită executarea unui nod complet al rețelei. În cazurile în care ați avut conexiuni lente, spațiu de stocare redus sau ați utilizat un telefon mobil, contractele inteligente nu erau disponibile.

QTUM schimbă acest lucru și deschide ușa pentru gestionarea inteligentă a contractelor de pe telefonul mobil sau de pe un computer nou într-un interval de timp rapid. Acest lucru este posibil deoarece QTUM folosește tehnologia UTXO care permite verificarea simplă a plăților (SPV). SPV permite clienților ușori să verifice tranzacțiile fără a fi nevoie să ruleze un nod complet. Puteți executa un contract inteligent de pe telefonul mobil în câteva atingeri, aducând tehnologia perturbatoare a blockchain-ului la aplicațiile mobile.

Echipa fondatoare QTUM, investitori, & finalizat în mulțime

Echipa QTUM are sediul în Asia și o mare parte din eforturile lor de marketing și de sensibilizare au atras piețele asiatice, în special piața chineză. Mai multe site-uri web au numit QTUM, „Ethereum chinezesc”.

echipa qtumEchipa QTUM este tânără, dar are un puternic simț pentru tehnologia și provocările care urmează. Anthony Di Iorio, a spus unul dintre fondatorii Ethereum și un investitor timpuriu în QTUM,

„Una peste alta, cred că vor fi cea mai bună echipă din China și Asia. Acest lucru i-a determinat să vadă unde sunt necesare îmbunătățiri în platformele contractuale inteligente, să învețe din greșelile de etereum, să se concentreze asupra regiunii pe care o cunosc cel mai bine. ”

În afară de Di Iorio, QTUM a strâns 1 milion de dolari în finanțare privată în stadiu incipient pentru proiect de la 11 investitori înger care au contribuit la construirea rețelei de testare și la implementarea inițială a ideii. Ulterior, în martie 2017, QTUM a finalizat o vânzare colectivă care a strâns 15,6 milioane de dolari în puțin peste 5 zile.

Susținătorii îngerilor QTUM

QTUM a păstrat, de asemenea consilieri de la PwC pentru a ajuta la respectarea reglementărilor și contabilitate. Se pare că sunt pregătiți să facă o intrare serioasă în partea de afaceri a contractelor inteligente, în special în Asia. QTUM merită cu siguranță să fie urmărit cu atenție în următoarele luni pentru o creștere majoră.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map